ACOLO UNDE MOARTEA NU EXISTA (Noutati bloguri ortodoxe 1-3 iulie 2009)

4-07-2009 3 minute Sublinieri

gheronda-iosif-adormit.jpg

  • Presa ortodoxa de limba greaca:

Gheronda Iosif adormit

Gheronda Iosif. Slujba de îngropare şi punerea în mormânt

  • Vasile Calin Dragan:

Părinții noștri trecuți la Domnul zâmbesc cu bucurie, pentru că moartea nu există

“Ei, vedeți cât de mare este dragostea Domnului nostru Hristos! De vreme ce El este în întregime dragoste. El este toată iubirea în întregimea ei. El este alcătuirea a toate! Uitați! Chiar dacă L-am întristat și l-am vândut, marea Lui iubire nu s-a schimbat. S-a coborât și a venit aici jos la noi, oferindu-ne un al doilea dar, aproape la fel de neprețuit precum primul. Primul a fost jertfa lui, prin care a plătit pentru vina noastră cu însuși sângele Său. Ne-a oferit pocăința. Putem spune, astfel, că și-a dovedit deplin față de noi iubirea Sa părintească, și numai o iubire  desăvârșită de părinte poate fi astfel. El ne-a oferit pocăința. Numai în calitatea desăvârșită de părinte poate cineva găsi aceasta. El ajunge să ne spună: “de vreme ce voi nu puteți să mă mulțumiți, vă iert. Stați aici, și, voi singuri, simțindu-vă vinovăția, cereți-vă iertare și Eu vă voi ierta..” Înțelegeți? Acesta este înțelesul pocăinței”.

“A Domnului este pe deplin iubirea, a omului este pe deplin ascultarea. De Domnul. Adică toată iubirea noastră este de la Domnul. Lui i se cuvine, deci, toată ascultarea noastră. Însă ascultarea nu este lăsată de Dumnezeu pentru ea însăși, ci pentru îndumnezeirea omului prin iubire. Iubirea Domnului este dar care se dă în veșnicie, cu sau fără ascultarea noastră, dar noi primim acest dar pe măsura deschiderii și ascultării noastre. De aceea, adevărata paternitate a Domnului nu se împlinește în iconografie în figura tatălui (care este o reprezentare necanonică), ci în Chipul Domnului Pantocrator de-a dreapta iconostasului, și  purtat în brațele Maicii Preacurate de-a stânga iconostasului. Tatăl este nevăzut. El s-a arătat nouă în chipul Domnului Hristos. Când ne facem prunci în brațele Maicii Domnului, punem început bun pentru a deveni ca Domnul.

Omul care se învrednicește de darul paternității duhovnicești își iubește fiii duhovnicești în chipul în care ne iubește Maica Domnului”.

Despre duhul căldicel al omului fără Hristos

 Orice extremă este lovită de o altă extremă, dacă nu-l avem pe Hristos. Domnul este alternativa unică viabilă la orice extremă. El nu este calea de mijloc dintre două extreme. El este Calea. Și Adevărul. Și Viața.

Dreapta judecată, spun Sfinții Părinți este cea mai mare virtute, și ea se primește prin odihna darului și harului Duhului Sfânt peste noi, nu prin efortul inteligenței noastre. Dar cel viclean a inventat pentru noi o stare care o simulează, în stilu-i caracteristic de imitație, de substituire, de identic natural – care este păcăleala secolului trecut și prezent, care ține de o inteligență contabilă, comparativă, de compromis, malefică și pe care Domnul a pus degetul ca pe o rană mare și urâtă: Ştiu faptele tale; că nu eşti nici rece, nici fierbinte. O, de ai fi rece sau fierbinte!Astfel, fiindcă eşti căldicel – nici fierbinte, nici rece – am să te vărs din gura Mea.

”Calul, Tatăl și Copilul” – Răspuns la ”Copilul și calul” părintelui Savatie

Samson și Dalila. Despre ”femeia” care se înstăpânește asupra ”bărbatului” 

Rugăciunea – a patra stare a conştiinţei umane

Să audă femeile care vieţuiesc cu bărbaţi răi şi necredincioşi

  • Agnos:

“Ma duc, dar de acolo de unde ma voi duce, am sa va ajut mult mai mult decât am facut pâna aici”

“Ea are sa scape din toate”

Parintele Arsenie spunea ca sfârsitul lumii depinde de purtarea lumii, nu de Dumnezeu, ca Dumnezeu nu vrea moartea pacatosului, ci sa se întoarca sa fie viu, dar noi prin faptele noastre îl fortam pe Dumnezeu sa ne gate odata, ca nu ne mai poate suporta.

“Neamurile au un destin ascuns în Dumnezeu”

– Neamurile au un destin ascuns în Dumnezeu. Când îsi urmeaza destinul, au apararea lui Dumnezeu. Când si-l tradeaza, sa se gateasca de pedeapsa.

El e “acela” care va veni în numele sau – nu al lui Dumnezeu – evreu de neam, care va tirani sub ascultarea sa tot pamântul. Caci “acela” va primi sa fie împarat peste stralucirea tuturor împaratiilor pamântului (Mt. 4, 8-9)… Cel rau vrea sa ocupe scaunul lui Dumnezeu”.

***

  • Saccsiv:

Desi au fost descoperite doar 23 de cazuri de gripa porcina (AH1N1) in Norvegia, autoritatile au decis vaccinarea in masa…

Un document ce merita studiat

    Redau mai jos, integral, articolul [de pe blogul lui Iulian Urban, n.n.]: Jurnalist pune sub acuzare Organizatia Mondiala a Sanatatii [OMS] si Organizatia Natiunilor Unite [ONU], pentru bioterorism si intentia de a comite crime impotriva umanitatii. La final va invit sa lecturati si mult mai amplul document la care se face referire.

      „Pe masura ce se apropie data eliberarii mult-asteptatului vaccin pentru H1N1, un jurnalist austriac de investigatii avertizeaza lumea ca cea mai mare crima din istoria umanitatii e pe cale sa fie comisa. Jane Burgermeister a depus un dosar de acuzare catre FBI, impotriva OMS, ONU si a catorva dintre cei mai sus-pusi oficiali guvernamentali si corporatisti, pentru bioterorism si incercarea de a comite crime impotriva umanitatii. De asemenea, ea a pregatit o argumentare prin care obiecteaza fata de vaccinarea fortata, a carei legiferare este in desfasurare in America. Aceste actiuni urmeaza actiunii sale de punere sub acuzare a Baxter AG si Avir Green Hills Biotechnology din Austria, pentru producerea unui vaccin contaminat pentru gripa aviara, sustinand ca acest fapt a fost deliberat pentru a obtine profit de pe urma pandemiei. (…)

       Nu exista potential pandemic decat in cazul in care se procedeaza la vaccinarea in masa, in intentia de a proteja populatia. Exista suficiente temeiuri de a crede ca vaccinarile obligatorii vor fi contaminate cu boli special concepute sa duca la deces…

    • Apologeticum:

    Semnaturile anti-cip se strang pana pe 10 iulie. Destinatia: manastirea Petru Voda

    Parintele Ioan de la Rarau – Nicidecum sa acceptam vreun document cu cip

    SCANDALOS. Scapat de securistul Plesita, aproape rapus la Casa de Pensii. REZISTENTA din munti, inlocuita cu “societatea civila”, e prigonita si azi

    505 ani de la moartea marelui Stefan. Domnitorul Ştefan cel Mare şi Sfânt a fost comemorat joi la Putna. VIDEO

    sf_stefan_cel_mare.JPG


    Categorii

    Pagini laice, Pagini Ortodoxe

    Etichete (taguri)


    Articolul urmator/anterior

    Comentarii

    12 Commentarii la “ACOLO UNDE MOARTEA NU EXISTA (Noutati bloguri ortodoxe 1-3 iulie 2009)

    1. Privind fata fericita si serena a acestui batran athonit, gheronda Iosif care a trecut la Domnul, imi vin in minte cuvintele Sf Grigorie Dialogul “De multe ori sufletele celor îmbunătăţiţi sunt mângâiate în ceasul morţii de o adumbrire dumnezeiască și așa se despart de trup”

      Secvente video de la inmormantare pe situl manastirii Vatopedi http://vatopaidi.wordpress.com/

    2. Un singur lucru ma tem … ceva imi spune ca vaccinarea asta in masa e premergatoare pecetluirii!E un test psiho-fizic,nu stiu daca e primu si nu stiu nici daca e penultimul,dar cred cu tarie ca se vrea mult de tot analizarea la nivel mondial a reactiei oamenilor in fata ‘salvarii’!

    3. @ Ghenadie:

      Noi credem ca e mai curand un mijloc de terorizare si de decimare a populatiei.

    4. O profetie a batranului Iosif despre sfarsitul lumii in care vorbeste despre un al 3les razboi si despre elitele iudaice ce incearca sa i-a controlul asupra intregii lumi…pe blogul:

      http://www.johnsanidopoulos.com/2009/07/prophecies-of-elder-joseph-of-vatopaidi.html

    5. @ Ellaina:

      Multumim mult! Ti-am fi recunoscatori daca ne-ai putea ajuta si cu o traducere, ca sa o publicam!

    6. Multumim! Totusi este nevoie de o traducere mai buna.

    7. @adimin,
      Am sa incerc sa fac o traducere din engleza, daca doriti, si poate o editati voi. Interviul a fost realizat initial in greaca, dupa aceea a fost tradus in rusa, iar din rusa a fost tradus in engleza. Deci va fi o trad la a 4a mana…daca se poate faca asa ceva…

    8. Legat de profetia parintelui Iosif…ceva asemanator a profetit si Cuviosul Paisie Aghioritul despre acea renastere a ortodoxiei de 3-4 decenii!uimitor este faptul ca regasesc acesta profetie si la un alt parinte desprea care nu aveam habar ca a trait!

    9. @ Cristian:

      Da, multumim, pare mult mai buna si mai clara. Doar ca unele expresii mai laice ar trebuie sa fie transformate in limbaj duhovnicesc, ortodox: de ex., “gratia divina” trebuie inlocuita cu “harul dumnezeiesc”, “respect” cu “cinstire”, “Dumnezeu va permite” cu “Dumnezeu va ingadui”.

      @ Ghenadie:

      Da, dar e posibil ca ceea ce a spus Gheronda Iosif sa fi fost tocmai influentat de ceea ce stia de la Cuviosul Paisie. In orice caz, coincide numai in parte cu restul profetiilor Sfintilor recenti si… cu mersul evenimentelor, de asemenea. Renasterea Ortodoxiei vreme de cateva decenii este putin probabila, dar, probabil, va exista o traire foarte intensa, similara cu cea din vremea primelor persecutii, a putinilor ortodocsi care vor rezista sub prigoana si care vor suferi inclusiv mucenicie.

    Formular comentarii

    * Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

    Rânduială de rugăciune

    Carti

    Documentare