DEMENTA MAI-MARILOR LUMII CRESTE PE ZI CE TRECE… (Noutati 21-23 martie 2009)

23-03-2009 2 minute Sublinieri

 UPDATE 19.30

trading-floor-042007.jpg

Seful Nokia: Viitorul capitalismului il reprezinta modelul nordic

Directorul FMI: Redresarea nu este posibila daca nu curatam sectorul financiar

Criza va determina milioane de oameni sa ajunga saraci si someri, va face sa creasca riscurile de miscari sociale si ar putea duce chiar la razboi, a precizat Dominique Strauss-Kahn, adaugand ca este necesara luarea de “actiuni urgente”.

“Ca sa o spun direct, situatia este cumplita”, a spus seful FMI in cadrul unei reuniuni consacrate crizei, desfasurata la Organizatia Internationala a Muncii.

Pe masura ce criza afecteaza tarile in curs de dezvoltare, milioane de oameni vor fi impinsi spre saracie si se vor confrunta cu privatiuni”.

  • Iulian Urban:

Dementa: 90 % din populatia globului trebuie sa dispara; cei care fac mai mult de un copil ar trebui pusi sub acuzare!

Armata americana chemata sa-i “calmeze” pe cei care protesteaza impotriva politicilor Federal Reserve

Spiritul american moare, pe masura ce se pierde ideea de activism politic

Marea Britanie se confrunta cu un risc ridicat de revolte publice

Varful de recesiune economica in Romania va fi in iulie-septembrie 2009

Daca exista riscul ca banii luati de la FMI de Romania sa se scurga catre bancile din Vest, atunci trebuie sa stopam aici negocierile cu Fondul

Rothschild: criza economica va lasa guvernele cu o datorie publica enorma

“Taranu’ roman nu stie sa fie competitiv”?

De Paste vom avea pe masa miel scump de import sau miel autohton cu cip!

Gazele emanate de vite …taxate ! Urmeaza taxa pe viata?

Sfat de criza – Eleganta iti cere sa stai linistit pe loc si sa iti pastrezi curajul!

NI SE PREGĂTEŞTE LEGALIZAREA EUTANASIEI?

Copiii nostri au la “dispozitie” cel mai violent joc video creat vreodata! in Romania se va vinde la liber

Filmari cu minunea izvorarii de mir la conferinta teologului Danion Vasile de la Iasi

Jay Rockefeller: “INTERNETUL ESTE RISCUL NATIONAL NUMARUL UNU” – video

  • Apologeticum: Prigoana impotriva crestinilor. Sinodul talharesc din 25-26.02.2009 – fragment din predica lui Danion Vasile la Man. Petru Voda in Duminica Sfintei Cruci (mentionam cu aceasta ocazie, cu toata parerea de rau, ca nu putem recomanda duhul, atitudinile si limbajul din ultimele postari ale fratelui de la Apologeticum, nadajduind si chemand din inima, inca o data, la iesirea din zelotism si la o revenire la duhul ortodox al dreptei socoteli si al marturisirii adevarului intru iubire. Este nevoie sa intelegem ca marturisirea facuta din ravna trupeasca si intr-un duh lumesc, cu tulburare, cu inversunare si ura, atunci cand ne lasam manati de aprinderea si infierbantarea sangelui nu este decat un alt mod de a face, insconstient, voia aceluiasi vrajmas si aceluiasi ‘sistem’ impotriva caruia luptam)
  • Nostrabrucanus: Varza de Bruxelles : ai lor, ai nostri .. aceeasi Marie
  • Frontpress:

Caiete sexy pentru elevii de clasa a II-a

Patriarhia Moscovei respinge de asemenea prezervativele

Bogdan Chirieac: Daca Romania nu-si asuma datoriile Vestului, agentiile de rating ne vor degrada pana la nivel de Botswana

Efectele crizei. Americanii recurg la schimbul in natura, in lipsa banilor

Ne furam singuri caciula! Sudul Olteniei, Sahara României

Soldatii evrei au primit ordin sa ucida si membrii echipelor medicale din Gaza

Raport al Economist Intelligence Unit: Romania este amenintata de o destabilizare politica

  • Romania libera: 

Riscul crizei: proteste sociale spontane si violente

Bem apa toxica

Europa – dezbinata in fata crizei

Acordul cu FMI ca esec al aderarii

Efectele crizei: In cautare de bani, tot mai multe femei din SUA intra in industria porno

Cat de scumpa este mancarea in Romania si cat de viciosi suntem

  • Antena3:

Primele AIG, mai mari decât se anunţase anterior. Directorii ar putea scăpa cu ele neimpozitate

Noul plan al Trezoreriei americane ajunge la un trilion de dolari

Obama: Riscul unei implozii a economiei încă există

  • Ziua: 

Ciobanii acuza ANSVSA ca le impiedica activitatea in beneficiul importurilor

O imagine care seamana cu chipul lui Iisus a fost descoperita pe zidul unei biserici


Categorii

Pagini laice, Pagini Ortodoxe, Presa

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la “DEMENTA MAI-MARILOR LUMII CRESTE PE ZI CE TRECE… (Noutati 21-23 martie 2009)

  1. E bine sa afle toata lumea ca la Apologeticum nu se scrie de capul nostru si reprezinta opinia mai multor persoane. Referitor la zelotism si infierbantarea sangelui, ar fi de dorit aceasta sa nu apara intre noi, fratii de aceiasi lupta. Insa fata de faradelegile ultimelor vremi, este de datoria noastra de a ne face sabie de foc in fata dusmanilor lui Dumnezeu. Sa ne mentinem in marturisire mai departe si sa nu ne dezicem de ce-am vorbit pana acum. Pace si imbratisari. Iertare !

  2. Caiete sexi pt copiii de clasa a II-a: http://www.frontpress.ro/?p=2276

  3. E o veste imbucuratoare faptul ca cei de la “Razbointrucuvant” se delimiteaza oarecum de extremismul de la Apologeticum.

    Totusi, observatia de mai sus nu le este adresata lor pentru ca de fapt ce apare in acele articol mentionat mai sus, sunt cuvinte din cuvintele domnului Danion, deci extremismul ii apartine.

    Personal nu cred ca articole ca cele care apar pe Aplogeticum sunt scrise in grup, indiferent cati sunt de acord cu ele.

    Si ar fi o chestiune de onestitate sa le semneze totusi daca se considera atat de curajosi marturisitori in comparatie cu ierarhii pe care ii critica pentru lasitate sub acoperirea anonimatului.

  4. @ Cineva si Apologeticum:

    Am spus ca ne refeream la duhul, atitudinile si limbajul din ultimele articole APARTINAND fratelui de la Apologeticum, nu la cea inclusa azi in recomandari. In acest caz, nu consideram ca e vorba de extremism, ci de o atitudine mai “tare” a lui Danion, dar care nu credem ca deraiaza de la linia si duhul ortodox. Iar rezervele si delimitarile noastre sunt punctuale si s-au facut in nadejdea indreptarii pe calea imparateasca a unor oameni la care tinem.

    Cat despre anonimat, are si el rosturile lui, numai ca, intr-adevar, nu poti face apeluri catre toti preotii sau trimite scrisori deschise unor clerici sau ierarhi fara sa le asume nimeni.

    Trebuie sa ne dam seama ca atat prin atitudini caldicele, cat si prin degenerari usor extremiste, nu facem decat sa aducem “apa la moara” Sistemului. Deci nu e nevoie de scandal, dar nici de tacere. E nevoie de fapte, e nevoie de marturisire, dar in Duh si in Adevar, nu altminteri. Sa taiem cu sabia de foc patimile noastre intai de toate, duhul lumesc, inversunarea si ravna sangelui. Sa vedem unde noi insine suntem prada duhului lumesc, la fel de antihristic si sa nu ne inchipuim ca dusmanii nostri sunt numai in afara. Lupta noastra e lupta Crucii, nu a sabiei care taie urechea lui Malhus! Sa re-invatam ai Carui Duh suntem.
    http://www.cuvantul-ortodox.ro/2009/03/24/cuviosul-serafim-rose-despre-ispitele-nou-convertitilor-sau-cum-se-poate-pierde-harul-la-cei-ravnitori/

    Si daca nu vom intelege ca nimeni nu-si doreste mai mult scandalul decat dusmanii parintelui Justin… inseamna ca am pierdut busola. Sa mai cautam sfatuire si cu alti parinti si duhovnici, sa iesim dintr-un cerc restrans, care se autoconfirma, sa invatam adevarata sfatuire duhovniceasca, soborniceasca, daca intr-adevar ne intereseaza binele intregii Biserici si ne dorim sa ne adresam ei. Doamne, ajuta!

  5. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Criza traita in concret sau… iata ce numesc cinicii, indiferentii sau imbuibatii “binecuvantare” (Noutati de presa 29-30 martie 2009)
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare