LA MULTI ANI INTRU MARTURISIRE, IPS BARTOLOMEU ANANIA!

18-03-2009 Sublinieri

Vladica Bartolomeu implineste astazi venerabila varsta de 88 de ani! Intru multi ani, Inalt Preasfintite Parinte!

bartolomeuanania.jpg

 

***

Biroul de presa al Mitropoliei Clujului:

Mitropolia Clujului dezaprobă unele afirmaţii provocatoare ale Nunţiului Apostolic din România

Centrul Mitropolitan al Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului îşi ia îngăduinţa de a protesta împotriva unor afirmaţii provocatoare pe care Excelenţa Sa Monseniorul Francisco-Javier Lozano, nunţiul papal în România, le-a făcut în cuvântarea ţinută în biserica greco-catolică „Sfânta Familie” din Zalău în ziua de Duminică, 8 martie 2009, cerând ca, „din spirit de dreptate, bisericile noastre greco-catolice să fie restituite“, „pentru a se repara nedreptăţile ce s-au făcut în timpul regimului comunist”.

Abordând  visceral mai vechile diferende patrimoniale dintre ortodocşii şi greco-catolicii din Transilvania, pe care aceştia se străduiesc să le aplaneze prin dialog  bilateral, înaltul oaspete uită că un nunţiu apostolic are un  statut eminamente diplomatic, acela de reprezentant al Statului Vatican pe lângă Statul Român, şi că nu are căderea de a interveni în probleme de natură strict bisericească.

Pe de altă parte, ne permitem să-i amintim Excelenţei Sale că istoria relaţiilor dintre cele două Biserici, Ortodoxă şi Greco-Catolică, nu începe în 1948, (sub dictatura comunistă), ci în 1700 (sub Imperiul Habsburgic, care nu se putea lăuda cu principii şi soluţii democratice).

În Arhiepiscopia Clujului, ultimul diferend patrimonial ortodoxo – unit s-a petrecut la Iara şi a fost rezolvat printr-o Comisie Mixtă, a cărei rezoluţie a fost aprobată de ierarhii ambelor eparhii.

Dorim ca relaţiile dintre cele două Biserici româneşti, care îşi serbează Paştile la aceeaşi dată, să continue a se desfăşura în duhul păcii şi al slujirii, moştenit de la Domnul Hristos şi de la Sfinţii Apostoli.

Pentru conformitate,

Biroul de Presă al Mitropoliei Clujului

ips-bartolomeu-anania.jpg


Categorii

Cuvantul ierarhilor, IPS Bartolomeu Anania

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

38 Commentarii la “LA MULTI ANI INTRU MARTURISIRE, IPS BARTOLOMEU ANANIA!

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 2 >>

  1. Imi cer iertare pentru indrazneala si va rog sa postati mai multe predici inregistrate ale IPS Bartolomeu Anania. Va multumesc. Doamne ajuta .

  2. La Multi Ani, bunule Parinte!

  3. Da , “La multi si binecuvantati ani , “intru marturisire” , IPS
    Bartolomeu Anania ! Da , ne-am fi dorit un asa Patriarh ! Mai ales ca , neintelegand ce-o avea Ortodoxia cu masoneria – suntem
    multi care ne recunoastem neputinta de a face ceva in acest
    sens … degeaba zicem : Afara cu masoneria din structurile de varf ale BOR … cine ar trebui sa auda … lucrurile se complica
    si din cauza unor ambiguitati politice , confuzii voite in probleme de economie politica , etc. … n-are rost sa repet ce
    s-a mai spus aici , clar si limpede … e multa ceata la varful
    BOR …
    Dar sa nu ne intristam , ci sa-i mai zicem iar Vladicai “La multi
    ani cu bucurie si speranta !”

  4. La multi ani, preasfintite !Tare mi-as fi dorit sa fiti mai tanar!

  5. doresc inalt Prea Sfintiei Voastre multi si binecuvintati ani si putere in continuare de a marturisi dreapta credinta intr-u luminarea turmei ortodoxe din Romania,chiar daca nu sinteti patriarh.Sinteti un vrednic urmas al parintelui ARSENIE BOCA!DOMNUL SA VA AJUTE SI IN CONTINUARE ,SA VA DEA PUTERE DUHOVNICEASCA spre slava SA.LA MULTI ANI!

  6. LA MULTI ANI VA UREZ DIN TOATA INIMA ! SA VA DEA DUMNEZEU SANATATE SI VIATA LUNGA IN HRISTOS .

  7. LA MULTI ANI INALT PREA SFINTITE!
    DUMNEZEU SA VA TINA SANATOS,SA VA INTAREASCA PUTEREA DE PROPOVADUIRE A ORTODOXIEI SI SA AVETI PARTE DE CAT MAI MULTE BUCURII DUHOVNICESTI!

    MA UNESC SI EU RUGAMINTILOR DE A POSTA MAI MULTE PREDICI AUDIO PE INTERNET. SUNTEM SI IN AFARA TARII MULTI TINERI CARE NE HRANIM PRIN CUVANTARILE DVS SI DE CARE AVEM MULTA NEVOIE .

    DUMNEZEU SA VA TINA IN PAZA SA !
    IERTATI-NE SI BINECUVANTATI-NE.

  8. Multi ani PREA SFINTIA VOASTRA, de la cei ca mine care, cred ca avem nevoie de lideri in ochii carora putem avea incredere, a caror inima o cunoastem din facerile de fiecare zi,al caror suflet este viu si navalnic in tot ceea ce intreprind,vazut si nevazut,auzit si neauzit,acei ce slujesc sufletului nostru indurerat si rabdator ,sute de ani rabdator,doamne; acei lideri vazuti numai ca frumusetea acolo unde este frumusete,dar si unde trebuie sa fie frumusete,vazuti ca bunavointa insasi,ca adevarul,constienta;PREA SFIINTIA VOASTRA,MAI MULTIPLICATI-VA!!!!
    vA SCRIU AZI, TIRZIU, DUPA ziua dvs sarbatoreasca. AM DOAR RASFOIT MEMORIILE la o familie prietena( le voi comanda si eu) SI AM VAZUT CA SUNTETI NASCUT IN 18 MARTIE(este SI ZIUA MEA DE NASTERE)MULTI ANI!!!!!

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate