De Izvorul Tamaduirii, sa incercam sa fim partasi la vindecarea unor frati in suferinta!

24-04-2009 Sublinieri

phoca_thumb_l_53869.jpg

De marele si luminosul praznic al Izvorului Tamaduirii, inchinat Maicii Luminii, Nascatoarei de Dumnezeu, in loc de orice alte cuvinte de invatatura, va propunem de aceasta data altceva: haideti sa si sa facem ceva impreuna, sa ne facem partasi Maicutei preabune, incercand sa contribuim, fiecare cu ce si cu cat poate, la tamaduirea si la salvarea din ghearele mortii, daca este voia lui Dumnezeu, a unora dintre cei mai mici frati ai lui Hristos… si ai nostri! De aceea, va propunem astazi, macar, tuturor celor care citim cu placere aceasta pagina duhovniceasca si pe cea de actualitate, sa ne aplecam cu mai multa atentie si asupra situatiilor dramatice de viata descrise in pagina numita de noi “SOS, Fratii mai mici ai lui Hristos!”.

Sa nu intarziem, cel putin, sa fim partasi in durerea inimii la suferintele lor si ale familiilor acestora si sa cautam un mijloc, incepand, bineinteles cu rugaciunea, de a le mangaia si alina nenorocirile. Sa ne gandi, cei care suntem (cat de cat) sanatosi, in putere si avand tot ce ne trebuie, ca si noi sau cineva dintre ai nostri puteam (sau putem inca, daca Domnul va ingadui, pentru pacatele noastre) sa trecem prin asa ceva. Si sa nu uitam ca ei nu sunt niste straini, ci sunt madularele impreuna cu care formam, duhovniceste, inaintea lui Dumnezeu, un Trup.

Sa ne amintim de cei patru prieteni ai acelui paralitic vindecat de Mantuitorul pentru “credinta lor”, pentru dragostea si jertfa lor care nu a tinut cont de niciun scrupul formalist si procedural si l-au adus pe cel bolnav la Mantuitorul desfacand acoperisul casei in care se afla El. Sa daruim fiecare ce putem, din adancul inimii, iar ceea ce putem toti sa daruim este gandul bun pus in rugaciuni sincere pentru ei si pentru toti cei asemenea lor, dupa cum ne invata si Sf. Serafim de Virita, si Sf. Siluan Athonitul, si Cuv. Paisie Aghioritul, si multi altii.

Numele pe care vi le propunem acum, cu prioritate, sunt: Alexandra Ostafi din Botosani (o studenta modesta si cuminte de 23 de ani, avand nevoie urgenta de transplant de maduva) si Ana Maria Fieraru din Ploiesti (pentru copilul de 3 ani, Mario, operat pe cord si cu handicap auditiv sever).

dsc07483.JPG

Gasiti povestea lor – in primul caz si cu detalii, cu fotografii, date si acte medicale – la:

Maicuta Domnului sa rasplateasca fiecaruia pornirea cea buna a inimii si fapta cea milostiva si sa ne daruiasca tuturor sa ne impartasim din izvorul sau nesecat de tamaduiri!

phoca_thumb_l_42268.jpg


Categorii

Fratii mai mici ai lui Hristos

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la “De Izvorul Tamaduirii, sa incercam sa fim partasi la vindecarea unor frati in suferinta!

  1. Prin credinta si azi cand sarbatorim “Izvorul Tamaduirii” sa ne rugam si pentru semenii nostri pentru sanatate si credinta deplina in Maica Domnului…DOAMNE AJUTA!MILUIESTE-MA PE MINE PACATOASA! LUMINA! PACE! IUBIRE! SPERANTA in BUNUL DUMNEZEU sa avem!

  2. Ascultati şi cuvantul Inalt Prea Sfintitului Teofan tinut la Manastirea Bistrita.

  3. “Credinta fara fapte este moarta” , spune Sfantul Apostol Pavel
    … deci nu este nevoie de documente , ca sa credem… da , trebuie ajutati si Alexandra si micutul Mario …si , cand si langa noi sunt astfel de cazuri , sa facem ce putem , fara sa
    uitam :”Sa nu stie stanga voastra , ce face dreapta” … la nevoie , spunem cu masura ce socotim ca trebuie – pentru a-i
    indemna si pe altii , cu exemplul personal …
    Fie voia Domnului peste noi toti !

    Hristos a Inviat !!!

  4. Preacurata Maica , mai arata-ne , iarasi , Izvorul Tamaduitor pentru
    toata boala unui popor al Tau , frumos ca o Gradina a Ta
    si uratit de vremurile “viclene” , in care toate Directivele dupa
    care ne conduc mai marii nostri sunt cele care vin din
    “Babilonul cel mare” , desfranata care-ti imbolnaveste poporul …ba mai vrea , Maicuta Sfanta , sa-i puna semnul pe frunte sau pe mana dreapta , cu care ne inchinam si-L preaslavim pe FIUL
    TAU !!! Azi , mai mult ca niciodata de cand ai deschis TU ,
    Preacurata Maica a Dumnezeului Nostru , ochii acelui orb ratacitor prin mainile lui Leon , imparatul – gaseste-Ne si noua un
    imparat care , ascultandu-Te pre Tine , sa ia apa din Izvorul
    Tamaduirii si sa stropeasca pe tot acest popor al Tau , ca pe o Gradina care reinvie , renaste si se regaseste …si ca sa
    “nu pierim pe Cale / Ca noi sumtem fiii lacrimilor tale” ! ,
    noi , intreg neamul romanesc , care se roaga Tie spre insanatosire !

  5. Am retineri crestin-ortodoxe cu privire la ultimele noutati de prelungire a vietii prin metode stiintifice.

    despre cazul Alexandrei:

    in ultimii ani s-au efectuat proceduri de transplant si cu celule stem din surse neconventionale: celule hepatice fetale, celule stem embrionice.

    Cred ca ar trebui discutat intr-un mod foarte documentat canonic-ortodox si stiintific despre aceste lucruri cu care se poate pierde mantuirea…

    Noi, ortodicsii avem: Sfanta Liturghie, Sfintul Maslu- cu spovedania si postul tuturor celor din familia bolnavului, Sfintele Moaste, Sfinte icoane facatoare de minuni.

    Ieri, la predica sarbatorii “Izvorul Tamaduirii” parintele spunea ca aghiasma care se sfinteste in aceasta zi are proprietati vindecatoare deosebite iar daca ele nu se simt asupra bolnavului aceasta este din cauza pacatelor nespovedite sau ale putinei credinte sau chiar necredinte…

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate