Parintele Calciu si IPS Bartolomeu despre PATRIARHUL TEOCTIST. Viata si inmormantarea sa in imagini inedite (VIDEO). 5 ani de la mutarea la Domnul (31 iulie)

31-07-2012 Sublinieri

doamne_auzi_rugaciunea_mea1.JPG

Pr. Gheorghe Calciu:

“- Daca l-ati intalni pe Patriarhul Romaniei, Teoctist, ce i-ati spune?

– L-am intalnit de multe ori. Si tot ce am gandit i-am spus. Si am fost surprins ca e asa deschis sa ma asculte, sa-mi spuna multe lucruri, sa nu se supere. Are un echilibru! Eu sunt putin ingrijorat cand Patriarhul va muri, sunt tulburat. Pentru ca el tine o balanta acolo“.

***

2-dec-manastirea-radu-voda-28.jpg

Vizita Parintelui Patriarh

Cel care a incununat pelerinajul facut la patul Parintelui a fost Prea Fericitul Patriarh Teoctist. Dupa mangaierea adusa de IPS Bartolomeu si Parintele Arsenie Papacioc, alti doi patriarhi ai temnitelor ce l-au vizitat pe Parintele la spital, Prea Fericitul a fost cel care a intregit pacea si bucuria din sufletul Parintelui.

Dupa plecarea delegatiei, m-am apropiat cu sfiala de Parintele. Zambea, mangaind iconita de pe piept lasata de Parintele Patriarh, iar privirea ii plutea undeva, deasupra noastra. Mi-a soptit:

– Maica, l-ai vazut pe Patriarh…? Ca un stalp inaltat la cer este Patriarhul nostru! Stii, am vrut sa-i spun aceste cuvinte ale Cuviosului Efrem catre Sfantul Vasile, dar… n-am vrut sa-l ispitesc. Ai vazut… era cel mai drept dintre toti!

N-am sa uit niciodata acel zambet al Parintelui. Merita sa suferi o viata intreaga ca sa poti zambi asa. Merita sa fii toata viata un ocarat si un lepadat daca Domnul iti da a trai, fie si in ultima clipa, incredintarea ca Biserica pentru care ai fost prigonita iti primeste jertfa, ca pe a unuia din cei mai vrednici fii ai ei. Pentru ca de la Domnul s-a facut aceasta”.

(din Viata parintelui Gheorghe Calciu dupa marturiile sale si ale altora“, Editura Christiana, Bucuresti, 2007)

***

Mitropolitul BARTOLOMEU ANANIA despre PF TEOCTIST:

***

***

***


ips-bartolomeu-la-capatiiul-pf-teoctist-713538.jpg


Categorii

"Concentrate" duhovnicesti, IPS Bartolomeu Anania, Parintele Gheorghe Calciu, PF Teoctist, VIDEO

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

9 Commentarii la “Parintele Calciu si IPS Bartolomeu despre PATRIARHUL TEOCTIST. Viata si inmormantarea sa in imagini inedite (VIDEO). 5 ani de la mutarea la Domnul (31 iulie)

  1. Parintele duhovnic pe care il aveam in Romania, paroh la Biserica Podeanu din Bucuresti, unde se afla moastele Sfantului Apostol Simeon Zelotul,il cunostea bine pe Preafericitul parinte Patriarh Teoctist, Domnul sa-l aseze de-a dreapta Lui, si-mi spunea ca a fost calugar de la 14 ani si ca era un suflet minunat !
    Mi-a ramas in minte un concert de Craciun la Ateneul Roman de acum 12 ani, cand venisem in vizita in tara cu sotul meu care este francez, concert la care a participat si Preafericitul Parinte Patriarh Teoctist. Cand a intrat in sala concertul inca nu incepuse si toata lumea s-a ridicat in picioare iar el ne-a binecuvantat ! Acel moment a fost foarte emotionant si-l resimt si acum cu aceeasi intensitate, iar pentru sotul meu cred ca aceasta emotie a contat mult, pentru ca la putin timp dupa aceea a cerut sa devina ortodox !

    Cred ca acestui Parinte Patriarh ii datoram pastrarea credintei in timpurile comuniste !

    Chiar daca uneori s-a prefacut ca-i “lauda” pe conducatorii comunisti, a factut-o pentru ca Hristos sa nu fie alungat din constiinta poporului nostru !

  2. Dumnezeu sa-l odihneasca in Rai,cu Sfintii Sai!O bunatate de om a fost Patriarhul nostru,nu stiu daca multi au putut sa-l inteleaga,a fost o fiinta deasupra vremurilor sale!

  3. Am vazut ca unii frati/surori, la alte link-uri il acuza pe Parintele Patriarh Teoctist pentru daramarea unor biserici in timpul regimului Ceausescu.
    Oare acei frati/surori s-au pus atunci in fata buldozerelor, dandu-si viata pentru ca acele biserici sa nu fie daramate ?
    Daca nu, de ce judeca ?

    Daca-mi aduc bine aminte, in cazul bisericii Sfanta Vineri din Bucuresti a fost un calugar care s-a asezat inaintea buldozerelor, si acea biserica a fost doar mutata putin mai in spate, astfel incat sa nu mai atraga atentia…

    Patriarhul Teoctist a salvat ortodoxia in Romania ! Chipul lui luminos, bland, emanand dragoste si intelegere, nu-mi va pieri din minte cate zile voi avea !

  4. Pingback: 3 August – Cinci ani de cand adevarul despre moartea Patriarhului a fost ingropat odata cu trupul sau | Victor Roncea Blog
  5. Pingback: 98 de ani de la nașterea vrednicului de pomenire Părinte Patriarh Teoctist. Păr. Gheorghe Calciu: „Ca un stâlp întălțat la cer este Patriarhul nostru!” « Regăsirea frumosului pierdut
  6. Pingback: PARINTELE SOFIAN in memoria Arhimandritului Roman Braga: “COPILUL BATRAN”, cel plin de bucurie tacuta si de bunatate practica: “Era convins ca noi existam atata cat ajutam pe altii” -
  7. Pingback: Imagini cu SFINTELE MOASTE ale PARINTELUI GHEORGHE CALCIU prezentate la emisiunea Secvential – vadirea SFINTENIEI unui preot-simbol al IUBIRII si MARTURISIRII pana la capat [VIDEO] - Recomandari
  8. Pingback: Clarificari privind controversa deshumarii parintelui Gheorghe Calciu - Recomandari
  9. Pingback: PARINTELE CALCIU – ultimul cuvant public inainte de moarte: EPISCOPUL IN BISERICA ORTODOXA. DUHUL SI LITERA (si video). Scrisoare inedita catre un preot: “RAMANEM STRANS UNITI IN JURUL IERARHIEI SI IERARHILOR NOSTRI, CACI O BISERICA FARA IERAR
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate