“Scrasnetul cosmic al mortii peste lume” (Noutati 22-23 iunie 2009)

23-06-2009 5 minute Sublinieri

UPDATE

dictand.JPG

“Cât de des se întâmplă pe Pământ ca aceia ce au primit stăpânire mare asupra multor oameni să fie înclinaţi a se socoti singurii vrednici de o astfel de stăpânire!” (Cuviosul Sofronie Saharov)

“(….) Mulţi duhovnici contemporani ne-au avertizat: tot iadul e sub presiune! Diavolii au fost sloboziţi şi sunt în plin război cu oamenii de pe planetă. O sută de ani a strigat Noe către rude, prieteni şi cunoscuţi sa se pocăiască pentru că se apropie pedeapsa lui Dumnezeu. Cine l-a auzit?! Acum, după două mii de ani, este o evidentă tendinţă mondială întoarcerea la trup şi la cele mai grele păcate. Este un scrâşnet cosmic al morţii peste lume, fără ca aceasta să-l perceapă. Este o invazie demonică fără precedent.

Grav este şi faptul că elitele au fost cucerite de vulgaritate. Sobrietatea dispare tăcută în umbra uitării. Psihologi pervertiţi ne anunţă – desigur tot pe canalele media – că homosexualitatea e ceva normal, natural şi, culmea, raţional! Bunul simţ şi ruşinea dispar şi ele în mlaştina desfrânării şi a corupţiei. «Ştiristele» de la canalele de televiziune abordeaza cu aplomb profesional o ţinută severă şi «supraintelectuală», dar nu se sfiesc să apară în reviste porno şi să se bălăcească în mizeria mediatică, lăsându-se pradă desfrâului. Acestea sunt noile modele la care se pot raporta tinerii de azi” (Părintele Ioan de la Rarău)

  • Cotidianul:

Patriarhul Daniel leagă episcopii de glie

Dictatura din Dealul Patriarhiei ia proportii, sub privirile neputincioase ale sinodalilor de buna-credinta. Ce a fost tinut departe de ochii credinciosilor si ceea ce Biroul de Presa al SS Daniel a cenzurat in stil stalinist: Deranjul imens provocat de candidatura lui PS Sebastian la Husi, teritoriul rezervat unor “caramizi” tari si colturoase. Motivatia data de Patriarh pentru “legarea episcopilor de glie” este nu numai fara acoperire canonica, ci si de un arbitrar incredibil si de o ipocrizie crunta, atata vreme cat el insusi este un exemplu de fulminanta trecere de la rangul de episcop vicar la cel de mitropolit, in numai 2 (DOUA) luni! (si mai era cat pe ce sa fie si patriarh in acelasi an, daca nu deturna Dumnezeu planurile).

Nici un episcop nu va mai putea candida pentru o altă funcţie mai devreme de şapte ani de la alegerea sa.  Decizia a fost luată de Sfântul Sinod în şedinţa care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, la propunerea PF Daniel, nemulţumit de faptul că PS Sebastian, ales anul trecut episcop al Slatinei, a fost propus acum pentru funcţia de episcop al Huşilor, vacantată prin moartea în luna aprilie a PS Ioachim. PS Sebastian s-a retras din cursă, iar funcţia a fost câştigată de candidatul favorit, PS Corneliu Bârlădeanul, până acum arhiereu vicar la Huşi. Patriarhul a insistat însă să se interzică episcopilor să candideze pentru vreo funcţie şapte ani după ce au fost aleşi, decizie care, practic, exclude ascensiunile fulminante în ierarhia BOR. De asemenea, Patriarhul a cerut episcopilor care au peste 75 de ani să facă propuneri până la şedinţa din toamnă pentru a-şi numi “adjuncţi”, adică arhierei sau episcopi vicari care să aibă capacitatea să conducă eparhiile respective şi care să fie votaţi apoi de Sinod.

Fiul ultimului şah iranian avertizează că evenimentele din Iran ar putea duce la un război nuclear

  • Saccsiv:

VIDEO: evreul Henry Kissinger propune invazia Iranului in cazul in care revolutia colorata esueaza

Un nou “manual” de lupta impotriva terorismului ii indica a fi periculosi inclusiv pe militantii anti NOUA ORDINE MONDIALA!

Nou bilant OMS privind gripa porcina: 52.160 de cazuri in 100 de tari, 231 de decese – OMS raporteaza cu succes supra-productii de bolnavi pe hectar…

Presa in diagonala: Alimentele modificate genetic la un pas de a fi comercializate; Fond Verde Mondial va finanta lupta impotriva incalzirii globale…

Ministrii Agriculturii din tarile Uniunii Europene au reluat luni discutiile cu privire la alimentele modificate genetic, deschizand astfel posibilitatea autorizarii comercializarii acestor alimente, in ciuda opozitiei opiniei publice si a incertitudinilor legate de efectele lor asupra sanatatii. Reprezentantii Uniunii au adoptat o reglementare care prevede introducerea pe piata a noilor alimente cu respectarea unor norme de securitate sanitara. Potrivit textului citat, in acesta categorie ar urma sa intre pe langa produsele exotice cum ar fi diversele tipuri de alge si carnea provenita de la animalele clonate. Decizia a fost criticata sever de ecologistii din Parlamentul European, for care s-a pronuntat inca de la inceputul acestui an impotriva comercializari acestui tip de alimente. Potrivit unui studiu efectuat in tarile membre UE, 58% dintre europeni considera nejutificata clonarea animalelor pentru productia alimentara, iar 43% sustin ca nu intentioneaza sa cumpere asemnea alimente, relateaza AP. … Reuniunea ministeriala nu a fost lipsita de incidente. Aproximativ cinci mii de agricultori europeni au protestat luni la Luxemburg, incercand sa patrunda cu forta in cladirea unde erau reuniti ministrii europeni ai Agriculturii incendiand mai multe pubele si pneuri, si aruncand cu oua sau cu sticle de lapte in fortele de ordine. Protestarii au blocat cu 300 de tractoare circulatia in zona manifestandu-si astfel dezacordul fata de scaderea pretului laptelui din si de lipsa unei politici care sa-i ajute sa depaseasca criza, relateaza Reuters.

Reamintim ca in tara noastra introducerea organismelor modificate genetic s-a facut printr-un vot de larga majoritate si printr-o totala lipsa de reactie a opiniei publice romanesti. De asemenea, introducerea OMG-urilor se face pe plan mondial prin intermediul parghiei institutionale numita Codex Alimentarius.

Noile Coduri ale justiţiei, îmblânzite în faţa corupţiei 

Noul Cod Penal infirmă şi vechea zicală „bătaia e ruptă din rai”. Concret, potrivit noii legi, „relele tratamente aplicate minorului de către părinţi sau de către orice persoană în grija căruia se află minorul” se pedepsesc cu închisoarea de la 3 la 7 ani (oficializarea subminarii autoritatii parentale, precum si a doctrinei emanciparii totale a copiilor, sub amenintarea cu inchisoare grea pentru parinti – n.n.). În plus, părinţii care nu-şi trimit odraslele la şcoală riscă să ajungă la închisoare între 3 luni şi un an sau să fie amendaţi penal…Totodată, avortul terapeutic este permis prin lege până la 24 de săptămâni sau până la naştere, dacă întreruperea de sarcină este în interesul mamei ori al fătului. O infracţiune nouă se referă însă la vătămarea fătului în „momentul cuprins între de clan şarea procesului naşterii – moment din care nu se mai poate discuta despre o infracţiune de avort -, şi momentul încheierii acestui proces”, faptă pedepsită cu închisoare de la 3 luni la 2 ani.

Tinerii ar putea fi monitorizaţi de Ministerul Apărării

“La patru ani de la abrogarea legii care prevedea că serviciul militar este obligatoriu, Ministerul Apărării Naţionale (MApN) vrea să-i oblige pe tinerii români să treacă pe la centrele militare pentru a fi luaţi în evidenţă, ca să ştie ţara pe cine se poate baza în caz de război…”.

Peter Schiff, un economist care a identificat cu acuratete cauzele crizei si explica in detaliu de ce anume ne aflam abia la inceputul acesteia. Problema majora nu este aceea a lipsei banilor, ci a lipsei unei activitati economice productive si sanatoase. Criza a inceput de la creditarile nelimitate practicate de banci si de banii aruncati de stat in economie, iar masurile luate de administratia Obama merg in aceeasi directie a creditarii, ceea ce nu poate decat sa inrautateasca situatia, provocand colapsul. Daca hiperinflatia era, la inceputul crizei, doar varianta cea mai negativa a evolutiei, in acest moment hiperinflatia este cel mai probabil scenariu al crizei. Desi Obama il critica pe Bush pentru deficitul enorm creat, masurile administratiei sale vor duce deficitul “pana la tavan”. De fapt, spune Peter Schiff, Obama face acelasi lucru ca si Bush, dar ca pe o scara muult mai mare. De asemenea, P. Schiff explica explica foarte bine si marea criza din anii ’30, si cum a fost ea prelungita si adancita de interventia lui Roosevelt, care trece acum drept marele salvator prin prgramul New Deal, desi, in realitate, a fost o mare lovitura data economiei. In acest moment se intampla acelasi lucru, cu diferenta notabila ca in anii ’30 economia era mult mai solida, pe cand acum e subreda de tot. Interventiile statului nu fac decat sa lungeasca si sa inrautateasca “boala” (criza), la care s-a ajuns tot din cauza masurilor guvernamentale. Astfel, se intra intr-un cerc vicios: s-a ajuns la criza din cauza masurilor guvernamentale, statul vine si da vina pe “capitalism”, cerand mai multa putere, si, avand aceasta putere, ia exact aceleasi masuri falimentare, insa pe o scara mult mai mare decat anterior. Administratia Obama nu face decat sa speculeze criza, pentru a deveni mai puternica. Consecinta acestei stari de lucru: colapsul economic. Si multe alte lucruri demne de retinut din prelegerea sustinuta de Peter Schiff…

Pandemia de gripă poate virusa 10% din economie

Adevărata criză încă nu a început

  • Adevarul:

Moscova va cere R.Moldova oficializarea limbii ruse în schimbul împrumutului

Finanţiştii prevăd o scădere a PIB de 4%

Economiile emergente resimt cel mai acut criza

  • Cotidianul:

Clinica sinucigaşilor, contestată pentru moartea unor pacienţi care ar mai fi avut zeci de ani de trăit

Doctorii britanici îşi vor exprima marţi grija privind numărul mare de conaţionali care au folosit serviciul elveţian de sinucidere asistată Dignitas deşi sufereau de boli non-fatale precum artrita reumatică şi afecţiuni ale rinichilor.

Din lumea necuvântătoarelor gay – Acum se straduiesc sa demonstreze ca homosexualitatea este comportament animalic (deci firesc) si fenomen al evolutiei speciilor…

Sa zambim amar… daca altceva nu ne-a prea mai ramas, “contempland” apogeul bataii de joc al celor care ne conduc in vreme de… criza.

***

“Nu intreba crestinul daca crede in Dumnezeu, ci daca crede in Evanghelie, in Vestea de Bucurie a lui Hristos. Caci daca spuneti ca el crede in Dumnezeu asa, dupa parerea proprie, iar nu dupa Evanghelie, este inapoiat si pagan, pentru ca a ajuns la credinta precum oamenii de acum mai bine de 2000 de ani, precum- sa zicem- niste filosofi elini sau asiatici. Atunci de ce S-a mai coborat Hristos din cer? Si de ce a pecetluit cu sangele Sau descoperirea Sa catre lume, Vestea Sa de Bucurie?Cu adevarat un asemenea crestin a luat asupra capului sau sangele preacurat al Fiului lui Dumnezeu, precum aceia care strigau: Rastigneste-L, rastigneste-L!” […] Niciodata n-a vorbit un om asa cum vorbeste Acest Om. Aceasta este marturia acelora care au auzit si au simtit personal cuvintele lui Hristos. Pentru ca El a vorbit ca unul care are putere, si prin cuvintele Lui se revarsa putere si se transmitea oamenilor. Criticii eretici ai Evangheliei se ocupa mult cu asa-zisa “teologie comparativa” si cu istoria altor credinte si filosofii. Apoi, criticand stiinta lui Hristos, pretind ca ei au gasit si la alti invatatori de credinta si filosofi cuvinte asemenea celor pe care Iisus le-a folosit. Pe baza acestora ei vor sa-L coboare pe Iisus din inaltimea Lui in valea plangerii si a ghicitoriei, si sa savarseasca “echivalarea si uniformizarea”.

  • Strajerii ortodoxiei:

ORTODOXIA ŞI ECUMENISMUL (5)

ORTODOXIA ŞI ECUMENISMUL (6)

  • Calin Dragan:

Dincolo de catapeteasma Zilei a opta. Cu Emil Cioran și Victor Frankl pe urmele Cuviosului Părinte Sofronie Sakharov (II)

Geo Bogza. Moment de compasiune.


Categorii

Pagini laice, Pagini Ortodoxe, Presa

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

8 Commentarii la ““Scrasnetul cosmic al mortii peste lume” (Noutati 22-23 iunie 2009)

  1. Mesaj pentru administratorii sitului (nu tin sa fie publicat).
    Am gasit acest text. Recunosc, nu am verificat direct de la sursa. Poate ca dv. il aveti deja sau este doar o stire falsa. Va trimit adresa unde se gaseste, poate ca il considerati util.
    http://tanarliber.blogspot.com/2009/06/america-necrestina.html
    Doamne ajuta

  2. Stirea se confirma, de altfel exista un material despre aceste lucruri si in nr. cinci al revistei Presa Ortodoxa: “Occidentul si lepadarea de Hristos”, in care apar mai multe astfel de gesturi de apostazie facute de presedintele B. Obama.

  3. nimic nou…
    sau nu stiati poate ca cele mai mari companii din lume sustin homosexualii?
    vedeti aci ; http://www.diversityinc.com/public/department160.cfm

    diversity, oameni buni, diversity… curcubee, rainbow, rogvaiv….

    Desteapta-te , romane!
    deschide ochii , romane!

  4. roaga-te , crestine !

    Preasfanta Stapana, de Dumnezeu Nascatoare, roaga-te pentru noi pacatosii!

    Sfintelor Ostiri Ceresti si Sfintilor Arhangheli Mihail , Gavriil si Rafail, rugati-va pentru noi, pacatosii!

    Sfinte Ioan Botezatorule si Inaintemergatorul Domnului, roaga-te pentru noi pacatosii!

    Sfintilor Apostoli si toti Sfintii Cuviosi si Mucenici, rugati-va pentru noi pacatosii!

    Preasfanta Cruce, curateste-ne pe noi pacatosii!

    Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi pacatosii!

  5. Ridzi et Poveri!!-sau un alt mod de a-ti manifesta furia crincena…
    Jos palaria!

  6. In sistemul solar a aparut o planeta cu o masă de 10 ori mai mare decât cea a Pământului, de 55 de ori mai departe de soare decat Pamantul, care nu orbiteaza in planul celorlalte planete
    http://www.go4it.ro/stiinta/au-aparut-noi-dovezi-ca-exista-o-a-noua-planeta-in-sistemul-nostru-solar-17222644/

    an extreme Trans-Neptunian Object detected detected by the Dark Energy Survey at a heliocentric distance of 55 AU
    https://arxiv.org/abs/1805.05355

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare