APEL CATRE TOTI CEI CARE IL IUBESC PE SF. SPIRIDON

12-01-2009 Sublinieri

imaginephp.jpg

APEL CATRE TOTI CARE IL IUBESC PE SF. SPIRIDON

Sfantul Spiridon al Trimitundei este unul dintre cei mai mari sfinti care au facut si continua sa faca minuni. Se stie ca anual se schimba incaltarile Sfantului pentru ca acestea se tocesc, intrucat Sfantul umbla prin lume si ii ajuta pe cei in nevoi.

In vederea editarii unei carti despre Sfantul Spiridon al Trimitundei, o carte care sa cuprinda viata sa completa, precum si minuni actuale savarsite de Sfantul, cei care au primit ajutor de la Sfantul Spiridon sunt rugati sa scrie cateva randuri despre aceste minuni.

Toate povestirile se pot trimite pe mail la adresa: mihaelaralucat@yahoo.com

sf_spiridon_2.jpg

sf_spiridon_3.jpg


Categorii

Apeluri de sprijin

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

95 Commentarii la “APEL CATRE TOTI CEI CARE IL IUBESC PE SF. SPIRIDON

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 4 >> VEZI COMENTARII MAI NOI

  1. Uitati, o minune savarsita de Sf. Spiridon este si aceea ca ne lumineaza mintea ca putem sa ne rugam lui.

    Sf. Ierarh Spiridon, lauda ierarhilor şi cartea întru care mâna Tatălui a scris mărturisirea Fiului cu slovele Duhului, să ne scrie şi pe noi în cartea pomenirii Preasfintei Treimi, ca să ne arătăm cărţi ale mărtuirisirii milostivirii Sale.

    un paraclis…

    http://poeziicrestin-ortodoxe.blogspot.com/2011/12/paraclisul-sfantului-ierarh-spiridon-12.html

  2. baiatul meu plecat in strainatate la munca , s-a suparat degeaba si un an de zi;e nu a mai dat nici macar un telefon eu ca mama tot m-am rugat si in seara zilei de Sf. Spiridon a dat telefon. De atunci cred in Sf. Spiridon, si cred ca se roaga pentru noi.

  3. As pomeni si eu de un ajutor venit din partea Sfantului Spiridon. De ziua Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil am avut o colica renala usoara din pricina unui calcul renal care a pornit “la plimbare”. Apoi au urmat o serie de crize cand piatra cobora din rinichi pe ureter. Ultima criza am facut-o vineri, 9 decembrie cand am fost si programat pentru internare pe 12 decembrie. Am rabdat sambata si duminica cu gandul si rugaciunea la sfintii la care am evlavie. Am avut si un gand la Sfantul Spiridon ca m-ar ajuta de ziua lui. Si asa a fost. Luni dimineata am eliminat, fara durere, piatra care s-a spart in doua bucatele. Si am scapat si de internare, tratamente si poate complicatii. Minunat este Dumnezeu intru’sfintii Lui.

  4. Sunt născută pe 13 decembrie, de Sfânta Muceniţă Lucia, fecioara din Siracuza Siciliei şi de prăznuirea Sfântul Ierarh Dosoftei, dar cei de la spital nu au vrut să mă treacă în certificatul de naştere pe 13, ci m-au trecut pe 12, când este sărbătorit Sfântul Spiridon. Aşa că, Slavă Domnului, am mai mulţi Sfinţi ocrotitori cărora le mulţumesc din tot sufletul! Anul acesta, pe 12 decembrie, am trăit alături de o cunoştinţă, o mare minune: la chemarea lui Hristos, prin Maica Domnului şi a Sfântului Spiridon, aceasta a fost pentru prima dată la spovedit, după ce o îndelungată perioadă a rătăcit pe la penticostali. E o mare minune întoarcerea unui suflet la dreapta credinţă, ortodoxă. Nu credeţi? SLAVĂ LUI DUMNEZEU pentru toate!

  5. Bucura-te Sfinte Ierarhe Spiridoane, Mare Facatorule de Minuni.
    Cred ca sunt prima in anul 2012 care scrie cateva cuvinte despre minunile Sf. Spriridon pe acest site.Am inceput sa-i citesc Acatistul inca de anul trecut 2011 si va spun din tot sufletul ca-i simt prezenta in fiecare zi in tot ce fac.Sfantul Spiridon ma ajuta cu adevarat. Bineinteles, sunt constienta ca fara ajutorul Bunului Dumnezeu nu am putea avea realizari si bucurii si mai ales sanatate.Slava lui Dumnezeu pentru toate.
    Mai am si eu probleme ca orice om, dar sper din tot sufletul ca Sf. Spiridon imi va asculta in continuare rugaciunile si ma va ajuta.
    Bucura-te Sfinte Ierarhe Spiridoane, Mare Facatorule de Minuni.

  6. Sfantul Spiridon este grabnic ajutator pentru indepartarea tuturor viciilor. Am citit acatistul Sfantului timp de 40 de zile si el ne-a ajutat( pe mine si pe sotul meu).
    Bucura-te, Sfinte Spiridoane, ca esti rugator catre Dumnezeu pentru cei cuprinsi de patimi.

  7. Sfantul Spiridon ii ajuta pe cei insingurati, sa se simta bine cu ei insisi, apoi ii ajuta sa nu mai fie singuri! Ii ajuta pe cei necajiti, pe cei bolnavi, pe cei saraci, tot sufletul intristat care ii cere ajutorul primeste mangaiere de la Sfantul Spiridon. Este mesagerul Iubirii, al compasiunii, al ospitalitatii, al mangaierii, al comuniunii. A ramas smerit si dupa trecerea la cele vesnice. Ne iubeste pe toti si ne ajuta pe toti! Asa il cunosc eu pe Sfantul Spiridon. Inca nu stiu cum sa-i multumesc. Slava intru cei de sus, lui Dumnezeu, pe pamant pace si intre oameni bunavoire! Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh si acum si purururea si in vecii vecilor. Amin.

  8. SF.SPIRIDON AJUTA PE TOTI CE-I CARE CRED IN EL SI IN PUTEREA LUI .SI PE MINE M-A AJUTAT FFF.MULT SI MA AJUTA IN CONTINUARE .BUCURATE SFINTE IERARH SPIRIDOANE MARE FACATOR DE MINUNI.AMIN

  9. Bunul Sfant Ierarh Spiridon m-a ajutat foarte mult atunci cand am fost cu baietelul meu in spital si facea febra mare continuu.Am plans si m-am rugat la Maica Domnului, la Isus si la Sf. Ierarh Spiridon pentru sanatatea copilului meu si acum este sanatos. Doamne Dumnezeule multumesc din suflet ca m-ai ajutat.Este durere mare cand ai copii bolnavi si nici doctorii nu stiu ce au.Am trecut prin clipe grele dar cu ajutorul lui Dumnezeu am reusit sa trec peste necazul acesta.Tin minte ca plangeam in salon si il chemam mai ales pe Sf. Ierarh Spiridon sa vina in ajutorul copilului meu, si …a venit cu siguranta pentru ca am copilul sanatos acum.
    BUCURATE SFINTE IERARHE SPIRIDOANE, MARE FACATORULE DE MINUNI.AMIN.

  10. Doamne ajuta!

    L-am indragit pe Sf Spiridon de cind un parinte cu mare dragoste pentru Sfinti,ne-a vorbit despre el,in ajunul unei zile de 12 decembrie.
    Atunci mi s-a lipit sufletul de Sf Spiridon.
    Ajutorul Sfintului l-am primit neintirziat atunci cind tatal meu ,trecut de 80 de ani ,bolnav de mai multe ,a facut o criza de pancreatita.A fost internat la spitalul Sf Spiridon din Iasi,unde este si o biserica in care sint 3 icoane mari,in argint,cu Sf spiridon.Una din ele este facatoare de minuni(eu cred ca toate sint).M-am rugat disperata si speriata Sfintului,pentru tata.Minunea s-a petrecut imediat,a doua zi tata mi-a spus ca preotul bisericii a trecut prin saloane,a intrebat daca cineva vrea sa se spovedeasca.Si el a vrut,s-a spovedit si a fost impartasit!!!Apoi,dupa doar 5 zile a fost externat si este bine!!
    Doamne,multumesc iar si iar pentru ca ai ascultat rugaciunile Sf Spiridon si ni l-ai daruit pe tata sa fie cu noi!!
    Sfinte Spiridon,te rog si acum ,da-ne sanatate si ajuta-ne familia,sa fim uniti ,sa fim cu Dumnezeu,sa avem Credinta si dragoste si fereste-ne de tot ce este rau!!
    Sfinte Spiridon,iti multumesc pentru darul nepretuit pe care mi l-ai facut avind grija de tata!!
    Ioana

  11. Doamne ajuta!
    Nu cred ca pot enumera minunile făcute de Sfant cu mine, fiindca ii primesc ajutorul zilnic; chiar si atunci când ma mai încearcă, amintindu-mi ca nu toate imi sunt de folos :-). Am aflat de el inca din perioada copilăriei-având in casa o icoana de a sa si mama mea mai citindu-i acatistul la ziua de praznuire sau la cate o nevoie. Insa Sfântul meu drag a randuit ca, in momentul in care am inceput liceul sa descopăr ca la doar 5 minute distanta se afla biserica ce adaposteste Icoana Facatoare de Minuni a sa și papucii… ( http://www.crestinortodox.ro/sarbatori/sfantul-spiridon-trimitundei/icoana-Sfantului-Spiridon-126938.html ) un adevarat colt de rai in tumultul orasului. Tot in acea perioada l-am cunoscut pe duhovnic(tot din rânduiala Maicii Domnului si a Sf Spiridon) care, la fiecare incercare-examen(mai ales), boala, ispita.. ma povățuiește sa-i fac acatistul Sfantului. Mai mult chiar-anul trecut, fiind un an dificil pt mine- Sfântul a rânduit sa fie aduse si o părticică din sfintele sale moaște cu ocazia hramului orașului.
    In cele din urma, anul acesta, tot voia Sf Spiridon a fost ca eu sa fiu admisa la facultatea (unde nu aveam prea mari sanse, dealtfel-hotărându-ma pe ultima suta de metri) lângă care se afla tot biserica închinată lui http://www.youtube.com/watch?v=iKA6jU-qzLM.
    Bucura-te Sfinte Ierarhe Spiridoane Mare Facator de minuni!
    Sa ne rugam lui cu credinta si smerenie, lasandu-l sa randuiasca asa cum stie mai bine pt fiecare…

  12. Trecuse aproape un an si nu puteam sa gasesc nici o pozitie ful time cu care sa pot sa-mi intretin familia. M-am adresat preotului meu duhovnic, care m-a indemnat sa ma rog la Sfantul Irearh Spiridon! La inceput am fost neincrezator si mi-a luat ceva timp sa ma hotarasc, dar cand am inceput sa ma rog si sa citesc Acatistul Sfantului Ierarh Spiridon, serviciul a aparut in mai putin de o saptamana!
    De fiecare data cand ma rog la Sfantul Spiridon, am o liniste sufleteasca, care mi-a intarit credinta in Dumnezeu!
    Multumesc Sfinte Ierarh Spiridon Mare Facatorule de Minuni!

  13. Binecuvantat este Domnul Dumnezeul Nostru.In momentul de fata trec prin clipe grele prin necaz,si fara sa stiu ca exista am intrat sa citesc ziarul si am vazut ca azi e Sfantul Spiridon,si am cautat de curiozitate lucruri despre el,am ramas fara cuvinte si plangand citind minunile Sale.Pentru mine asta e o minune poate asa a vrut El sa aflu de puterea Sa,si sa ma rog Lui.

  14. Doamne ajuta!

    Multumesc din suflet Sfantului Ierarh Spiridon pentru ajutorul dat pana acum si ma rog in continuare la acest Sfant ca sa ma ajute, pentru ca am mare nevoie de ajutorul Lui.Multumesc lui Dumnezeu pentru ca am ajuns in insula Corfu la racla Sfantului Ierarh Spiridon si de atunci am realizari si in toate problemele aparute am simtit ajutorul Lui.
    Bucura-te Sfinte Ierarhe Spiridoane Mare Facatorule de Minuni!
    DOAMNE AJUTA!!!

  15. Doamne ajuta!

    Sfantul Spiridon m-a ajutat sa primesc apartament ,desi in mod normal era imposibil . Desigur m-a ajutat ori de cate ori am avut probleme si i-am cerut ajutorul. Multumesc mult , Sfinte ierarhe Spiridoane , mare facator de minuni!

  16. Doamne ajuta !
    Am auzit de mic copil despre Sfantul Spiridon , si depre faptul ca face minini. Spre rusinea mea , nu am citit niciodata acatistul sfantului.
    Obisnuiesc ca sa citesc aproape zilnic alte acatiste . In ultima perioada ma rog mult pentru baiatul meu , pentru un loc de munca si duminica trecuta dupa sfanta liturghie ,am intrat in vorba cu cineva ( necunoscut pana atunci )spunandu-ne durerile .Era un baiat mult mai tanar decat mine si il vedeam in sfanta biserica ca se ruga cu multa evlavie . Aceasta persoana mi-a recomandat ca sa citesc Acatistul Sfantului Spiridon 40 de zile .
    Astazi este prima zi cand l-am citit,cinstind ziua de astazi ,ziua cand il praznuim pe Sfantul Ierarh Spiridon.
    Am descarcat de pe internet Acatistul Sfantului Spiridon si asa am dat peste acest minunat site ,cu si despre minunile facute de Sfantul Spiridon .
    Multumesc,m-am incarcat cu multa energie pozitiva si cu multa dragoste pentru Sfantul Spiridon ,care acum sunt convinsa ca mi-a trimis acea persoana sa ma sfatuiasca sa-i citesc acastistul. Fara a-l indatora , il voi ruga cu lacrimi in ochi sa ne ajute !
    BUCURA-TE SFINTE SPIRIDON, MARE FACATORULE DE MINUNI!

  17. Dragii mel,

    Minunea se petrece chiar acum.Intrand,din intamplare,(oare chiar din intamplare ?)pe acest forum aflu ca astazi,12.12.2012,este ziua Sfantului Spiridon.
    Sunt departe de casa, am o durere in suflet ,ca m-am certat cu un coleg si, in rugaciunile mele, am cerut smerenie.Sa fie voia Sfantului sa mi se faca, cunoscut si sa ma ajute sa dobandesc smerenia?
    Stiu despre Sfantul Spiridon ca e un sfant mare ,care ajuta la venirea copiilor pe lume.Cam atat. Mai stiu, cu siguranta, ca voi incepe sa citesc acatistul lui si ca il voi ruga sa- mi fie sfant protector impreuna cu multi alti sfinti care mi- au ascultat rugaciunile pe parcursul vietii mele.
    Iarta-ma, Sfinte Spiridoane ca, pana acum, nu ti-am dat atentia cuvenita.Sunt sigura ca ai venit in acest moment,greu pentru mine,ca sa ma mangai si sa ma sprijini.
    Pentru rugaciunile Sfantului Spiridon,Doamne Iisuse Hristoase,mantuieste-ma pe mine pacatoasa!

  18. Sf. Spiridon ne aude si chiar de suntem nevrednici ne ajuta, ne mangaie sufletul. De ziua Sfantului am fost la vecernie la biserica unde ma spovedesc, fiind al doilea hram, m-am inchinat la icoana Sfantului si m-am rugat si pentru prietena mea grav bolnava din alta localitate – are cancer la creier, fara sanse medicale de a se face bine, care sta la pat de multe luni. Aseara am citi acatistul Sfantului si iar m-am rugat sa mearga si la ea si s-o mangaie, sa-i aline suferinta si sa se roage pentru mantuirea ei Domnului Hristos. Si azi , dupa o luna de cand nu am mai primit nici o veste de la ea…m-a sunat ea singura si era f. vesela, vorbea cu fiul si nepotelul ei din Grecia pe net si am vorbit ca in vremurile bune…isi facea planuri cum o sa mearga in Grecia cand se va reface…mi-au dat lacrimile stiind ce boala are dar pe de alta parte nu ma pot opri sa nu sper la o minune…mai ales ca Sfantul Spiridon si Sf. Nectarie si Maica Domnului sunt milostivi si grabnic ajutatori si daca este spre mantuirea ei si a celor din jurul ei pot face si o minune cum au facut de atatea ori.Multumesc Sf. Spiridon ca a vizitat-o si i-a alinat putin suferinta si poate…Domnul stie…a facut mai mult de atat. Poate vrea s-o aduca la Corfu, la sfintele sale moaste sa-i multumeasca personal…Mare este Dumnezeu si Mila Sa cu noi!

  19. este foarte adevarat ! credinta noastra este cea prin care minunile se infaptuiesc !
    am trait cu o mare dorinta in suflet…si timpul trecea si sansele erau -UNA INTR-UN UNIVERS ! …
    auzisem ca exista o biserica in bucuresti /biserica Sfantului Spiridon Vechi/-la care te poti ruga si unde poti fi auzit.
    de fiecare data cand veneam acasa cautam biserica .si de fiecare data cineva imi spunea “…nuuu /nu e aceasta …/o iei pe strada aceea /mergi cam 20 de minute //apoi faci dreapta /stanga …” si tot asa /cat am stat in bucuresti -nu locuiesc in capitala-am cautat biserica.dar nu am gasit-o.
    plecam a doua zi /o zi insorita de august /si am intrat intr-o biserica /prima pe care o gasisem in calea mea.nu era biserica Santului Spiridon.m-am asezat pe un scaunel /printre ceilalti /si am vazut la un moment dat lumea stand la rand.am intrebat pentru ce si cineva mi-a spus “sunt niste moaste aici.e si Sfantul Spiridon Vechi!…”
    il gasisem !!!…
    am stat si eu la rand si inima mea a vorbit.
    la final /o batrana care avea nevoie sa-i tin geanta /m-a intrebat :”m-ai stai mama ???” …”sa ai grija de geanta mea 3 minute …”
    Sfantul imi raspunsese ! imi spusese mAmA !!!!!
    DUPA 8 LUNI Am RAmAS INSARCINATA CU THEODOR /COmOARA mEA! …CARE ARE ACUm 3 ANI!…
    N-Am STIUT CA INGERII POT FI ATAT DE FRUmOSI !!!!DAR Am CREZUT mEREU IN mARILE PUTERI ALE SFINTILOR!…
    INCERCATI -cei care nu credeti !…

  20. mii de scuze pentru greseala /tastatura e de vina !-m-a intrebat : “mai stai mama ?”
    la multi ani tuturor!/va multumesc ca ati citit !

  21. Multumesc din suflet Sfantului Spiridon pentru ca m-a ajutat sa am in sfarsit si eu casa mea dupa multi ani de asteptare.
    Bucura-te Sfinte Ierarhe Spiridoane Mare Facatorule de Minuni!
    DOAMNE AJUTA!!!

  22. Sfantul Spiridon este grabnic ajutator, deoarece m-a ajutat si pe mine de fiecare data cand l-am chemat in ajutor. Acest Sfant grabnic ajutator m-a ajutat sa intru la facultate pe locurile de la buget. Le multumesc Sfantului Spiridon si Sfantului Nicolae ca mi-au ascultat ruga si mi-au fost grabnici ajuttori cand i-am chemat in rugaciunea mea.
    Bucura-te, Sfinte Ierarhe Spiridoane, mare facatorule de minuni!

  23. Buna ziua,
    Spre rusinea mea (ignoranta mea) mult timp am crezut ca acest deosebit lacas SF.Spiridon Vechi are hramul Sfantului Nicolae.Eram copil cand intram in acest sfant lacas ,find un constant inchinator la biserica SF.Vineri cea demolata stim cu toti cand.
    Pe Sf.Spiridon l-am descoperit nu stiu cand ..! .fiind impresionata prin primirea in dar de catre sotul meu (suntem casatoriti de 46 ani) a unei sfinte icoane cu Sf.Spiridon care m-a impresionat nu neaparat artistic ci in mod deosebit spiritual (emotional) ,eu fiind o inchinatoare si iubitoare a Maicii domnului si a lui Iisus Hristos (avand doi baieti) , iar ca mostenire a respectului si profunzimii spirituale a Maicii Cuvioase Parascheva la care mergeam saptamanal sa ne inchinam in nemuritoarea biserica Sf.Vineri impreuna cu mama mea.
    Icoana Sf.Spiridon o avem la intrare , in noua casa ,mutandu-ne aproape de copii pentru ai putea ajuta.Cand ies din casa si cand intru in casa , ma lumineaza neavand nevoie de a aprinde lumina la iesire sau la intrare.
    Merg frecvent la acest lacas ,ma inchin si ma rog , meditez stand pe unul din jilturile acestui sfant lacas …este o mare liniste sufleteasca.
    Ii multumesc din suflet celui care ne-a dat icoana , care este o mare bucurie , incantare sufleteasca si spirituala,atat pentru sotul meu cat si pentru.Multumesc parohului care se ingrijejste de stralucirea acestui lacas.

  24. Citeam despre Parintele Ilie Cleopa.In materialul ce il citeam scria ca Parintele citea zilnic Acatistul Sf.Spiridon.Asa am aflat despre Sf.Spiridon.Curioasa ,am dat cautare pe net-Sf.Spiridon si am inceput sa citesc despre minunile si ajutorul daruit celor carora ii cer ajutorul Sfantului.Dupa o perioada am inceput sa citesc Acatistul Sf.Spiridon-in timp ce il citeam mi s-a schimbat locul de munca.Dupa cateva luni imi tot venea in minte Acatistul Sf Spiridon si am inceput sa il citesc din nou gandind ca Sfantul vrea ceva mai bun pt mine legat de munca.Cred ca era in cea de-a 40-a zi in care citeam pt a doua oara acatistul Sfantului,iar sotul meu care cauta de lucru a venit acasa si m-a anuntat ca mi-a gasit mie de lucru.
    Intre timp din acatist mi-am dat seama de ajutorul pe care Sfantul il da celor aflati in suferinta.Desi am terminat 40 de zile de citit acatistul,am continuat sa-l citesc pentru inca 40 de zile, avand o prietena draga cu probleme de sanatate. Multumim Bunului Dumnezeu ,Maicii Domnului si Sf.Spiridon pentru ajutorul dat sanatatii prietenei mele.
    Am continuat sa citesc zilnic acest acatist,sotul meu a gasit de lucru,fiica noastra are si ea de lucru.
    Doresc tuturor sa-l descopere pe Bunul Dumnezeu si pe Maica Domnului si pe Sfintii Lui.
    Doamne ajuta!

  25. Daca stie cineva adresa de la manastirea Sf Spiridon din Corfu,daca a trimis acatist sa ma ajute si pe mine si cum a procedat.Multumesc.

  26. Multumesc Sf Spiridon pt ajutorul dat surorii mele pt a-si schimba serviciul;ajutorul a aparut repede dupa ce am inceput sa-i citim acatistul si desi la noul loc de munca la inceput lucrurile se miscau mai greoi,acum par ca incep sa se mai aseze.Am cerut de asemeni si ajutorul Sf Nectarie in trecut,care nu s-a lasat asteptat.Am o mare cerere si dorinta catre Sf Spiridon,si sper ca ma va auzi si se va milostivi…ca va mijloci pt mine la Maica Sfinta si la Sf Treime.Amin!

  27. Multumesc Sf Spiridon si Sf Nicolae pentru tot ajutorul dat in multe situatii atit mie cit si familiei mele. Sf Spiridon este cu adevarat un sfint grabnic ajutator care nu trece cu vederea rugamintile de suferinta si de suflet. Merg si ma rog la Biserica Sf Spiridon cel vechi unde cu adevatat se simte prezenta sfintului mai ales prin harul preotilor ce slujesc acolo. Mergeti la aceasta biserica si rugati-va la moastele Sf Spiridon si veti capata un prieten pe viata

  28. am o intrebare va rog trimitetimi si mie email cu adresa unde pot gasi locasul SF SPIRIDON holteaelena@yahoo.com

  29. Cum vii dinspre Izvor, spre Piata Unirii, la prima statie de autobuz – Piata Natiunilor Unite, chiar langa statie se afla Biserica Sfantului Spiridon.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!