Duminica vindecarii fiului lunatic si a Sfantului Ioan Scararul

28-03-2009 Sublinieri

vindecarea-copilului.JPG

steinhardt1.png

“(…) Credinţa, aşa cum reiese din numeroase locuri ale Sfintei Scripturi şi din exegezele principalilor ei comentatori, ni se prezintă ca un mister şi un paradox. Ca pe un mister şi ca pe un paradox ne este înfăţişat actul de credinţă – mai acut şi mai tainic decât oriunde altundeva – la Marcu 9, 24. Căci răspunsul tatălui la mustrarea Domnului (i s-a atras atenţia că acelui ce crede toate îi sunt cu putinţă): „Cred, Doamne! Ajută necredinţei mele” nu pare mai puţin contradictoriu şi indescifrabil decât „problema încuietoare”, cunoscută în logică drept paradoxul cretanului. Toţi cretanii sunt mincinoşi este premisa de la care se porneşte; o afirmă un cretan. Dar de vreme ce este cretan, înseamnă că şi el minte şi că – prin urmare – afirmaţia sa nu este adevărată, altfel spus, nu toţi cretanii sunt mincinoşi. Dacă însă cretanul căruia i se pune întrebarea: cu adevărat sunt toţi cretanii mincinoşi? dă un răspuns negativ, ce deducem? Că, fiind şi el mincinos ca toţi cretanii, răspunsul lui negativ înseamnă că de fapt cretanii toţi rostesc neapărat neadevăruri. Descurcă-se cine poate! Continuarea aici.

***

proper20.jpg

Cuvinte alese si foarte folositoare si pentru mirenii de astazi, selectate din invataturile Sfantului Ioan Scararul, gasiti la:

“Cel ce se pocaieste cu adevarat toata ziua in care nu plange o socoteste ca pierduta, chiar daca a savarsit alte lucruri bune in ea”.

“Semnul iertarii caderii sta in a te socoti pururea dator”

– “Nu e nimic deopotriva cu indurarea lui Dumnezeu sau mai mare ca ea. De aceea cel ce deznadajduieste s-a injunghiat pe sine“.

“Sa luam aminte toti, dar mai mult cei care au cazut. Sa nu bolim in inima de boala lui Origen cel necredincios. Aceasta invatatura pangarita se face lesne primita de iubitorii de placere, dand ca motiv (pretext) iubirea de oameni a lui Dumnezeu”.

intampinarea-diavolului12.jpg


Categorii

Duminici si Sarbatori - Noime vii pentru viata noastra, Sfantul Ioan Scararul, Sfintii - prietenii lui Dumnezeu, prietenii nostri, Triodul si Postul cel Mare, Vindecarea lunatecului

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

10 Commentarii la “Duminica vindecarii fiului lunatic si a Sfantului Ioan Scararul

  1. Frate, credinta in Dumnezeu cere ca daca cineva se preda pe sine lui Dumnezeu sa nu se mai aiba pe sine in stapanirea sa, ci sa se supuna Lui pana la ultima suflare. Deci orice vine peste el, sa primeasca cu multumire de la Dumnezeu si aceasta inseamna ”a multumi in toate” ( I Tesaloniceni 5,18) Daca omul nu primeste cele ce-i vin asupra, nu asculta de Dumnezeu cautand de fapt sa-si impuna voia sa. Deci credinta este una cu smerenia. Roaga-te pentru mine si nu te descuraja pentru ca altfel manii pe Dumnezeu, sustinandu-ti voia ta.

  2. @ Gheorghe:

    Cui te adresezi sau cui raspunzi aici, frate?

  3. iertare, a fost o incercare..

  4. Mie, pacatosului, mi se adresa, fratilor!

  5. ptr.admin.: comentariile se fac la subiectul descris mai sus(ma refer la predica…).aici fiecare ‘si spune parerea,fa si tu la fel,fara rautatzi,…iertare

  6. @ Irina:

    Il cunosti pe Gheorghe si stii ce a gandit? In cazul acesta era vorba de un raspuns si de niste sfaturi intelepte date parintelui Nicolae Steinhardt, la fix 20 de ani de cand s-a dus la Domnul? Hmmm…

  7. Citesc mereu articolele minunate de pe site-ul http://www.cuvantul-ortodox.ro si recomand acest site de internet tuturor. Dar nu comentez intotdeauna articolele. Fratii de la http://www.cuvantul-ortodox.ro intradevar marturisesc ADEVARUL, cum putini mai fac acest lucru in zilele noastre, indiferent ca sint calugari, preoti sau mireni.

  8. caut si eu s ama lamuresc intr-o chestia nu are legatura cu articolul de mai sus .Poate stiti si voi ca a aparut o noua viata a sfintei mucenite Filofteia in care Sfanta e cuvioasa si nu mucenita nu vi se pare cam mare discrepanta de ce abia acum dupa 7 secole de cand Sfanta a trecut la Domnul a aparut cartea aceasta .Daca stiti ceva despre asta va rog sa-mi explicati si mie ca mi se pare anormal ca noi romaniii sa stim viata Sfintei asa cum o stim o copila de 12 ani ….. si bulgarii sa vina acum cu alta viata total difrita ale aceleiasi Sfinte .Doamne ajuta

  9. va rog sa imi raspunedeti si mie daca este adevarat daca fratii sunt lunatici intre ei si unu moare trebuie sa fiie dezlegati.va rog sa imi raspundeti

  10. @ Honciu Elena:

    Cu siguranta nu e adevarat.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate