UN “NU” DIN PARTEA BISERICII ORTODOXE BULGARE DIALOGULUI DINTRE ORTODOCŞI ŞI CATOLICI!

11-07-2009 1 minut Sublinieri

UPDATE : pozitia Bisericii Ortodoxe Bulgare fata de parada gay

synod.jpg

Scrie corespondentul nostru din Sofia – Maximos V. 15:20, 11.07.09

Conform corespondentului Agenţiei de Ştiri Bisericeşti “Romfea.gr” la Sofia, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare a hotărât să nu trimită reprezentanţi la Întrunirea Comisiei Teologice Mixte Internaţionale pentru Dialogul dintre Biserica Ortodoxă şi cea Romano-Catolică, care va avea loc în Cipru între 16 şi 23 octombrie 2009.

Mai exact, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare a examinat scrisoarea-invitaţie din partea organizatorilor Întrunirii, şi, în urma unei dezbateri, a hotărât ca Biserica Ortodoxă Bulgară să nu fie reprezentată.

Participarea Bisericii Ortodoxe Bulgare în acest dialog a fost caracterizată ca nepotrivită de către Sfântul Sinod, care, analizând în detaliu astfel de întruniri şi conferinţe, care au avut loc în trecut, a ajuns la concluzia că astfel  de dialoguri teologice dintre ortodocşi şi catolici nu au condus nici măcar la cea mai mică conciliere între Teologia Dogmatică romano-catolică şi cea ortodoxă.

De asemenea, Sfântul Sinod al Bisericii Bulgare şi-a exprimat dorinţa de a discuta pe viitor în cadrul unor astfel de întruniri alte probleme social-umane.

Se menţionează că întruniri asemănătoare ale Comisiei şi Subcomisiilor ei au avut loc la Belgrad, Ravenna, Roma şi Sfântul Nicolae-Creta.

În final, se semnalează că ultima întrunire a avut loc între 27 septembrie şi 4 octombrie 2008 la Sfântul Nicolae-Creta, cu tema „Rolul episcopului Romei în comuniunea Bisericii din primul mileniu”.

(traducere din greceşte: monahul Leontie; sursa: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=2758&Itemid=2)

***

BISERICA ORTODOXĂ A BULGARIEI SE OPUNE PARADEI GAY

Scrie corespondentul nostru din Bulgaria Maxim G. (22:07) – 26.06.09

Conform corespondentului Agenţiei de Ştiri Bisericeşti „Romfea.gr”  la Sofia, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare a exprimat o puternică opoziţie în ceea ce priveşte desfăşurarea programatului marş al homosexualilor în Sofia.

Biserica Ortodoxă Bulgară menţionează că pe 27 iunie, când se va desfăşura în Sofia parada homosexualilor, Sfântul Sinod, clerici ai Bisericii Bulgare şi mii de credincioşi, vor protesta energic împotriva acestui marş neruşinat şi reprobabil, care poate provoca urmări destructive societăţii şi, în mod deosebit, tineretului.

În plus, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare, cheamă autoritatea politică să interzică această demonstraţie, pe care o numeşte „Sodoma”, deoarece cetăţenii nu pot participa la astfel de demonstraţii şi conform cu Apostolul „şi să nu vă amestecaţi cu faptele cele fără de roadă ale întunericului, ci mai vârtos să le defăimaţi” (Efeseni 5:11).

Biserica Bulgariei consideră că astfel de adunări sunt contrare unei mentalităţi corecte, deoarece sunt periculoase şi zdruncină bazele moralei publice.

De asemenea, Consiliul Studenţesc al Facultăţii de Teologie  „Sfântul Clement al Ohridei”, creştini ortodocşi, clerici şi frăţii ale bisericilor ortodoxe din capitală, au organizat în Sofia o procesiune şi au înaintat cereri pentru interzicerea  demonstraţiei homosexualilor  programată pentru 27 iunie.

În sfârşit, organizatorii au declarat că în ceea ce-i priveşte nu sunt  împotriva dreptului  de autodeterminare al  fiecărui om, dar nu consideră  că „manifestarea în public şi în mod deosebit  dezumanizanta paradă a homosexualităţii este sănătoasă pentru societate”.

(traducere din greceşte: monahul Leontie; sursa: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=2672&Itemid=2)

2009-0320-bulgaria21.jpg


Categorii

Biserica Ortodoxa Bulgara, Comunicate, Ecumenism

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

14 Commentarii la “UN “NU” DIN PARTEA BISERICII ORTODOXE BULGARE DIALOGULUI DINTRE ORTODOCŞI ŞI CATOLICI!

  1. Iata un exemplu demn de urmat.Nici o speranta in acest sens pentru Sf Sinod al B.O.R.,din pacate.Nu sunt pesimista, dar nici nu-mi fac iluzii. Domnul Iisus sa-i lumineze!

  2. De ar lua aminte si ierarhii nostri la curajul pe care il manifesta sinodul Bulgariei si ar refuza sa participe la aceasta intrunire care nu face cinste tarii nostre, majoritar ortodoxa.Felicitari sfantului sinod din Bulgaria!!!!!!!!!

  3. Cinste lor!!! Doamne, lumineaza i si pe Ierarhii nostri, mai ales pe P.F.Daniel.

  4. …si lor nu le mai zice nimeni ca sunt extremisti, legionari etc. si daca le-ar zice, oare le-ar pasa acestor sfinti?

  5. Dragii mei,

    CINSTE SINODULUI BISERICII ORTODOXE BULGARE ! DUMNEZEU SA-I INTAREASCA !

    Noi trebuie totusi sa intelegem un lucru : Sinodul BOR, prin pozitia sa de nerespingere a lucrarii satanei din lume, de fapt face lucrarea lui Dumnezeu de curatire a Bisericii Ortodoxe Romane de fatarnici ! Doar spune Mintuitorul Lumii, Domnul nostru Iisus Hristos : “Nu te teme turma mica !” Vedeti ?! Nu spune turma mare ci “turma mica”! Se stringe latul din ce in ce mai tare in jurul gitului credinciosului roman ortodox adevarat care alege sa slujeasca lui Hristos cu orice pret ! Din rindurile acestor credinciosi Dumnezeu va alege Sfinti martiri si marturisitori pina la capat ! Rog pe Bunul Dumnezeu sa ma intareasca ca sa fiu si eu unul dintre acestia !
    Sa ne fie mila de sufletele care aleg sa slujeasca satanei ! Sa ne rugam lui Dumnezeu sa le lumineze.

    ne ingrijoram ce vom face, ce vom minca…in vremurile de prigoana nu vom putea nici sa respiram fara Dumnezeu ! Viata noastra va fi o continua traire in Hristos ! O continua rugaciune !

    DOAMNE MINTUIESTE TOATE SUFLETELE ! TU POTI PENTRU CA TU ESTI DUMNEZEU CARE TOATE LE POATE ! AMIN !

    Mircea

  6. f bine…..au curaj…nu ca noi

  7. Bravo!!! aşa da candelă a ortodoxie ce arde cu adevărat şi care conţine doar untdelemn iar nu şi apă ca la noi!

  8. M-a bucurat mult vestea. Dar pe de alta m-a intristat vazand ce atitudine are sinodul nostru vis-a-vis de ecumenism si homosexualitate. Poate daca ne rugam mai mult pentru ierarhii nostri, Domnul ne va auzi rugaciunea.

  9. la noi n-o sa vedem astfel de atitudini prea curand… pentru ca (parerea mea) nu pot fi suparati catolicii care au donat atatia bani ce trebuie folositi la constructia mall-ului CMN… Doamne iarta-ma!

  10. Daca si nefericitul mason Daniel asa numit patriarh al BOR ar lua asemenea masuri la influenta pe care o are cu siguranta parada gay nu ar mai lua amploare nici in Romania… Dzeu sa-i lumineze pe cei care mai pot face ceva si la noi!

  11. ce sa facem fratilor? ata e mergem mai departe cum putem daca ierarhii nostrisunt bagati pina peste cap in masonerie si ecumenism cum vre4ti sa propovaduiasca contra masoneriei si a ecumenismului.DOAMNE IISUSE HRISTOASE FIUL LUI DUMNEZEU, MILUIESTENE PE NOI PACATOSII

  12. Pingback: Razboi întru Cuvânt » CATRE O RECUNOASTERE A PRIMATULUI PAPAL SUB EXPRESIA DE “PRIMAT DIACONAL”?
  13. Pingback: CONFERINTA INTER-RELIGIOASA (SINCRETISTA) DE "RECONCILIERE" LA SOFIA, ORGANIZATA DE UN MASON DECLARAT, DE GRAD 33(!), CU PARTICIPAREA IPS TEODOSIE/ Biserica Sarba il mai loveste o data cu calomnii pe Artemie/ Scade numarul de calugari din Muntele Athos?/
  14. Pingback: Patriarhul Maxim al Bulgariei a trecut la Domnul/ Biserica Sfantului Mormant ar putea fi INCHISA din cauza unor datorii inventate - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare