Pregatirea monedei unice si a Sinodului Apostat (Noutati 24 martie 2009)

24-03-2009 2 minute Sublinieri

NASUL Radu Moraru a dat in premiera nationala pe o televiziune de succes extrase din dezvaluirile lui Aaron Russo despre cip, UE, SUA, Guvern Mondial

UN DEPUTAT PDL s-a opus in sedinta din 17 martie introducerii actelor biometrice: Iosif Veniamin Blaga, fost primar al Orastiei. Cinste lui!

“Patriarhul ecumenic Bartolomeu I al Constantinopolului a trimis invitaţii oficiale către toţi întâistătătorii Bisericilor Ortodoxe din lume pentru a participa la două întâlniri pregătitoare pentru marele Sinod Pan-Ortodox, programat la sfârşitul acestui an.

Odată cu trimiterea scrisorilor de invitaţie către toţi capii bisericilor ortodoxe pentru două întâlniri pregătitoare dinaintea Marelui Sinod pan-ortodox, programat pentru lunile iunie şi decembrie 2009, Bartolomeu a pus în mişcare deciziile luate la întâlnirea pan-ortodoxă de la Constantinopole, din octombrie 2008. Această întâlnire a fost ultimul eveniment la care a participat fostul Patriarh al Rusiei, Alexei II, dispărut la sfârşitul anului 2008. 

Patriarhul ecumenic a stabilit paşii pentru reunirea marelui sinod, care are ca obiectiv să răspundă la toate problemele care s-au adunat de-a lungul secolelor şi continuă să afecteze relaţiile dintre bisericile ortodoxe, având repercursiuni şi asupra dialogului dintre ortodocşi şi catolici.

Schisma din 1054, cu toate consecinţele sale grave asupra Bisericii Universale, a privat Biserica Ortodoxă de forţa necesară şi abilitatea de a fi prezentă în societate în mod constant de-a lungul istoriei. (…)

Acum, scrisorile trimise pentru cele două întâlniri pregătitoare din iunie, în Cipru, şi în decembrie, locul nefiind ales încă, prezintă următoarele subiecte:

1. Diaspora ortodoxă – unde va fi definită jurisdicţia asupra populaţiei creştine din afara graniţelor naţionale. Conform canoanelor în vigoare, înainte de creşterea fenomenului migraţiei, credincioşii din afara graniţelor ţării natale aparţin patriarhatului ecumenic.

2. Modul de recunoaştere a statutului bisericii autocefale.

3. Modul de recunoaştere a stării autonomiei bisericii.

4. Diptica, adică regulile recunoaşterii canonice mutuale în bisericile ortodoxe.

5. Stabilirea unui calendar comun al sărbătorilor. Unele biserici sărbătoresc naşterea Domnului în decembrie 25, alţii 10 zile mai târziu.

6. Impedimentele şi canonicitatea sfinţeniei căsniciei.

7. Problema postului în lumea contemporană.

8. Relaţiile cu alte confesiuni creştine.

9. Mişcarea ecumenică.

10. Contribuţia ortodoxiei în afirmarea idealurilor creştine de pace, fraternitate şi libertate.

  • Interfax Religion:

Vatican hopes to strengthen relations with Russia – nuncio
Russian, Vatican foreign ministers discuss international, humanitarian issues

“Much attention was given to the development of dialogs between civilizations and Churches, and the suppression of extremism and religious intolerance,” the ministry said.

Patriarch Kirill: The state responsible for keeping extremist websites in check 

Patriarch Kirill of Moscow and All Russia said it’s important that the state enhances its control over some Internet resources propagating extremist ideas. 

Să ne întoarcem la începutul lunii martie, mai precis pe data de 5, când Pravda informa că Putin respinge ideea unei noi monede internaţionale. Şi, pentru ca tot spectacolul să fie complet, ziarul prezintă episodul în care o femeie şomeră îl întreabă pe Putin despre noua monedă în timpul vizitei acestuia la un centru de plasament:”There are rumors of a new currency that is going to appear in the world already this summer. It’s going to be neither the dollar, nor the euro, but something different”. Iar Putin, evident, neagă acest fapt, după care se apucă să vorbească despre diferenţele dintre criza actuală şi cea din ’30. De-atunci am intuit că se coace ceva, dar, sincer să fiu, nu mă gândeam că totul se va produce atât de rapid. Nu au trecut decât două săptămâni până când Rusia a anunţat oficial că va propune la viitoarea întâlnire a G20 emiterea unei noi monede internaţionale care să înlocuiască dolarul. Şi, ca prin minune, iniţiativei s-au alăturat imediat India, China şi Brazilia(conform unei ştiri Reuters).

Noua monedă ar urmea să fie emisă de către FMI, instituţie care se va transforma într-un nou FED. FMI, pentru cei care încă nu au aflat, este controlat statutar (în ceea ce priveşte deciziile cruciale) de către SUA. Deci, cu alte cuvinte, FMI-ul urmează să devină un FED mondial, care va emite o monedă cu alt nume, utilizând tehnici similare celor deja patentate. Dincolo de teoriile conspiraţiei care se vor naşte, cred că mişcarea este gândită pentru a face ceea ce am numit în mai multe rânduri “resetarea sistemului”.

Recenta iniţiativă de a depenaliza incestul plasează România în grupul – minoritar, ce-i drept – statelor europene unde sexul consimţit între membrii aceleiaşi familii nu reprezintă o infracţiune.

…Papa si prezervativele…

…Hitler credea in ecumenism si toleranta religioasa!


Categorii

Pagini laice, Pagini Ortodoxe, Presa

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

20 Commentarii la “Pregatirea monedei unice si a Sinodului Apostat (Noutati 24 martie 2009)

  1. Pentru cei ce n-au urmarit emisiunea de aseara a lui Radu Moraru, trebuie subliniat ca “subtilul” Nas (ce joaca rolul de luptator anti-sistem), prin invitatii sai, n-a facut decat sa batjocoreasca activitatea lui Aaron Russo. Profit de ocazie pentru a multumi Apologeticum pentru stradania traducerii. Pentru cei ce doresc sa inteleaga mai bine spusele lui Aaron, cititi va rog articolul:

    http://saccsiv.wordpress.com/2009/02/20/documentare-celebre-interviul-luat-de-alex-jones-lui-aaron-russo-subtitrare-in-limba-romana-si-o-analiza-a-sa/

  2. Buna ziua,

    Preluarea integrala a unui articol de pe blog-ul meu (http://trenduri.blogspot.com) nu poate fi facuta decat cu aprobarea mea, in conformitate cu termenii de utilizare publicati pe site(in subsolul paginii).
    In principiu nu am nimic impotriva daca sunt preluate citate, dar preluarea integrala a articolului nu mi se pare corecta. In concluzie, va rog sa va conformati acestei solicitari.

    Toate cele bune,
    Dan@Trenduri

  3. @ Dan – Trenduri

    Iertati-ne, va rugam. Dar nu am intentionat nicidecum preluarea integrala (am omis, de altfel, ultima parte), ci doar a recomanda respectivul articol, alaturi de altele, atragand atentia cititorilor, prin sublinierile respective, asupra ideilor care ne interesau in mod deosebit si pe noi. Vom reduce, in acest caz, citatele la doua paragrafe, daca sunteti de acord. Va multumim!

  4. HA-HA, nu credeam s-o vad si pe asta :)))) Tre’ sa cotizati fratilor la preluarea articolelor :))

    Dane, nu vad de ce te superi? Atata timp cat s-a facut cu precizarea sursei, atata timp cat nu a fost trunchiat, atata timp cat ai primit credit si nu ai fost implicat fara voia ta in nici o problema, nu vad de ce te-ai suparat.

    In primul rand ti se face publicitate, iar apoi singurii care au de pierdut sunt razboinicii, in clasamentul google, care penalizeaza continutul duplicitar.

    Oricum, tare faza.. In vremurile astea de criza.. :)))

  5. Pingback: Stiri de criza - surse interne « Zona de criza
  6. @Leo:

    Si tardiv si inutil, din pacate 🙁

  7. Asta nu era lozinca masonilor (oarecum modificata) pe timpul revolutie de la 1848 din Franta ?
    “pace, fraternitate şi libertate”
    Liberte, egalite, fraternite.

  8. Ba bineinteles ca da. Tocmai de asta am si subliniat, ca sa aratam cu ce se preocupa Biserica Ortodoxa cand are in vedere un asemenea moment istoric. Se leaga bine si de punctele de dinainte. De fapt, punctele 8, 9 si 10 sunt cam unul si acelasi lucru. De altfel e bine stiut ca toti Patriarhii de Constantinopol din acest secol au fost si sunt mari masoni. Sa ne asteptam deci la ce e mai rau. Nu credem ca e deloc intamplatoare graba de a organiza acest asa-zis sinod ecumenic, precum si “fereala” cu care este el anuntat, foarte discret, pe surse mai curand neoficiale, desi ar trebui sa fie ceva care sa tina prima pagina, cum se spune, vreme de luni de zile, pentru ca are o importanta covarsitoare. De asemenea, nu credem ca e deloc intamplator ca in ultimii ani au murit subit Patriarhii Romaniei, Greciei si Rusiei… iar Pavle al Serbiei e de mult in coma. La fel, ganditi-va de ce se suprapune acest eveniment cu “anul Crizei”… – adica cu lansarea efectiva a Noii ordini Mondiale – care abia a inceput si care va aduce un dezastru generalizat.

  9. Am auzit si eu de acest Sinod Pan-Ortodox care se pregateste de mai bine de 50 de ani si tot nu s-a ajuns la nimic. Consider ca nu va fi convocat prea curand, pentru a mai trece timpul ca noua generatie de ierarhi sa fie formatata in facultatile teologice in spiritul ecumenismului, plus ca trebuie sa fie ales un imparat a toata lumea ca un Sinod Ecumenic sa aiba loc. Deci nu prea vad un sinod convocat fara cererea oficiala din partea Antihristului. Parerea mea – cand va fi incoronat Antihristul de catre Patriarhul Ortodox in Ierusalim si va fi vadit, se va convoca un Sinod care-l va anatematiza pe Antihrist si toate miscarile eretice gen ecumenismul, dar va fi prea tarziu, caci prigoana adevarata impotriva crestinilor va incepe si lumea “normala” va pune osul la aceasta ultima persecutie. Sa nu mai zic ca vor vedea cu reticienta deciziile Sinodului majoritatea “ortodocsilor” de plastic din lumea moderna. Deci ele vor trezi doar pe cei care inca n-au murit de tot sufleteste.
    Oricum, al Optulea Sinod Ecumenic in ciuda jocurilor de culise va fi unul Ortodox sau nu va fi deloc (dupa cum probabil stiti, un Sinod Ecumenic trebuie sa recunoasca Sinoadele Ecumenice anterioare altfel nu e Ecumenic, iar conform celorlalte Sinoade Ecumenice, catolicismul si celelalte erezii “crestine” = anatema, deci nu vor putea sinodalii sa faca mare lucru daca vor sa fie luati in serios, altfel ceea ce se va petrece nu va fi un Sinod Ecumenic ci o adunare parlamentara care voteaza niste legi administrative neimportante si care nu sunt obligatoriu de respectat pt. credinciosul de rand).

  10. @ Dan:

    “Sinodul” convocat de Antihrist nu va fi unul pan-ortodox, ci unul “pan-crestin”, probabil. Cel de acum nu va fi considerat propriu-zis un sinod ecumenic, desi e primul de acest fel din istorie, dupa 1054, pentru simplul fapt ca ecumenistii nu considera Biserica Ortodoxa ca Biserica Una si intreaga, iar fara Roma, ei nu concep un Sinod “ecumenic”. Evident ca va fi o mascarada de sinod, evident ca e un fel de adunare parlamentara, dar oare actualele sinoade sunt, cel mai adesea, altceva decat asta? Cu toate astea se auto-boteaza “Sfinte Sinoade”, revedicandu-se abuziv de la Sinoadele Ecumenice. Dar au putere, iata, sa impuna preotilor, monahilor si credinciosilor deciziile lor arbitrare invocand “ascultarea”. Precipitarea evenimentelor pe plan mondial nu ne lasa sa credem ca mai trebuie sa treaca niste generatii.

  11. Totusi ideea unui Sinod Pan-Ortodox este binevenita din punctul meu de vedere. Trebuie odata si-odata sa fie spus lucrurilor pe nume si sa fie rezolvate problemele ce framanta Ortodoxia (Calendarul, Ecumenismul si chiar as adauga Masoneria desi dupa mine sunt cam acelasi lucru, si cele cu autocefalia si diaspora, etc). Nu putem merge asa la infinit, ca sunt unii mai slabi in credinta (cum sunt eu de pilda) care au nevoie de un raspuns concret, de o traiectorie duhovniceasca sanatoasa din partea Bisericii, in anumite privinte (gen ecumenism dar nu numai) sa stie daca se mai imbarca intr-o luntre putreda ce se scufunda sau cauta o solutie individuala pentru a iesi din rahat. Popimea nu poate fi atat de inconstienta incat sa nu observe ca de fapt prin ecumenism oamenii se departeaza de Biserica (de ex. parintii si fratele meu sunt atei si totusi cand vine vorba de religie sustin aceasta porcarie sincretista; oare cum se face ca ateii sustin ecumenismul, nu este el oare in perfect acord cu modul de viata ateu imbibat cu ceva elemente mistice de suprafata?). Nu imi convine sa tin in spate niste preoti netrebnici nici sa-mi ratez viata urmand sfaturile “mai marilor” si ajungand in iad atat in viata de dupa dar si in aceasta chinuindu-ma. Oamenii au nevoie de un raspuns ferm in aceste chestiuni trasate de sinod ca sa stie ce sa aleaga, nu de alta dar decat sa ma chinui si aici si dincolo mai bine stiu ca am parte aici de fericire si dincolo mai vedem decat sa le pierd pe amandoua. Chiar asa de nesimtitor e clerul incat nu intelege ca individualismul modern nu se poate aplica la hainele preotesti si rasa monahala? O Biserica ce nu se mai rastigneste ci isi rastigneste credinciosii (cum imi miroase BOR-ul nostru secularizat) e o biserica moarta si inutila. Din asta trebuie cumva sa fie solutionate aceste probleme, nu merge la infinit ca unii imbecili fie ei ierarhi si teologi sa ignore cu bunastiinta gunoiul (comunismul spiritual) care sapa la temelia credintei drepte, traind pe trupurile credinciosilor si facand pact cu lupul. Sa aleaga acum: vor cu U.E. si raiul pamantesc creat de ingineri si muncitori, de proletari, sau vor o Imparatie ce nu apartine lumii asteia? Sa stiu si eu ce sa fac, ca nu-s de-acord sa hranesc un idiot care imi zice Duminica la predica “Ce bine ca Romania s-a integrat in U.E.” (Pe bune ca, poate nu tocmai in termenii astia, am auzit unele predici de lemn care m-au scarbit efectiv in bisericile din Ardeal) sau care ma abureste cu ineptii ecumeniste iar cand vine sarbatoarea unui sfant mai “controversat” o retalcuieste pentru a nu-i jigni pe “fratii” eretici si de alte credinte. Nu mai adaug taierile din slujbe si chiar mai rau – cenzurarea lor.
    Toate astea cred ca doar un Sinod Ecumenic autentic le poate realiza. Nu merge sa ignoram unele lucruri, ca doar nu toti Il avem pe Dumnezeu, din aia ne trebuie duhovnici (in sensul mai larg si ierarhii mai ales ei sunt duhovnici adica au aceasta responsabilitate in primul rand si apoi cele ce tin de administratie), ca daca L-as avea pe Dumnezeu mi s-ar falfai de aceste jigodii si m-as retrage undeva in pustie sa nu mai aud de lume. Din asta, ideea de fond cu Sinodul e foarte buna, si departe de a fi un pesimist sau sceptic, eu inca mai cred ca Dumnezeu nu e atat de crud incat sa ne lase chiar singuri de tot. Nu stiu cum, dar va face El vreo minune sa-i lumineze in ultimul ceas pe ierarhi sa ia deciziile bune (sa nu uitam ca fratii sarbi si rusi sunt mai duri de fel in dreapta credinta, dar nu ducem nici noi lipsa de exemple, iar in cadrul acelui sinod PF Daniel nu va fi mai mult decat un simplu episcop deci nu isi poate impune parerea, nici chiar patriarhul ecumenic nu va putea face de capul lui ce vrea, oricata influenta ar avea).
    Scuze pt. lungimea comentariului si doza de inversunare impotriva clerului. Nu tagaduiesc ca sunt si oameni de treaba printre ei, dar care nu au putere decizionala prea mare. Tot comunistii fac legea acolo “sus” (ma intriga faptul ca ecumenismul a inflorit mai ales in comunism si ma intreb pe bune de ce, nu s-au multumit ateii sa ucida cler si credinciosi, sau de ce s-au implicat in religie asa mult, oare nu era mai usor sa faca precum in Albania socialista cu Biserica daca tot o urasc atata sau ei chiar nu se pot abtine de la a fi curve?).

  12. E binevenita ideea, desigur, dar trebuie sa fim constienti si realisti si sa vedem pe mana cui au incaput si conducerile bisericilor, cam peste tot… Prin urmare, oricat ar fi de cruda, realitatea trebuie privita in fata. Nu are cine sa faca un Sinod Pan-Ortodox adevarat. Profetiile arata asta, iar mersul lucrurilor in lume confirma. Nu inseamna ca Dumnezeu ne lasa singuri, dar nici sa asteptam ceva de acest gen de la biserica oficiala nu putem.

  13. Eu cred totuşi c-ar trebui să luăm în considerare şi profeţiile sfinţilor în legătură cu al VIII-lea Sinod Ecumenic care se va ţine, dupa cum spun ei, pentru a le desfiinţa pe cele şapte.

    • Ieromonahul Nectarie (Tihonov, †29 aprilie 1928) din Optina:
    • La întrebarea: „Se vor uni oare Bisericile?” a răspuns: Nu, aceasta ar fi putut-o face numai Sinodul Ecumenic, dar Sinodul nu se va mai întruni. Au fost 7 sinoade, asemeni celor 7 Taine, şapte Daruri ale Sfântul Duh. Pentru veacul nostru e suficientă cifra 7. Numărul secolului următor este 8…”

      ***

    “Despre al Optulea Sinod Ecumenic eu nu ştiu deocamdată nimic. Pot numai să reafirm cuvintele Sfântul Teodor Studitul: „Nu orice adunare a episcopilor se consideră sinod, ci numai adunarea episcopilor care sunt întru Adevăr“. „Adevăratul sinod Ecumenic depinde nu de numărul episcopilor prezenţi la el, ci dacă va învăţa adevărul pravoslavnic“. Iar dacă se va abate de la adevăr, nu se va considera ecumenic, chiar dacă se va şi numi astfel. Renumitul „sinod tâlhăresc” a fost la vremea sa mult mai numeros decât multe dintre anterioarele sinoade ecumenice şi, cu toate acestea, n-a fost recunoscut a fi ecumenic, ci a fost numit sinod tâlhăresc. (Rusia, înainte de a Doua venire, pp. 394-395)

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/2009/01/14/din-profetiile-mai-putin-cunoscute-ale-sfintilor-i-vor-veni-vremuri-cand-ortodocsii-vor-fi-invrajbiti-intre-ei/

  14. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Semne limpezi ca se apropie timpuri de patimire… pentru cine are ochi de vazut (Noutati 29 aprilie 2009)
  15. Pingback: Război întru Cuvânt » Viclenia “unitatii in diversitate”: Cat de aproape este unirea cu Vaticanul?
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare