SFANTUL PROROC ILIE SI SINGURA VADUVA – sensuri pentru noi

19-07-2009 Sublinieri

elijah.jpg

20iul-ilie.jpg

Meditatie duhovniceasca la praznicul Sf. Proroc Ilie

Şi le-a zis: Adevărat zic vouă că nici un prooroc nu este bine primit în patria sa.

Şi adevărat vă spun că multe văduve erau în zilele lui Ilie, în Israel, când s-a închis cerul trei ani şi şase luni, încât a fost foamete mare peste tot pământul.

Şi la nici una dintre ele n-a fost trimis Ilie, decât la Sarepta Sidonului, la o femeie văduvă (Luca 4, 24-26).

Mai grea decât suferinţa este neînţelegerea ei. Mai tragic decât chinul este suferirea lui fără nicio schimbare lăuntrică. Poate înţelegem mai bine dragostea sângerândă a Dumnezeului nostru pentru noi dacă vedem aceasta: deşi poporul Său, iubita Sa, Israel, trece prin foc şi sabie, cutremur şi potop, venirea altor neamuri asupra sa, ea tot nu înţelege, tot nu se întoarce, tot nu se vindecă de desfrânarea sa idolească.

Multe văduve erau în zilele lui Ilie”, dar erau văduve doar cu numele. Statistic. Israel era orfan doar cu numele, doar în contabilităţile lor. Înlăuntrul său, era foarte bine, era foarte bogat şi foarte mândru de părinţii săi, cu care se îmbăţoşa.

Dumnezeu caută să îşi odihnească duhul său şi pe alesul său, dar nu găseşte, în poporul său, nici un petec de pământ primitor. Nici o văduvă înlăcrimată. Nici un orfan sărac. Toţi sunt “bine”. Toţi sunt aşezaţi, cuminţi, la casa lor. Şi, când vine nenorocirea, seceta, foametea, nimeni nu tresare, nimeni nu se trezeşte, nimeni nu crede.

Dar cine sunt văduva şi orfanul?

Cititi continuarea la: SAREPTA SIDONULUI – ADRESA CREDINCIOSULUI ADEVARAT

viforata-022.jpg

Legaturi:


Categorii

Duminici si Sarbatori - Noime vii pentru viata noastra, Meditatii duhovnicesti, Profetii Vechiului Testament - trambitele Duhului, Sfantul Prooroc Ilie, Sfintii - prietenii lui Dumnezeu, prietenii nostri

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

8 Commentarii la “SFANTUL PROROC ILIE SI SINGURA VADUVA – sensuri pentru noi

  1. Am avut bucuria de a merge la citeva manastiri din Moldova si am reusit sa vorbim citeva minute cu Pr Iustin.
    Dansul ne-a spus cu durere ca mai toate popoarele sunt gata robotizate, a mai ramas batrina Europa cu rasaritul ortodox. Tunurile sunt pe noi prin toate ‘metodele’: mass-media, alimentatie si apa contaminate, vaccinuri, chiar si norisori de substante lansati deasupra noastra. Ca pentru gindaci, cam asa suntem ‘tratati’.

    Parintele ne-a dat un INDEMN LA RUGACIUNE, este ceea ce amana necazurile care vor veni, marele razboi, seceta si cine stie ce alte pedepse.
    Profetiile trebuie sa se implineasca, dar prin mila Domnului pot fi amanate. E nevoie de rugaciune staruitoare.

  2. Pingback: Război întru Cuvânt » DESPRE EPOCA LUI ANTIHRIST SI REVENIREA PROROCULUI ILIE, CA „AL DOILEA INAINTEMERGATOR AL VENIRII LUI HRISTOS”
  3. Pingback: Război întru Cuvânt » DUMNEZEUL CEL VIU DESCOPERIT LUI ILIE: “Nu in cutremur, ci in vant subtire”
  4. Pingback: Război întru Cuvânt » O VORBA BUNA
  5. Pingback: Război întru Cuvânt » MICII MUCENICI ASCUNSI. Cum ne rusineaza si ne mustra pacatele niste copii si tineri chinuiti, suferind de boli rare… O PROPUNERE DE PREGATIRE PENTRU INTRAREA IN SAPTAMANA PATIMILOR
  6. Pingback: Război întru Cuvânt » “In aceasta lume in care diavolul isi striga isteric chemarile…” DESPRE DISCRETIA SFINTENIEI SI TAINA VIE A SALASLUIRII DUHULUI SFANT
  7. Pingback: DUMNEZEUL CEL VIU DESCOPERIT SFANTULUI PROROC ILIE TESVITEANUL: "Nu in cutremur, ci in vant subtire..."
  8. Pingback: Predici (audio si text) la Inmultirea painilor: INVATA SA MULTUMESTI LUI DUMNEZEU!/ De la Hristos-Painea vietii la politicianul manipulator care ne vinde iluzii de circ -
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate