NOUA ORDINE RELIGIOASA A LUMII, PANRELIGIA (Ecumenismul inter-religios total) SI TACTICILE FOLOSITE

4-11-2011 Sublinieri

 

Panreligia – noua ordine a lucrurilor pe plan religios

Referat prezentat la Al X-lea Congres Panortodox al Delegatiilor Bisericilor Ortodoxe si Sfintelor Mitropolii pe teme referitoare la erezii si secte, intrunit la Aliarto-Beotia, 16-21 septembrie 1998. Tema generala a fost: „Necesitatea definirii si delimi­tarii Credintei Ortodoxe in fata provocarilor noii Ere (New Age)”.

Asa-numita Noua Era a Varsatorului constituie problema pastorala a deceniului care tocmai se incheie.

Cele doua scopuri de baza ale Noii Ere, asa cum rezulta din scrierile celor mai importanti reprezentanti ai ei, precum si din cele care se intampla in jurul nostru, sunt:

1. Noua Ordine a Lucrurilor pe plan politico-eco­nomic.

2.  Noua Ordine a Lucrurilor pe plan religios.

Am putea vorbi, daca am avea timp, despre primul scop si sa ne referim la proiectatul guvern mondial condus de mesia sau avatar-ul Noii Ere asteptat de catre new age-isti. Subiectul nostru insa se refera la cel de-al doilea scop al Noii Ere, adica la Noua Ordine a Lucrurilor pe plan religios. De aceea ne vom limita mai ales la acesta, desi ambele scopuri se afla intr-o stransa legatura, de vreme ce, potrivit Planului1 promovat de Tagma2, aceste doua puteri (politico-economica si religioasa) se vor uni in persoana lui mesia cel asteptat de ei.

Expunerea care va urma se va baza pe textele reprezentantìlor si propagandistilor Noii Ere, astfel incat sa nu se creada ca exageram sau exprimam puncte de vedere personale.

Dupa cum fiecare religie isi are simbolurile ei, tot astfel si proiectata panreligie urmareste sa-si alcatuiasca propriile simboluri.

Asa cum vedem, in varfurile hexagonului imaginar se afla simbolurile celor sase mari religii ale lumii. Luandu-le in sensul mersului acelor de ceasornic, pornind din coltul din dreapta sus, vedem simbolurile crestinismului, islamismului, iudaismului, taoismului (religia chinezilor), budismului si hinduismului, iar in centru cuvintele: Pace si iubire pe pamant.

Exista, asa cum s-a dovedit un plan anume facut pentru instaurarea panreligiei. In stadiul final, planul va fi dus la indeplinire de mult-asteptatul avatar ai Noii Ere.

Importanta reprezentanta a Noii Ere, Lola Davis, spune despre mesia sau hristosul Noii Ere ca el este cel pe care il asteapta toate religiile si care este numit Maitreya si Bodhisattva de budisti, Krishna de hindu-isti, Mesia de evrei, Hristos de crestini si Imam Mahdi de catre musulmani. Lola Davis fagaduieste ca acesta va aduce noi descoperiri si va instaura Noua Religie Mondiala5.

Potrivit cu cele spuse de Davis, pana la venirea marelui avatar pe pamant, fiecare om este dator sa contribuie la crearea unei noi societati mondiale, care va primi o Noua Religie Mondiala, intr-o Noua Era4.

La 12 ianuarie 1987 s-a publicat in ziarele cu cel mai mare tiraj din S.U.A. un anunt publicitar pe o pagina intreaga care spunea:

Droguri… SIDA… saracie… cresterea criminalitatii… foamete… frica de razboiul atomic… terorism… Exista oare solutii pentru acoperirea nevoilor noastre stringente?… HRISTOS ESTE in LUME. Un Mare Mentor Mondial pentru oamenii fiecarei religii, precum si pentru cei ce nu cred. Un om practic cu solutia pentru problemele noastre. Iubeste toata omenirea. Hristos este aici, prietenii mei. Fratele vostru umbla printre voi.

Convocarea religiilor

Pentru ca panreligia sa reuseasca vor trebui convocate toate religiile. Dar cum se va face aceasta?

Sa-l ascultam pe Robert Muller, fostul sub-secretar al O.N.U. si un important exponent al Noii Ere. El scrie in cartea sa Noua Geneza ca religiile trebuie:

sa accelereze ecumenismul si sa creeze fundatii religioase mondiale comune, care sa afle mijloace si oameni religiosi inspirati, capabili sa gaseasca solutii la problemele mondiale;

sa inalte steagul O.N.U. in toate locurile de cult;

–   sa se roage si sa organizeze rugaciuni comune mondiale…6.

In 1975, la O.N.U., la o intrunire a reprezentantilor diferitelor religii s-a dat urmatoarea proclamatie:

Criza din vremea noastra determina toate religiile mondiale sa contribuie la crearea unei puteri spirituale care sa depaseasca granitele religioase, politice si nationale… Sprijinim o noua spiritualitate care va respinge izolationismul si va conduce la o constiinta planetara7.

Robert Muller scrie in cartea sa mai sus amintita ca trebuie sa ne unim cu fratii nostri hinduisti si sa numim planeta noastra de acum inainte «Brahma» sau «Planeta lui Dumnezeu»8.

De asemenea, Muller observa:

Religiile trebuie sa colaboreze energic pentru a oferi o intelegere mai buna a tainelor vietii si a rolului nostru in Univers. Religia mea dreapta sau gresita si natiunea mea buna sau rea trebuiesc parasite odata pentru totdeauna in Epoca Planetara.

Simplificarea si unifìcarea progresiva… vor avea loc in domeniul religios, spune Vera Alder in cartea ei Atunci cand omenirea se maturizeaza. Si continua: Religia nu va mai fi un „aspect” al vieiii omenesti, ci fundamentul aproape inconstient al fiecarei actiuni. Oamenii vor constientiza scopul si prezenta lui Dumnezeu in fiecare particica a creatiei si a sinelui lor, astfel incat nu vor putea desparti „religia” de stiinta, de invatamant sau de guvernare. Intregirea se va face pe deplin9.

Lola Davis intreaba:

Ce se va intampla cu marile grupari religioase de astazi? Si tot ea raspunde: Probabil ca religiile actuale vor continua sa functioneze la inceput ca si astazi… insa, pe masura ce concep­tiile Noii Religii Mondiale vor fi validate stintific, vor deveni cunoscute si se vor raspandi, religiile de astazi vor face schimbari si se vor transforma in centre ale noii Religii Mondiale10.

Sa vedem care sunt principiile de baza ale panreligiei pe care urmareste sa o instaureze.

„Prescriptiile” panreligiei pornesc de la conceptia despre Dumnezeu, om si lume pe care o au gruparile Noii Ere si se identifica cu conceptiile religiilor orien­tale si ale ocultismului.

  • Suntem, spun ei, in pragul Noii Ere.
  • Asteptam noi adevaruri, un nou mesia (fiecare epoca istorica are pe mesia ei).
  • Va fi o epoca de iluminare.
  • Crestinismul, care este responsabil pentru pro­blemele actuale (razboaie, foame, poluarea mediului inconjurator),  se va devaloriza, va disparea, asa cum cantau si The Beatles.
  • Cei care raman alipiti de vechea epoca sunt oameni care se gasesc pe un plan de evolutie inferior. Daca vor ramane in aceasta alipire, vor fi mutati intr-un alt plan de existenta (n.a. vor fi omorati), ca sa poata evolua in viitoarea lor reincarnare. In limbajul Noii Ere aceasta se numeste actiune de curatire. (Ceva asemanator cu solutia finala a celui de-al III-lea Reich al lui Hitler pentru evrei, tigani si altii nedoriti). Bineinteles, aceasta „actiune de curatire” va fi dovada celei mai inalte iubiri (!).
  • Noua Era adopta modelul holist, monismul panteist absolut (unul este totul al Teosofiei). Teosofia unora precum Blavatsky, Besant, Baily si a urmasilor lor este adevarata mama spirituala a Noii Ere. Prin sincretismul ei religios a pus bazele pan-religiei. Nici o religie nu este mai presus de adevar constituie dogma luciferica de baza a Teosofiei. Toate religiile au firimituri de adevar. Niciuna nu detine adevarul intreg. Asadar va trebui ca toate sa-si aduca particica lor de adevar, astfel incat fiecare sa le imbogateasca pe celelalte si totodata sa se imbogateasca de la ele. Tocmai aceasta este ideea de baza a intrunirilor religioase, cum ar fi Congresul Religiilor Lumii (Chicago 1893 si 1993, Assisi 1986 si 1994 [intre timp si 2011, n.n.] si altele).

Sa auzim ce a spus gurul indian Vivekananda in cuvantarea sa rostita la Primul Congres al Religiilor Lumii (Chicago 1893), unde a fost principalul mentor:

Daca cineva din auditoriu crede ca aceasta unitate va rezulta prin triumful unei religii – oricare ar fi ea – si disparitia celorlalte, unuia ca acesta nu pot sa-i spun decat: Fratele meu, sperantele tale vor fi inselate. Oare eu doresc ca si crestinii sa devina hinduisti? Pentru numele lui Dumnezeu! Oare doresc ca hinduistii sau budistii sa devina crestini? Niicidecum!... Cres­tinii nu trebuie sa devina hinduisti sau budisti, nici acestia sa devina crestini, ci fiecare religie va trebui sa-si insuseasca duhul celorlalte religii, pastrandu-si totusi particularitatile  ei, pentru a putea propasi potrivit propriilor legi.

Numai ca gurul indian nu este sincer. Caracteristic, dar si revelator, este urmatorul fragment din discursul sau inflacarat, rostit in fata studentilor din Mandras la intoarcerea in India, unde i s-a facut o primire apoteotica:

Acesta este marele ideal care se afla inaintea noastra, si fiecare dintre noi trebuie sa se inarmeze pentru aceasta – cucerirea lumii de catre India. Noi toti trebuie sa ne inarmam si sa ne incordam fiecare nerv pentru acest scop… Ridica-te, Indie, si biruieste lumea prin spiritualitatea ta… Ceea ce trebuie sa cucereasca Apusul este spiritualitatea (noastra)…11.

  • Toate caile duc la Dumnezeu (in afara de cele care marturisesc credinta numai in Dumnezeu, am completa noi). Crede, spun ei, orice vrei, numai sa nu fii exclusivist. Acesta este asa-numitul pluralism dogmatic. Cine nu primeste acest model este numit de propovaduitorii Noii Ere fundamentalist, fanatic si dusman al celor de alte credinte.
  • Nu putem si  nu trebuie sa facem,  spun ei, judecati axiologice referitoare la celelalte „cai”. Muller spune despre aceasta: Exista 500 de religii. Nu v-ar ajunge o viata intreaga sa hotarati care este mai buna…
  • Prin urmare toate religiile sunt cai legale care conduc la acelasi scop. Din acestea face parte si Crestinismul. Astfel, Ortodoxia este pusa in acelasi rand cu celelalte religii, care sunt creatii omenesti.
  • Omul este din fire Dumnezeu – aceasta a fost dintru inceput minciuna sarpelui -, numai ca aceasta fire dumnezeiasca a sa nu si-a constientizat-o. Iar ca sa reuseasca aceasta va trebui sa foloseasca diferi­tele tehnici de dilatare a constiintei cum ar fi yoga, meditatia s.a.m.d. Scopul acestora este autocunoasterea, evolutia prin sine, realizarea prin sine, mantuirea prin sine a omului numai prin propriile puteri, fara ajutorul lui Dumnezeu.
  • Dragostea pentru sine este cea mai mare dragoste: Daca iubiti 1000 de zei, dar nu va iubiti pe voi insiva, nu reusiti nimic, spune un reprezentant al Noii Ere. Iar un altul spune: Inchinati-va sinelui vostru, cinstiti si adorati existenta voastra. Dumnezeu care locuieste in voi este chiar sinele vostru12. Astfel, man­dria urca la inimi demonic pentru ca sa arunce apoi pe bietul om in adancul abisului.
  • Noua Era ii indeamna pe oameni, mai ales prin intermediul mesajelor canalizate prin mass-media, sa traiasca o viata libera, cu violenta, sex si ceremonii magice. In felul acesta, ea incurajeaza patimile, nu cere pocainta si nici vreo schimbare a vietii. De altfel, principiul de baza al panreligiei este credinta in kar­ma si in reincarnare.
  • De asemenea, ca o consecinta logica a afirmatiei ca natura este dumnezeiasca, se ajunge la cultul zeitei mama Ghea13, a zeitatilor feminine si la vechea idolatrie.
  • In launtrul nostru, spun ei, avem puteri ascunse, cu ajutorul carora le putem face pe toate.
  • Credinta in astrologie, ghicire etc. este de ase­menea un element de baza al Noii Ere.
  • Noua Era propovaduieste si alte invataturi mistico-ocultiste, cum ar fi existenta in om a centrilor energetici (chakre).
  • Credinta clasei religioase a Noii Ere merge impreuna cu stiintele, cum ar fi fizica moderna etc. dupa parerile lui Fritjof Capra si ale altora.
  • Credinta in evolutionism (darwinism).
  • Omul este dumnezeu in evolutie, dar trebuie sa fie supus celor mai evoluati oameni-dumnezei.

In Planul si tactica lor este inclusa si hulirea Sfintei Scripturi si a adevarurilor credintei noastre, insa intr-un mod mestesugit si treptat. Nu dintru inceput si nici pe fata. Ei propovaduiesc urmatoarele principii de baza:

  1. Nu exista Dumnezeu personal.
  2. Iisus nu este Fiul Unul-Nascut al lui Dumnezeu si nici nu este singurul Hristos.
  3. Iisus nu a murit pentru pacatele noastre.
  4. Nu exista pacat si nici diferenta intre bine si rau. Toti suntem nevinovati. Singurul pacat pe care il accepta Noua Era este nereusita cuiva de a ajunge la constiinta ca el insusi este din fire dumnezeu.
  5. Nu exista Sfanta Treime.
  6. Sfanta Scriptura este plina de greseli. Acest principiu il prezinta in mod treptat. In prima faza ei spun ca Sfanta Scriptura este importanta, apoi o prezinta ca fiind inferioara celorlalte Scripturi, iar la sfarsit o prezinta ca fiind plina de greseli.
  7. Nu exista Rai si nici iad.
  8. Fiecare om este din fire dumnezeu. Cand constientizeaza aceasta (adica declara in mod hulitor Eu sunt dumnezeu), atunci se petrece a Doua Venire.
  9. Crestinii sunt antihristul.
  10. Iisus si Hristos sunt doua entitati diferite; in acelasi timp, rastalmacesc porunca Iubeste pe aproapele tau! si propovaduiesc o noua porunca: Iubeste pe dumnezeul aproapelui tau!

Consiliul National al Bisericilor (Protestante) din S.U.A. de multa vreme a cerut inlocuirea cuvintelor Domn si Imparat cu termenul Suveran. Acest Consiliu precum si alte confesiuni reprezentate la Consiliul Mondial al Bisericilor (C.M.B.), propovaduind asa-numita teologie feminista, cer de asemenea inlocuirea cuvantului Dumnezeu cu fraza Tatal si Mama noastra. Chiar si cuvantul Fiu, care se refera la Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, nu este satisfacator pen­tru Consiliul National al Bisericilor. De aceea insista ca el sa fie inlocuit cu termenul neutru copil (este vorba despre propunerea adoptarii asa-numitei limbi comprehensibile).

Pentru a raspandi aceste puncte de vedere – foarte vechi, deoarece in realitate este vorba despre reinvierea sub o noua forma a vechii minciuni luciferice a autoindumnezeirii propovaduitorii Noii Ere propun si editarea unei Noi Biblii. Robert Muller chiar propune ca initiativa  in acest sens sa o aiba O.N.U.  pentru a dovedi ca este un organism biblic modern.

Sa nu uitam ca aceasta deja a facut-o falsul mesia, coreanul Sun Myung Moon, pentru a se prezenta drept mesia Noii Ere primul exemplar al acestei Biblii Universale a fost daruit lui Moon in urma cu cativa ani tocmai de catre domnul Sava Aguridis; profesor onorific al Facultatii de Teologie, in cadrul unei ceremonii solemne14.

Oare ce contine Biblia Noii Ere? Liderii miscarii Noii Ere sunt de acord cu aspectul si alcatuirea ei. Lola Davis a scris ca din cuprinsul Bibliilor tuturor religiilor reiese o noua cunoastere (gnoza) care va fi inclusa in Biblia Noii Ere.

In acest secol spune ea, exista  elemente care mai inainte nu erau  descoperite. Printre acestea sunt manuscrisele de la Marea Moarta, imensele tezaure ale scrierilor religioase care au fost gasite la Potala din Tibet scrierile care au fost scoase din Biblia secolului patru, scrieriile lui Tellhard de Chardin si cunoasterea bine pastrata a vechii intelepciuni care este cuprinsa  in scrierile Tibetanului din cartile lui Alice Bailey, precum si scrierile misticilor diferitelor religii, invataturile oferite de francmasoni si multe carti referitoare la budism si  la filosofiile si practicile hinduiste…

Cred ca o mare parte din aceasta cunoastere va putea fi folosita in mod util pentru armonizarea marilor religii cu noua religie mondiala a Noii Ere14.

Tactica panreligiei

Sa vedem acum care este tactica folosita pentru implinirea scopului de strategie al instaurarii panreligiei.

  • Ciocnirea nu va trebui sa se faca frontal, deoarece astfel se intareste pozitia lor, spune Fergusson16.
  • Cucerirea se va realiza prin schimbarea treptata a cugetarii, care consta in faptul de a crede cineva ca poate apartine atat Bisericii Ortodoxe, cat si unei organizatii a Noii Ere. Astfel scopul nu este ca sa fie golite bisericile, ci, pe cat este cu putinta, sa fie umplute, insa cu oameni care vor avea cugetarea pervertita.

De aceea aproape toate organizatiile Noii Ere actioneaza cu masti, urmarind alterarea cugetarii si raspandirea confuziei. Unul dintre elementele care cultiva confuzia este folosirea de catre adeptii Noii Ere a termenilor crestini, cum ar fi Hristos, dragoste, etc. insa cu inteles diferit.

In cadrul acestei tactici viclene se recomanda dialogul tuturor cu toti, in scopul  minimalizarii diferentelor dogmatice  (minimalism dogmatic) in  numele unei iubiri confuze si golite de sens. Ca si cum marturisitorii  si mucenicii credintei noastre nu ar fi avut dragoste. Despre aceasta fericitul Parinte Antonie Alevizopulos scrie:

Sfintii Mucenici ai Bisericii noastreau preferat sa-si verse sangele, decat sa-i cinsteasca in vreun fel sau sa recunoasca pe zei. Ar fi fost de ajuns o simpla plecaciune in fata lor pentru a scapa de mucenicie(!). Astazi insa exista crestini (la Congresul Religiilor Lumii Chicago – 1993 sau Assisi – 1996)care praznuiesc fara retinere, bucurandu-se de bogata diversitate a lumii religioase17.

Multe s-ar putea spune in legatura cu aceasta si despre participarea ortodocsilor la Consiliul Mondial al Bisericilor (C.M.B.), al carui amestec de confesiuniprotestante creeaza un astfel de climat spiritual, incat indica poate ca a venit timpul unei „iesiri eroice” aortodocsilor din el.

Lucrul acesta insa va fi hotarat de fiecare Biserica Ortodoxa in parte.

Merita consemnat faptul ca in cadrul C.M.B. existagrupari care nu accepta dogma Sfintei Treimi, iar altele au consacrat chiar si rugaciuni pentru casatoriile homosexualilor (!).

Un alt element al tacticii gruparilor Noii Ere, mai ales  a asa-numitelor erezii nou-aparute, care constituie miezul tare ai Noii Ere este si stradania de izolare si calomniere a delegatilor ortodocsi in probleme de erezie si a lucrarii lor. Reprezentantii acestor grupari se adreseaza ierarhilor nostri si, voind sa dea impresia ca sunt niste crestini buni (!), spun ca noi prin fanatismul nostru, am zadarnici, chipurile, lucrarea Bisericii (!). De asemenea, pentru a neutraliza pe cei care critica organizatia lor ii numesc nazisti (!). Toate acestea le-am vazut puse in scena in cazul pururea pomenitului Parinte Antonie Alevizopulos. Cu astfel de mijloace l-a razboit K.E.F.E.-ul, care ulterior s-a dizolvat iar acum functioneaza sub titulatura deBiserica Scientologica.

Sa vedem pana unde a inaintat coroziunea pe plan international. Vrajitoarea Miriam Starhawk scrie referindu-se la S.U.A.:

Invatatura despre ceremoniile religioase si despre istoria religiei  zeitei Thea, predata preotilor, calugarilor, calugaritelor, indrumatorilor crestini a fost o experienta noua care ne-a rasplatit osteneala. I-am aflat pe acestia foarte receptivi la noile idei insetati de noi forme de adorare a lui Dumnezeu si foarte creativi… Cu mare bucurie descopar ca exista in bisericile crestine un curent puternic care priveste cu simpatie spiritul idolatriei si doreste sa cunoasca invataturile Religiei Antice18.

Iar Ruth Montgomery marturiseste:

Atunci cand in 1965 am scris sovaitor O cautare pentru Adevar ma temeam ca sa nu fiu exclusa din comunitatea mea religioasa. Dar impotriva asteptarilor mele, am fost potopita de invitatiile clericilor protestanti pentru a vorbi de la amvonurile lor si de cele venite din partea Academiei Catolice pentru a vorbi studentilor.

Concluzii

Din toate cele care au fost expuse pana acum – putine insa in raport cu cele care ar fi putut cineva sa le ofere – credem ca s-a facut vadit caracterul demonic al panreligiei new age-iste.

De asemenea, s-au fàcut vadite mestesugirile viclene ale Noii Ere, care, pentru a vana discipoli prin raspandirea confuziei, sustine ca toate religiile  sunt cai ce duc la acelasi scop, adica la autoindumnezeire, in paralel insa isi descopera mai sters adevaratul crez, care spune ca cel care nu primeste aceste principii ale ei nu are loc in Noua Ordine a Lucrurilor si care, cu viclenie, aceasta ne-o pregateste.

Pozitia crestinilor fata de intrunirile secrete ale new age-istilor, de tipul Congresul Religiilor Lumii (Chicago 1893 si 1993, Assisi 1986) si a altora, asemenea, care in cadrul pluralismului dogmatic  newage-ist pretind dialogul tuturor cu toti si adoptarea modelului lor, iar in caz contrar acuza de fanatism, intoleranta religioasa, este prezentata de catre Parintele Antonie Alevizopulos, fondatorul si insufletitorul congreselor noastre panortodoxe, in cartea sa Infruntarea ereziilor, prin cuvintele:

Organizatiile sectare de acest tip au fost asemanate de un cercetator strain (Gerd Meyer, Berlin) cu organizatiile Mafiei. Ce „dialog” poate avea cineva cu astfel de grupari? Lucrarea Bisericii si a pastorilor ei in aceste cazuri nueste „dialogul” religios  ci descoperirea adevaratei fete a acestor grupari, ascunsa sub diferite masti.

Hristos a preintampinat pe pastorii Bisericii si le-aporuncit sa pazeasca oile de acei lupi care vin imbracati in piei de oaie. Nu ne-a spus sa avem „dialog” cu acestia, ci sa descoperim adevarata lor fata, astfel incat oamenii sa-i poata recunoaste din timp si sa se pazeasca de ei20.

NOTE:

 

1 E vorba de un termen tehnic (terminus technicus), folosit pentru a desemna planificarea de principii si intentiile new age-iste.

2 Din aceasta Tagma fac parte „marii initiati” (dintre care se afla, asa cum spun ei, pe un alt plan de existenta, fara sa poarte trup, adica fiinte demonice) si oamenii banului.

3 Lola Davis, Toward a World Religion for the New Age, p. 76.

4 Ibidem.

5 Tara Center, in ziarul U.S.A. Today din 12 ianuarie 1987.

6 Texe Marrs, Noua Era si secretele ei intunecate, Edit. Bibis, p.38.

7 Marilyn Fergusson, The Aquarian Conspiracy, p. 369.

8 Vezi Texe Marrs, Noua Era…, p. 51.

9 Ibidem, p. 175 si 176.

10 Ibidem, p. 177.

11 Vezi periodicul Dialog, nr. 1 (ianuarie-aprilie 1994), p. 16.

12 Vezi Texe Marrs, Noua Era…, p. 197.

13 Zeita pamantului.

14 Vezi periodicul Dialog nr.3 (1995) nr.5 (1995, nr.8 (1996)

15 Vezi Texe Marrs, Noua Era…, p.178

16Ibidem, p. 201.

17Vezi periodicul Dialog nr.1 p.20.

18 Vezi Miriam Starhawk, CircIe Network .News, apud Texe Marrs, Noua Era…, p. 38.

19 Vezi Texe Marrs, Noua Era…, p. 215.

20 Vezi Parintele Antonie Alevizopulos, Infruntarea ereziilor. Pro­blematica si strategie, p. 200-201.

(Monahul Arsenie Vliangoftis, Ereziile contemporane – o adevarată amenintare, Editura Evanghelismos, Bucuresti, 2006)

Din aceeasi carte:


 

Alte legaturi:


***

***


Categorii

Ecumenism, Marturisirea Bisericii, NEW AGE, Noua ordine mondiala/ Masonerie, Vremurile in care traim

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

31 Commentarii la “NOUA ORDINE RELIGIOASA A LUMII, PANRELIGIA (Ecumenismul inter-religios total) SI TACTICILE FOLOSITE

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 2 >>

  1. Pingback: IPS Ierotheos Vlachos despre CRIZA SPIRITUALA a Occidentului descrestinat si nevoia de ELIBERARE, deviata spre miscarile NEW AGE. Marturia unui SFANT CONTEMPORAN, trecut prin ratacirile ORIENTALE, privitoare la caracterul DEMONIC al acestor practici si la
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate