FABRICA DE MINCIUNI SI SMINTELI (Noutati 26 martie 2009)

26-03-2009 6 minute Sublinieri

art_26193_1.jpg

ACEST ARTICOL ESTE PRELUAT DE PE BLOGUL NOSTRABRUCANUS SI A FOST PRESCURTAT, PE ALOCURI, PENTRU O CITIRE MAI USOARA SI MAI CONCENTRATA. PENTRU DETALII SI CITATE MAI PE LARG CONSULTATI ARTICOLUL INITIAL LA: http://nostrabrucanus.wordpress.com/2009/03/25/fabrica-de-minciuni-episodul-31-cine-are-nevoie-de-o-epidemie-de-gripa-aviara/

Tot pe aceasta tema, pe acelasi blog, cititi si: http://nostrabrucanus.wordpress.com/2009/03/13/fabrica-de-minciuni-cine-are-nevoie-de-o-epidemie-de-gripa-aviara/

In ciuda faptului ca mass media oficiala a tacut referitor la incidentul Baxter ( mass media romaneasca n-a suflat o vorbulita), multe alte informatii apar online referitor la o potentiala (deja asteptata la termen ??) epidemie de gripa aviara. Nu degeaba sunt suparati unii pe libertatea si rapiditatea circulatiei informatiei pe internet.

In 9 februarie 2009, Bloomerg publica un ordin emis de Panasonic in decembrie 2008, ordin catre angajatii Panasonic sa-si trimita familiile inapoi in Japonia pana la sfarsitul lunii septembrie 2009, ca masura preventiva in vederea declansarii unei posibile epidemii de gripa aviara.

Prima mentiune apare ca fiind de la Bloomberg, cu link-ul http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601101&sid=azrgmB6nSoU8&refer=japan dar acum link-ul nu mai este valabil.

Directiva Panasonic este mentionata, printre altele, de agentia ITAR TASS , varianta japoneza a MSN , cache-ului de Google sau

http://74.125.77.132/search?q=cache:LWkzxsmz2SUJ:www.centralregionems.com/

dar mai ales in bloguri care au preluat cel putin partial textele ( unele au incercat sa verifice informatia) cum este si Pandemic Chronicle.

Iata ce spune Agentia de presa ITAR TASS, 9 feb. 2009: “Panasonic Corporation a cerut tuturor angajatilor ce lucreaza in regiuni ale lumii unde este posibil ca o noua tulpina de gripa aviara sa declanseze o pandemie, sa-si trimita familiile acasa inainte de sfarsitul lunii septembrie a acestui an ( 2009). Zona de risc include aproape toate tarile din Asia, tarile CSI inclusiv Rusia, Europa de Est, Orientul Mijlociu, America Centrala si de Sud. Decizia fara precedent a companiei Panasonic de a retrage familiile angajatilor din aproape toata lumea nu se aplica in Australia, SUA, Europa de Vest. Este posibil ca alte companii sa urmeze exemplul Panasonic. Pana in prezent, companiile japoneze monitorizeaza indeaproape situatia raspandirii gripei aviare. Conform estimarilor, in lume „creste dramatic riscul raspandirii unei noi tulpini de gripa”. In prezent, Panasonic este implicata activ in gasirea de locuinte pentru familiile angajatilor si pentru transferul copiilor in scolile locale”.

Desi OMS dezaproba actiunea Pannasonic, compania nipona nu renunta la demers: http://money.canoe.ca/News/Other/2009/02/10/8338746-cp.html

Oficialitatile neaga orice zvon privind posibila epidemie de gripa aviara, dar Honda se alatura celor de la Pannasonic, si isi trimite angajatii acasa: http://economy-online.blogspot.com/2009/02/panasonic-orders-some-families-home-on.html In continuare, OMS afirma ca nu stie nimic de o eventuala epidemie si ca, in orice caz, un vaccin ar fi disponibil abia dupa identificarea virusului, adica dupa transmiterea de la om la om a gripei (vorbim de virusul gripei aviare modificat in laboratoare, care se poate transmite la oameni, asa cum era sa se intample recent, sub acoperirea unei “greseli”, nota mea). Dar vaccinuri au fost testate de ani buni: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/poland/2235676/Homeless-people-die-after-bird-flu-vaccine-trial-in-Poland.html , http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=newsarchive&sid=aTo3LbhcA75I , http://www.antiviralintelistrat.com/1/Database?prod=1737

Interesant cum de compania Pannasonic a reusit sa afle prin “cercetari proprii” ca suntem in pragul declansarii unei posibile epidemii de gripa aviara si a luat decizia de a chema in Japonia angajatii, lucru care atrage pierderi companiei. Si de ce este prevazut ca termen limita data de septembrie 2009? Pentru ca atunci are loc campania de vaccinare impotriva gripei?

Sa revenim la incidentul Baxter din Austria: aici se dezvolta vaccinul impotriva gripei aviare, aflat in faza finala de aprobare din partea UE/EMEA. De aici pleaca spre Cehia un lot cu eticheta “vaccin antigripal” (pentru campania de vaccinare din 2009 !!) dar care contine virusul VIU al gripei aviare amestecat cu virusul gripei umane. Acest lucru a fost recunoscut de compania Baxter care a pus totul pe seama unei etichetari gresite!

Cecetatorii sunt de parere ca daca cineva ar fi fost infectat simultan cu cele doua tulpini, adica asa cum era sa se intample, putea servi pe post de incubator si transmitator al virusului.

Ministrul Sanatatii din Indonezia a surprins pe toata lumea cand a afirmat ca tara sa inceteaza sa mai livreze gratuit OMS tulpine de virusi deoarece banuieste planuirea declansarii unei epidemii cu acest virus modificat in laborator chiar impotriva Indoneziei si ca, asa cum s-a mai intamplat si in ale ocazii, Indonezia desi contribuie gratuit si neconditionat la dezvoltarea unui vaccin anti-aviara, va trebui sa cumpere pe bani grei acel vaccin, desi a avut un rol decisiv in elaborarea lui.

ACEST ARTICOL ESTE PRELUAT DE PE BLOGUL NOSTRABRUCANUS SI A FOST PRESCURTAT, PE ALOCURI, PENTRU O CITIRE MAI USOARA SI MAI CONCENTRATA. PENTRU DETALII SI CITATE MAI PE LARG CONSULTATI ARTICOLUL INITIAL LA: http://nostrabrucanus.wordpress.com/2009/03/25/fabrica-de-minciuni-episodul-31-cine-are-nevoie-de-o-epidemie-de-gripa-aviara/Tot pe aceasta tema, pe acelasi blog, cititi si: http://nostrabrucanus.wordpress.com/2009/03/13/fabrica-de-minciuni-cine-are-nevoie-de-o-epidemie-de-gripa-aviara/

  • Iulian Urban:

Proiect de lege prin care istoria ar fi inlocuita in scoli cu…folosirea retelelor de socializare pe net! – in Marea Britanie

ŞI MINORII AU LIBER LA INCEST SI ACTE SEXUALE CU ALTI MINORI CONFORM NOULUI COD PENAL

Numărul doi al Fondului Monetar Internaţional (FMI), John Lipsky, a calificat – marţi, într-o conferinţă de presă – drept ‘serioasă’ propunerea Chinei de a fi adoptată o nouă monedă a rezervei internaţionale pentru a înlocui dolarul, sub supravegherea FMI.

Parintele Istodor a cam incercat sa impace si capra si varza, indemnand la a nu primi pasapoartele biometrice (!), aratandu-si acordul si impropriindu-si argumentele Sinodului de la Cluj si invocand chiar exemplul altor tari ortodoxe, insa, simultan, sustinand si pozitia Patriarhiei si luand de buna (sau facandu-ne pe noi sa luam de buna) ideea ca Sinodul a cerut si a obtinut (?!) ne-obligativitatea pasapoartelor… Sunt si destule lucruri bune, chiar marturisitoare, dar amestecate si cu altele mai putin imbucuratoare… Oricum, cu totul alta “mancare de peste” decat pr. Stoica.

Iata cele mai importante raspunsuri:

Din punctul meu de vedere, prostitutia nu este o munca, o meserie, pentru ca ar insemna sa jignesc toate meseriile ce nu incalca preceptele moralei crestine. Exemplul pe care il dati este tipic pentru o tara im proces de decrestinare, sper ca in Romania sa nu se intample niciodata asa ceva. Biserica, sa stiti ca incrimineaza in aceeasi masura si prostitutia masculina si va fi vehement impotriva legalizarii acesteia“.

“As vrea sa fac precizarea ca acceptarea sau neacceptarea unui element care tine de liberul nostru arbitru cum este pasaportul biometric nu are nicio legatura cu fiara apocaliptica sau cu pierderea sufletului. Este pur si simplu o optiune nefericita pe care putem sa o luam cu anumite consecinte nefiresti in viata noastra (acceptam pur si simplu sa fim tratati ca niste infractori in numele prevenirii terorismului etc. ) Vreau sa nu va mai speriati si credinta dvs sa fie intarita de fundamentele ortodocse (sic! – n.n.) ale relatiei noastre cu Dumnezeu”.

“Nimeni nu a pretins vreodata ca BOR L-ar fi privatizat pe Dumnezeu. Insa invatatura ortodoxa (dreapta) este singura care este conforma in totalitate cu descoperirea lui Dumnezeu. Va rog sa nu mai folositi cuvantul ‘inventat” atunci cand vorbiti de Dumnezeu si de ortodoxie. “Pretentia” BOR ca este singura ca urmeaza linia dreptei credintei nu este o atitudine sectara, ci o atitudine realista si totodata marturisitoare. O tara laica nu este nicio tara atee, nicio tara care pune accent pe diversitatea de tip sectar cum este de ex Statele Unite ale Americii. O tara laica (laos to Teu) inseamna in limba greaca veche poporul lui Dumnezeu“.

Biserica a cerut Ministerului de Interne ca pasapoartele biometrice sa nu aiba caracter obligatoriu (oare? – n.n.). De asemenea, Biserica s-a pronuntat permanent impotriva legalizarii prostitutiei si dezincriminarii acestei practici ca infractiune. Cu privire la incest, Biserica a fost si mai ferma condamnand aceasta manifestare care atenteaza la libertatea omului si il plaseaza sub nivelul animalelor. Biserica Ortodoxa a atras atentia deja ca aceste coduri sunt o amenintare pentru noi toti si daca actualul Guvern isi va asuma raspunderea prin ordonanta de urgenta pentru adoptarea acestora, Biserica va lua masurile care se impun: predica in biserica, instruirea prin cateheza a celor neavizati, chemarea la protest impotriva acestui abuz si avertizarea populatiei cu privire la discrepanta intre agenda guvernantului roman si agenda romanului”.

Atunci cand vorbeste despre fiara, Sfantul Ioan se refera in primul rand la timpul sau. Identifica prin fiara apocaliptica pe imparatul Nero, insa prefera sa nu-l numeasca din doua considerente: pentru ca nu cumva o scriere sfanta sa contina numele unui antichrist si pentru a nu expune si mai mult pe crestinii deja prigoniti. Este adevarat ca Sfantul Ioan vorbeste si de fiara parusiei lui Hristos, adica acelei de-a doua veniri a Mantuitorului, eveniment care va fi concomitent cu sfarsitul lumii acesteia si judecata universala. Acolo, Sfantul Pavel vorbeste si de semne prevestitoare lucrarii antichristului, dar tot intr-un limbaj profetic. De aceea, este riscant sa ne hazardam in interpretari personale neavizate sau sa ne raportam la fiara apocaliptica dintr-o perspectiva numerologica oculta“.

Cred cu tarie ca un om credincios ortodox este bine sa nu accepte la nivelul liberului arbitru pasapoartele biometrice care sunt un atentat nu doar la libertatea umana, dar si la demnitatea umana. Cred cu tarie, de asemenea, ca un crestin ortodox credincios, chiar daca va accepta un pasaport biometric, acest lucru nu ii va pune in pericol mantuirea, din doua motive:
1. Un element exterior in relatia tainica si personala cu Dumnezeu nu poate sa influenteze irezistibil mantuirea noastra ca dar de la Dumnezeu, ci doar un element interior (superficialitatea in credinta, asumarea statutului de nepracticant in relatia cu Dumnezeu, pacatele care se pot transforma in patimi, etc)
2. Aceste pasapoarte biometrice pot sa faca parte dintr-o teorie a conspiratiei, sa fie prezentate ca o etapa in implementarea cipurilor care vor duce la o dictatura mondiala feroce. Noi am trecut printr-o dictatura (cea comunista) si totusi stim bine ca foarte multi s-au mantuit; Dictatura si teroarea naste martiri, iar “libertatea” religioasa de tip sectar naste intotdeauna apostati. Si inca ceva: daca vor sa te controleze si eventual sa te elimine, mai marilor acestei lumi nu le trebuie pasapoarte biometrice, au sateliti, telefoane mobile, etc. etc.”

Ingrijorarea dvs este legitima, insa nu trebuie sa se transforme in disperare. Apocalipsa Sfantului Ioan vorbeste, este adevarat, de niste constrangeri teribile care vor anunta sfaristul lumii acesteia. Parerea mea este ca intre aceste pasapoarte biometrice si acele constrangeri nu exista nicio legatura dovedita. Biserica nu vrea sa dea semnale de panica si de isterie ptr ca noi respingem cu tarie orice teorie a conspiratiei (fie ea si mondiala). Vreau sa va linistiti pentru ca Biserica prin presiunea ei a reusit sa elimine caracterul obligatoriu ale acestor pasapoarte biometrice“.

Biserica a facut ceea ce trebuia facut, Sinodul mitropolitan de la Cluj a condamnat intr-o scrisoare deschisa adresata presedintelui Romaniei acest tratament jignitor, iar Patriarhia a reusit sa elimine caracterul obligatoriu al pasapoartelor biometrice printr-o actiune hotarata adresata Ministerului de Interne“.

Nu doar in Romania a existat aceasta dezbatere, Grecia, Serbia si Rusia sunt tari unde problema a fost dezbatuta, este adevarat mai putin s-a dezbatut teologic in tarile occidentale neortodoxe (poate din cauza secularizarii?). Nu trebuie sa fii absolvent de Politehnica ca sa poti intelege tulburarea iscata de introducerea pasapoartelor biometrice. Raspunsul meu nu este unul tehnic, ci unul teologic in incercarea de a nu identifica progresul tehnologic cu fiara apocaliptica, dar totodata intentia mea este de a trage un semnal de alarma cu privire la folosirea gresita a acestui progres tehnologic”.

“Nu am certitudinea ca aceste cuvinte chiar sunt ale parintelui Iustin Parvu. Chiar daca ar fi, ar trebui sa ne intrebam de ce ceilalti mari duhovnici ai neamului romanesc nu au sustinut demersul acestui radical al parintelui Iustin Parvu. Eu sunt pentru o atitidine ferma, dar in limitele invataturii ortodoxe, cu deosebita cumpatare, echilibru si discernamant“.

“Nu cred ca Biserica este impartita in acest moment. Cei care au protestat risca sa se plaseze in afara Bisericii, care prin Sfantul Sinod a facut precizarile referitoare la pasapoartele biometrice, la prostitutie sau incest. Cat priveste vietuitorii de la Manastirea Petru Voda, semnul ca ramane o manastire ortodoxa este ascultarea de Biserica. Si in niciun caz neascultarea generalizata“. (!)

Biserica nu respinge dimensiunea materiala a creatiei, o valorizeaza si ne ajuta sa ne ferim de o abordare reductionista cu privire la materie. Cine v-a spus ca Biserica are grija doar de bunurile spirituale, v-a dezinformat, cu tot respectul. Cata vreme, omul este suflet si trup, mantuirea lui vizeaza cele doua dimensiuni: cea spirituala si cea materiala. Sa nu uitam ca limba noastra romaneasca traduce cuvantul lume (cu referire directa la dimensiune materiala) prin etimonul latin “lumen” care inseamna lumina. Asadar, daca lumea (materiala) este lumina lui Dumnezeu, cum sa nu ne preocupam de ea, cum sa nu o valorizam si cum sa nu o transfiguram?”.

***


Categorii

Epidemii, gripa porcina, gripa aviara, e.coli, Pagini laice, Pagini Ortodoxe, Presa

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

9 Commentarii la “FABRICA DE MINCIUNI SI SMINTELI (Noutati 26 martie 2009)

  1. Jalnica si foarte trista interventia pr. Istodor (ca de altfel, mai toate interventiile lui).
    Daca va aduceti aminte, anul trecut a aparut in blogosfera un fragment dintr-o emisiune in care el spunea interlocutorului sau: “dvs. va raportati la PIDALION, care este depasit (!!!!!!!).
    Si cum adica, nu crede ca in apel nu sunt cuvintele Parintelui Iustin? Parca am mai auzit opinia asta…prin Deal.
    Un discurs dureros, amar pentru mine, care in studentie am fost prieten cu acest…George Istodor.
    Sincer, imi pare rau de el.

  2. lumea materiala nu este lumina Lui Dumnezeu, parinte Istodor!

  3. “Cei care au protestat risca sa se plaseze in afara Bisericii”

    Acesta este un adevar trist, atata timp cat nu avem sustinerea patriarhiei suntem in acest pericol.

    Stim insa ce cel putin un ierarh este de acord cu protestul impotriva pasapoartelor electronice, asa ca spusele parintelui Istodor nu se confirma, daca punctul nostru de vedere nu va fi luat in seama de guvernanti si de patriarhie e posibil ca factura sa fie platita de BOR prin pierderea unitatii sale (sper ca acest lucru sa nu se intample totusi).

  4. Problema nu e sa avem neaparat sustinerea patriarhiei, care nu reprezinta intreaga Biserica (Patriarhul nu e Papa, chit ca si-ar dori-o, fie vorba-ntre noi 🙂 ), ci a ierarhilor. Daca e dupa Patriarh si ciracii sai, si Mitropolitul Bartolomeu, si Sinodul de la Cluj poate fi in afara Bisericii. Dar riscul exista, intr-adevar, daca se pedaleaza pe ideea de ‘sinod talharesc’, se loveste repetat in ierarhie si celelalte nu va fi bine. Dar nadajduim ca lucrurile sa intre pe un fagas de echilibru.

  5. Ca student din păcate ştiu mai multe despre părintele “dă banii”, cum îi spunem noi…vinde cărţi în schimbul notelor…şi ce cărţi :(…doar cu atât cred că v-am lămurit.

  6. si eu cred ca va fi o scindere in BOR. parintele meu duhovnic m-a avertizat de asta inca din vara( ieromonah slujitor la Petru Voda) dar a spus ca noi,cei traditionalisti nu plecam nicaieri.ii lasam pe ei sa plece.
    deci daca sinodul se va rupe,cred ca vor fi cei traditionalisti care nu vor nici ecumenism nici globalizare(surpriza va fi foarte mare atunci pt ierarhi,pt ca sunt multe Manastri care il sustin pe parinte Iustin) si de cealalta parte vor fi globalistii,masonii si ecumenistii(pe care,dupa roadele lor ii va cunoaste lumea,ca si acum de altfel).
    Doamne ajuta!!

  7. Pingback: Razboi întru Cuvânt » GRIPA AVIARA: un dosar tardiv despre cum a fost folosita isteria mediatica a falsei amenintari pentru mega-profituri. Despre vinovatiile mari se tace in continuare…
  8. Pingback: GRIPA AVIARA SE INTOARCE? ONU pare decisa sa reinvie isteria epidemica la iarna pentru ca sunt 8 morti in Cambodgia. FIINDCA TREBUIE SA AVEM DE TOATE...
  9. Pingback: Gripa aviara se intoarce in VARIANTA MODIFICATA GENETIC, ce ar putea avea efecte devastatoare
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare