“ROMANIA, TE IUBESC” despre oameni care au invatat sa vorbeasca lui Dumnezeu. PARINTELE ILARION – fostul bancher calugarit: “DACA TRAIESTI FARA SA CAUTI RASPUNSURI, NU LE VEI GASI”/ Maica stareta MARIAMI si PARINTELE CIPRIAN, fostul ateu devenit preot la o manastire din Belgia (video)

Publicat pe 21 Apr 2014 | Categorii: Convertiri, Documentare/ Reportaje, Pagini Ortodoxe, Preoti si duhovnici romani, Video | |Print Print

  • StirileProTV:

“Daca te multumesti sa traiesti fara intrebari, atunci nu vei gasi raspunsuri”. Cum a invatat un director de banca sa ii vorbeasca lui Dumnezeu

Dobrogea. Manastirea Crucea. Este ora 3 dimineata si aici incepe slujba dupa un obicei adus de parintele Ilarion de la muntele Athos. Parintele a fost directorul mai multor banci in Constanta. Acum e calugar. Slujba dureaza 6 ore. Pana cand soarele e deja sus pe cer.

„Stiam ca asta trebuie sa fac”, spune parintele. „Nu a fost o hotarare luata prematur, din contra. A fost foarte bine gandita si asumata in totalitate. Te gandesti si la mici detalii: domnule, cum o sa fiu? Sa am barba, sa fiu imbracat cu haine, te gandesti la toate. Stateam si ma gandeam, Doamne, oare o sa fiu firesc in ele?”

Sotia sa a murit acum cativa ani. Era director de banca dar venea des la manastire. A mai ramas o perioada alaturi de copii iar cand au crescut si-a facut valiza si a ramas printre calugari. Acum e duhovnic la Crucea, o manastire de maicute. Urca uneori pe dealul de deasupra manastirii pentru a-i vorbi lui Dumnezeu. Continuare»

TAINA INVIERII: IUBIREA care “calca pe moarte cu MOARTEA”/ Putem trai Invierea in fiecare zi, prin fiecare jertfa, cat de mica!/ Cum putem fi partasi pogorarii la Iad: SA TRIMITEM MACAR O LACRIMA DIN ADANCUL INIMII IN CASELE SUFERINTEI, pentru a mangaia “necazul saracilor si suspinul nenorocitilor”

Publicat pe 20 Apr 2014 | Categorii: Pagini Ortodoxe, Parintele Galeriu, Pastile/ Invierea, Sarbatori, comemorari, sfinti, Suferinta de langa noi | |Print Print

lrg-5605-icoane_invierea_domnuluie5-s1s3-10_

Dumnezeu, Atotputernicul, poate orice, în afară de a ne obliga să-L iubim, spun Părinţii Bisericii.

El, care a sfâşiat cerurile (după frumoasa sintagmă a proorocului Isaia), ca să Se coboare în mijlocul nostru, a dat, prin aceasta, un sens istoriei, sacralizând timpul.

Pentru cei ce nu pot trăi bucuria Învierii, care practică un soi de selfie religios, închinându-se loruşi, transcriu câteva rânduri ale lui Paul Evdokimov (”Arta Icoanei. Teologia frumuseţii”):

În <Crimă şi pedeapsă >”, fantoma femeii asasinate de Svidrigailov îi apare şi îi aminteşte că a uitat să întoarcă ceasul. Putem opri ceasul, nu însă timpul care se îndreaptă împlacabil spre Judecată. Timpul oprit este imaginea cea mai de temut. Kierkegaard descrie astfel trezirea unui păcătos în iad: <Ce oră să fie? >. Cu o indiferenţă glacială, satana îi răspunde: <Eternitatea> ”.

Hristos a înviat pentru noi, păcătoşii.

  • Lumea Credintei:

Părintele Galeriu: învierea întru iubire

Mântuitorul a asumat moartea din iubire. A primit-o din iubire pentru noi, în iertarea osânditorilor şi răstignitorilor, pe Cruce. Sau în cuvintele Dumnezeul meu, Dumnezeul meu, pentru ce m-ai părăsit?”, în care Mântuitorul strigă cu strigătul psalmistului din Psalmul 21.

Părăsirea – moartea înseamnă părăsire… Părăsirea nu a lui Dumnezu, că Dumnezeu nu ne părăseşte niciodată, ci părăsirea omului. Acesta se simte părăsit. Şi aici e un cuvânt din Ezra: „Nu pe Mine M-aţi părăsit, ci pe voi înşivă”. Când îl părăseşti pe Dumnezeu, practic te părăseşti pe tine, îţi părăseşti menirea ta, părăseşti lumina! Iar tot „tu” strigi: Dumnezeul meu, pentru ce m-ai părăsit?”! Mântuitorul a strigat atunci aşa doar ca să fie împreună cu noi. A rămas nedespărţit de Tatăl, dar S-a unit cu noi în starea despărţirii noastre.

Blaise Pascal a zis: „Mori singur, zici? Când eşti cu Hristos, nu mori singur!”. Şi a fi cu El înseamnă a fi cu viaţa şi izvorul vieţii. E singurul cuvânt din cele şapte spuse de Mântuitorul pe Cruce care nu e al Lui, ci al nostru… al părăsirii noastre. Şi atunci, tocmai din iubire pentru noi a primit să trăiască această taină. Parcă e cea mai adâncă taină ca deodată să zică: „Dumnezeul meu, pentru ce m-ai părăsit?”. Tocmai Cel Care e nedespărţit de Tatăl Lui?! Nu se poate, niciodată, ca nici Tatăl, nici El să se părăsească unul pe altul. Pentru că El din voia Tatălui şi-a pus trupul pentru noi.

Observaţi? Continuare»

CUM PETRECEM INVIEREA? Falsificarea si deturnarea Sarbatorii de Pasti intre OBICEIURI POPULARE, “TRADITII” DE MARKETING si “DISTRACTIA COOL”. De ce e important sa stam la Liturghia Invierii si CE INSEAMNA “SA LUAM LUMINA”? “Lumina si Pasca sunt zero fara Hristos. Degeaba masa plina si inima goala”

Publicat pe 19 Apr 2014 | Categorii: Pagini Ortodoxe, Pastile/ Invierea, Preot Marcel Radut Seliste, PS Paisie Lugojanul, Sarbatori, comemorari, sfinti | |Print Print

SAMBATA MARII TRECERI/ Ziua cand mastile vor cadea…/ REVOLUTIA VESNICIEI

noaptea-de-inviere21-resize

UPDATE

”Să știți că bucuria praznicului Învierii nu este nici băutură, nu este nici mâncare, nu este nici îmbuibare, nu este nici muzică, nu este nici dans”. Cu o astfel de lecție de bună purtare și-a încheiat predica PS Paisie Lugojanul, episcopul – vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei. El le-a cerut concetățenilor săi să nu mai ceară scoaterea icoanelor din școli și să înțeleagă utilitatea orelor de religie, vorbindu-le despre persecuția creștinilor ortodocși în Siria.

Mii de timișoreni au venit noaptea trecută la Catedrala Mitropolitană să ia Lumina Sfântă de la Ierusalim (adusă special și în orașul de pe Bega prin grija Patriarhiei), la slujba de Înviere. Cu sutele au umplut lăcașul de cult, restul au stat afară și s-au rugat, urmându-l, cu lumânările aprinse în mâini, pe PS Paisie Lugojanul în procesiunea care are loc în fiecare noapte de Înviere, prin Piața Victoriei. Continuare»

VIDEO: LUMINA SFANTA A INVIERII a venit si in acest an la MORMANTUL DOMNULUI DE LA IERUSALIM. Hristos a Inviat!

Publicat pe 19 Apr 2014 | Categorii: Lumina de la Ierusalim, Minuni, Pastile/ Invierea, Sarbatori, comemorari, sfinti, Video | |Print Print


Creştinii din lumea întreagă iau Lumină de la biserica Sfântului Mormânt. Slujba de la Ierusalim este condusă de Patriarhul Ortodox grec, Teofilos al III- lea.

Lumina Sfânta a Învierii s-a aprins la Ierusalim, deasupra Sfântului Mormânt. Slujba de la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, construită pe locul unde a fost crucificat şi îngropat Iisus Hristos, este condusă de Patriarhul Ortodox grec, Teofilos al III- lea. Continuare»

Pastoralele Invierii (2014): SA NU EZITAM SA URMAM BRANCOVENILOR/ “Sa-L marturisim pe Hristos in aceste timpuri” (IPS Ciprian, IPS Irineu, IPS Pimen, IPS Laurentiu)

Publicat pe 19 Apr 2014 | Categorii: IPS Irineu Popa, IPS Laurentiu Streza, IPS Pimen, Pastile/ Invierea, Pastorale, PS Ciprian Campineanul, Sarbatori, comemorari, sfinti | |Print Print

PsCiprian

Lumina Învierii -
cununa muceniciei şi temeiul mântuirii

† C I P R I A N

prin harul lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Buzăului şi Vrancei, iubitului nostru cler şi popor dreptcredincios: har, pace, bucurie şi ajutor de la Dumnezeu, iar de la noi, arhiereşti binecuvântări şi creştineasca salutare

Hristos a înviat!

Acum, toate s-au umplut de lumină: şi cerul, şi pământul, şi cele de dedesubt. Deci, să prăznuiască toată făptura Învierea lui Hristos, întru Care S-a întărit“ 1.

Preacucernici şi Preacuvioşi Părinţi,

Iubiţi credincioşi şi credincioase,

An de an, în minunatul anotimp al primăverii, când toate renasc la viaţă, sărbătorim evenimentul extraordinar, care, timp de aproape două milenii, a marcat, profund şi definitiv, întreaga istorie a omenirii: Învierea Domnului, denumită, în cărţile noastre de slujbă, „aleasă şi sfântă zi [...], praznic al praznicelor şi sărbătoare a sărbătorilor“2, tocmai datorită importanţei sale şi rolului determinant în actul mântuirii oamenilor.

Pe bună dreptate, un Sfânt Părinte, meditând la schimbarea de atitudine a oricărui creştin în perioada pascală, mărturisea:

Ce mare strălucire luminează astăzi lumea şi împodobeşte astfel Biserica? Ce s-a întâmplat de ne-am schimbat starea? Ieri eram posomorâţi şi întristaţi, iar astăzi în lumină şi bucurie suntem; ieri în durere, şi astăzi în veselie; ieri în suspine, şi astăzi în cântări de laudă. Care este pricina ce ne-a adus această lumină şi bucurie? Hristos a înviat din morţi [...]“ 3.

Astăzi, prin Învierea Domnului, locul întristării din inimile noastre l-a luat bucuria cea duhovnicească; în locul întunericului, s-a sălăşluit lumina; în locul răutăţii şi al păcatelor de tot felul, au sosit iubirea şi puterea lui Dumnezeu. Dacă, în Săptămâna Sfintelor Pătimiri, ne-au cuprins întristarea pentru păcate, durerea pentru chinurile îndurate de către Mântuitorul Hristos şi teama de moarte, acum, ne bucurăm împreună cu toată făptura cea văzută şi cea nevăzută. Prin Jertfa Domnului de pe Sfânta Cruce, păcatul a fost şters, iar prin Înviere, moartea a fost nimicită:

Unde îţi este, moarte, boldul? Unde îţi este, iadule, biruinţa? Înviat-a Hristos şi tu ai fost nimicit. Sculatu-S-a Hristos şi au căzut diavolii. Înviat-a Hristos şi se bucură îngerii. Înviat-a Hristos şi viaţa stăpâneşte. Înviat-a Hristos şi niciun mort nu este în groapă; că Hristos, sculându-Se din morţi, începătură [a învierii] celor adormiţi S-a făcut [...]“ 4.

Vestea Învierii lui Hristos umple cerul şi pământul de lumină dumnezeiască şi străbate veacurile, determinându-ne să cântăm imnul de biruinţă: „Hristos a înviat din morţi, cu moartea pe moarte călcând, şi celor din mormânturi viaţă dăruindu-le“. Iar aceasta, pentru că Învierea lui Hristos nu este doar un adevăr istoric dovedit prin mărturia femeilor mironosiţe şi a Sfinţilor Apostoli, ci şi piatra de temelie a credinţei noastre în existenţa vieţii veşnice. În acest sens, Apostolul neamurilor spunea: „Dacă Hristos n-a înviat, zadarnică este atunci propovăduirea noastră, zadarnică şi credinţa voastră“ (I Corinteni 15, 14). Certitudinea Învierii lui Hristos este, aşadar, garanţia învierii noastre, după cuvântul Mântuitorului: „Aceasta este voia Tatălui Meu, ca oricine vede pe Fiul şi crede în El să aibă viaţă veşnică şi Eu îl voi învia în ziua cea de apoi“ (Ioan 6, 40). Continuare»

SFANTA SI MAREA VINERI a sfintelor si infricosatelor patimiri ale Domnului. RASTIGNIREA SI INGROPAREA LUI HRISTOS. Predica IPS Teofan la Denia celor 12 Evanghelii: “Sa nu participam la rastignirea lui Hristos prin faptele noastre”

Publicat pe 18 Apr 2014 | Categorii: Inregistrari, IPS Laurentiu Streza, IPS Teofan Savu, Manastirea Putna, Pagini Ortodoxe, Saptamana Patimilor, Sarbatori, comemorari, sfinti, Video | |Print Print

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Sfantul Ioan Gura de Aur:

Cuvânt la Cruce şi la tâlhar

CUVÂNT LA CRUCE ŞI LA TÂLHAR,

PENTRU A DOUA VENIRE A LUI HRISTOS

ŞI PENTRU A NE RUGA ADESEORI PENTRU VRĂJMAŞI

Astăzi Domnul nostru Iisus Hristos este pe Cruce şi noi prăznuim, ca să cunoşti că Crucea este praznic şi sărbătoare duhovnicească.

Mai înainte Crucea era lemn de osândire, iar acum s-a făcut lucru de cinste.

Mai înainte era semn de osândire, iar acum pricină de mântuire.
Continuare»

INTALNIREA CU MIRELE NOSTRU, LA CINA CEA DE TAINA. Cum sa avem candelele aprinse, cum sa ne pregatim pentru Impartasire si cum sa PARTICIPAM LA DENII pentru A TRAI INVIEREA CA EVENIMENT LAUNTRIC, NU EXTERIOR? Cum “astept Invierea mortilor si viata veacului ce va sa fie”?

Publicat pe 17 Apr 2014 | Categorii: IPS Teofan Savu, Pagini Ortodoxe, Parintele Nichifor Horia, Pastile/ Invierea, Postul Mare, Preoti si duhovnici romani, PS Varsanufie, Saptamana Patimilor, Sarbatori, comemorari, sfinti, Sfanta Impartasanie, Spovedania, Video, Vlad Botez | |Print Print

Din ospăţul Stăpânului şi din masa cea nemuritoare, veniţi credincioşii la loc înalt cu gânduri înalte, să ne îndulcim prin Cuvântul cel Preaînalt, din cuvântul Său cunoscându-L, pe care să Îl slăvim”.

Sfânta Biserică, prin imnele sale preface dogma în viaţă. Învăţătura Mântuitorului Hristos nu rămâne doar în paginile Sfintei Scripturi, uitată şi ea în bibliotecă. În ortodoxie, teologia şi dogma sunt prefăcute în cântare, în imn de slavă lui Dumnezeu. Prin cântare, omul ia ceva din misiunea îngerească. Aşa spune şi Fericitul Augustin, în unul dintre tratatele sale teologice: Învaţă omule să cânţi, căci Dumnezeu nu va şti la judecată dacă să te aşeze în cetele îngerilor sau ale oamenilor, tu ştiind să cânţi la fel ca îngerii!”.

În Sfânta şi Marea Joi, tocmai aceasta fac credincioşii, slujesc cu îngerii în dumnezeiasca Liturghie. Un singur glas – preot, îngeri şi popor euharistic! Imnografia sacră numeşte jertfa nesângeroasă din Joia Pătimirilor, când a fost instituită Sfânta Euharistie sau Împărtăşanie, drept ospăţ al stăpânului”.

Împărtăşirea noastră, a credincioşilor cu Trupul şi Sângele Domnului Hristos, în mod real este asemănată cu o mare petrecere la masa împăratului. De câte ori un om de rând are cinstea să stea cu un rege sau cu un împărat, la aceeaşi masă? Puţin probabil. Dar întâlnirea din Sfânta Împărtăşanie devine cu mult mai mult decât un eveniment monden! Dumnezeu, Cel ce a creat tot ceea ce este văzut, Îşi lasă slava Sa şi ne cheamă pe fiecare în parte la masa Lui cea îmbelşugată.

  • Ziarul Lumina:

Arhim. Timotei Aioanei: Să întâmpinăm Mirele Cel fără de moarte cu făclii luminoase

Lecturile şi cântările Triodului ne-au însoţit zece săptămâni într-un urcuş duhovnicesc şi într-o călătorie interioară cu Hristos către noi înşine. Ce-am descoperit înlăuntru mărturisim sub epitrahil, cu permanenta dorinţă de a fi mai buni, de a ne schimba gândirea şi trăirea. Dacă n-am putut urca câteva trepte pe scara virtuţilor, aşa cum ne-a chemat evlaviosul şi filocalicul egumen de la Sinai, Sfântul Ioan Scărarul, măcar „să nu fim lepădaţi afară din cămară, tânguindu-ne“, ca să cităm din marele Canon de pocăinţă al Sfântului Andrei Criteanul.

Timpul petrecut alături de cuvintele şi rugăciunile Triodului constituie de fapt multe ceasuri câştigate, iar dacă n-am meditat cumva cu atenţie şi zăbava cuvenită, am irosit de fapt vremea vieţii noastre şi n-am răscumpărat-o, aşa cum ne îndeamnă cuvintele Scripturii.

Ceasurile de rugăciune şi meditaţie profundă din săptămâna care precedă luminata zi a Învierii Domnului le trăieşte fiecare după credinţa şi evlavia lui.

Mulţi dintre fiii Bisericii părăsesc grija cea lumească şi se roagă mult, alungând întunericul nopţii păcatului şi căutând lumina pe care a adus-o în lume Cuvântul care S-a făcut trup şi S-a sălăşluit întru noi şi am văzut slava Lui, ca a unuia născut din Tatăl, plin de har şi de adevăr (Ioan 1, 14).

Să lepădăm lenea departe de la noi şi să întâmpinăm pe Hristos, Mirele Cel fără de moarte, cu făclii luminoase şi cu cântări, pentru a nu rămâne afară de cămara lui Hristos, după cum spun cântările acestei perioade.

Dacă privim în mod general la viaţa Bisericii, observăm că mulţi fraţi de-ai noştri găsesc în perioada Păresimilor, mai ales în prima şi ultima săptămână a postului, timp mai mult pentru a-şi îndrepta paşii spre Biserică. Când facem un pas spre Dumnezeu, El face zece sau o sută către noi. Continuare»

Meditatie la Sfanta si Marea Miercuri: CUM SE MANTUIESC FEMEILE? Ierom. Mihail Gheatau despre MODELUL MIRONOSITEI EVANGHELICE versus MODELUL FEMEII-BARBAT al feminismului sau al trupului femeii ca “PRODUS DE PIATA”

Publicat pe 16 Apr 2014 | Categorii: Ieromonah Mihail Gheaţău, Pagini Ortodoxe, Razboiul impotriva familiei | |Print Print

sfanta_si_marea_miercuri_-_pomenirea_femeii_pacatoase_ce_a_spalat_picioarele_lui_hristos_cu_lacrimi_le-a_sters_cu_parul_capului_si_le-a_uns_cu_mir

Pentru Sfanta si Marea Miercuri va mai recomandam:

Denia de marti seara (pentru Miercurea Mare) la catedrala din Iasi a Mitropoliei Moldovei (2014):

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

***

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

***

Lumea monahilor, nr. 81, martie 2014:

Cum se mântuiesc femeile?

– Ieromonah Mihail Gheaţău de la Mănăstirea Sfinţii Trei Ierarhi, Iaşi

Meditaţie la Sfânta şi Marea Miercuri

Vestea Învierii lui Hristos – „Bucuraţi-vă” – o aflăm răstălmăcită de diavol în gura lui Iuda, „bucură-Te, Învăţătorule”, care, cu zâmbetul pe buze Îl trădează pe Hristos mimând ceea ce nu cunoscuse niciodată cu adevărat: dragostea şi recunoştinţa.

Acelaşi duh al iubirii de arginţi care îl va pierde pe Iuda, se împotriveşte şi-i reproşează femeii păcătoase prea multa risipă a mirului, stârnind mânia ucenicilor care se revoltă indignaţi: De ce risipa aceasta? Căci mirul acesta se putea vinde scump, iar banii să se dea săracilor (Mt. 26, 8-9). Nedumerirea ucenicilor era mare pentru că ei ştiau, chiar de la Hristos, că a-i milui pe săraci înseamnă a-L odihni pe Dumnezeu Însuşi, şi de aceea nu pricepeau cum şi de ce smerenia lui Hristos a îngăduit gestul femeii şi manifestarea acestui neobişnuit şi risipitor spectacol.

Nici un sacrificiu însă nu-i suficient de mare când îl faci pentru Dumnezeu. Hristos le răspunde ucenicilor care cârteau, luând apărarea femeii: …de ce îi faceţi supărare?” (Mc 14, 6) „căci lucru bun a făcut ea pentru Mine (Mt. 26,10), şi pentru a-i mai tempera, le dezvăluie şi taina gestului ei zicându‑le: …aceasta a făcut-o spre îngroparea Mea (Mt. 26, 12).

Iuda avea alte socoteli. Când Hristos le vesteşte ucenicilor iminenţa morţii Sale, Iuda este dezamăgit că Iisus nu va mai ajunge împărat iar el mare dregător, aşa cum spera. Era picătura care umplea paharul îndoielii, căci chiar atunci Iuda hotărăşte trădarea lui Hristos.

Continuare»

Pastorala de Inviere a IPS IOAN AL COVASNEI SI HARGHITEI (2014): Si noi, azi, iubim talharia si uram iubirea“… “CU TOTII SA-L IUBIM PE DUMNEZEU SI SCUMPA NOASTRA TARA ASA CUM AU IUBIT-O BRANCOVEANU SI FIII SAI”

Publicat pe 15 Apr 2014 | Categorii: IPS Ioan Selejan, Pagini Ortodoxe, Pastorale, Saptamana Patimilor | |Print Print

Rastignirea si Invierea Trapeza veche Essex

† IOAN,
Din mila lui Dumnezeu,
Arhiepiscop al Covasnei şi Harghitei

Iubitului nostru cler, cinului monahal
şi drept-credincioşilor creştini, har, milă şi pace
de la Dumnezeu Tatăl, iar de la noi,
părintească binecuvântare.

Noi știm că am trecut din moarte la viață,
pentru că iubim pe frați; cine nu iubește pe
fratele său rămâne în moarte.”(I Ioan 3, 14)

Hristos a înviat!

Iubiţi fraţi și surori în Domnul,

Binecuvântat să fie Bunul Dumnezeu Care ne-a împărtășit acum două mari bucurii: sosirea primăverii- înnoirea firii înconjurătoare- și trăirea unei clipe din primăvara Învierii lui Hristos.

S-au auzit în tot spațiul nostru românesc ortodox, în acest post, dangăt de clopot, chemări de toacă și rugă către Preasfânta Treime Dumnezeu.

Un Iordan de lacrimi a curs din ochii celor care s-au întâlnit cu Hristos în minunata Taină a Spovedaniei. Aceste lacrimi vor face să rodească pe mai departe întreg spațiul nostru duhovnicesc. Prin post, mulți dintre frații noștri au reușit să urce pe Everestul durerii- Golgota- locul întâlnirii cu Hristos cel răstignit. Continuare»

Badia TRAIAN TRIFAN – un marturisitor pana la sfarsit ( † 12 Aprilie 1990) sau NOBLETEA SI DEMNITATEA CRESTINISMULUI INTEGRAL IN FATA PROVOCARILOR SI PERVERSITATILOR MORALE ALE COMUNISTILOR. Pilda actuala de intelepciune

Publicat pe 15 Apr 2014 | Categorii: Inchisorile comuniste/ Ortodoxia patimitoare, Pagini Ortodoxe | |Print Print

traian-trifan

***

  • Fericiti cei prigoniti:

Deasupra tuturor strălucește Traian Trifan prin înalta sa ținută morală

Așa după cum sfântul nu vorbește despre el însuși, ci ucenicul lui care i-a cunoscut viața îndeaproape, tot așa, noi cei ce am făcut parte din vatra Aiudului, depunem mărturie despre Bădia Traian Trifan. (…) Deasupra tuturor strălucește Traian Trifan prin înalta sa ținută morală, prin curaj, modestie și trăire creștină cu ardere de mare intensitate.

”Ce frumoasă este unirea între frați!” Așa a început Aiudul. (…) În jurul lui Bădia Trifan, se afla un buchet de elită, Marian Traian, șeful jud. Brașov, prof. Valeriu Ștefănescu, ajutorul comandant Anghel Papacioc, Ion Schiau, Căliman Jan Agapie, zeci de tineri mai puțin cunoscuți, dar nu mai puțin valoroși. Pe vatra Aiudului au dospit, au copt și s-au răscopt patimi și suferințe, dar a crescut și sublimul, precum floarea de nufăr din noroi. (…) Continuare»

INTRAREA LUI HRISTOS IN CETATEA MORTII/ A doua viata a lui Lazar cel inviat/ IMPORTANTA MARTURISIRII PATIMILOR/ “Doamne, treci la volan, ca eu nu mai pot…”/ PIZMA ucigasa: PONEGRIREA FRATELUI, razboiul cu Dumnezeu/ DOMNUL CARE NE DUCE POVARA si “DOMNUL-EU”

Publicat pe 13 Apr 2014 | Categorii: Arhimandritul Mihail Daniliuc, IPS Andrei Andreicut, Marius Iordachioaia, Pagini Ortodoxe, Parintele Arsenie Papacioc, Postul Mare, Saptamana Patimilor, Sarbatori, comemorari, sfinti | |Print Print

De ce NU se fac PARASTASE in Joia Mare?

Floriile-Icoana

“…ei mureau de golul din inimile lor (…) cădeau vlăguiţi şi rămâneau aşa, închişi ca într-o închisoare fără zăvoare… Fiindcă toţi erau ferecaţi cu acelaşi lanţ de întuneric.(…) Se întindea o noapte grea, care era chipul întunericului ce avea să-i înghită, şi ei pentru ei înşişi erau mai grea povară decât acel întuneric.” (Înţelepciunea lui Solomon)

Iisus intră azi în cetate. O cetate în care stăpâneşte cultura morţii.

Ce este cultura morţii? Este rezultatul uciderii lui Dumnezeu în inima oamenilor şi înlocuirea Lui cu satana. Care, nefiind Dumnezeu, oricât ar vrea şi s-ar strădui, nu poate da viaţă. Satan este asemenea regelui Midas din mitologia greacă, rege blestemat ca tot ce atinge să se prefacă în aur. Tot aşa Satan este blestemat ca tot ce atinge să moară.

Dar Satan nu este doar ucigaş, ci şi viclean. Aşa că a găsit o metodă de a ascunde faptul că domnia lui înseamnă domnia morţii. Soluţia lui este s-o dea drept viaţă. Iar instrumentul miraculos al acestui travesti, al acestei malefice alchimii existenţiale, este ideologia. Deci, mijlocul prin care moartea este promovată ca viaţă, euthanasia ca milă, pornografia ca dragoste, boala ca sănătate, egoismul ca  libertate, avortul ca rod al iubirii, devianţa ca normalitate şi sedarea ca fericire se numeşte CULTURA MORŢII. Aceasta şi-a supus politica, cultura şi massmedia contemporană. De la cel mai modest clip publicitar şi până la ultima capodoperă literară, totul îi aparţine; tot ceea ce nu mărturiseşte pe Hristos, voluntar sau involuntar lucrează pentru marea hipnoză ideologică globală care stă la baza culturii morţii. Continuare»

Tot mai “pe fata”: CINE CONDUCE, DE FAPT, ROMANIA si ne alege guvernatorii “compradores”? SEFA DNA – PREMIATA SI GLORIFICATA DE AMBASADA SUA, iar emisarul american NULAND dezvaluie motivul real al “LUPTEI IMPOTRIVA CORUPTIEI” – controlul geopolitic al Europei de Est

Publicat pe 12 Apr 2014 | Categorii: America, Justitie, Opinii, analize, Razboiul impotriva Romaniei, Servicii secrete, Stat politienesc, Video | |Print Print

Si despre: ROMANIA OCUPATA, ROMANIA INFRICOSATA, ROMANIA “PENALA”, “balul cu mascati” al procurorilor “justitiei independente” si cozile de topor – agenti

us-humanrights-un

SUA îşi vor intensifica, anul viitor, activitatea în Balcani, Europa Centrală şi de Est pentru a ajuta ţările din această regiune să promoveze o guvernare curată, o presă independentă şi să elimine corupţia, a declarat, joi, asistentul secretarului de Stat, Victoria Nuland, la o audiere în Congres.

Aceasta s-a referit la provocările de securitate declanşate de anexarea Crimeii de către Rusia, dar a subliniat că actuala criză din Ucraina a scos la iveală corupţia care “a atins toate aspectele vieţii politice, economice şi sociale”.

Continuare»

PILDE DE OMENIE IN VREMURI INUMANE SAU ALTFEL DE EROI: taranul care a adoptat 4 fetite, medicul care a lasat multinationala pentru a lucra la tara, tanara saraca lipita pamantului care a returnat un portofel cu 1000 lei

Publicat pe 12 Apr 2014 | Categorii: Eroism, omenie, Pornografie, Suferinta de langa noi, Video | |Print Print

2315407c6e

La vârsta la care mulți se gândesc să își trăiască tinerețea și să se distreze, un tânăr de 27 de ani a făcut un gest care l-a transformat într-un erou național.

Valentin Horga, în vârstă de 27 de ani, a înfiat patru fetițe orfane, pentru a nu fi despărțite de către autorități și duse în orfelinate diferite.

Continuare»

Page 1 of 17012345...102030...Last »