Salvati Manastirea Cetatuia Negru-Voda!

11-02-2010 Sublinieri

Sursa: Ciprian Voicila

Cu scuzele de rigoare pentru repetarea mesajului de anul trecut, revin cu un apel, de data aceasta disperat, in sprijinul Manastirii Cetatuia Negru-Voda. Nu mi-am imaginat la acel moment ca lucrurile se vor inrautati cu mult mai mult. mare speranta imi pun in putinul celor multi, de aceea va rog sa trimiteti si altora acest mesaj?

De cand v-am scris, cam acum doua luni, situatia s-a schimbat dramatic (sau poate nu cunosteam eu toate detaliile): nu mai sunt 3 calugari, ci doar parintele staret, care sufera de cancer la pancreas. Acum a ramas singur in varful unei stanci foarte greu accesibile pe timp de iarna, bolnav si cu facturi neachitate?

Pe langa randuiala stricta de manastire mai trebuie sa ingrijeasca si cele doua batrane care pana acum gateau pentru obstea ceva mai numeroasa? Din pacate si ele sunt bolnave si nu il mai pot ajuta. E strigator la cer cum o biserica rupestra dintr-un sit arheologic cu vestigii dacice, cu moastele intregi ale unui cuvios roman, cu icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului, cu izvorul de aghiasma care curge doar intre sarbatoarea Izvorului tamaduirii si Adormirea Maicii Domnului si cu crucea de piatra la care cei ce se roaga cu credinta dobandesc grabnic ajutor raman in parasire, fara ca nimeni sa nu fie interesat sa le valorifice si sa le faca mai bine cunoscute, spre folosul oamenilor!

Cum sa supravietuiasca o manastire atat de bogata in daruri, doar cu un singur suflet nevoitor? Aici ar fi trebuit sa vina credinciosii in numar mare, fara sa le pese de greutatea drumului… Oare atat de mult s-au racit inimile noastre, incat prin nepasare vom condamna astfel de locuri la pustiire?

Inca mai sper ca nu.

Pentru mai multe informatii recomand si site-ul de mai jos:

www.cetatuiamuscel.ro

Adresa la care se pot trimite pomelnice si bani este: Manastirea Cetatuia Negru-Voda, loc.Cetateni, jud. Arges, cod 117240, protos. Modest Marian Ghinea.

Doamne ajuta!

Cu drag,

Alina


Categorii

Apeluri de sprijin

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

25 Commentarii la “Salvati Manastirea Cetatuia Negru-Voda!

  1. Linkul nu functioneaza

  2. Doamne Dumnezeule DOAMNE TE ROG AJUTA!Oamneni buni va rog fiti un pic sensibili!Azi sunt lucruri neplacute, atat de multe care ne inconjoara si care nu ne mai inmoaie inimile poate…Nu putem trece peste asta.Aici e un strigat de ajutor!Nu il lasati asa!DOMNUL VA FI BUCUROS DACA PUTEM UN PIC AJUTA!Doamne iarta-ne!Doamne ajuta!

  3. @anonim: trebuie copiat si pus in browser: http://www.cetatuiamuscel.ro/index_2.html

  4. Buna ziua!Doamne ajuta!
    Am fost acolo acum vreo 7 ani intr-o excursie cu fostii mei colegi de facultate. Locul este minunat va asigur. Se ajunge acolo sus, la manastire destul de greu,(e la fel ca la o drumetie pe munte), dar imaginea de ansamblu este Dumnezeiasca. Erau mai multi calugari atunci. Ma doare sa citesc ca un asftel de loc ar putea ramane parasit…
    Cineva facea o compratie a acestei manastiri cu manastirile de la Meteora. Am fost cu ajutorul lui Dumnezeu, anul trecut acolo si pot sa va zic ca la noi la manastire este mai frumos, la noi stancile sunt impadurite 🙂
    As dori un numar de cont, ar fi ideal daca am putea sa trimitem bani intr-un cont. Sa ne ajute Dumnezeu pe toti sa reusim sa ne ducem gandul pana la capat!
    Doamne ajuta!

  5. Doamne ajuta!

  6. La pagina http://www.cetatuiamuscel.ro/apel_de_suflet.html sint date 2 conturi in care pot fi depusi bani:

    B.C.R.Câmpulung: Mânăstirea Cetăţuia Negru Vodă,
    Loc. Cetăţeni-Argeş-117240, IBAN- RO98.RNCB.0023.0135.9944.0001-RON,
    RO44.RNCB.0023.0135.9944.0003-Dolari SUA

    Cum insa Patintele Staret a ramas singur si e bolnav, cred ca mai potrivit ar fi un ajutor direct, la Manastire.

  7. Doamne ajuta!
    Am reusit sa iau legatura acolo si chiar am trims si banii in cont, Slava Domnului! Am vorbit cu Parintele si mi-a spus ca ar prefera in contul bancar, deoarece banii sunt mai usor de trecut prin contabilitate si isi pot plati direct din banca facturile. Posta nu urca la manastire, se duce Parintele secretar de la Metoc, de la baza muntelui, de doua ori pe saptamana la posta si ridica corespondenta si coletele pentru Parintele Staret si banuiesc ca tot el sau cantaretul le duce sus la manastire.
    Sa ne ajute Dumnezeu si Maica Domnului sa mai avem astfel de ganduri bune, iar Parintelui si celorlalte doua maicute de 94 de ani si de 86 ani parca, sa le dea sanatate, iar noua pacatosilor, iertare de pacate, Amin!

  8. doamne ajuta!
    as vrea sa trimit un pomelnic dar stau in canada si singura modalitate ar fi western union.
    cum as putea face rost de datele unei persoane care sa primeasca acesti bani si sa i dea la manastire prin W.U?

  9. puteti sa-i scrieti staretului un email la adresa de pe site cetatuiamuscel@yahoo.com ca sa va dea un numar de contact

    sunt sigura ca daca exista vointa se va gasi si o modalitate de a ajunge banii la destinatie.

    Dumnezeu sa va sprijine!

  10. Doamne ajuta!

    Din cate imi amintesc Posta Romana are contract cu Western Union si se pot primi bani trimisi prin W.U. si la ghiseele Postei Romane unde sunt afisate inscrisurile cu Western Union. Nu stiu daca oficiul postal din sat poate primi bani prin western union, dar cel mai bine luati legatura cu parintele staret la adresa de email indicata in mesajul anterior.

    Doamne ajuta!

  11. Doamne ajută!
    Mi- aş dori ca sărbătoarea sfântă a Paştelui să aducă sănătate şi belşug aici unde trebuie,să ajutăm să fie cunoscută această Mănăstire,să anunţăm mai multă lume pentru a spori acest ajutor iar în seara de înviere să ne îndreptăm cu gândul smerit de mulţumire Bunului Dumnezeu că am reuşit.
    Cu deosebir respect mulţumesc tuturor celor care au reuşit să povestească situaţia adevărată, Doamne ajută!

  12. @ simona, sau oricine altcineva care are aceasta informatie, imi puteti da va rog nr de telefon al parintelui staret? As vrea sa vorbesc cu el despre o donatie mai mare. Bunicul meu care a murit acum 3 luni, a lasat niste bani deoparte pentru slujbele lui de pomenire, si am vrea sa-i donam manastirii, astfel incat sa-i ajutam si pe ei si sa fie si el pomenit la slujbe. Multumesc anticipat!

  13. Doamne ajuta! Nr de tel:0248/544.000 este afisat si pe site-ul manastirii.
    Cat pentru bunicul tau, Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca cu Sfintii Sai, iar tu sa traiesti si sa-l pomenesti! O sa-ti vorbeasca parintele despre “Sarindare” si slujbele de pomenire pentru cei plecati din lumea aceasta. Era bine daca ai fi putut sa-i dai imediat Sarindar de 40 de zile, dar nici acum nu e tarziu. La manastire se face Sfanta Liturghie in fiecare zi si acolo sunt pomeniti si cei vii si cei adormiti.Ramane sa discutati si sa stabiliti impreuna cum este mai bine sa faceti. Eu am preferat sa impart banutii in 2 parti.Cea mai mare parte am trimis-o prin banca si cealalta prin posta alaturi de o lista cu cei vii si cu cei adormiti. E foarte bine sa dai sarindar pentru cei adormiti in acest Post, eventual sa duci si niste “prinoase” adica arpacas, zahar etc..la unele manastiri pregatesc ei coliva in fiecare zi si-i pomenesc. Doamne ajuta!

  14. Multumesc frumos, Simona! Am reusit sa comunicam cu parintele prin e-mail si ne-a spus ca se fac slujbe de pomonire zilnice. Nu a mentionat nimic despre Sarindare, dar o sa-l intrebam. Cat despre donatie, ne-a spus sa folosim contul bancar. Doamne ajuta!

  15. buna ziua,

    am creat o pagina speciala pt intrajutorarea Manastirii Cetatuia Negru-Voda! precum si cateva bannere pt site-urile partenere, bloguri care vor sa ia parte la acest proiect!
    pentru mai multe detalii intrati la: http://ajutor-manastire.blogspot.com

    cu prietenie,
    ana maria

  16. Aici nu este vorba de Doamne ajuta! Acest locas nu este sat fara caini! Patriarhia si in special Episcopia de care tine, trebuie sa se ocupe de aceasta manastire. Avem bani pt Catedrala Mantuirii Neamului si lasam in paragina aceasta manastire. Daca nu gasim intelegere acolo unde ar trebui sa fie,problema trebuie adusa la cunostinta publicului prin posturile de televiziune Dorin

  17. @ Dorin
    Doamne ajuta!
    Sunt de acord cu ce ai scris, in sensul ca se poate face mai mult, se poate mediatiza acest lucru.
    Din cate stiu chiar in perioada acestui Mare Post, se face o colecta pentu Fondul Central Misionar, care va ajuta inclusiv manastirile si parohiile cu greutati.
    Dumnezeu are multe cai prin care poate ajuta si daca si noi putem sa facem cat de putin acolo, sunt sigura ca gestul nostru sau intentia noastra daca nu ar schimba situatia lor grea, macar ar schimba ceva in inima noastra…
    E usor sa lasam unele situatii sa le rezolve altii care ar trebui sa se ocupe de ele..in loc sa facem si noi ceva, dupa puterile noatre si cat ne lasa inima, nimeni nu ne cere nimic, pana la urma e un gest de omenie. Trebuie sa ne iubim aproapele…
    Doamne ajuta!

  18. Doamne ajuta!
    Va rog mult daca stiti, imi puteti scrie si mie codul fiscal al manastirii. O societate ar dori sa doneze din impozitul pe profit.

    Si daca puteti va rog sa imi spuneti care este data pana la care se poate dona, ca persoana fizica, procentul din impozitul pe venit salarial.

    Multumesc mult.

  19. @ Mihaela
    Doamne ajuta!
    Te sfatuiesc sa iei legatura cu parintele, prin tel. sau mail, e cel mai bine asa. Iar ca persoana fizica din cate stiu pana in mai, dar cred ca iti trebuie un cont IBAN tot de la manastire, poate acelasi unde se pot face donatii, nu stiu exact, dar putem afla.
    Doamne ajuta!

  20. Imi pare rau ,ca autoritatile nu fac aproape nimic ptr cei care se roaga pentru binele nostru.Multumesc ptr acest mail.O sa iau legatura cu parintele staret .Doamne ajuta.Sanatate multa. Cu siceritate,aurora

  21. Doamne ajuta!

    Termenul limita de depunere a declaratiei de venit pe anul 2009 este 17 mai 2010.

    Cei care doresc ca o suma de pana la 2% din impozitul anual să fie acordat pentru sponsorizarea unei organizaţii non-profit/unitate de cult, trebuie sa procedeze astfel:

    – cei care au obtinut venituri din contracte de drepturi de autor vor completa formularul 200;

    – cei care au obtinut venituri numai din salarii, vor completa formularul 230.

    Mentionez ca cei 2% oricum ii vor vira cei de la stat unde vor ei, mai bine sa precizam noi unde vrem exact. Formularele se gasesc pe site-urile Administratiilor financiare. Eu le am dar nu stiu cum sa le atasez aici pe site.

    Doamne ajuta!

  22. Doamne ajuta!

    Am scris inca de saptamana trecuta un e-mail Pr Staret in care am solicitat codul fiscal si eventual un alt cont, daca cel afisat pt donatii nu e acelasi in care se pot vira si cei 2% din impozit (Cred insa ca contul IBAN e acelasi), dar nu am primit inca nici un raspuns.
    Va rog mult daca puteti sa aflati, sa afisati pe site si codul fiscal al manastirii. Ar fi de mare folos celor care vor sa doneze cei 2% din impozit pt manastire.

    Multumesc pt informatia referitoare la data pana cand se pot depune aceste formulare (200 sau 230) la finante pt a dona cei 2% din impozit.

    Mihaela

  23. Doamne ajuta!
    Inca nu am facut rost de codul fiscal, dar am inteles ca banii vor fi virati daca trecem doar denumirea si contul,(date pe care le detinem deja) este suficient pentru cei de la Administratia financiara.
    Slava Domnului!

  24. CODUL UNIC DE IDENTIFICARE PENTRU MANASTIREA CETATUIA NEGRU VODA ESTE: 13938920

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!