Mitropolitul catolic Ioan Robu predica de la amvonul Catedralei Patriarhale facand pomenire pentru PF Teoctist si Papa Ioan Paul al II-lea

11-06-2009 0 secunde Sublinieri


Categorii

Ecumenism, Inregistrari, Patriarhul Daniel

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

24 Commentarii la “Mitropolitul catolic Ioan Robu predica de la amvonul Catedralei Patriarhale facand pomenire pentru PF Teoctist si Papa Ioan Paul al II-lea

  1. Filmarea are 26:38 minute.

    Predica “mitropolitului” catolic incepe la minutul 14:05 si tine pana la minutul 21:10.

    Apoi vorbeste “patriarhul ortodox” Daniel. Incepe cu cuvintele:

    “Hristos a inviat!
    Multumim inalt prea-sfintitului arhiepiscop si mitropolit Ioan Robu pentru aceste cuvinte deosebit de calde si ii spuneam acum ca se vede ca l-ati cunoscut personal pe Preafericitul parinte patriarh Teoctist ,

    ati lucrat impreuna, ati marturisit impreuna Evanghelia lui Hristos

    in timpuri grele

    si mai ales ati organizat impreuna vizita papei la Bucuresti.

    Deci este un cuvant de suflet pe care l-ati rostit si aceasta ne arata ca intr-adevar, atunci cand cuvintele noastre vin imediat dupa rugaciune ele sunt pline de prezenta Duhului Sfant, care este prezent in oamenii aflati in stare de rugaciune….”

    Sunt atatea erezii in ceea ce a spus Daniel doar in introducere incat nu inteleg cum mai poate sa se autointituleze “patriarh ortodox” omul acesta…

    Filmul este de-a dreptul SOCANT!

    Ecumenismul este efectiv DEZGUSTATOR!

    Pasul 2 este evident co-liturghisirea cu ereticii… Si asta evident in numele “pacii, intelegerii si a unui viitor luminos…” (sau mai bine zis “ILLUMINOS”…)

    VA RECOMAND:

    http://www.youtube.com/watch?v=xdHgYhUftAU

    Biserica Ortodoxă în faţa APOSTAZIEI – părintele Gheorghe Aniţulesei – GENIAL! Trebuie văzut!

  2. Canonul 10 al Sfintilor Apostoli ~ “Daca cineva s-ar ruga, chiar si in casa cu cel afurisit (scos din comuniune) acela sa se afuriseasca.”

    Canonul 45 al Sfintilor Apostoli ~ “Episcopul, presbiterul sau diaconul, daca numai s-ar ruga impreuna cu ereticii, sa se afuriseasca, iar daca le-a permis acestora sa savirseasca ceva ca si clerici (sa savirseasca cele sfinte), sa se cateriseasca.”

    Canonul 46 al Sfintilor Apostoli ~ “Episcopul sau presbiterul care primesc botezul sau jertfa ereticilor, poruncim sa se cateriseasca. Caci ce intelegere poate sa fie intre Hristos si Veliar? Sau ce parte are credinciosul cu necredinciosul?”

    Canonul 64 al Sfintilor Apostoli ~ “Daca vreun cleric sau laic intra in sinagoga iudeilor sau a ereticilor ca sa se roage, sa se cateriseasca si sa se afuriseasca.”

    Canonul 6 al Sinodului V local de la Laodiceea (343) ~ “Nu este ingaduit ereticilor a intra in casa lui Dumnezeu daca staruie in eres.”

    Canonul 32 al Sinodului V local de la Laodiceea ~ “Nu se cuvine a primi binecuvintarile ereticilor, care sunt mai mult absurditati decit binecuvintari.”

    Canonul 15 al Sinodului al Noualea din Constantinopol (861)
    “Cei ce propovaduiesc public eresul sau il invata in Biserici, sa fie indepartati de comuniunea cu credinciosii si afurisiti, ca unii ce fac schisma si sfarima unitatea Bisericii.”
    Sa luam aminte……!

  3. Nu ratati acest link, despre ecumenism si despre sum sfiinti nostri parinti aduc la lumina implicatiile lui…..Dumnezeu sa ne ajute.

  4. La fel cum politicienii nostrii si ai altora nu se mai ascund in lucrarea lor antiumana. Tot astfel PreaNefericitul nostru Nepatriarh Daniel nu se mai ascunde.
    Acei eretici catolici nu erau acolo pentru a se boteza ca si ortodocsi. Prezenta lor acolo era pentru a reafirma erezia ”bisericilor surori”. Iar vindutii nostrii de ierarhi ii aproba si au impreuna lucrare spre a legitima asta in fata poporului credincios, dar nestiutor si prea mult rabdator.
    Chiar crede cineva ca, daca Dumnezeu ingaduie, Acesta si accepta aceasta tradare?
    La citi martiri ortodocsi au facut catolicii in lume si la noi, singura cale de a mai comunica cu ei este sa li se ceara sa redevina ortodocsi, cum au fost cindva.

  5. Anatema asupra tuturor ereticilor inclusiv ereticii ecumenişti!!!

  6. Intreb, si nadajduiesc sa mi se raspunda. Care este scopul acestei postari? Si ce anume trebuie sa faca un crestin drept credincios la aceste actiuni clare de apostazie care anunta ceva mult mai rau, cum trebuie el sa se raporteze la aceasta situatie din biserica?
    Multumesc.

  7. După cum uşor se poate vedea din derularea evenimentelor, B.O.R.-ul continuă cursul apostaziei, alergând spre abisurile iadului, precum odinioară porcii gadarenilor spre prăpastie. Această „Biserică”, a încetat demult să-L mai urmeze pe Hristos; ea nu mai reprezintă Sfânta Biserică a lui Hristos. E trist, dar adevărat! Voi enumera motivele pentru care B.O.R. nu mai este Biserica lui Dumnezeu:
    1.a recunoscut şi aplicat în mod schismatic calendarul gregorian, căzând sub anatemele rostite de Sfinţii Părinţi;
    2. a colaborat şi recunoscut supremaţia puterii civile anticreştine asupra Bisericii, căzând în erezia serghianistă;
    3. a recunoscut validitatea tainelor romano-catolicilor şi greco-catolicilor semnând acorduri în acest sens: cu uniaţii în 1947 când aceştia au fost primiţi necanonic- mai exact ANTICANONIC- în B.O.R., cu papistaşii la Balamand la începutul anilor 90, apoi în 1999 la vizita papei Ioan Paul al II-lea în România;
    4. a recunoscut validitatea hirotoniilor anglicane : în 1935, la Bucureşti se încheie un acord preliminar privind recunoaşterea validităţii hirotoniilor anglicane; apoi acest acord a fost definitivat în inunie 1966 la Lambeth, când Patriarhul Justinian- de orientare marxist-leninistă- şi Arhiepiscopul anglican de Canterbury semnează „Comunicatul comun”;
    5. promovarea ereziei ecumeniste. În 1961 B.O.R. –ul devine parte integrantă din Consiliul mondial al „Bisericilor” ( C.M.B. sau în engleză W.C.C.). de atunci această erezie a fost intens promovată în Seminariile Teologice, în Facultăţile de teologie e.t.c.;
    6. promovează şi practică rugăciunile în comun cu erticii, practică condamnată aspru de Sfintele Canoane şi de Sfinţii Părinţi;
    7. tolerează şi iartă ierarhi ce binecuvintează şi promovează activităţi de „evanghelizare” ale ereticilor în interiorul turmei ortodoxe; am în vedere în mod deosebit cazul Corneanu, care după ce s-a împărtăşit cu papistaşii şi uniaţii, înainte cu trei zile de a fi judecat în Sinod, a „ binecuvântat” misiunea baptiştilor în Timişoara, Arad şi în tot Banatul; apoi după ce a fost iertat, a susţinut misiunea scientologilor- sunt înregistrări şi documente care atestă aceste fapte;
    8. a recunoscut pe erticii monofiziţi, care se află sub anatemele a 4 sfinte Sinoade Ecumenice, ca fiind ortodocşi, deşi nici până în prezent aceştia nu au lepădat cu totul erezia monofizită şi nu mărturisesc crezul de la Calcedon, întrucât ei consideră pe Sfinţii Părinţi participanţi la acest Sfânt Sobor ca fiind „ Înşelaţi”;
    9. permite ca în Sfintele Biserici să se ţină slujbe neortodoxe de către eretici (romano-catolici, monofiziţi e.t.c) dar şi de către masoni- cum s-a întâmplat în Catedrala din Timişoara;
    10. a recunoscut în iunie 2006 botezul ereticilor ( romano-catolici, greco- catolici, anglicani, monofiziţi, lutherani, congregaţionişti şi UNITARIENI- aceştia din urmă NEAGĂ SFÂNTA TREIME, CONSIDERÂND IDOLATRIE ÎNCHINAREA LA EA). Textul înţelegerii scrie: „Suntem de acord, împreună, să recunoaştem Taina Botezului administrată în biserica fiecăruia dintre noi şi să promovăm folosirea Certificatului de Botez comun. Semnează: Biserica Anglicană a Australiei, Biserica Ortodoxă Antiohiană, Biserica Apostolică Armeană, Federaţia Congregaţională a Australiei, Arhidioceza Ortodoxă Greacă a Australiei, Biserica Lutherană a Australiei, Biserica Romano-Catolică din Australia, Biserica Ortodoxă Română, Biserica Unitariană din Australia”. Documentul complet se găseşte la pagina de internet a NCCA: http://www.ncca.org.au/_data/page/2/A_National_Covenant_July_041.doc.
    11. alegerea ierarhilor se face cu implicarea politicienilor, deşi acest lucru este aspru condamnat de canoanele bisericii. Astfel, ierarhii care îndrăznesc să ia scaunul episcopal apelând la ajutorul conducerii politice a statului, sunt CATERISIŢI ŞI NEÎMPĂRTĂŞIŢI, şi ei şi cei care se împărtăşesc cu ei. TOŢI PATRIARHII B.O.R. AU APELAT LA AJUTORUL CONDUCERII LAICE, SECULARE PENTRU A-ŞI OBŢINE SCAUNELE VLĂDICEŞTI! Daniel Ciobotea se afişează public cu masoni declaraţi din conducerea statului, iar aceştia nu-şi ascund ajutorul pe care l-au oferit lui Daniel pentru ca acesta să ajungă Patriarh.
    Acestea sunt doar câteva din abaterile B.O.R., şi mai ales ale ierarhilor, care demonstreză că ei nu-L mai urmează pe Hristos, ci au făcut din Casa Domnului o peşteră de tâlhari.
    Calendarul grgorian
    Reforma calendarului iulian a fost plănuită de către Papii din vechime. Schimbarea calendarului a fost necontenit zădărnicită de obştile monahale din apus şi răsărit, sprijinite şi de atenţionările, mustrările înfricoşătoare şi ANATHEMELE Sinoadelor: Obiceiurile cele din început ţie-se –canonul 6 de la Întâiul Sinod Ecumenic; Fiindcă obiceiu şi predania veche s-a apucat a se ţinea- canonul 7 de la Întâiul Sinod Ecumenic. Sfântul Beda Venerabilul ( cca. 673- 735) declara cu tărie: „ aşa- zisa îndreptare a calendarului bisericesc nu este îngăduită nimănui”. (…) Papa Grigorie al XIII-lea a stăruit mereu ca Patriarhul Ieremia al II-lea al Constantinopolului să îl urmeze în inovaţia calendarului, dar Patriarhul, în scrisorile sale, refuza mereu. În anul 1583 s-a adunat un sinod la constantinopol. Primul Sinod s-a ţinut la 20 nov. 1583, sub preşedenţia Patriarhilor Ieremia al II-lea al C-nopolului, Silvestru al Alexandriei şi Sofronie al Ierusalimului, a osândit calendarul intodus de papa. (…) Al doilea sinod, cu aceiaşi ierarhi, s-a ţinut în 1587. Sigillionul dat de acel sinod porunceşte fiecărui ortodox, sub pedeapsa canonisirii şi anthemei, să nu primească noua Pascalie, adică nuâoua datare a Paştilor. (…)Conform Episcopului Policarp al Diavliei, în 1593, un sinod al Bisericilor Ortodoxe, la care au luat parte cei patru Patriarhi, trimisul Bisericii Rusiei şi mulţi alţi ierarhi ortodocşi, reprezentând Bisericile Ortodoxe, s-a adunat la Constantinopol şi a poruncit: CEL CE NU URMEAZĂ, CI VOIEŞTE A RĂSTURNA ŞI NIMICI OBICEIURILE BISERICII, HOTĂRÂTE DE CELE ŞAPTE SOBOARE ECUMENICE, ÎN CEEA CE PRIVEŞTE ŢINEREA SFINTELOR PAŞTI ŞI MINOLOGHIONUL-calendarul sărbătorilor cu dată fixă-, ŞI VOIEŞTE A URMA NOUA PASCALIE ŞI MINOLOGHIE A ASTRONOMILOR PAPEI, … SĂ FIE ANATHEMA ŞI ÎN AFARA BISERICII LUI HRISTOS ŞI A ADUNĂRII CREDINCIOŞILOR

  8. Se pare ca patriarhul nu mai tine cont de sfintele canoane ale sfintilor parinti …
    sa nu ne miram ca se va abate urgia lui Dumnezeu asupra noastra

  9. Hmmmm…….Doamne nu ne lasa!

  10. E o continuare a unui cosmar ce l-am avut (in vis) cu cateva saptamani in urma: intrasem in biserica unde mergem de obicei, la manastirea Antim, in “orasul” Bucuresti.
    Si, acolo, surpriza: canta orga. Sentimentul simtit in vis n-a fost de delectare muzicala, ci de o oripilare combinata cu o frica cum poate ati simtit in visele in care suntem lasati sa simtim un pic din teroarea demonica (cand te sperii, vrei sa fugi, sa strigi macar, dar esti impietrit si mut de groaza).
    Ce am vazut acum, la preluarea video din ce-a ramas din catedrala patriarhala ortodoxa, e o continuare pe viu, intr-un real pe care nu-l pot asimila ca firesc, a visului demonic de atunci.
    Doar ca sunt mai multe personaje ciudate, care nu se mai tem sa se manifeste doar in intuneric. Cu aceste personaje care traiesc intr-o minciuna si inselare care le-a impietrit pana si fetzele, alungand orice urma de omenie, de firesc de pe ele, nu mi-as dori sa ma trezesc niciodata alaturi.
    Nu de alta, dar n-as mai putea sa-mi dau seama daca visez un cosmar, sau il traiesc pe viu.

  11. mai trebuie schimbate canoanele acelea ca numai din ura sau scris azi trebuie sa scriem canoane din dragoste frateasca

  12. Doamne Dumnezeul nostru, care cu intelepciunea Ta cea de negrait l-ai vanat pe Saul pe drumul Damascului si l-ai facut din lup pastor si preales propovaduitor al sfintelor Tale invataturi, care pe Petru, cel ce se lepadase de Tine de trei ori l-ai iertat si l-ai pus iarasi pastor oilor Tale celor cuvantatoare, priveste catre parintele nostru patriarh Daniel si catre toti ierarhii ortodocsi si atinge-Te de inimile lor si intoarce-i din ratacire si din pacate si ni-i daruieste noua pastori binecredinciosi, care-si pun viata pentru oile lor. Mantuitorule, nu ne lasa pe noi, pacatosii, caci stim ca pentru pacatele noastre dreapta credinta e hulita si sfasiata. Ci te rugam, primeste plecarea genunchilor nostri si rugaciunea aceasta facuta cu inima zdrobita si intoarce-l pe parintele nostru patriarh ca sa ne calauzeasca pe cararile mantuirii, iar nu pe cele ale pierzarii. Doamne Iisuse preadulce, nu ne lasa pe noi, pe care ne-ai curatit prin Sfantul Tau Sange, nu ne lipsi de harul tau, indura-te de noi, cei rataciti si intoarce inimile pastorilor pe care ni i-ai randuit, curateste-i, sprijineste-i sa Te marturiseasca pe Tine, singurul Dumnezeu adevarat si sa pazeasca sfanta si drepta credinta, sa nu alunece pe cararile intunecate ale eresurilor ci mai vartos si pe noi, nevrednicii si nepriceputii sa ne lumineze. Mantuitorule, nu ne lasa, te rugam cu tot sufletul nostru, nu ne lasa. Primeste rugatori pentru aceasta pe toti sfintii care din veac au bineplacut tie si pe Preacurata Ta Maica si trimite Duhul Sfant sa ne mangaie in necaz si pe parintele patriarh sa ni-l daruiasca in pace, intreg, cinstit, sanatos, dret invatand Cuvantul Adevarului Tau, asa cum se roaga Sf Biserica la fiecare Dumnezeiasca Liturghie.

  13. Doamne Dumnezeul nostru nu ne lasa in gura lupilor imbracati in piei de oaie. De ce nu se ia o atitudine??? oare a devenit si patriarhul infailibil??? unde este glasul celorlalti pastori de suflete ?? daca voi veti tacea, pietrele vor striga !!

  14. Cu greu imi pot gasi cuvintele ca sa-mi pot exprima dezgustul si oroarea ce m-au cuprins fata de aceasta cacealma de balci sfidator si preaeretic (…)

  15. @ Anca:

    Te rugam mult de tot, fara provocari. Nu suntem de acord cu stilistii si punct. Argumentele sunt la toti parintii deja citati si la Cuviosul Paisie, in sidebar, in partea dreapta sus a pginii principale. Chiar nu dorim sa reluam la infinit acest subiect, este inchis pentru noi, oricate ocari dreptslavitoare si prietenesti ne vom atrage din pricina asta.

    Cei care nu-si regasesc comentariile anti-ecumeniste publicate sa inteleaga ca fie au intrecut mult de tot masura decentei in exprimare, fie ca au facut propaganda BOSV, ceea ce, cu toata parerea de rau si cu toata pretuirea pentru fratii de acolo, nu putem agrea.

    Cerem iertare celor pe care i-am suparat!

  16. Este o intrebare legitima, chiar daca vine de la mine, pacatoasa. Si nu este o provocare. Nu stiu cu ce drept pretindeti ca cunoasteti cele dinlauntru ale omului. Era drept sa se dea un raspuns. Nimic nu e nou sub soare, crestinii drept credinciosi au mai trecut prin asa ceva. Aceasta nu este o problema cu totul noua si raspuns exista. Nu il voi da eu acum, pentru ca si eu ma intreb, si doream sa aflu raspuns de la niste frati care sunt si ei, ca si mine, cu dragoste de Adevar si in cautarea lui. Din cate vad, la voi nu aflam raspunsuri, ci ne inmultim intrebarile.
    Daca ati avut ceva in gand cu postarea asta, si lucrari la lumina, drept era sa raspundeti. Daca nu, era simplu: nu stim nici noi. Asa era cinstit.
    Doamne ajuta!
    Anca

  17. Anca,raspunsul il poti gasi pe net……..citeste

  18. Va multumesc inca o data ca mi-ati demonstrat ca sunteti oamenii patriarhiei! Sau sunteti TAMPITI! Daca comentariul meu a deranjat (desi am adus argumente pentru cele afirmate), l-ati eliminat, ca nu care cumva cineva sa se trezeasca si sa rupa comuniunea cu eretii din patriarhie-bor.
    Voi mergeti pe un drum pe care nu au mers niciodata Sfintii Parinti si care se termina in prapastia iadului. Sper ca intr-o zi sa vedeti ADEVARUL si sa faceti ceea ce trebuie. Si ghinionul vostru: nu sunt “stilist”. Mai mult, sunt student la una din minunatele facultati de teOLOGIE ale bor-ului. Abia fiind la teologie mi-am dat seama in ce mizerie traim si in ce minciuna.

  19. Pingback: Razboi întru Cuvânt » MITROPOLITUL SERAFIM DE PIREU DA ANATEMA PE ECUMENISTI LA SINODICONUL ORTODOXIEI / Dezvaluiri importante la VOLOS
  20. Pingback: Razboi întru Cuvânt » TAINE SI IERURGII COMUNE CU CATOLICII LA BOCSA MONTANA SI SIRET! Dar atentie si la glasurile de sirena ale celor care vor profita de aceste abateri pentru a rupe Biserica!
  21. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Unde greseste Parintele Mihai Valica si cum e folosit de altii PRETEXTUL zilei Duminicii din calendar pentru a mai crea un scandal diversionist. EXPLICATII SUPLIMENTARE DIN SFINTII PARINTI DESPRE SEMNIFICATIA ORTODOXA A DUMIN
  22. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Vaticanul beatifica pe Papa Ioan Paul al II-lea, un PAPA MONDIAL
  23. Pingback: Razboi întru Cuvânt » PROPOVADUIREA EREZIEI ECUMENISTE DE PE TRONUL PATRIARHAL sau: Cine surpa via lui Hristos in numele “unitatii”?
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare