O inima de mama catre o inima de ierarh – scrisoare deschisa a unei simple credincioase catre IPS TEOFAN

20-03-2009 Sublinieri

 dsc00359.jpg

(sursa fotografiei: Blogul Cidade de Deus)

Catre Înalt Prea Sfintitul Parinte Mitropolit Teofan

Înalt Prea Sfintite Parinte Mitropolit,

Cu supunere si sfiala va rog sa ne iertati pentru lasitatea noastra.

Duminica, 15 martie 2009, ati slujit Sfanta Liturghie arhiereasca la Piatra-Neamt si totul s-a petrecut ca de obicei: oameni cuminti, simtiti si evlaviosi iar preoti pe masura. S-a vorbit despre post, despre rugaciune, despre duminicile din post si semnificatia lor. Lumea v-a primit cu bucurie si v-a acordat toata cinstea cuvenita unui ierarh.

Sunt mama a trei copii si v-am cunoscut pe cand eram studenta în Bucuresti. Slujeati pe atunci la Sfanta Manastire Antim si la Patriarhie. Aveam o evlavie deosebita la toti episcopii ce slujeau cu multa daruire. Cand va asezati în genunchi la Canonul cel Mare mi se parea ca se deschide cerul si va asemanam cu Însusi Hristos.

Astazi, însa, as fi vrut sa vin sa va vorbesc, dintr-un suflet apasat de vremurile pe care le traim, dar nu am avut curaj.

Oamenii care v-au înconjurat astazi asteptau si un cuvant despre realitatea zilei, dar toti au tacut si s-au prefacut ca nimic nu îi doare. Aceiasi oameni care saptamanile trecute au semnat si s-au opus permiselor auto si pasaportelor cu cip, astazi au tacut, ca si mine de altfel, nevrand sa va tulbure vizita.

Ce trist este, Înalt Prea Sfintite, ca lumea sa va respecte dar de fapt sa nu va iubeasca. Cand iubesti pe cineva îi spui adevarul, nu îl ascunzi. Lumea fierbe, fierbe si e foarte nelinistita.

Cu siguranta ca lasitatea si lipsa noastra de verticalitate influenteaza în mare masura comportamentul Sfintiei Voastre. Va rog ca, macar o ora, sa iesiti din postura de ierarh si sa deveniti mama. Cum v-ati apara copiii? Puteti sa ma asigurati ca pruncii mei nu vor fi afectati în viitor în nici un fel (spiritual, psihic, fizic, social, etc… ) de aceste cip-uri din pasapoarte, carnete, buletine s.a.m.d.?
Îmi cer iertare daca am gresit cu ceva.

Cu durere,
Ana Lupei
Piatra-Neamt

 intronizare-10.jpg


Categorii

Biserica la ceas de cumpana, Fratii mai mici ai lui Hristos, Portile Iadului, Vremurile in care traim

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

47 Commentarii la “O inima de mama catre o inima de ierarh – scrisoare deschisa a unei simple credincioase catre IPS TEOFAN

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 2 >>

  1. @vulturul

    “Am vazut ca fratele Danion declara Sinodul din 25-26-02-2009 talharesc. Cuvinte grele si eu sper ca ce face se inscrie in ascultarea pe care o face fata de duhovnicul sau.”

    Pomul se cunoaste dupa roade iar sinodul dupa rezultat. Nu fratele Danion Vasile este in afara ascultarii, sa stam stramb si sa judecam drept, nu este nebun cel ce striga ca imparatul este gol.

    Oricum, moara duduie, sufletele oamenilor merg aliniate cuminti spre masina de tocat a Europei. Aceste decizii luate de oameni fara chip formeaza rotite dupa rotite dintr-un mecanism infernal care inghite destine nemestecate. Imi este peste putinta sa-mi inchipui o iesire “colectiva” din aceasta situatie, sa-mi inchipui o politica “laissez-faire” a sistemului la adresa opozantilor sai.

    De ce oare s-a insistat atat pe “democratie”? Monarhul fiind totusi un om, deciziile sale erau supuse greselii cat si propriei constiinte, “raul” nu se putea desfasura intr-un mod continuu si coerent. Dupa ani de lupte tot aparea un “erou civilizator”, o figura luminoasa care recupera handicapul fratricidului si-si impingea neamul o treapta mai sus. Noutatea adusa de revolutii este inlocuirea deciziei “omului” cu cea a “sistemului”. M-am uitat pe cine sa dau vina ca s-au aprobat tacit mizeriile astea de legi referitoare la acte… pe cine??? Fiecare va spune ca era cu treburi, ca era in teritoriu, ca a fost prezent dar nu s-a intrunit numarul necesar de voturi… Sistemul acesta impersonal a capatat parca viata si lupta pentru stapanirea gazdei pe care o paraziteaza, desi este evident ca gazda se simte din ce in ce mai rau. Acesti virusi ne numara banii, ne cantaresc fumul din horn si sunt din ce in ce mai infometati. Este doar inceputul acestor sisteme sociale ce par a fi organisme modificate genetic, idei monstruoase ce au luat nastere din minti bolnave.

    Maica Domnului sa ne ajute!

  2. Pingback: Stiri de criza - surse interne « Zona de criza
  3. Scrisoarea acestei credincioase este miscatoare si totodata, pe deplin justificata. Consider ca cei care ne pastoresc trebuie sa se exprime liber si fara teama in fata credinciosilor asupra acestei probleme. Sa spuna raspicat! Duhovnicul meu s-a pronuntat hotarat in biserica impotriva Gardasil-ului si a cip-urilor. De ce le lipseste curajul atator slujitori ai Bisericii? Stiu, unii veti raspunde ca sunt oameni, ca au si ei temeri. Dar atunci cum ramane cu mantuirea?

  4. intelegi inima de mama si ai nevoie de ea oricand, dar mai ales cand nu mai este nu ne ramane decat sa ne rugam. doresc tuturor mamelor din lume sa fie alaturi de copiii lor, indiferent de varsta, la orice si oricandt sa binecuvanteze Bunul Dumnezeu toti parintii ca avem nevoie de ei si sa-i cinstim. post usor si ganduri bune! asa sa ne ajute Dumnezeu!

  5. FRAŢI ROMÂNI !

    Evenimentele din ultima vreme ne indreptatesc sa credem ca cei ce construiesc din umbra Noua Ordine Mondiala pregatesc pas cu pas cadrul legal, politic si economic pentru instaurarea Statului Planetar, in care toti locuitorii Planetei Pamant vor fi redusi la stadiul de sclavi.

    Observam cum si in Romania, prin intermediul clasei politice aservite iudeo-masoneriei, se adopta intr-un ritm accelerat o legislatie aberanta, ce are drept unic scop obtinerea controlului total asupra populatiei, dupa modelul deja urmat de alte tari asa-zis “democratice”.

    Un astfel de control total asupra romanilor se cauta a se impune prin noua legislatie privind documentele de calatorie, cartile de identitate si permisele auto. Prin inserarea gradata in timp in aceste documente, de micro-cipuri cu tehnologie RFID – ce sunt active in spatiul radio-electronic, se incearca o apropiere insidioasa de fiinta fiecarei persoane, o invadare a spatiului personal al carei ultim scop este marcarea (ciparea) fiecarui individ cu tehnologie RFID in vederea abolirii oricaror libertati individuale.

    Un pas important in acest sens a fost deja facut prin emiterea Hotararii de Guvern nr. 55/25.02.2009 privind dispozitivele medicale implantabile active care reglementeaza posibilitatea introducerii de micro-cipuri dotate cu tehnologie RFID la fiinta umana – momentan din ratiuni medicale.

    Aceasta ultima reglementare in domeniul micro-cipurilor, a fost destul de putin mediatizata, fiind deloc intamplator lansata in “conul de umbra” creat de atragerea atentiei publicului in dezbaterea pricinuita de aparitia pasapoartelor biometrice.

    Tocmai de aceea este FOARTE IMPORTANT sa relansam campania impotriva micro-cipurilor cu tehnologie RFID din perspectiva acestei noi reglementari privind dispozitivele medicale implantabile active.

    Din acest motiv, Asociatia Civica Dreptate va invita sa participati in numar cat mai mare in ziua de Duminică, 29 martie 2009 intre orele 12.30 – 17.00 la mitingul şi marsul de protest impotriva implementarii cipurilor biometrice in fiinţa umană. Mitingul va incepe in Piaţa Universitatii la ora 12.30, pe treptele din fata Crucii ridicata in memoria victimelor minerioadelor – pe partea cu Teatrul National. În aceasta locaţie vom rămâne până la ora 14.00, după care se va porni in mars pe carosabil –banda 1 de circulaţie, catre Piata Unirii – in dreptul crucii de la poalele Dealului Mitropoliei, unde mitingul va continua cu discursuri, pana la ora 17.00.

    Scopul adunarii publice:

    1. Protestăm împotriva emiterii de către Guvernul României a H.G. nr. 55/25.02.2009 privind implanturile medicale active.

    2. Cerem ca Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane să condamne emiterea de către Guvernul României a H.G. nr. 55/25.02.2009 privind implanturile medicale active întrucât acestea aduc atingere libertăţii de conştiinţă şi religie a întregii suflări creştin ortodoxe.

    Va rugam sa anuntati cat mai multe persoane pentru ca participarea la acest miting sa fie exemplara.

    Cei ce doresc sa ajute prin actiuni de voluntariat (lipit de afise, raspandire de fluturasi sau alte activitati – cum ar fi promovare pe internet) sunt rugati sa ia legatura cu organizatorii.

    Persoane responsabile cu organizarea: Golombos Tiberiu (telefon 0732745763), Groza Petre (telefon 0766340988).

  6. TREZESTE-TE Crestine! TREZESTE-TE Romane!
    „Mai, sa stiti ca multi vor pleca din Tara, dar putini se vor intoarce. Va veni vremea cand ar dori sa se intoarca si n-or mai putea, caci ROMANIA va fi inconjurata de flacari”. (Sf. Arsenie Boca)

    In aceasta TARA atat de incercata, ROMANIA, un adevarat inspirat Parinte de catre PreaSfantul si de Viata Facatorul DUH, Iustin Parvu, SCOATE BICIUL Cuvantului Lui DUMNEZEU si LOVESTE CRESTINESTE in hidra masonica, in nelegiuirile nelegiuitilor acesteia!

    LUPTA pe fata a INCEPUT! Romania are un DESTIN cu totul special si fiecare dintre noi putem contribui la acest DESTIN SPIRITUAL de EXCEPTIE al ROMANIEI, LOVIND cu BICIUL Cuvantului Lui DUMNEZEU in toate lucrarile acestea demonic inspirate, care s-au facut sub indrumarea «dragilor» nostri conducatori, despre care Parintele Arsenie Boca, Sfantul Arsenie Boca, spunea ca vor fi mai rai decat cel de pana in ’89.

    Pentru aceasta este nevoie de POST si RUGACIUNE, dar si de ACTIUNI SOCIALE DECISIVE prin care sa fie inlaturati de la conducerea Tarii si din toate organismele de conducere, fie ca este vorba despre sanatate, cultura, industrie, agricultura, mass-media, Biserica etc. toti acesti «schimbatori de bani» si «targoveti» masonizati, toti acesti vanzatori de Tara care pe fata iti zambesc fotografic si pe la spate te biciuiesc cu hule impotriva IUBIRII, impotriva OMENIRII, impotriva DUMNEZEIRII din fiecare dintre noi. ROMANIA trebuie sa iasa din aceasta hora draceasca a comunitatii criminalilor europeni, care acum vor sa ucida si sufletul, nu numai trupul romanilor crestini.

    ROMANIA este O TARA CRESTINA si GESTUL SUPREM prin care ARATA ca este CRESTINA este de a iesi din aceasta gasca de criminali europeni, CU ORICE PRET, pentru a-si PASTRA IDENTITATEA NATIONALA.

    Aceia care sunteti ROMANI ADEVARATI, CU SANGE de CRESTIN in VINE, sa stiti ca A VENIT VREMEA SA BICIUIM cu CUVANTUL Lui DUMNEZEU, al DUMNEZEULUI ADEVARAT, al PREASFINTEI si de VIATA FACATOAREI TREIMI, pe toti aceia care vor sa faca din TARA asta, ROMANIA, o piata de desfacere, o tara de vanzatori si tonetari, un circ grotesc, o marfa in mainile lui uciga-l toaca.

    Pentru a contribui fiecare ROMAN cu adevarat la acest destin cu totul deosebit al ROMANIEI este necesar ca pe langa RUGACIUNE si POST sa cerem cu totii SCOATEREA IN ILEGALITATE a MASONERIEI in ROMANIA, caci de-aici vin toate problemele sociale cu care se confrunta romanii. Deci este necesar SA FIE INITIATA o CAMPANIE de STRANGERE de SEMNATURI pentru SCOATEREA IN ILEGALITATE a MASONERIEI in ROMANIA. RAUL trebuie TAIAT de la RADACINA, ca altfel da din nou lastari, ca o hidra monstruoasa.

    MASONERIA si ACTIVITATILE ei in ROMANIA sunt CAUZA acestor rele cu care ne confruntam: introducerea pasapoartelor cu cip, introducerea permiselor auto cu cip si introducerea cartilor de identitate cu cip (asta se urmareste in continuare), campania de vaccinare a fetitelor si femeilor din ROMANIA, cu scopul ascuns de a le steriliza si imbolnavi pe cat mai multe fetite si femei, dar si panarama „gripei aviare”, panarama cu sarea iodata bagata pe gat oamenilor prin decret parlamentar, panarama cu soia si alte plante modificate genetic introduse in ROMANIA etc.

    Trebuie facut un demers prin care sa fie scoase codurile de bare si de la animale, care deja au inceput sa sufere de pe urma marcarii lor electronice. Or, carnea si laptele animalelor marcate electronic sunt daunatoare si omului care le consuma!!!

    Masoneria si-a implantat oameni peste tot in punctele cheie din Romania:
    -in industrie, pentru a facilita ruinarea industriei romanesti, pentru a falimenta si pentru a vinde tot ce se mai poate vinde,

    -in cultura, pentru a promova contra-cultura imbecilizatoare,

    -in medicina, pentru a face „greseli” de genul vaccinurilor GARDASIL, pentru a introduce vaccinuri infestate cu HIV sau alte toxine, cum a fost un caz demonstrat in Iasi, cand au fost infestati mai multi copii de la o casa de copii,

    -in alimentatia publica, pentru a promova E-urile daunatoare sanatatii, inclusiv sarea iodata pe care romanii sunt OBLIGATI s-o manance!

    -in agricultura, pentru a distruge cat se poate si acolo, introducand plante modificate genetic si lasand in Tara aceasta, ROMANIA, mai mult parloage,

    -in invatamant, pentru a tampi cat se poate pe tinerii romani si pentru a-i distrage de la problemele adevarate cu care se confrunta ROMANIA, invitandu-i sa plece cat mai multi in strainatate, ca in Romania nu-si pot gasi de lucru pe masura invataturii lor,

    -in mass-media, pentru a raspandi usor toate zvonurile si toate nelegiuirile, pentru a crea curente de opinie in favoarea masonilor, un exemplu graitor fiind TACEREA pe care o pastreaza TRINITASUL alaturi de celelalte posturi de (dez)informare in masa, acum, cand este atacata fatis DEMNITATEA ROMANILOR CRESTINI!!! Pentru comparatie, amintiti-va cum urla toata mass-media cand a fost vorba de „propagarea” gripei aviare comandata de la Bruxelles.

    -in sistemele de Banci si credite bancare, asigurari sociale si pensii private, pentru a acumula bani de la populatie si pentru a saraci lumea in momentul in care va fi declansat „colapsul financiar”.

    -in Biserica!!! pentru a sminti pe oamenii care mai cred in Dumnezeu, dar care nu cunosc prea multa teologie si nici invataturile Sfintilor Parinti despre Apocalipsa si despre sfarsitul foarte apropiat al acestei lumi de suferinta si cosmar. (vezi Parintele Paisie Aghioritul, Sfantul Lavrentie de Cernigov si Sfantul Nil Izvoratorul de Mir de la Muntele Athos)

    ROMANILOR, ajutorul nu va veni de la un partid sau altul, ca in toate sunt infiltrati masonii, ci AJUTORUL VINE de la DUMNEZEU!!!

    ACTIUNEA INTELEAPTA este de a DISTRUGE CAUZA tuturor acestor probleme, pe de o parte, personal, prin POST si RUGACIUNE, si social, prin SCOATEREA IN ILEGALITATE a MASONERIEI in ROMANIA.

    Mai mult decat atat, TREBUIE ca ROMANIA sa fie SCOASA din Uniunea Europeana, din aceasta uniune a criminalilor europeni, care vor sa ucida si trupul, dar si Sufletul omului!

    DUMNEZEULE ADEVARAT al IUBIRII, Care esti VIU si ATOTPUTERNIC, PREA SFANTA si DE VIATA FACATOARE TREIME, ajuta-ne ca pe acest PAMANT al ROMANIEI sa se faca PURUREA LUCRARILE TALE si ale SFINTELOR TALE PUTERI CERESTI, AMIN!

  7. Tulburatoare intr-adevar scrisoarea d-nei Ana Lupei… Parcurgand un pic si postarile am simtit nevoia sa va impartasesc si eu cateva cuvinte. Am vazut cuvine precum: chip-uri, masonerie, eliminarea icoanelor, antiecumenism, democratie…. si o revolta mocnita ce se ascunde in spatele tuturor acestor termeni. Dati-mi voie, ca si crestin ortodox, sa va spun care este parerea mea. Mantuitorul Iisus Hristos le spune fariseilor si carturarilor (care conduceau oficial treburile spirituale pe atunci) ca trebuie sa dam cezarului ce este al cezarului, in contextul pe care bine il stim cu totii. Nu stiu cu ce ar putea sa-mi afecteze mie masoneria, credinta in Dumnezeu. Daca eu am o credinta puternica, fundamentata pe exemplul sfintilor noastri si al mucenicilor, atunci chip-urile nu mai au nici o putere asupra mea. Daca ele insa, ajung sa-mi controleze puterea de decizie e clar ca trebuie sa ma razvratesc si sa le repudiez, daca ele insa tin de administrativul cezarului de zi cu zi atunci nu stiu daca trebuie sa fac atata revolutie si sa-mi tulbur pacea sufleteasca. Eu cred ca e si un mare spirit de turma care actoneaza destul de puternic in contextul in care stim cu totii ca ortodocsii nostri romani in marea lor majoritate nu prea citesc… ( sau nu prea au timp sa citeasca) nici Sfanta Scriptura nici Vietile Sfintilor ce sa mai spun de Filocalie. Inteleg ca ascultarea de duhovnic e mare lucru, dar pe langa asta Dumnezeu ne lasa si liberul arbitru pe care fiecare ni-l formam in functie de experienta vietii. Apoi despre ecumenism vorbesc mai toti marii invatati ai ortodoxiei contemporane: Olivier Clement(teologul francez), Antonie Bloom (Mitropolit de Suroj), Cristos Yannaras(teologul si filozoful grec) …. si nu ca ceva indezirabil. Eu cred ca inainte de toate e bine sa privim in sufletul nostru, la credinta noastra si atunci cand constiinta ne va spune ca suntem in stare sa ne iubim aproapele ca pe noi insine, atunci sa mergem la lupta cu sistemul si cu ratacitii…

  8. @ Alex:

    Cu ultima fraza din mesajul tau suntem de acord, chiar deunazi am scris niste comentarii si am pus niste postari in acest sens, dar in rest ni se pare ca ai o multime de contradictii. Tocmai daca citesti ce spun sfintii, marii traitori si nu doar “invatatii” contemporani, vei putea intelege ce e in neregula si cu ce ne afecteaza si masoneria, si ecumenismul, si cipurile… Gasesti o multime de articole pe siteul acesta si pe altele, si nu numai pe internet, ci si o multime de carti din care poti intelege argumentele foarte multe si consistente carre te intereseaza. Chiar nu avem vremea si nu e locul sa le reluam aici. Iar in Filocalie si in vietile sfintilor nu scrie sa te calauzesti dupa voia proprie si “experienta vietii”, pe care le numesti impropriu “liber arbitru”. Totul tine pana la urma de sinceritatea cu noi insine, cu constiinta noastra si de iubirea noastra de Adevar. Iarta-ne! Doamne, ajuta!

  9. @Alex
    “Nu stiu cu ce ar putea sa-mi afecteze mie masoneria, credinta in Dumnezeu. Daca eu am o credinta puternica, fundamentata pe exemplul sfintilor noastri si al mucenicilor, atunci chip-urile nu mai au nici o putere asupra mea. Daca ele insa, ajung sa-mi controleze puterea de decizie e clar ca trebuie sa ma razvratesc si sa le repudiez, daca ele insa tin de administrativul cezarului de zi cu zi atunci nu stiu daca trebuie sa fac atata revolutie si sa-mi tulbur pacea sufleteasca.”

    Acu’ 65 de ani se folosea scopolamina (serul adevarului) pentru a infrange si pe cei mai puternici. Intre timp stiinta a avansat in manipularea organismelor vii (medicamente, unde radio, telepatie, hipnoza, …). Se spune ca cine are informatie are putere. Oare cip-urile nu sunt tocmai pentru obtinerea de informatii (si nu numai) deci pentru detinerea de putere? Dar oare cine e in spatele tuturor acestor lucruri? Ce se urmareste? Cine ce are cu credinta noastra stramoseasca, cu tainele ortodoxe, cu sufletul nostru ? E clar ca e satana! El lucreaza prin oameni ! Sa fie oare vorba de masoni ?!
    Cand nu stiu sa raspund, cand se termina stiinta si cunoasterea – incepe credinta. In Apocalipsa se spune de 666 si ca nu trebuie sa ne insemnam cu 666. Nu stiu (desi banuiesc) ce inseamna asta. DAR … cativa oameni drepti si sfinti (Parintele Iustin, Parintele Arsenie Papacioc, IPS Bartolomeu Anania, multi alti preoti de mir) ne spun cu toata taria SA NU PRIMIM CIPURILE ! TREBUIE sa-i cred!
    P.S. Cand Iisus a fost intrebat de dajdie El nici nu s-a atins de ban ci doar a intrebat al cui chip e pe el.

    In alta ordine de idei m-am intrebat si eu cum ar fi putut raspunde sau riposta prelatii nostrii. Dupa episodul “Corneanu” – Sinodul de la Cluj si-a precizat pozitia INAINTE de Sinodul BOR. Parintii nostri Iustin Parvu si Arsenie Papacioc nu au renuntat la nicio parere exprimata inainte de sinod. Pentru mine e destul! E clar ce trebuie facut!

    Doamne ajuta-ne !

  10. @ admin

    Multumesc pentru cuvintele tale la mesajul meu. Nu am vrut sa supar pe nimeni cu cuvintele mele. Spun doar ca un crestin adevarat n-o sa vorbeasca niciodata de masoni, sau sa dea cu sutul in ecuminism s.a.m.d. Daca marii invatati ai ORTODOXIEI contemporane pe care i-am enumerat nu sunt atat de mari pe cat ar vrea unii sa fie, hai sa vorbim atunci de sfintii nostri ORTODOCSI contemporani: Valeriu Gafencu (pe care Nicolae Steinhardt il numeste : ‘Sfantul inchisorilor din Romania’) pr. Ilie Lacatusul (care are moaste neputrezite la Bucuresti)… Acestia si-au luat cununa muceniciei in inchisorile comuniste si la Canal, batuti fiind, schingiuiti, neavand alta vina decat aceea ca si-au marturisit credinta in Hristos. Pentru ei nu conta ca au in fata un luteran, un baptist sau un adventist, ci cu dragoste vorbeau de Dumnezeu tuturor si incercau sa le usureze crucea multora chiar daca ei insisi erau intr-o stare deplorabila… Un exemplu: Cand Valeriu Gafencu a primit in inchisoare niste sterptomicina, medicament care sa-i amelioreze boala de plamani de care suferea, acesta cu bucurie a cedat-o unui coleg de celula care suferea de aceeasi boala, si care din intamplare era pastor luteran. Acesta din urma a supravietuit iar Valeriu s-a stins la scurt timp. Acesta este ecumenismul pus in fapta de sfinti si de care vorbeste Mantuitorul insusi in parabola cu Samarineanul cel milostiv… Sa ma iertati daca v-am gresit cu ceva.

  11. Draga alex, nu e absolut deloc nevoie sa numim ecumenism ceea ce se intampla in inchisorile comuniste. Ecumenismul este o ideologie, o practica politica fara fond, fara acoperire si fara finalitate reala. Se bazeaza pe presupozitii care nu au de-a face cu adevarul asa cum il experiem in Biserica.
    Ce se intampla in inchisori era provenit din duhul jertfelniciei, al dragostei intru adevar. Iar sfintii inchisorilor, inclusiv Sf. Valeriu Gafencu, aveau si constiinta importantei convertirii celor de alta credinta la ortodoxie. Chiar exemplul cu pastorul Wrumbrandt e lamuritor in acest sens, vezi discutiile din cartea marturisitorului Ioan Ianolide. Si tocmai unii dintre acesti mari marturisitori, printre care si parintele Gheorghe Calciu sau Ioan Ianolide au denuntat fara drept de apel masoneria ca stapanire globala antihristica.

    In ceea ce priveste “teologii” mentionati de tine, ar fi important sa aducem aminte ca in ortodoxie teolog este nu cel cu studii, ci traitorul, induhovnicitul, sfantul. Sfanta Maria Egipteanca, analfabeta si fara Scripturi in pustia in care salasluia, stia “par coeur” Biblia, pentru ca descoperise Cuvantul in adancul inimii sale. Ea este teolog, nu intelectualul care are bibliografie… La fel este si in cazul Sf. Siluan Athonitul – este un mare teolog al vremurilor noastre, desi avea doar doua ierni de scoala.

    Apoi, unele nume mentionate de fratia ta nu sunt prea in regula dpdv dogmatic. Yannaras are mari probleme dogmatice si se afla in raspar cu parintii de la Muntele Athos. Iar eu, ca simplu credincios, ma iau nu dupa un oarecare intelectual care fumeaza in timpul liturghiei, ci dupa acesti parinti care sunt rugatori pentru lumea intreaga. Ei, care se jertfesc, ei, care isi pun sufletul pentru noi si de care noi nu suntem vrednici, au spus ca ecumenismul, masoneria, tendintele spre dictatura globala sunt fenomene inspirate de cel viclean. Prin urmare, pe acestia ii credem, si nu pe slavitii acestei lumi…

  12. http://www.cuvantul-ortodox.ro/2008/04/07/trebuie-sa-ascultam-de-dumnezeu-mai-mult-decat-de-oameni/

    “Stăpânirilor trebuie să ne supunem, în măsura în care ele menţin ordinea divină în lume, pentru că ele sunt „slugile Domnului” şi – ca unor slugi ale Domnului. Stăpânirilor trebuie să ne supunem, pentru că ele, ca slugi ale Domnului, poartă sabie, cu care pedepsesc răul şi apără binele. Stăpânirilor trebuie să ne supunem, pentru că ele, slugile Domnului, sunt „înfricoşătoare pentru faptele rele”, şi nu pentru cele bune. Atunci însă, când stăpânirile devin periculoase pentru faptele bune, când stăpânirile prigonesc binele dumnezeiesc, şi mai mult decât toate, binele şi atotbinele acestei lumi – pe Iisus Hristos, iar prin aceasta Biserica Sa, atunci acestor stăpâniri nu se cuvine să ne supunem, nici să le ascultăm. Creştinul trebuie să se lupte cu ele, şi să se lupte anume prin binecuvântatele mijloace evanghelice. Niciodată creştinul să nu îndrăznească să se supună mai degrabă oamenilor, decât lui Dumnezeu, şi mai cu seamă oamenilor potrivnici Dumnezeului adevărat şi Evangheliei Lui.

    La început stăpânirea fusese dată, în principiu, de la Dumnezeu. Când însă stăpânirea se abate de la Dumnezeu şi se ridică împotriva lui Dumnezeu, în acest caz ea se transformă în silnicie şi prin aceasta încetează de a mai proveni de la Dumnezeu şi este de la diavol. Deci noi, creştinii, cunoaştem şi taina stăpânirii şi taina silniciei: stăpânirea este binecuvântată de Dumnezeu, silnicia însă, este blestemată de Dumnezeu.

    Tot ce vine de la Dumnezeu este bine, iar dacă acest bine este întrebuinţat în rău este de la diavol, întrebuinţarea în rău a celor dumnezeieşti – iată unde stă diavolul, şi toată diavoliada lumilor toate, la un loc cu lumea oamenilor. Stăpânirea vine de la Dumnezeu, şi până când ea rămâne în Dumnezeu şi sub Dumnezeu şi cu Dumnezeu – este binecuvântată. Părăsindu-L pe Dumnezeu, ea se transformă în violenţăprin aceasta supunându-se pe sine puterii antidumnezeieşti – diavolului.

    Aceasta este învăţătura dreptmăritoare şi apostolică, patristică, evanghelică despre natura şi valoarea stăpânirii. Aceasta este sfânta şi infailibila învăţătură ortodoxă a Bisericii lui Hristos, aşa a fost de la început şi până acum, şi de acum în vecii vecilor”.

  13. @admin

    Multumesc pentru raspuns din nou draga Admin si fratelui Gand. Apreziez sincer grija pe care o aveti ca lucrurile sa nu ramana fara raspuns. E adevarat ca teologii pe care i-am pomenit sunt mai putin vehiculati insa meritele lor nu trebuie trebuie cu vederea… mai ales daca acestia incearca o primenire in sanul bisericii noastre, sau sunt exponentii ortodoxiei noastre in occident. Nu vreau sa par dizident dar o primenire este cu adevarat necesara in biserica noastra destul de secularizata de altfel. Nu ma refer la a deveni si noi protestanti si nici la cei care au darul credintei si nu este necesar sa ispiteasca duhurile pentru a crede, insa ce ne facem cu copii ca cei ai d-nei Ana Lupei, care cresc si presiunea lipsei de Dumnezeu din toate mediile lor ii duc aproape inevitabil catre negare. Eu unul, am la serviciu mai bine de 50 de colegi tineri cu totii, eminenti in domeniile lor de activitate, foarte cu bun simt, aproape toti botezati ortodocsi, dar care sunt morti desi sunt vii. Cand vobesc cu ei si ajungem la o oarecare partrasie toti aproape imi spun ca nu mai sunt copii sa creada in povesti….sau ca au cautat si s-au convins… sau poate ca exista Dumnezeu dar biserica si preotii ni-L tin ascuns… si alte asemenea raspunsuri. Cred ca ar fi momentul ca Biserica lui Hristos sa iasa dintre zidurile bisericii si sa se disipe peste tot unde se poate: in familii, pe strazi, in locurile de distractii frecventate de tineri, in scoli, in tramvaie etc. Nu avem nevoie de legi pentru asta, e deajuns exemplu activ al nostru al tuturora. Nu inteleg cum de cultele neoprotestante sunt atat de bine organizate in acest sens iar noi cu 2000 de ani de Hristocentrism ne pierdem… Am fost in multe biserici si de la oras si de la sate si vedeam biserici pline de oameni in varsta (care in curand nu vor mai fi…) iar de la Altar predicile in zile de mari sarbatori se pierdeau in derizoriul ununi serviciu savarsit din obligatie… Mergeti in seminariile teologice si in facultatile de teologie si-i veti vedea pe preotii de maine,… multi nici nu mai cred in Dumnezeu. (cunosc exemple…) Ce este de facut atunci? Masonii sunt de vina? Ce s-a intamplat cu statutul de biserica misionara din sanul Ortodoxiei? Eu cred ca in fiecare din noi trebuie sa fie un glas de Sf. Ilie sau de Ioan Botezatorul, altfel… Iertare inca odata tuturor.

  14. @ DAN

    Frate. Intrebarea ta cu privire la Liliana este justa si dreapta.
    Daca va alege cip-ul (pasaportul cu cip), il va pierde pe Dumnezeu si pe mine. Daca va alege pe Dumnezeu, ma va alege si pe mine.
    Domnul da si tot Domnul ingaduie luarea a ceea ce El a dat.
    Ce va da Domnul voi primi, daca voi avea putere.

    Dumnezeu sa ma ajute! DUMNEZEU SA NE AJUTE!
    Rugati-va pentru mine si pentru Liliana!

  15. O veste proasta pentru sora Ana si pentru noi, toti ceilalti…

    http://www.youtube.com/watch?v=9YdTkrfmxz0

  16. Daca IPS Teofan nu a luat nici o atitudine, inseamna ca deocamdata nu este lamurit in privinta actelor cu CIP.
    Dar atat timp cat suntem liberi sa alegem acte cu sau fara CIP, tot e bine. Si, in fond, aceste acte cu CIP nu sunt inca semnul lui Antihrist. Doar atunci cand vor voi sa ne implanteze CIP-uri, atunci vom sti ca acestea sunt pecetea Antihristului. Pana atunci, nu stim cat va mai fi.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate