“Inca mai sper!” – DRAMA LUI ANDREI-ILIE, UN TANAR DIN SIBIU, BOLNAV DE LUCEMIE

25-11-2010 Sublinieri

“Sunt Andrei –Ilie Rambela , un elev de 18 ani din Sibiu. Nu ma cunoasteti si tot ce pot eu spera este ca Dumneavoastra sa intelegeti ca sunt bolnav de Leucemie Hodgkin. Operatia finala care poate sa ma ajute sa-mi refac vreo idée cu privire la vreun plan de viitor costa aprox. 100.000 de Euro ( allotransplant de celule stem la o clinica specializata din strainatate). Altfel , viitorul meu se va rezuma, foarte probabil, la sarbatorile de Craciun de anul acesta.

Am reusit sa obtin trei linii de teledon, la nivel national, in reteaua de telefonie fixa Romtelecom, valabile doar pana la data de 9 noiembrie 2010. Din pacate, probabil si din cauza lipsei de portabilitate in reteaua amintita, teledonul nu m-a ajutat semnificativ pana acum. Mai sunt 2 zile in care mai sper la o minune. Am reusit de cinci zile sa cumpar un program (Lista Firme) cu ajutorul caruia va si contactez. (…)

Inchei oferindu-va numerele de teledon, folosibile doar din reteaua Romtelecom. Acestea sunt urmatoarele: 0900900820- 2 Euro /apel, 0900900822- 5 Euro/ apel si 0900900824- 10 Euro/ apel.

In cazul in care voi reusi, cu ajutorul Lui Dumnezeu, prin Dragostea Dumneavoastra sa strang suma de care am nevoie, voi trimite un mesaj de multumire catre toate firmele cuprinse in acest program.  Pentru ca ati citit cuvintele mele pana la capat, si nu mi-ati ignorant durerea, si neputinta, Va multumesc!”

Acesta a fost primul meu strigat de ajutor…

De atunci am reusit sa strang pentru cauza mea 27.000 de Euro prin teledonul Romtelecom si in conturile: RO34RNCB0227057672330001/Ron la BCR Sibiu (titular: Asociatia “Animos Hermannstadt”, cea care m-a sprijinit si cu toate demersurile necesare teledonului

RO43BRDE330SV50503443300/Ron la BRD Sibiu (titular Stoica Elena, mama mea) si

RO39BRDE330SV50503523300/Eur la BRD Sibiu (titular tot Stoica Elena,mama mea).

De asemenea, cu ajutorul asociatiei amintite mai sus, am reusit si prelungirea contractului de teledon prin Romtelecom (pana la data de 9 februarie 2011). Aveti aici linkul ultimului anunt la cotidianul local “Tribuna”: http://www.tribuna.ro/stiri/in-tara-si-in-lume/teledon-andrei-ilie-58681.html.

Numerele de teledon sunt aceleasi si sunt valabile doar in reteaua de telefonie fixa amintita (pot fi apelate doar din aceasta retea). Romtelecom este dealtfel compania care mi-a inteles nevoia mai bine decat oricine si a mediat cu succes (fara nici un interes material, cu adevarat in duh umanitar), intre mine si Dumneavoastra povara Crucii mele, pe care am invatat zilele acestea sa o accept si chiar sa o si iubesc.

Am ramas foarte impresionat (pana la lacrimi) de sutele de mesaje de incurajare pe care le-am primit si am mai inteles un lucru capital pentru constiinta mea. Acesta este faptul ca visul meu de a trai poate deveni mai mult decat vis iar trupul meu chiar poate, cu ajutorul lui Dumnezeu, prin Dragostea Dumneavoastra, sa invinga in lupta lui cu boala. In fond a facut-o si o face prin intermediul fiecarui gest de jertfa financiara, de rugaciune,de gand bun sau de intelegere pe care il faceti pentru mine.

Pentru toate acestea, din toata inima si cu toata recunostinta mea, Va multumesc!

Andrei-Ilie Rambela


Categorii

Fratii mai mici ai lui Hristos

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

19 Commentarii la ““Inca mai sper!” – DRAMA LUI ANDREI-ILIE, UN TANAR DIN SIBIU, BOLNAV DE LUCEMIE

  1. Draga Andrei,
    Cuvintele sunt de prisos in a exprima sentimentele mele fata de suferinta ta. Totusi, poate ca fiecare cuvant conteaza. In fond, Domnul ne invata sa ne iubim unii pe altii si aceasta cred ca este calea cea mai sigura spre mantuire.
    Ma bucur ca tu, din aceasta suferinta pe care Domnul ti-a trimis-o, ai inteles ceea ce trebuie si ai acceptat-o. Este un mare pas spre vindecare. Eu stiu ca te vei vindeca, pentru simplul fapt ca Dumnezeu nu-i lasa niciodata pe cei care-L iubesc.
    Din experienta iti spun ca exista minuni. Eu am trait cateva in viata mea de pana acum. Nu minuni semnificative, evidente tuturor, asa, ca sa ramai mut de uimire. Dar minuni marunte, din viata zilnica. Ele sunt insa minuni. Maica Domnului mi-a fost de mare ajutor. Este grabnic ajutatoare tuturor celor care o cheama. Sa citesti zilnic Paraclisul Maicii Domnului! Sa-l citesti cu credinta totala ca Ea va asculta rugaciunea ta si sa O rogi pe Ea sa duca Domnului ruga fierbinte pentru vindecarea ta. Sa-l citesti zilnic, timp de 40 de zile. Si sa te rogi cu putere si credinta totala si catre Sfantul Nectarie, taumaturgul. Este vindecator de cancer si face mari minuni mereu.Exista si Acatisutl Sf. Nectarie. Daca poti, citeste-l. Si mama ta trebuie sa se roage zilnic pentru tine, caci rugaciunile mamei sunt cele mai ascutate de Domnul.
    Este Sfantul post al Craciunului si, cu credinta totala si fara nicio indoiala sa te rogi, caci te vei vindeca.
    Dumnezeu sa te aiba in paza!
    Cu drag, Madalina

  2. Draga Andrei,
    M-a impresionat pana la lacrimi strigatul tau de ajutor si speranta ta!
    Ai incredere in Domnul nostru Iisus Hristos si in Preacurata Sa Maica!
    Parintele Porfirie care a avut viata sfanta, zicea ca in astfel de cazuri e bine ca Sfanta Impartasanie sa nu fie mai rara de o saptamana.
    Sper ca ai un duhovnic, daca nu cauta-ti neintarziat, si, bineinteles, pe langa demersurile de natura financiara pe care a trebuit sa le faci, te rog, in paralel, tine-te de ce a zis Parintele Porfirie!
    Eu cred ca Dumnezeu te va ajuta sa obtii banii necesari, iar la operatie te rog sa mergi Spovedit si Impartasit si Dumnezeu va lucra prin mana doctorului si te vei face sanatos. Sa stii ca pe orice preot o sa intrebi, tot asa iti va zice: inainte de operatie sa fii Spovedit si Impartasit. Este foarte important.
    Eu sunt cu sufletul alaturi de tine si te pomenesc in nevrednicele mele rugaciuni.
    De asemenea am trimis linkul la toate persoanele din lista de adrese.
    Maicuta Domnului sa te acopere cu Sfantul Ei Acoperamant si sa te vindece, draga Andrei!

    Cu mult drag,
    Gabriela

  3. Draga Andrei,

    Durerea ta ma atinge si pe mine dar stiu ca dragostea lui Dumnezeu este atât de mare ca nu te va làsa. Ai credinta si roaga-te Domnului nostru Iisus Hristos si Maicii Domnului. Iar daca poti, îcearca sa ajungi la Ierusalim si sa te rogi cu multa incredere la Mormântul Mântuitorului si la Piatra Ungerii (exista zboruri mai ieftine la Tarom si poti locui la Manstirea Româneasca).
    Roaga-te in fiecare zi cu rugaciunea inimii: “Doamne Iisuse Hristoase Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine pacatosul”.Minunile le face Domnul Iisus si în zilele nostre si mai ales in Ierusalim. Si cum spunea Gabriela în mesajul ei, trebuie sa te spovedesti si tu si parintii tai de tot ce aveti pe suflet si sa va împartasiti cu trupul si sangele Domnului iar tu cât mai des.
    Dumnezeu sa te binecuvinteze si sa îngaduie grabnic vindecarea ta.

    Doamne ajuta!
    Cu drag
    Ramona

  4. Mult Curaj – Dumnezeu nu te va lasa!

  5. Doamne Ajuta-l pe Andrei

  6. Dragul meu frate Andrei.. ma rog Domnului sa ajungi sa citesti si cuvintele mele!
    Linisteste-te! Gata! Nu te speria ,ca o sa fie bine! Linisteste-te! Dumnezeu te-a iertat scumpul meu frate si tu acum esti in bratele Sale.. Nicaieri nu simtim mai bine mila si dragostea sa decat in momente ultime..
    sa nu deznadajduiesti si sa nu asculti indemnul vrajmasului si sa te lasi pacalit.. Nu-l asculta! Intoarce-te infrant catre Domnul si vei vedea minunile Lui si apoi vei marturisi despre mila si dragostea Sa!
    Eu am fost acum cativa ani intr-o pozitie asemanatoare si cand nu mai puteam m-am intors catre Domnul si m-am surpat in interior cu toata fiinta mea.. Am cedat si m-am frant! Nu mai pot Doamne! Gata sunt! Nu mai rezist! Recunoaste-te infrant si vei vedea ce inseamna”cand sunt slab atunci sunt tare”! asa am facut eu atunci si stii ce s-a intamplat? Mintea mi-a fost coborata in inima si Dumnezeu mi-a refacut pentru 20 de minute fiinta.. Am intrat ca intr-o alta dimensiune, in cea duhovniceasca si un cui de foc a izbucnit in inima mea din care tasnea dragostea Sa si o mila care ma darama si bucurie si inviere si trupul mi s-a inmuiat ca ceara si lacrimile m-au napadit.. Ah dulce dragoste! daca as putea sa-ti arat! asta pentru ca m-am lasat infrant! Asta vrea Domnul! sa ne recunoastem infranti! Daca oamenii ar stii asta pana la capt! Noi tot luptam.. si ne prelungim iadul si chinul.. Nu te mai impotrivi, stiu ca ma intelegi si ca poti asta.. recunoaste-te invins, spune, da asa este! merit asta! citeste rugaciunea regelui Manase care a fost chinuit 7 ani tinut in lanturi chircit in pozitie de cerc si fara mancare si nu murea.. Dumnezeu astepta pocainta lui..daca Dumnezeu nu-i dadea aceasta suferinta ar fi pierit nepocait! si dupa 7 ani de astfel de chin s-a recunoscut infrant Manase si s-a intors cu pocainta catre Domnul si plangea cu lacrimi de foc ..Citeste-i rugaciunea si vei vedea si vei intelege ce trebuie si tu sa faci.. Si umnezeu l-a pus napoi rege dupa pocainta sa, dupa ce 7ani a stat rob si legat in acea pozitie chircita si imposibila.. ca nu mai stiau trecatorii de este suflet in acea fiinta.. asa ajunsese regele Manase.. si pentru ca s-a pocait Dumnezeu a pus in inima regelui ce-l tinea rob sa-l elibereze si l-au hranit si l-au ingrijit si in cateva luni s-a indreptat in picioare ca mergea rostogolindu-se dupa ce a fost eliberat.. Apoi l-arepus rege in Ierusalim..
    Asa ca si tu negresit te vei vindeca de te vei intoarce cu toata fiinta ta catre El.. Chiar daca te vei refecae incet, incet.. asta este spre smerire si e bine ca e asa.. si multumeste pentru aceasta incercare, ca nimic ce nu ne e spre folos nu ne da Domnul..Noi ne ruga pentru tine si cu mila sa totul va fi bine.. Nu uita spovedania sincera si strapungerea inimii.. si impartasania.. si evident rugaciunea..
    Doamne ajuta-l si miluieste-l pe Andrei!

  7. Salutare ANDREI
    Daca as locui mai aproape de tine as veni sa te salut personal – fata catre fata si sa stam de vorba…
    In situatia data doar prin tehnica emailului.
    Curaj si nadejde. In Dumnezeu dar si in oameni caci Dumnezeu lucreaza prin oameni.
    Daca ai un tablou o icoana sau alt obiect in casa – pe pereti vezi ca el sta acolo datorita unui cui. Daca s-ar rupe cuiul sau agatatoarea ar cadea si poate s-ar sparge – deteriora.
    Tot asa si noi trebuie sa ne “agatam” de ceva, sa ne cautam un suport.
    “Agata-te” de Dumnezeu si nu deznadajdui.
    Stii de ce sunta atatea sinucideri ?
    Nu au credinta destula, nu se “agata” de nimic.
    Domnul sa te ajute. Eu o sa zic si o rugaciune pt tine dar o sa fiu si faptic alaturi de tine…
    Pruncul Iisus a plecat din cer si este in drum spre pamant.
    Asteapta-l si te va vizita.
    Sa aveti (toata familia) Sarbatori fericite.

    Danut CRACIUN (preot la Dobric – Maramures)

    PS. Ar fi fost bine sa lasi si un nr de telefon.

  8. sper din suflet ca mica mea donatie sa-ti foloseasca si , cu ajutorul si a altor oameni, sa treci peste acest mare ” hop” din viata ta ! Fiindca eu sint un pragmatic, iti dau sfatul de a continua sa trimiti mailuri pe firme , poate sa incerci si pe alte pagini ,cum ar fi Bursa transport, sau partide sau orice e public… Poate mai sint oameni care nu se gindesc numai si numai la bunastarea lor…Nu ” poate ” ci sigur mai sint, asa ca incearca in continuare !! Batalia e pierduta numai cind te dai TU batut ! Mult succes in ceea ce faci, succes la scoala iar mamei tale : ” sarutmina Doamna ! ”

    emil stoica

  9. Dumnezeu sa-ti ajute, Andrei! Ma rog si eu nevrednicul pentru tine, sa-ti dea putere, prin rugaciunile Maicii Sale

  10. Draga Andrei,

    Am pus pt tine niste lei in contul Asociatiei, si sa nu iti pierzi speranta, ca sigur Dumnezeu te are in grija. Orice se intampla cu noi se face cu ingaduinta Lui spre binele nostru. Doar ca binele nostru nu este asa vizibil pentru noi oamenii. Poate fi aici, pe pamant, sau dincolo, in Cer.

    Doamne, ajuta-ne sa strangi suma dorita si sa iti fie bine. Sarbatori cu pace si speranta !

    PS: Uite un link cu Sf Efrem cel Nou, mare vindecator de orice boli, care face minuni foarte mari in zilele noastre:

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/…/sfantul-efrem-cel-nou-grabnicul-ajutator-si- marele-facator-de-minuni/

  11. Multa Sanatate! Si nu iti pierde speranta!

  12. Buna seara,

    Poate cineva sa spuna care este codul swift pentru sucursala BRD Sibiu?

    Va multumesc!

    Doamne ajuta!

    Marius

  13. Ma bucura faptul ca totusi exista o solidaritate intre oameni atunci cand avem o determinare.Citind mesajele de incurajare adresate lui Andrei,parca a inceput inima sa pulseze,sa prinda viata,si cred ca Dumnezeu face in asa fel incat sa trezeasca la vita pe cei cu adevarat bolnavi.Cred ca Andrei este sanatos iar ceilalti,care incercam sa-l incurajam,suntem cu adevarat bolnavi,dar nu ne dam seama de aceasta.Nu simtiti cum bate inima atunci cand il vezi aproapele tau in pragul bolii?Ce este aproapele?Tot noi suntem,celalalt nu poate fi decat mana,ochiul,inima,capul meu.Asa trebuie sa simtim tot timpul,sa avem grija in mod permanent de aproapele,de mainile noastre,caci toti formam un corp.Iar sf Ignatie Briancianinov spune ca Dumnezeu da omului boala nu neaparat ca sa-l pedepseasca,ci si ca forma de protectie.Dumnezeu sa-l ajute pe Andrei

  14. @ Marius:

    Iarta intarzierea, te rugam! Nu ne pricepem, dar credem ca e acelasi cod peste tot in tara, la banca: Cod SWIFT: BRDEROBU

  15. VIATA E FRUMOASA ,CU BUNE SI CU RELE ,MERITA TRAITA.
    DUMNEZEU NU NE DA O CRUCE MAI MARE DECAT O PUTEM DUCE.
    RUGACIUNILE TALE SI ALE NOASTRE VOR AJUNGE LA DUMNEZEU.
    NOUL AN SA-TI ADUCA MULTA ,MULTA SANATATE ,PUTERE,INCREDERE IN DUMNEZEU ,IN TINE SI NU IN ULTIMUL RAND IN OAMENII CARE SUNT ALATURI DE TINE.

  16. Draga Andrei,

    Am aflat de cazul tau de pe un site (Am Fost Acolo) unde sunt membru. Dintre cazurile prezentate eu m-am hotarat sa te ajut pe tine. Am donat ceva bani in contul Asociatiei cu specificatia ca sunt pt tine si am trimis povestea ta la cativa colaboratori. Desi stiu ca ar trebui mai mult mediatizat cazul tau, nu prea stiu ce sa fac in acest sens. O idee ar fi sa te adresezi bloggerilor cu multi cititori (persoane f cunoscute) sau poate pe facebook (eu nu am cont, dar paote colegii tai de liceu au si pot mediatiza strigatul tau de ajutor).
    Iti doresc sa fii puternic si sa crezi cu tarie in sansa ta!

  17. “Are 25 de ani, este absolvent al Politehnicii, joacă baschet de 12 ani, cântă, dansează, merge cu bicicleta, râde, glumeşte, reuşeşte ca prin fiecare gest şi vorba a lui să alunge supărarea din sufletul oricăruia, iubeşte, radiază prin întreaga lui fiinţă un volum enorm de energie îndeajuns să alimenteze întregul glob, chiar şi pentru o zi.
    Andi este diagnosticat cu ciroză hepatică virusală HBV compensată, hepatocarcinom de lob hepatic stâng şi tromboză de venă parte stângă si are nevoie de un transplant de ficat. Această intervenţie nu se poate realiza în România deoarece ar însemna o listă de aşteptare care, în condiţiile afecţiunii lui, nu îi oferă nicio sansa, iar aparatura şi resursele necesare recuperării sale nu sunt disponibile în momentul de faţă la discreţie pentru pacienţi în ţară, fapt ce reprezintă un risc mult prea mare, timpul lucrând acum împotriva lui.
    Şansa lui Andi este în Germania, operaţia volorând 100.000 de euro. Sunt foarte mulţi bani pentru el, dar nu o sumă imposibilă pentru noi toţi, ceilalţi care îi suntem alături. Are nevoie şi de speranţa şi rugăciunile dumneavoastră, şi orice fel de ajutor îi putem oferi.
    Şansele ca el să fie bine sunt foarte mari, însă depind enorm de cei din jur. Orice ajutor reprezintă o şansă în plus ca Andrei Teodoroiu să se vindece.”
    Îi puteţi reda speranţa la viaţă făcând donaţii, în lei, în contul:
    CONT LEI: RO72BRDE300SV19654493000
    Sau în contul de donaţii, în euro :
    CONT EURO: RO89BRDE300SV81627453000
    Conturile sunt deschise la BRD Ploiesti, Agentia Bahluiului

  18. Am aflat cu tristete ca Andrei s-a prapadit pe 6 martie 2011. Dumnezeu sa il ierte!

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Recomandam