DR. KATHERINE ALBRECHT SE ADRESEAZA PARLAMENTARILOR ROMÂNI: “Chem pe toţi oficialii români să respingă tehnologia RFID”

16-03-2009 Sublinieri

Preluam de pe blogul lui Rafael Udriste:

Buna ziua către tot poporul român şi către guvernanţii oficiali pe care dvs i-aţi ales. Vă salut din partea oamenilor iubitori de libertate din toata lumea. Astazi Naţiunea voastră stă în faţa unei hotărâri cruciale cu privire la o tehnologie periculoasă care se numeşte RFID.

Numele meu este Doctor Katherine Albrecht şi am dedicat ultimii şase ani din viaţa mea profesională şi din carierea mea academică studierii RFID şi identificării riscurilor care ameninţă intimitatea, libertăţile civile şi în ultimă instanţă libertatea în sine. RFID este o tehnologie de identificare, care are scopul să localizeze exact şi să găsească produse în fabrici şi depozite. Nu s-a intentionat ca această tehnologie să fie folosită pentru oameni din cauza ameninţării că ar putea fi folosită abuziv şi că guvernatorii oficiali, comercianţii, criminalii şi alţii, s-ar putea s-o folosească să monitorizeze oamenii. Când eu şi patruzeci dintre cele mai mari organizatii care luptă pentru păstrarea intimităţii şi libertăţii civile din întreaga lume, inclusiv Intimitatea International, A.C.L.U., E.P.E.C şi E.F.F., am reanalizat technologia RFID, şi am studiat-o mai profund, noi am tras concluzia unanimă că nu este potrivit să se folosească această tehnologie în nici un document de identitate, permis de conducere, paşaport sau un alt document de provenienţă guvermentală.

Când eu şi co-autorul la cartea mea „Spychip”, Liz McAntir, am revăzut peste 30.000 de documente în timpul cercetării pentru această carte, incluzând scheme, whitepapers, documente confidenţiale şi altele şi am pus împreună acele informaţii, ceea ce a rezultat a fost o imagine îngrozitoare pentru viitor. Oficialii guvernmentali, comercianţii, prevad o lume în care noi toţi purtăm carnete de conducere RFID care pot fi citite prin portofelele noastre, prin genţile noastre, rucsacuri etc. Ei prevăd aparate de citire care ar putea recepta semnalele, poziţionate în uşi, sub gresie, în tavane şi în pereţi, ca să monitorizeze în secret tot ceea ce facem şi unde mergem. IBM a dezvoltat ceva care se numeşte dispozitiv personal de urmărire şi a făcut un patent ca sa facă exact acest lucru. Ei prevăd poziţionarea secretă a acestor dispozitive în mall-uri, stadioane, muzee, teatre, biblioteci, chiar lifturi şi toalete. Este clar că dacă această tehnologia merge înainte, capacitatea ei să urmărească oamenii va fi abuzată de către comercianţi, criminali, obsedaţi şi bineînţeles de către oficialii guvernamentali. Ultimul lucru este probabil cel mai înfricosator iar voi, cei din România, care după cum toată lumea ştie v-aţi luptat atât de curajos pentru libertatea voastră şi atât de recent aţi răsturnat un tiran în propria voastră ţară, vă rog să nu permiteţi crearea tiraniei prin RFID.

Chem pe toţi oficialii români, politicieni, să respingă tehnologia RFID, utilizarea ei în documentele de identitate, în carnetele de conducere şi chem poporul român să respingă orice politician care sprijina RFID. Aş vrea să multumesc colegilor noştri din România care au depus un efort aşa de mare ca să aducă acest subiect în atenţia opiniei publice, care au susţinut demonstraţii, care au contactat mass-media, care au redactat scrisori oficiale către Preşedintele României, către Biserica Ortodoxă şi către alte autorităţi române. Voi sunteţi o parte dintr-un val în creştere în favoarea libertăţii, care se opune aplicării tehnologiei RFID în intreaga lume şi vă salutăm. Hotărârea pe care Naţiunea voastră o va face astăzi, va avea efect nu numai asupra generaţiei actuale, dar şi asupra generaţiilor care vor veni. Nepoţii şi copiii voştri vor judeca generaţia aceasta pe baza a ceea ce veţi decide acum. Vă rog să faceţi ceea ce este corect şi să respingeţi tehnologia RFID.

Vă mulţumesc.

(Varianta video necomprimată o puteţi descărca de aici. )

katherine-albrecht-walmart-by-dave-ridley-lo-res.jpg

Cine este Dr. Katherine Albrecht?

Absolventă a uneia dintre cele mai importante Universităţi din Statele Unite, Universitatea Harvard, specializarea Administrarea Afacerii şi Marketing Internaţional, Katherine şi-a continuat pregătirea academică adăugând la aceeaşi universitate un master în Tehnologie, Inovaţie şi Educaţie.

În 2006 Katherine şi-a finalizat lucrarea de doctorat la Universitatea Harvard primind titlul de Doctor în Educaţie, Dezvoltare umană şi Psihologie. Cercetările ei s-au concentrat pe Educaţia Consumatorului şi Chestiuni legate de Intimitatea persoanei.

Katherine a devenit în ultimii 6 ani cea mai importantă voce în lupta împotriva cipurilor RFID, apărând dreptul omului la libertate şi intimitate.

Invitată la numeroase canale de televiziune ca CNN, BCC şi numeroase posturi de radio, Katherine este autoarea a şase cărţi şi a numeroase articole publicate în cea mai importantă revistă de ştiinţă din SUA – “Scientific American”. Cea mai recenta carte, Spychips: Cum marile corporatii si guvernul planifica sa urmareasca fiecare miscare a voastra cu tehnologia RFID a devenit cea mai vândută carte în America şi a primit deja câteva premii.

Katherine sprijină lupta împotriva tehnologiei RFID în întreaga lume şi mai recent şi în România.

Duminică, 15 martie 2009, Katherine a înregistrat un film şi un apel către politicienii români şi către întreaga naţiune română explicând pericolele şi riscurile tehnologiei RFID asupra omului şi exprimându-si oficial sprijinul şi mulţumirile pentru activitatea întreprinsa de către organizaţiile non-guvernamentale în lupta împotriva tehnologiei RFID.

katherine-albrecht-leads-fashion-institute-protest-nyc-300.jpg

Cititi si:

***

Doua materiale video cu Dr. Albrecht, pe blogul Apologeticum:


Categorii

Portile Iadului, VIDEO, Vremurile in care traim

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

18 Commentarii la “DR. KATHERINE ALBRECHT SE ADRESEAZA PARLAMENTARILOR ROMÂNI: “Chem pe toţi oficialii români să respingă tehnologia RFID”

  1. Pingback: Dr. Katherine Albrecht se adreseaza poporului roman, sfatuind pe parlamentari sa respinga tehnologia RFID « † Apologeticum
  2. Pingback: DR. KATHERINE ALBRECHT SE ADRESEAZĂ PARLAMENTARILOR ROMÂNI: “Chem pe toţi oficialii români să respingă tehnologia RFID” « Nostrabrucanus
  3. Dupa ce guvernul va lua bani de la FMI.si astfel vom deveni sclavi ai camatarilor evrei antihristi,RFID va fi implementat rapid si fara nici o jena !!!

    http://www.youtube.com/watch?v=0Tgk7YH5PyM

    Cred ca inceputul sfarsitului va fi pentru Romania si romani acest exorbitant imprumut FMI,sistemul=fiara666 va pune gheara pe Romania.

  4. Va respectam cu totul, vrem sa stiti ca odata cu introducerea obligatorie a actelor de identitate cu cip si stocarea
    scanului ochilor nostri (irisul) si a amprentarii noastre a tuturor romanilor, incepe sfarsitul total.

    Romanii sunt un popor trist si resemnat de infractori?
    Adica nu s-a permis pentru lagarele de tigani din Italia, insa amprentam si scanam ochii tuturor romanilor?

    Nici macar Hitler si Stalin nu au avut curajul de a considera ca toti oamenii sunt criminali
    si infractori, nicaieri in lume nu mai exista asa ceva obligatoriu, sa dai scanul ochilor
    si amprentele tale statului, sa fie stocate in sisteme extrem de usor de sparte
    de orice hacker incepator.

    Pe viitor, oricine are interesul poate sa insceneze oricui orice crima, pentru ca amprentele noastre ale tuturor

    romanilor vor fi domeniu public, oricand la dispozitia oricarui din sistemul politienesc si a oricarui
    om care se pricepe un pic la informatica.

    Nu i-a placut la un politisit de tine, iti baga amprentele direct la locul crimei si esti bagat
    la puscarie pe viata, fara discutii.

    Marea masa a oamenilor nici macar nu stie ce inseamna “pasaport biometric”.
    De asta ar fi esential sa li se explice clar oamenilor, sa spuneti la televizor, ca potrivit legii,

    toate noile acte de identitate ale noastre ale tuturor, vor contine 4 degete amprentate
    si scanarea ochilor nostrii (a irisului), care vor deveni date publice, in baze de date pe calculatoare.

    Ce parere aveti?

    Ce putem face?

    Stii ca in Grecia si in Serbia au fost milioane de oameni care au protestat si au oprit aceasta lege
    care transforma oamenii in sclavi totali?

    Cu respect
    Daniel

  5. Care va sa zica, “framantarile” si actiunile apologetice din blogosfera si mass-media romaneasca, ca de altfel si demersurile si actiunile civice ale romanilor, si nu in ultimul rand petiitiile si memoriile pe care romanii le-au adresat institutiilor MAI si BOR, NU AU RAMAS FARA RASUNET si ecou in lume si in media mondiala!

    Avea dreptate Parintele Arsenie Papacioc, cand a spus ca el prevede ca in viitorul apropiat Dumnezeu are un mare plan cu tarisaora noastra in evenimentele mondiale care se vor intampla si derula in viitorul apropiat in lume (citez din memorie ideea lui), si ca noi, romanii, vom avea o pozitie de “AVANPOST” si nu de avangarda in desfasurarea ultimei parti de istorie a omenirii!

    Dupa gereci si sarbi si rusi, iata ca acum a venit si randul si TIMPUL romanilor ortodocsi, in spatiul popoarelor ortodoxe, CA SA SE RIDICE si ei impotriva marii “hidre” cu multe capete a sistemului de control si monitorizare globala si mondiala care vrea sa cuprinda intreaga lume!
    Desi nu a fost asa de “zgomotoasa” si pompoasa si fulminanta si estetic regizata ca si reactia si riposta si actiunea publica de protest a grecilor de acum 9 ani, totusi reactia si riposta si maniera de “lupta” civica si mediatica si juridica si pe internet a romanilor, pentru PASTRAREA LIBERTATII lor civice si duhovnicesti, se dovedeste ca este dusa si purtata si intretinuta la un nivel si calibru mai mare decat cel la care au actionat grecii.

    Folosirea internetului si a mass-mediei si a actiunilor judicare si poate in viitor a proiectelor de initiativa legislativa, arata ca romanii lupta mai “asezat” si mai “organizat” si mai concertat si mai puternic ca grecii de acum 9 ani de zile.

    Poate ca la Infricosatoarea Judecata de Apoi a tuturor neamurilor si semntiilor pamantului, Hristos Dumnezeul nostru – Dreptul Judecator, va fi mai bland cu noi romanii, si poate ne va ierta si “lasa” o mare parte din DATORIA si vina si osanda si pedeapsa pe care noi romanii o meritam pentru multele avorturi si alte pacate mari si grele pe care le-am facut in decursul vremurilor istoriei, si pentru …aceasta LUPTA impotriva FIAREI antihristice si a uneltirilor ei de a pune stapanire peste tot pamnantul si peste toate semntiile si limbile si natiunile de sub cer, la care LUPTA poporul roman a luat parte…si se pare ca a facut pana acum o frumoasa impresie!

    Sa randuiasca Bunul Dumnezeu ca poporul roman SA-SI duca pana la capat MENIREA si LUPTA sa APOLOGETICA in aceste vremuri, si sa-si apere cu tenacitate pozitia sa desoebit de importanta de “AVANPOST” pe frontul luptei cu raul, si sa devina un model demn de urmat, de “popor doritor de liberate” si de popor CRESTIN, pentru multe alte popoare de pe pamant!

    Pe de alta parte, noi romanii TREBUIE SA FIM MULT MAI VIGILENTI si sa INTETIM rugaciunea si preocuparile duhovnicesti, caci nu este exclus, ca de acum incolo, datorita acestei TULBURARI a opiniei publice momndiale si a blogosferei mondiale pe care tinerii intelectuali ortodocsi romanii au facut-o in ultimile luni, FIARA APOCALIPTICA care in curand se va arata in lume, si care deja lucreaza cu putere in lume, SA AIBA IN MOD SPECIAL…. IN VEDERE si in …”COLIMATOR”, semintia noastra si poporul nostru romanesc, si sa-i poarte un razboi mult mai crunt si asupritor ca altor popoare, asa cum spunea indianul crestin SUNDAR SINGH (iertata-mi fie iarasi amintirea lui si a profetiei lui despre noi, romanii…), ca in Romania, in vremurile din urma, inclestarea si lupta dintre bine si rau si dintre lumina si intuneric, va fi cea mai mare si mai grea de pe tot pamantul!

    Domnul sa aiba mila de noi toti! AMIN!

  6. Este trist sa constat cum Patriarhia si PF Parinte Patriarh se leapada de popor si de preotii misionari, preferand sa ramana in cardasie cu masonii si dusmanii Bisericii.

    Indiferent ce vor hatara tradatorii de neam si tara, noi sa stim ce avem de facut. Documentele electronice de identitate cu cip RFID trebuie respinse, fie ca este vorba de pasaport, carnet de conducere sau card de identitate.

    Pr. Vasile

  7. http://www.antena3.ro/stiri/politica/votul-senatorilor-conservat-de-frica-proniei-ceresti-pasapoartele-biometrice-adoptate-tacit_67120.html

    Asa cum se anticipa, din lipsa de cvorum, legea pasapoartelor biometrice a fost adoptata tacit de catre Senat si acum merge catre Camera Deputatilor. Sansele se duc spre zero in a mai rezolva ceva pe aceasta cale, zarurile par a fi fost deja aruncate.

  8. in una din zilele trecute , scriam, despre responsabilitatea noastra ca popor-pe situl ascor cluj -, ca , natiune a acestei lumi, in fata tuturor celorlalte natiuni … ma bucur, ca , intr un fel…Dr. Katherine Albrecht , a spus exact ceea ce am scris si eu cu cateva zile in urma..NU numai ca vom da socoteala copiilor nostrii, nepotilor..dar..kiar la Judecata Universala -stiti ce inseamna Universala..in fata tuturor oamenilor si neamurilor , de pe acest pamant , sa dam , socoteala noi,ca neam ..si grecii-dar ei-au fost mult mai uniti.. se poate ca Dumnezeu sa ne intrebe : voi, care erati cei mai Credinciosi..cele mai Credincioase popoare din lume , ce ati facut ?… ce facem, acum, noi, ca popor, responsabil, NU numai pt noi..dar si pt celelalte tari atee…da..noi, suntem Responsabili ! oare NU cumva suntem ca si poporul evreu-care se credea “poporul ales” de Dumnezeu si- a fost – , cand Hristos era in mijlocul lor , si ei NU L au recunoscut desii stiau Scripturile pe de rost ?… oare NU si a pierdut , in fata Lui Dumnezeu ..poporul ales Intaietatea ???…NOI-suntem sau vom FI , Responsabili de , toata nenorocirea ce se va abate peste toate popoarele daca , noi, ca tara Majoritara Ortodoxa, popor Credincios si ..Gradina a Maicii Domnului..suntem pro cipuri…celelalte tari , ne vor scoate ochii si ne vor reprosa , pana cand va mai tinea Dumnezeu lumea asta , daca NU facem nimic…vor spune, \daca ei-care Cred in Dumnezeu sunt de acord cu acele cipuri, atunci, de ce sa nu fim si noi..ca doar oricum, sunt numai avantaje , daca o sa avem pasapoarte si buletinuri, si carduri si catei si pisici (apropo de Bucuresti )si ..etc ..cu cip…\ si multe altele..oricum, ne putem compara noi, cu america-“prostituata”?…bineinteles ca ea are peste 60 de spitale unde oamenii sunt scanati si cipuiti…dar, ea are toata uraciunile pamantului..copii de 15 ani care vin cu armele incarcate la scoala, la liceu si trag…in cine apuca…si , ceea ce vedem noi, ca se intampla,deocamdata-mai rar in Romania..ca se impusca nenormalii pe strada , prin craiova si nush pe unde..acolo e la ordinea zilei ..ca sa nu mai vbim, de lesbienece si homosexuali..si de …fetite care , de la 12 ani , iau anticonceptionale..etc..bine, de cand suntem “civilizati”…(ue) ….avem si noi , de astia care isi cer “drepturile “..”legale”…si vor sa adopte copii…ca , doar “studiile”..au aratat “clar” ca , nu exista nici o diferenta intre copii care cresc in familii normale si familii de gay….(cica =? )..asa spun “cercetatorii “…. de cand suntem in ue si ..am devenit , ceva mai “toleranti”…ca doar Trebuie…..stati sa vedeti cand , o data cu acceptarea Tratatului de la Lisabona ..avand ue Constitutia ei..moneda ei..si va deveni Stat Federal…va fi o subordonare nationala totala….la legile ue..nu e de mirare ca Irlanda a refuzat in dec 2007 semnarea acordului, in ceea ce [priveste Constitutia ue…acum, si ea e constransa..dar , am divagat destul de la subiect..traim, Vremuri Tulbure ..noi, NU avem voie sa fim ca Vremurile pe care le traim !!! Trebuie sa Stim , Clar , ce avem de facut ..Resposabilitatea noastra ca neam, popor, natiune, in fata istoriei, pe care NOI o Scriem ACUM…Trebuie sa fie CONSTIENTIZATA !!! fratilor, NU va lasati constiintele sa adoarma !!! ca STIM, ca asta se incearca acum !!! Adormirea constiintelor oamnelior…prin diferite cai…de la media care Dezinformeaza ..la toate afisele de prin autobuze, trolee..care spun Carpe Diem (in sens negativ..din pacate-asa au inteles unii….) ..ca Dumnezeu…poate nu e …sa Fim Seriosi !!! daca Stefan Cel Mare si Mihai Viteazu si Avram Iancu …adormeau…sau ,NU Constientizau ce RESPONSABILITATE Uriasa ..si ISTORICA era pe umerele lor…acum, poate eram si noi…cum zic maghiarii..NU eram !!! ca popor..ca Credinta !…desii romanii erau majoritari si aveau religi lor…NU existau ..cum se poate ????? CINE a luat masuri ????? CINE ??? a,Avram Iancu ..ai altii inaintea lui..in bataliile ,cu turcii…..iar NOI, azi , Acum ???…in “batalie “..cu viitorul, pe care il construim de pe ACUM, ce facem ???…..RESPONSABILITATEA noastra in fata , tuturor..sa ne mustre !!! sa NU ne facem griji ! ceea ce Putem face !!! e sa NE TREZIM O data !!! “DESTEAPTA TE ROMANE , din somnul cel de moarte !!! ” … sa ascultam de cei ce cu Adevarat ne spun Adevarul…Parintele Parvu si alti…NU vreau ca Dumnezeu…sa spuna ..prin , cuvintele lui Pavel..catre toate bisericele..printre care ..acum, si a noastra–dar , INCA NU ne dam batuti ..”pt ca NU esti nici Fierbinte nici rece ..pt ca esti caldicea…te voi scuipa din gura Mea…”…Oare noi, cum suntem…ca RECI –NU suntem..Noi, romanii NU suntem asa ..NU am fost asa…NU suntem reci ..dar , nici cum ar Trebui-NU suntem…..asa ca, poate acest moment e unul in care Dumnezeu ne testeaza Credinta ..ca popor …sa vada , unde ne va pune , ..la Dreapta Sa-cu oile Sale…?sau…pt ca daca noi, NU spunem, NU marturisim, NU aratam Adeavrul..celorlalte popoare , prin decizia noastra..atunci, celelalte popoare NU sunt de condamnat…ce sa mai inteleaga ..ele…din ceea ce facem noi ?…dar , daca din deciziile noastre si, marturisirea noastra…se va vedea Adevarul Clar, ca Lumina zILEI…S AR putea ca multe popoare sa VADA acest Adevar si ..sa Creada in EL… iertati ma , fratilor , daca am gresit cumva , cu ceva prin ceea ce am scris..si , Dumnezeu sa ne ierte , si sa ne fie alaturi , sa ne calauzeasca , in aceste momente de grea incercare a noastra !!! eu, STIU insa, ca ..si de ar fi sa mor…sunt bucuroasa , pt ca …Dumnezeu m a binecuvantat si ..AM VAZUT LUMINA CEA ADEVARATA …PRIMIT AM DUHUL CEL CERESC …AM AFLAT CREDINTA CEA ADEVARATA …Doamne AJUTA , la Toata luma ..la tot omul !!!

  9. Vedem cum sistemul lucreaza. Asa a fost gandit, inclusiv chestia asta cu adoptarea tacita.
    Daca nu pot stringe nr. respectiv de voturi, treaba merge inainte, asta inseamna sa fie democratic.
    Pe vremea lui Ceausescu era vorba de 99.99% si iti venea sa urli la luna, dar asta e sistemul isi facea treaba. Acum chiar daca obtii 20 de voturi impotriva (ceea ce e totusi ceva intr-un timp asa de scurt) e tot cam acelasi lucru, treaba MERGE TACIT MAI DEPARTE, nu tine nimeni cont de parerea sarmanului roman.
    Fiindca sistemul este “BINE GANDIT”, romanul a fost pregatit sa gandeasca in spirit european si stie sa izoleze o mica multime fara creierul spalat in spirit european.
    Batalia se incinge cu o mare viteza, de mult nu a mai fost o lege votata si razvotata cu asa o viteza.

    AICI AU UN MARE PACAT CEI DIN SINOD !!!
    LA DEZBATERI DE MULTE ORI S-A ADUS AMINTE CA SINODUL CONSIDERA CA NU SE ADUCE ATINGERE CREDINTEI SI CA NU AU EFECT ASUPRA MANTUIRII!

    Ce sa mai spunem ca in parlament s-au gasit vreo 20 care sa voteze IMPOTRIVA, vreo 10 s-au abtinut din totalul de cam 100.
    Iar Sinodul a hotarat IN MAJORITATE, FARA DE FAPT SA DEZBATA NIMIC. Totul se impune prin dictatura!
    RUSINE, UNDE AM AJUNS? IAR MEMBRII SINODULUI TAC TOT TACIT.
    Stiu ca in sinod sunt si oameni cinstiti, pacat ca EI TAC DE FRICA.
    Daca mai era un Ceausescu sa-i bage in inchisoare intelegeam, era o mica justificare omeneasca a fricii.
    DAR ASA SUNTEM VANDUTI PE NIMIC.
    Trebuie sa recunoastem ca in astia 20 de ani s-a recladit un sistem politic infailibil.
    Si numirea lui Daniel a fost bine gandita, INTR-UN AN DE ZILE A BAGAT IN SPERIETI APROAPE TOATA ORTODOXIA ROMANEASCA!
    Cu rare exceptii SE TACE, SE TACE, SE TACE. Dar totusi nu ducem lipsa de cozi de topor, daca un preot a luat duminica atitudine TOVARASUL COSTEL a intervenit prompt si se va declansa procedura PUMNULUI IN GURA.

    DOAMNE TU SA NU NE LASI!
    Cum ne-ai pastrat ca neam in vremuri de urgie de demult dar si in ultimii 50 de ani cand cei mai buni romani umpleau temnitele din Romania si pina in Siberia, SA NU NE LASI!

    NU LASA COPIII DIN TARA ASTA PRADA INSEMNARII DEMONICE.
    TU AI ZDROBIT PUTEREA IADULUI, VINO SI NE INTINDE MINA DE AJUTOR CA LA TINE NE E NADEJDEA.
    Vezi slabanogirea noastra, toata dreptatea noastra e ca o carpa lepadata, ne-am sfarsit din pricina urgiei tale celei drepte pentru pacatele noastre, ne-am departat de la tine si am ajuns batjocura demonului, ucigand milioane de copilasi prin avort si tradand invatatura ortodoxiei in fel si chip.

    SA STRANGEM SEMNATURI in continuare, SA NE RUGAM CU POCAINTA, si poate cumva se va ivi VREO SALVARE MINUNATA DE LA DUMNEZEU SI MAICA DOMNULUI care acum nu se intrevede in nici un fel.

  10. Ce ne cere Hristos? Sa imprimam in noi chipul Lui, sa ne facem dupa chipul Lui. Ce ne cere Sistemul? Sa imprimam in noi un “bar code”, sa ne facem dupa chipul Marfii intersanjabile. De ce ne obliga Sistemul sa purtam mereu la noi, implantat sau nu, acest cod de bare? Din acelasi motiv ptr care pune cod de bare pe fiecare marfa: SA POATA CIRCULA intr-un sistem de echivalente in care etalonul unic este BANUL. Pentru sistem, nu exista nici o diferenta dintre noi si marfurile de pe raft, putem fi vanduti si cumparati ca “resurse umane”. Cu alte cuvinte, si noi si borcanul de muraturi de la Carrefour valoram doar atata timp cat intram in circuitul comercial ( o marfa care nu circula nu mai este marfa. Iata de ce somerul, batranii, copiii, bolnavii n-au nici o valoare ptr Sistem – ei nu pot “circula” in chip de marfuri) Regimul de echivalente stabilit printr-un etalon unic (banul) sta in firea comertului. Problema este ca aceasta ordine comerciala, propulsata de tehnologie si de Stapanii Banului (sistemul bancar) a luat-o razna, vrea nu numai sa ne inchinam ei, ci noi insine sa nu fim NIMIC ALTCEVA DECAT O MARFA. In acest moment economia bazata pe bani INTRA IN CONFLICT DIRECT cu “economia mantuirii”. Regimul de echivalente pe baza etalonului unic (banul) este incompatibil cu intruparea Logosului care pune in circulatie o “economie a daruirii”. Noi, crestinii circulam in virtutea relatiei noastre privilegiate cu Hristos. Mantuitorul este “etalonul” nostru iar El, prin Biserica Sa, “pune in circulatie” persoane unice si diferentiate care cauta sa imprime in ele chpul Lui autentic. Faptul ca aceste coduri au cifra 666 sugereaza (crestinilor cel putin) ca aceasta este o lucrare a Necuratului. Dar chiar daca n-ar purta aceasta cifra, crestinii transformati in marfuri,in simple coduri de bara revin la conditia de sclavi. Oricate explicatii ne-ar da binecuvantatele noastre ierarhii ecleziastice, situarea lor de partea preotilor ordinii comerciale si a statului politienesc, le face partase la intreprinderea de transformarea a crestinului intr-un OBIECT VANDABIL.( Sa ne rugam lui Dumnezeu sa le fie iertate acest ingrozitor pacat) Hristos ne-a indemnat sa-i dam Cezarului ce i se cuvine. Atat si nimic mai mult.

  11. Va multumesc din inima donmule Ovidiu Hurduzeu.
    Ati sintetizat in cuvinte ceea ce inima mea simte cu tarie! Asta este de fapt esenta problemei!

  12. Da , comentariul domnului Ovidiu Hurduzeu pune punctul pe “i” …pune
    in lumina adevarata starea de fapt a “sistemului de echivelente
    in care etalonul unic este BANUL “… si a statului politienesc
    care controleaza “ordinea comerciala” , in conflict direct cu “Economia mantuirii” …foarte bun acest comentariu si de mare curaj sustinerea Fratilor Admin , tocmai la aceasta tema…
    Dupa ce l-am vazut cateva secunde pe parintele Filoteu [ parca la
    Tvr2 ] , spunand ca spera ca macar deputatii sa respinga tehnologia
    RFID din documentele noastre , indraznesc sa sper si eu , ca-si
    iubesc suficient copiii , parintii , fratii… si ca-si vor da seama
    ca , la senat , s-au fortat lucrurile , voturile – cele mai multe din cati au fost prezenti – au fost total in ceata …din incertitudinea asta , cand multi senatori se certau , nu erau atenti…etc. … s-a fortat rezultatul …indura-Te , Doamne ,
    indura-Te , ca macar deputatii sa respinga RFID …Parinte Filoteu ,
    sa fie cum ati zis ! [ ramane de vazut … cu speranta ]

    Doamne , ajuta !

  13. Mai devreme sau ..mai tziu , Iisus Hristos tot va INVINGE !!! asa ca , sa fim de partea Lui , a Celui INVINGATOR ! ..”dar INDRAZNITI , EU , am Biruit lumea !!! “-si NOI, Putem face la fel !!! . . . . .

  14. Intradevar e foarte buna comparatia intre “etalonul unic divin ” -Hristos si credinciosii care vor sa I semene chipului Sau ..si acest etalon la moda dintotdeauna , dar efemer si neraportat nicidecum la Vesnicie ..banul… banii-banul – au fost dintotdeauna , de cand au aparut -cel mai usor , si influentabil mijloc de a l pacali pe om … de a l atrage in capcana …dorinta de inavutire cat mai rapida si indiferent prin ce mijloace ..a fost pt unii unicul tel in viata …pt acei oameni cuvantul suflet , vesnicie ..Dumnezeu ..aproapele…NU exista !!! din pacate, inca, oamenii NU s au lecuit …azi, prin puterea economica, se constituie ..apararea militara, si puterea politica..practic de aici , porneste totul…totul se invarte-pt unii , in jurul banilor…kiar si ue..-au pornit de la o dorinta de mai multa putere economica ..apoi, mai ii pacaleau pe unii , ca -are la baza si “ceva”..religios… dar, daca UNII traiesc Numai pt bani ..si asta cred ei ca inseamna viata-alergarea dupa mai multi si mai multi si cat mai multi posibil bani..atunci, NOI sa NU fim asa !!! noi, traim, asa cum spune Pavel ” Caci acum, NU mai traiesc eu ..ci Hristos Traieste in Mine !!! ” si daca Hristos Traieste in noi-…haideti sa Facem Voia LUI..sa , punem in parctica Cuvintele Lui..sa NU mai teoretizam atat …ci, atunci, cand avem ocazia sa, aplicam, Cuvintele Sale …in viata noastra ! de zi cu zi..in vorbe, fapte, ganduri….si, daca Vom Inainta cu Hristos , tinandu ne strans de Mana Sa Cea Dreapta …EL ne va ajuta sa fim ca EL -Biruitori, Invingatori …oricum, printr o modalitatea sau alta , mai devreme sau mai tziu Dumnezeu tot Va INVINGE !!! adica si NOI..NU i asa ca , e atat de Bine sa fim de partea Lui ?…sa fim si NOI Invingatori !

  15. Da, politicienii nostri isi vor da acordul imediat ce va exista o reglementare europeana in acest sens. Oricum, sistemul de urmarire este deja activ, sunt convins, dupa cum sunt convins ca o multime de alte tehnologii “dubioase” sunt deja functionale la nivel mondial, fara stirea si acordul populatiei.
    Totul sub masca luptei antiterorism. Intotdeauna cand va fi divulgata vreo informatie referitoare la astfel de sisteme se vor gasi “scuze” antiteroriste pentru introducerea tehnologiilor (urmarire, control, prevenirea unor atentate etc.)
    Poate ca in teorie ar trebui sa fie ok, iar utilizarea lor va fi facuta cu strictete, dar de la urmarirea unor raufacatori pana la patrunderea in viata privata a persoanelor si utilizarea unor informatii personale in alte scopuri decat cele prevazute de “legi” nu va fi decat un pas. Care cu siguranta va fi facut.
    Teoria conspiratiei exista, cu sau fara voia nostra…

  16. Elogiul Libertatii
    Unii oameni doresc cu orice pret sclavia. Avem in caracterul nostru romanesc cumva inscrisa gena sclaviei? Eu nu-i inteleg deloc pe cei care se bucura de introducerea biocipurilor! In imaginatia lor slabuta probabil isi inchipuie ca acest biocip o sa le rezolve nu stiu ce probleme de securitate sau nu pot trai altfel decat daca le spun altii ce sa faca ori cum sa se comporte. Inteleg un singur lucru ; ca au plamani prea slabi pentru a respira aerul libertatii si ca nu stiu ce sa faca cu viata lor. Aerul libertatii este tare, dar libertatea este extrem de pretioasa pentru noi oamenii. Libertatea presupune si riscuri – poti sa fii injunghiat pe strada, dar asta nu-i micsoreaza cu nimic frumusetea. Finte umane suntem si suntem nascuti sa fim liberi. De multe ori in istorie am platit aceasta libertate cu sangele martirilor sai. Este pacat sa renuntam la ea si sa devenim niste sclavi multumiti de starea noastra. Ideia libertatii strabate intreaga istorie a umanitatii ca un fluviu rosu de sange. Un exemplu pentru noi ar trebui sa fie plecarea evreilor condusi de Moise din Egipt. Cand evreii cartesc ca n-au facut bine ca au plecat din Egipt (adica ca au iesit din sclavie) unde spun ei aveau la dispozitie ,,caldari de carne ca sa manance,, , Moise intelege ca nu poate scoate nimic bun din sufletele lor de sclavi si ii poarta prin pustie timp de 40 de ani astfel incat sa moara toata generatia si sa se nasca oameni noi cu simtul demnitatii, raspunderii si al libertatii – care nu cunoscusera sclavia. Sclavia este o stare mentala a sclavului care crede si el ca si stapanul ca asa trebuie sa fie, ca este normal sa fie sclav. In starea de sclav el nu este obligat sa gandeasca ci numai sa munceasca ca boul la jug, caci ganditul poate da dureri de cap unora si-i o treaba tare grea, n-asa domnilor procipisti? O sa va dau ceva dureri de cap cand o sa afirm sus si tare ca daca o sa purtati cip nu veti fi mai protejati pentru ca cine va dori sa va prade sau dusmanii care vor sa va faca felul vor gasi usor cai de a o face. Singurul lucru pe care il veti obtine este ca veti fi mai controlati de catre ,,Stapanii din umbra,,. Singurul rezultat notabil este ca nu veti mai indrazni sa protestati sau sa nu fiti de acord cu stapanii, nu veti indrazni sa fiti ,,incorecti politic,, si veti deveni doar niste roboti ascultatori care veti executa numai ce vi se va cere. Alternativa de a spune altceva va va costa imediat prin inscriptionarea pe biochip a nesupunerii dumneavoastra si asta va avea consecintele de rigoare….prima pe care o veti descoperi este ca Orwell a inteles perfect notiunea de ,,dubla gandire,, si v-a prezentat-o perfect in romanul 1984 pe care ar fi bine sa-l cititi mai intai, cat mai aveti timp. Dupa cum vedeti ,,Vajnica lume noua,, nu va aduce prea multa fericire, dar voi militati, militati in continuare pentru ea si o sa vedeti pe dracul! Ganditi-va bine ca cine are de gand sa comita un atac terorist n-are inscris pe chip ca-i terorist, sau ca vrea s-o faca pentru ca asta n-o stiu nici autoritatile. Dupa ce detoneaza o bomba si moare sau va taie gatul nu mai conteaza nimic pentru el. Unde va e siguranta promisa? Bashca, ati pierdut libertatea! Copii vostri nu vor mai indrazni in acele zile sa scrie nici pe forumurile ziarelor asa cum scriu eu astazi. In fiecare zi o sa va blesteme pentru ceea ce le-ati facut. Stapanii vor sti in orice clipa unde le sunt sclavii, ce fac, ce gandesc, ce aer respira! Caritatea si iubirea intre oameni va fi intemnitata intro nesfarsita era glaciara iar pamantul va fi plin de de mortii care umbla intunecati, tacuti si tristi. Aceasta este lumea viitorului pe care o construiti pentru voi si copii vostri. Un lucru care sa va dea de gandit – voi nu veti sti niciodata ce este inscris pe verychip si teama va va umple fiinta, iar teama va va transforma in slugi preaplecate ale intunericului. Au nu sunt oare suficiente buletinele actuale pentru identificare? Macar pe le poti vedea ce scrie! Acel CNP macar are o semnificatie clara si logica pentru voi! La ce bun spre exemplu amprentele pe verychip? Nici macar nu le vedeti! De ce credeti ca cheltuie atata si fac atata propaganda daca n-au un scop ascuns? Dumnezeu ne-a facut oameni liberi fara Rfid! Inca ceva: Nu este neaparata nevoie ca verychipul sa contina numerul 666 pentru a fi legat de Apocalipsa. In vechiul testament numarul 666 este asociat unui impozit. Si Rfid sau pasapoartele biometrice reprezinta tot un impozit, dar un impozit pe sufletele voastre. Acceptarea acestui impozit 666=rfid insemna predarea neconditionata a libertatii si sufletului lui (s-o spunem de-a dreptul) Antichrist! Acum este momentul de cotitura, momentul cand inca mai putem lupta, momentul in care putem rasturna planurile ,,Ocultei Mondiale,, si ale lui Antichrist. Un NU hotarat astazi ar insemna ca planurile de transformare a noastra in sclavi si de incepere a Apocalipsei sa fie amanate pe termen nedefinit. Dumnezeu n-a stabilt o data. Amintiti-va ca ar fi crutat o cetate numai pentru cativa credinciosi.
    Daca ai citit aceste lucruri si le intelegi atunci NU-TI TRADA UMANITATEA, CREDINTA SI POPORUL! DA LIBERTATII O SANSA!
    VOTEAZA IMPOTRIVA ACTELOR DE IDENTITATE BIOMETRICE! SPUNE NU VEREYCHIPULUI!
    SPUNE DA LIBERTATII. FII DEMN!
    Al dvs. Greywolf (un lup care nu-i imbracat in blana de oaie)

  17. Triumful Bunei-CREDINŢE

    Avand in vedere microcipul ca element al pasapoartelor si permiselor de conducere, şi a cărţilor electronice de identitate, prevăzute a fi utilizate prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 94/2008 (care stabileste unele măsuri privind punerea în circulaţie a paşapoartelor electronice, Legea privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate nr.248 din 20 iulie 2005 (M.Of. nr. 682 din 29 iulie 2005) modificată şi completată prin OG nr 5/2006 (M.Of. nr.71/26.01.2006), Directiva nr.126/2006 a Comunităţii Europene (privind permisele de conducere biometrice) şi
    OG privind regimul juridic al cărţii electronice de identitate – nr.69 din29 august 2002 republicată (M. Of. nr.844 din 15 sept. 2004 ), cu modificările aduse prin OUG nr. 188/2005 (M.Of. nr. 1189/29.12.2005)
    Din motive de etică şi echitate civică, socială, juridico-constituţională şi religioase, este necesar asigurarea dreptului cetăţenesc de a putea alege eliberarea acestor documente in format clasic in locul formatului electronic.
    Prin introducerea sistemului de supraveghere biometrică în România, sunt încălcate o serie de legi şi acte normative
    În OG privind regimul juridic al cărţii electronice de identitate – nr.69 din29 august 2002 republicată, la art1(1) se prevede că- Începând cu data de 1 ianuarie 2009, se introduce cartea electronică de identitate deşi Ordonanţa Guvernamentală îi priveşte pe toţi cetăţenii României, totuşi ea nu a fost precedată de o dezbatere publică, aşa cum s-ar fi cuvenit într-o ţară democratică.
    – prevederea de la alin.-(2) Cartea electronică de identitate conţine date în format tipărit şi în formă electronică modalitate prin care intimitatea persoanei este profund lezată, urmare
    stocării datelor biometrice ale persoanei, adică imaginea facială, impresiunea digitală, precum şi alte elemente de identificare.
    La art.2(2) se prevede- Coordonarea şi controlul metdologic al activităţii de eliberare a cărţilor electronice de identitate se asigură în mod unitar de Inspectoratul Naţional pentru Evidenţa Persoanelor deşi practic şi cu siguranţă absolută nu există nici o lege naţională sau internaţională care să garanteze discreţia sau securitatea absolută a datelor înscrise în cip, acestea fiind, practic, la dispoziţia oricărui factor instituţional sau privat şi constituind un sistem de supraveghere a cetăţenilor pe toată durata vieţii lor, şi chiar după moarte.
    În acest sens se poate totuşi menţiona o legislaţie incipientă, neimplementată şi nestăpânită riguros în România, datorită deficienţei cronice a factorului logistic şi uman, din care menţionăm:
    Directiva 2002/58/CE privind prelucrarea datelor personale şi protejarea confidenţialităţii în sectorul comunicaţiilor publice şi
    Legea 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter persoanal si libera circulatie a acestor date
    De asemenea se prevede la:

    Art.4. (2) Asigurarea cu echipamente şi programe informatice a autorităţilor şi instituţiilor publice se vor realiza eşalonat, astfel:
    a) în municipiile reşedinţă de judeş, până la data de 31 iulie 2010;
    b) în celelalte municipii şi oraşe, până la data de 31 decembrie 2011;
    c) în comune, până la data de 31 decembrie 20012.

    Art.5.(1) Actualele cărţi de identitate şi buletine de identitate pot fi folosite în continuare, până la expirarea valabilităţii lor.
    (2) Până la data prevăzută, după caz, la art.4 alin.(2) serviciile publice comunitare de evidenţă a persoanelor vor emite în continuare cărţi de identitate.
    ……………………………………………………………………………………………………………….
    Art.7.(1) Instituţiile responsabile pentru ducerea la îndeplinire a dispoziţiilor atr.6 sunt următoarele: Ministerul Administraţiei şi Internelor, Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiilor, Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Muncii, Solidarităţii Sociale şi Familiei.
    (2) Ministerul Administraţiei şi Internelor va asigura coordonarea colectivului de lucru ce va fi numit de instituţiile menţionate la alin. (1).
    (3) Conţinutul de date al cărţii electronice de identitate, precum şi libera circulaţie a acesteia vor fi supuse avizării instituţiei Avocatul Poporului de către Ministerul Administraţiei şi Internelor.

    Prevederea de la art 7.(3) stipulează obligativitatea avizării acestor norme legislative de către Instituţia AVOCATULUI POPORULUI, a cărei funcţionare este reglementată prin CONSTITUŢIA ROMÂNIEI în CAPITOLUL IV, prezentat în continuare, a cărui obiectivitate este compromisă, tot printr-o prevedere constituţională, respectiv:TITLUL VI – Integrarea euroatlantică

    AVOCATUL POPORULUI

    Art.58

    Numirea şi rolul
    (1) Avocatul poporului este numit pe o durată de 5 ani, pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor persoanelor fizice.

    Art.59

    Exercitarea atribuţiilor
    (1) Avocatul Poporului îşi exercită atribuţiile din oficiu sau la cererea persoanelor lezate în drepturile şi libertăţile lor, în limitele stabilite de lege.

    Art.60

    Raportul în faţa Parlamentului
    Avocatul Poporului prezintă celor două Camere ale Parlamentului rapoarte, anual sau la cererea acestora.Rapoartele pot conţine recomandări privind legislaţia sau măsuri de altă natură, pentru ocrotirea drepturilor şi a libertăţilor cetăţenilor.

    TITLUL VI
    Integrarea euroatlantică

    Art.148

    Integrarea în Uniunea Europeană
    (1)
    (2) Ca urmare a aderării, prevederile tratatelor constitutive ale UE, precum şi celelalte reglementări comunitare cu caracter obligatoiu, au prioritate faţă de dispoziţiile contrare din legile interne, cu respectarea prevederilor actului de aderare.
    ……………………………………………………………………………………………………………..
    Din punct de vedere juridic, de drept, cetăţenii şi instituţiile laice sau religioase sunt îndreptăţite să-şi exprime opozitia ferma atat fata de Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 94/2008 (care stabileste unele măsuri privind punerea în circulaţie a paşapoartelor electronice) cat si fata de directiva nr.126/2006 a Comunităţii Europene (privind permisele de conducere biometrice), care anulează obiectivitatea avizării AVOCATULUI POPORULUI şi aplicării dezbaterii publice şi a REFERENDULUI POPULAR., în baza -deasemeni a unei prevederi constituţionale, respectiv:

    CONSTITUŢIA ROMÂNIEI

    ART.20

    Tratatele internaţionale privind drepturile omului
    (1) Dispoziţiile constituţionale privind drepturile şi libertăţile cetăţenilor vor fi interpretate şi aplicate în concordanţă cu Declaraţia universală a Drepturilor Omului, cu pactele şi cu celelalte tratate la care România este parte.
    (2) Dacă există neconcordanţe între pactele şi tratatele privitoare la drepturile fundamentale ale omului, la care România este parte, şi legile interne, au prioritate reglementările internaţionale, cu excepţia cazului în care Constituţia sau legile interne conţin dispoziţii mai favorabile.

    De asemenea în OG privind regimul juridic al cărţii electronice de identitate – nr.69 din29 august 2002 republicată, la art8(1) se prevede că-

    Art.8. (1) Pentru confecţionarea cărţii electronice de identitate se abilitează Secretariatul General al Guvernului, prin RA ” Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat “, în calitate de producător, să organizeze în colaborare cu M.A.I. procedura de licitaţie, în conformitate cu prevederile legale privind achiziţiile publice.
    (2)Licitaţia se organizează, în condiţiile legii, în vederea desemnării unui furnizor unic care va asigura:
    a) confecţionarea centralizată a cărţilor electronice de identitate şi distribuirea lor către serviciile publice comunitare de evidenţă a persoanelor, în vederea eliberării acestora către cetăţeni.
    b) dotarea serviciilor publice comunitare de evidenţă a persoanelor cu tehnica de calcul necesară preluării datelor şi imaginii cetăţenilor, precum şi transmiterii electronice a conţinutului securizat, astfel generat;
    c) Dotarea Centrului Naţional de Administrare a Bazelor de Date privind Evidenţa Persoanelor cu tehnica de calcul necesară administrării bazelor de date privind evidenţa persoanelor, precum şi transmiterii-recepţionării, în mod securizat, a informaţiilor aferente gestionării acestei baze de date.

    Aceste prevederi incubă suspiciunea privind riscul major al existenţei posibilităţii tehnice pentru o eventuală utilizare abuzivă împotriva intereselor, drepturilor şi libertăţilor persoanelor, printr-o convertire a tehnologiei spre un gen de activitate informativă secretă-organizată sau nu, urmărind citirea, respectiv, monitorizarea datelor şi informaţiilor personale-biometrice conţinute în cărţile electronice de identitate – de la distanţă şi în unele cazuri- de către oricine, cu ajutorul unui calculator sau a unui aparat de receptare specific sau artizanal construit în acest scop.
    Conform Art.8.(3) Sumele necesare finanţării proiectului se asigură de către furnizorul declarat câştigător în urma licitaţiei şi se restituie de către beneficiarii interni, pe măsura emiterii cărţilor electronice de identitate.
    Această situaţie, de fapt, îi conferă furnizorului câştigător al licitaţiei, pseudocalitatea de para-investitor, poziţie se-l subrogă statului în mod tendenţios şi periculos !

    De asemenea, aceste prevederi, pot crea prejudiciul social major privind pericolul gestionării şi operării defectoase a datelor şi informaţiilor personale, situaţie generatoare de:

    ….vulnerabilitate privind alegerea persoanelor în autorităţile publice sau în funcţii elective publice.
    ….vulnerabilitate cetăţenilor în a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat sau judecătoreşti.
    …compromiterea cu rea credinţă a prestigiului şi credibilităţii persoanelor cu activitate în rândul partidelor politice, sindicate, patronate şi organizaţiilor religioase ori aparţinând minorităţilor, jurnaliştilor.
    ….dezvăluirea identităţii unei eventuale victime a unei fapte penale, fără acordul acesteia.

    Eventualitatea colectării din eroare sau rea credinţă, a datelor biometrice personale, determină posibilitatea infracţională de utilizare a unor măsuri de supraveghere, în scopuri malefice, manifestate prin:

    …urmărirea şi depistarea unor persoane, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare, precum şi traseul de întoarcere a acestora-
    …identificarea şi depistarea- schimbării locului de muncă
    …identificarea şi depistarea informaţiilor de natură să permite controlul mijloacelor personale de existenţă, venit, afaceri.
    …identificarea şi depistarea desfăşurării unei activităţi, frecventării anumitor locuri, destinaţii.
    …identificarea şi depistarea luării legăturii cu anumite persoane, supunerii unor măsuri de control, tratament sau îngrijire a sănătăţii personale.
    …expulzarea…
    Conţinutul microcipului biometric ce inplică riscul de neasumat, privind posibilitatea de a fi citit de la distanţă şi de către oricine, cu ajutorul unui calculator sau a unui aparat de receptare anume construit, prin recurgerea infracţională la gama de delicte, menţionate în noul Cod Penal, adaptat infracţionalităţii întâlnite în Uniunea Europeană:

    Delicte contra datelor şi sistemelor informatice

    Delicte contra confidenţialităţii şi integrităţii datelor şi sistemelor informatice

    Accesul ilegal la un sistem informatic

    – Accesul ,fără drept, la un sistem informatic, în scopul obţinerii de date informatice, savârşit cu sau fără încălcarea măsurilor de securitate.

    Interceptarea ilegală a unei transmisii de date informatice

    – Interceptarea, fără drept, a unei transmisii de date informatice care nu este publică şi care este destinată unui sistem informatic, provine dintr-un asemenea sistem sau se efectuează în cadrul unui sistem informatic
    – Interceptarea, fără drept, a unei emisii elctromagnetice provenite dintr-un sistem informatic ce conţine date informatice care nu sunt publice.

    Alterarea integrităţii datelor informatice

    – Transferul neautorizat de date dintr-un sistem informatic
    – Transferul neautorizat de date dintr-un mijloc de stocare a datelor informatice.

    Perturbarea funcţionării sistemelor informatice

    Operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice

    a) fapta de a produce, vinde, importa, distribui sau de a pune la dispoziţie, sub orice alta formă, fără drept, a unui dispozitiv sau program informatic concept sau adaptat în scopul săvârşirii unora din infracţiunile prevăzute mai sus.
    b)fapta de a produce, vinde, importa, distribui sau de a pune la dispoziţie, sub orice alta formă, fără drept, a unei parole, cod de acces sau alte asemenea date informatice care permit accesul total sau parţial la un sistem informatic în scopul săvârşirii uneia din infracţiunile prevăzute mai sus.
    – Deţinerea, fără drept, a unui dispozitiv, program informatic, parolă, cod de acces sau dată informatică dintre cele prevăzute în alin. (1) în scopul săvârşirii uneia din infracţiunile prevăzute mai sus.

    Delicte Informatice

    Falsul informatic

    Frauda informatică

    Toate aceste posibilităţi delictuale, pot facilita înfăptuirea din partea unor reţele interlope de corupţie şi influenţă, a următoarelor infracţiuni împotriva unor persoane de interes:

    Încălcarea prin orice mijloace de interceptare a dreptului la viaţa privată

    – Încălcarea dreptului la viaţă privată al unei persoane prin folosirea oricăror mijloace de interceptare de la distanţă de date, informaţii, imagini sau sunete din interiorul locuinţei, dependinţei sau unui loc împrejmuit ţinând de aceasta, fără consimţământul persoanei care le foloseşte sau fără permisiunea legii.

    Facilitarea şantajului

    – Constrângerea unei persoane prin violenţă sau ameninţarea cu darea în vileag a unei fapte reale sau imaginare, compromiţătoare pentru persoana ameninţată, pentru soţul acesteia sau pentru o rudă apropiată.

    Violarea secretului corespondenţei

    – Distrugerea sau reţinerea unei corespondenţe, precum şi divulgarea conţinutului unei corespondenţe, chiar şi atunci când a fost trimisă deschisă sau a fost deschisă din greşeală, ori divulgarea conţinutului unei convorbiri sau comunicări interceptate, chiar în cazul în care făptuitorul a luat cunoştinţă de aceasta din greşeală sau din întâmplare.

    – Instalarea sau utilizarea fără drept, de mijloace tehnice destinate interceptării sau împiedicării comunicaţiilor.

    Divulgarea secretului profesional

    – Divulgarea, fără drept, a unor date de către acela căruia i-au fost încredinţate sau de care a luat cunoştinţă în virtutea profesiei ori a funcţiei, dacă fapta este de natură a aduce prejudicii unei persoane.
    – Utilizarea sau divulgarea în alte scopuri decât cele prevăzute de lege a documentelor sau informaţiilor cu caracter de secret profesional, de către cel care le-a primit, ori a luat cunoştinţă de ele în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu sau în legătură cu serviciul.

    Facilitarea calomniei

    – Afirmarea sau imputarea în public, prin orice mijloace, a unei fapte determinate privitoare la o persoană, care dacă ar fi adevărată, ar expune acea persoană la o sancţiune penală, administrativă sau disciplinară, ori dispreţului public.

    Facilitarea prin mijloace prohibite a probei verităţii sau bunei-credinţe

    – Nu constituie infracţiune de calomnie fapta cu privire la care s-a făvut proba verităţii sau cu privire la care făptuitorul dovedeşte că a a avut motive rezonabile de a crede că este adevărată.
    – În cazul faptelor referitoare la viaţa privată a unei persoane, proba verităţii sau dovada că făptuitorul a avut motive rezonabile de a crede că aceste fapte sunt adevărate este admisibilă pentru apărarea unui interes legitim.
    -În cazul faptelor referitoare la viaţa privată a unei persoane care afectează capacitatea acesteia de exercitare a unei funcţii publice, proba verităţii sau dovada că făptuitorul a avut motive rezonabile de a crede că aceste fapte sunt adevărate este admisibilă, fără a fi necesară dovedirea unui interes legitim.

    Abuzul de încredere

    – Însuşirea unui bun mobil sau informatic al altuia, deţinut cu orice titlu, sau dispunerea de acest bun pe nedrept ori refuzul de a-l restitui.

    De asemenea mita şi respectiv corupţia neasanată corespunzător, poate înlesnii:

    …Fapta de a stabilii legături cu o persoană terţă, ori cu reprezentanţi a acesteia, în scopul de a afecta prestigiul, interesul, credibilitatea unei persoane, prin acţiuni de tulburare, intoxicare informativă, conflict sau de înlesnire a discretitării şi compromiterii morale, materiale, economice, politice, a bunei credinţe, ori de întrajutorare, sprijinire a unei terţe persoane de rea-credinţă, pentru desfăşurarea unei activităţi contra acelei persoane.

    …Fapta de transmitere de informaţii secrete, confidenţiale, personale, intime ale unei persoane, către o terţă persoană, ori a reprezentanţilor ei, precum şi procurarea de date ce constituie informaţii intime-personale, ori deţinerea de asemenea informaţii de către cel care nu avea calitatea de a deţine, cunoaşte, în scopul transmiterii lor unuei terţe persoane interesate antagoniste persoanei-vizate, ori reprezentanţilor acesteia.

    Actuni împotriva ordinii constituţionale

    – Iniţierea, organizarea, săvârşirea sau sprijinirea de acţiuni…în scopul de a schimba abuziv ordinea constituţională…

    Facilitarea constituirii de structuri informative ilegale

    -Desfăşurarea de către structuri informative, a vreunei dintre activităţile de culegere, prelucrare şi valorificare a informaţiilor în afara cadrului legal, privind unele persoane.

    Nerespectarea regimului juridic al activităţilor informative

    – Desfăşurarea ilicită, cât şi depăşirea autorizării acordate activităţilor informative…
    -Fapta funcţionarului public sau a funcţionarului care divulgă, refuză sau împiedică, în orice mod, punerea în executare a autorizării eliberate cu respectarea dispoziţiilor legale ori care face publice sau foloseşte informaţiile care privesc viaţa privată, onoarea sau reputaţia persoanelor,dacă aceste informaţii au fost cunoscute incidental în activitatea de serviciu.

    Tentativa, tăinuirea şi favorizarea

    – Se consideră tentativă şi producerea sau procurarea mijloacelor, ori instrumentelor, precum şi luarea de măsuri în vederea comiterii infracţiunilor prevazute.

    Până la eradicarea totală a mediului de corupţie şi incompetenţă din rândul operatoilor de astfel de servicii, cetăţenii pot constituii victimile prestării următoarelor abuzuri:

    Luarea de mită

    Primirea de foloase necuvenite

    Remuneraţia injustă

    – Fapta funcţionarului public care, în virtutea funcţiei, avea
    subsupraveghere sau control o persoană juridică de drept privat, de a primi însărcinări retribuite de la o asemenea persoană, înainte de a se fi împlinit 3 ani de la data pensionării, a demisiei, destituirii sau revocării.
    -Conducătorii unor asemenea persoane juridice de drept privat se consideră complici la comiterea faptei prevăzute mai sus.

    Traficul de influenţă

    Abuzul în serviciu contra intereselor persoanelor

    Abuzul în serviciu contra intereselor generale

    Abuzul în serviciu în formă calificată

    Neglijenţa în serviciu

    Conflictul de interese
    În cuprinsul Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 94/2008 (care stabileste unele măsuri privind punerea în circulaţie a paşapoartelor electronice),a Hotărârii de Guvern nr. 557 din 26 aprilie 2006 privitoare la introducerea paşapoartelor electronice, cat si fata de directiva nr.126/2006 a Comunităţii Europene (privind permisele de conducere biometrice).
    Aceste normative, din care primele două promulgate în baza Legii privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate nr.248 din 20 iulie 2005 (M.Of. nr. 682 din 29 iulie 2005) modificată şi completată prin OG nr 5/2006 (M.Of. nr.71/26.01.2006), care în art.7, prevede că:
    (1) În documentele de călătorie care se emit cu o valabilitate mai mare de un an se include un mediu de stocare electronică a datelor biometrice ale persoanei şi a altor date personale dintre cele cuprinse în fila informatizată.
    (2) Forma şi conţinutul documentelor de călătorie prevăzute la art.6 alin. (1), precum şi data punerii în circulaţie a documentelor de călătorie în care se include un mediu de stocare electronică se stabilesc prin H.G.
    -acestea constituind un sistem de supraveghere a cetăţenilor pe toată durata vieţii lor, şi chiar după moarte, şi care conform, opiniei din comunicatul de presă a Sinodul Mitropolitan al Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, exprimat de membrii acestui Sinod, alcătuit de:
    † BARTOLOMEU, Arhiepiscop şi Mitropolit
    † ANDREI, Arhiepiscopul Alba Iuliei
    † SOFRONIU, Episcopul Oradiei
    † IUSTINIAN, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului
    †PETRONIU, Episcopul Sălajului
    † IRINEU BISTRIŢEANUL, Episcop Vicar Cluj
    † VASILE SOMEŞANUL, Episcop Vicar Cluj
    † IUSTIN SIGHETEANUL, Arhiereu Vicar Maramureş
    -în şedinţa din 19 februarie 2009, Cluj-Napoca: ce urmează să fie supus unor analize, atât la nivelul Sinoadelor locale cât şi la acela al Sfântului Sinod plenar.
    Analiză impusă de faptul, că argumentul autorităţilor răspunzătoare cu implementarea acestor măsuri, este că acest sistem de supraveghere contribuie la identificarea şi urmărirea delicvenţilor, constituie de drept atât teologic cât şi laic, o ofensă la adresa întregului popor român, care nu poate fi tratat ca o bandă de infractori.
    “Dimpotrivă, acest sistem de supraveghere e un atentat la libertatea şi intimitatea oamenilor, drepturi consfinţite nu numai de legile civile, ci şi de normele religioase. E ca şi cum un duhovnic ar divulga secretul spovedaniei, fapt aspru pedepsit în rânduielile bisericeşti, dar cu drept de cetăţenie în sistemul transparenţei fără perdea. Biometria nu numai că nu o sancţionează, dar, dimpotrivă, o legiferează, omul fiind tratat nu ca făptură a lui Dumnezeu, înzestrată cu suflet, inteligenţă şi libertate.
    În concluzie, facem un apel către Domnul Traian Băsescu, Preşedintele României şi garantul respectării Constituţiei, să facă tot ceea ce îi stă în putinţă spre a-i asigura cetăţeanului român dreptul la libertate şi viaţă particulară, în consens cu principiile convieţuirii sociale“.
    Deşii anumite opinii, excesiv de laice cu iz de extremism ateu, susţin ideea inutilităţii intimităţii vieţii şi activităţii personale, a confidenţialităţii relaţiilor private, a convorbirilor telefonice, a mailurilor si pana la legitimarea spionajului şi filajului clasic, informatic sau cu satelitii de supraveghere, cultivând consolarea privind inevitabilitatea unor compromisuri legate de viaţa privată, profesională, socială şi chiar politică , nepăsarea la pierderile suferite, daca ar sti cineva pe unde esti in orice moment al zilei, se impune abandonarea oricărei tentative de supraveghere prin cipuri biometrice, admiţându-se promovarea şi dezvoltarea exclusivă în activitatea economică şi ştiinţifică a tehnicii biodetecţiei şi biolocaţiei resurselor natural- amorfe ale solului şi subsolului.
    Această tehnică de avangardă, în cursul ultimelor decenii a constituit un domeniu de exclusivitate, a cercetării ştiinţifice româneşti, aşa cum se menţionează în continuare:

    “Fântânarul din satele noastre ştie ca nimeni altul să lase în urma lui semne de statornicie şi nobleţe.Minunate locuri de popas şi meditaţie unde îţi poţi linişti setea în zăbuşeala verii. Un ciubăr cu apă limpede şi atât de rece încât o bei cu pauze, deşi pofta îţi dă ghes.Fântânarul :cu meseria deprinsă de la tatăl său ( şi gata s-o transmită fiului, ca într-o iniţiere ce ţine de mitologia ocupaţiilor ), stabileşte fără să şovăe locul fântânii, pentru că simte izvorul.Cumpănit el tatonează dealul sau valea aşa cum ar iscodi cu al treilea ochi întunecimea pământului şi zice: ” Săpăm aici ! “. Şi nu se miră nimeni că acolo este, într-adevăr, un izvor.Fenomenul are o explicaţie ştiinţifică: la unii oameni, organismul reacţionează ca un instrument de măsură, e foarte receptiv atunci când intersectează un câmp electromagnetic ( sau de altă natură !? ) generat, ca în cazul de faţă, de curenţii de apă subterani.

    Referiri la asemenea fenomene există încă din antichitate. De pildă, în Eneida lui Virgiliu sau Cântecul Nibelungilor.Uneori, persoana sensibilă la acest efect foloseşte o nuieluşă sau o tijă metalică bifurcată pe care o şine în mîini.Ea cercetează terenul mergând la pas, iar în momentul detecţiei sursei subterane de apă (sau a filonului de minereu) tija începe să oscileze.În anul 1856, francezul Paramelle, urmărit cu luare aminte de o comisie, indică 388 de izvoare subterane în departamentul Lot. În timpul celui de-al doilea război mondial se foloseau, îndeosebi în pustiu, soldaţi înzestraţi cu asemenea însuşiri.În cadrul armatelor din Africa, fiecare companie tehnică dispunea de un asemenea om.

    O teorie care să explice acest fenomen complex nu s-a cristalizat încă. Oamenii de ştiinţă, urmărind elucidarea sa, au emis tot felul de ipoteze. Cercetătorii români în domeniul psihotronicii (ştiinţă de frontieră, care studiază şi biodetecţia; primul congres internaţional s-a desfăşurat la Praga, în anul 1973 ) se remarcă mai ales în aplicaţiile biomedicale, în transferul informaţiilor la distanţă în sistemul om-plantă, în utilizarea efectului de piramidă, în biofotonică etc.
    S-a avansat ideea că fenomenul biodetecţiei ar avea un caracter magnetohidrodinamic, considerându-se că în corpul omenesc există un organ care primeşte şi prelucrează semnalele din exterior şi nu-i exclus ca sângele să joace rolul de electrolit.Cercuri de specialişti din Franţa, Germania, Elveţia, S.U.A. şi Rusia sunt tot mai interesate să descifreze enigmele care-l ţin încorsetat.În unele ţări sunt instituţii cu un statut bine determinat, profilate pe tehnica biodetecţiei, care funcţionează alături de sectoarele specializate, dotate cu aparatură şi utilaje moderne.
    Atât biometria şi respectiv biolocaţia, ca subdomenii ale biodetecţiei, cât şi biodetecţia propriu-zisă au ca obiectiv practic depistarea surselor de semnale radiestezice naturale generate de zăcăminte de substanţe minerale, neomogenităţi ale scoarţei terestre, diferite corpuri îngropate, ziduri de cetate, identificarea ADN-ului individual, etc, precum şi a semnalelor radiestezice artificiale provenite îndeosebi de la ambarcaţiuni cu vâsle sau cu motor, RFID din sistemul de securitate a produselor din magazine, cipurile biometrice din documente, etc.
    Printre fondatorii şcolii româneşti de radiestezie se numără ing. Simion Simu şi prof. D. Voinov, ale cărui lucrări prezentate la Academia Română în anul 1940 au deschis drum larg investigării acestor procese.
    S-a demonstrat că prezenţa sau absenţa surselor radiestezice sunt evidenţiate de numitele dispozitive indicatoare în formă de L.Şi de straturi încă necunoscute ale sensibilităţii umane, capabile să detecteze semnalul radiestezic- de natură ondulatorie. O experienţă convingătoare – situat la distanţă de peste un kilometru de un vas de mare tonaj, operatorul aflat în mişcare detectează semnalul radiestezic doar atunci când se află pe o linie imaginară ce trece prin mijlocul navei, aceasta generând, pe întreaga ei lungime, o infinitate de semnale radiestezice, înseamnă că ele se însumează conform principiului superpoziţiei, cunoscut în radioelectronică.De asemenea, se evidenţiază posibilitatea ca undele radiestezice să deţină o penetrabilitate practic nelimitată şi o viteză de propagare situată în zona vitezei luminii, etc.
    Aportul savanţilor militari români, definesc o prioritate românească- biolocaţia activă.
    După studii laborioase s-au obţinut primele brevete în domeniul biometriei şi biolocaţiei active: ” Generator omnidirecţional de semnal radiestezic”, ” Generator unidirecţional de semnal radiestezic”, ” Procedeu pentru detecţia rapidă a surselor de semnal radiestezic”, etc. sau lucrări privind ” Metoda de compensare şi metoda de obiectivare a semnalului radiestezic “, ” Metodă de obiectivare a câmpului semnalului radiestezic “, etc.
    Din antichitate şi până în prezent, cei care au avut preocupări în domeniul biodetecţiei nu au făcut decât să constate existenţa semnalelor radiestezice naturale.Construirea unor generatoare de tipul celor menţionate mai sus constituie evenimentul care îngăduie o optică nouă în abordarea biolocaţiei, marchează momentul apariţiei unei aparaturi care să emită în mod controlat şi dirijat asemenea semnale, având, totodată, rolul de a reduce (anihila) ” focarele ” radiestezice naturale sau artificiale, fiind excelente mijloace de separare şi identificare precisă a unei surse, chiar dacă există
    ” câmpuri ” perturbatoare de la surse învecinate.Prin testarea generatoarelor în mediul marin şi fluvial se demonstrează că pot fi găsite epave pe fundul mării, alte obiecte aflate în stare de plutire sau imersiune, de la distanţe ce pot depăşi chiar limita ” vizibilităţii ” radiolocatorului de bord.Procedura se dovedeşte foarte utilă, găsindu-şi aplicare în orientarea navelor pe timp de noapte sau vizibilitate redusă, în prevenirea abordajelor în caz de trafic naval intens etc.
    Aşadar, ataşate la corpul operatorului radiestezist, aceste generatoare, concepute şi realizate în premieră mondială, alăturate celorlalte dispozitive de indicare, permit o selectare de o fineţe remarcabilă. Se poate astfel depista şi localiza un anumit obiect sau o anumită substanţă minerală utilă indiferent de succesiunea sau aglomerarea în scoarţa terestră a altor zăcăminte.Mijloacele biometriei şi biolocaţiei active oferă posibilitatea depistării şi localizării unor surse radiestezice naturale sau artificiale, organice sau tehnice gen cipuri şi a investigării unor fenomene variate, de pildă, studiul reducerii stresului resimţit de echipaje aflate vreme mai îndelungată în condiţii de izolare, cum ar fi în pescuitul oceanic.
    Investigarea metodelor de biolocaţie terestră şi marină a fost urmată de brevetarea unor pocedee şi dispozitive de generare artificeală a semnalelor radiestezice, ca şi a unor generatoare unidirecţionale capabile să anihileze sursele naturale de semnale radiestezice.
    Prospectări efectuate în platoul maritim au arătat posibilitatea utilizării metodei în depistarea zăcămintelor petroliere.
    Deşii în multe domenii practice, biolocaţia activă pate avea aplicabilitate, pionierii români ai acestei tehnici, aflate la frontierele cunoaşterii, merită un plus de receptivitate.
    Cu atât mai mult cu cât este vorba de un domeniu nou, în care fiecare zi, fiecare oră poate aduce noi valori în plan teoretic şi practic, poate constitui momentul decisiv în afirmarea acestei ştiinţe ca prioritate românească.”

    Înbunătăţirea comunicării şi crearea de parteneriate între organele puterii de stat, administraţiei, poliţiei, justiţiei şi cetăţeni şi comunitate sunt două subiecte strâns legate.Filozofia şi strategia organizaţională ajută organele puterii de stat, administraţiei, poliţiei, justiţiei şi pe rezidenţii comunităţii să găsească noi căi de colaborare pentru rezolvarea problemelor delictelor, dezordinii fizice şi sociale şi a deteriorării mediului natural, economic şi politic.
    Pentru o deservire a comunităţii, este important ca organele puterii de stat, administraţiei, poliţiei şi justiţiei să-şi înţeleagă rolul într-o societate democratică.Trebuie să se înţeleagă faptul că drepturile şi libertăţile omului au o importanţă supremă.Dacă se încalcă drepturile şi libertatea unei persoane, acest fapt va avea repercursiuni asupra întregii societăţi.Dacă membrii societăţii consideră că organele puterii de stat, administraţiei, poliţiei, justiţiei îi tratează pe toţi cetăţenii în mod corect şi egal, activitatea autorităţilor de stat şi judiciare devine mult mai uşoară, inspirând încredere şi susţinere din partea acestora.Poporul prin cetăţenii lui, nu trebuie să fie niciodată văzut ca un duşman sau infractor.
    Este important ca în cadrul societăţii,organele puterii de stat, administraţiei, poliţiei, justiţiei şi structurile de informaţii, să-i recunoască ca egali în drepturi, libertăţi, demnitate şi prestigiu, să-i înţeleagă şi să-i respecte pe toţi membrii societăţii.
    Asimilarea acestor principii poate ajuta la eliminarea neâncrederii, asigurând o mai mare eficacitate în activitatea organelor puterii şi administraţiei de stat.
    Organele puterii de stat, administraţiei, poliţiei, justiţiei au un rol important într-o societate democratică.Aceste instituţii cât şi structuriile de informaţii şi contrainformaţii, trebuie să încerce să menţină un echilibru, atât între drepturile, libertăţile şi valorile individului cât şi drepturile, libertăţilor şi valorilor întregii societăţi. Aceste organe trebuie să înţeleagă că atât demnitarii, angajaţii acestor instituţii, ofiţerii de poliţie, procurorii, ca orice cetăţean al societăţii, sunt indivizi care provin din medii diferite, au educaţie, experienţe şi speranţe diferite, fiind în supuşi în măsură tot atât de egală greşelilor intenţionate sau neintenţionate, cât şi unor valori şi virtuţi datorate atribuţiilor, obligaţiilor diferite specifice fiecăruia, în contextul identităţii drepturilor şi libertăţilor tuturor cetăţenilor, indiferent de statutul social al persoanei respective.
    Raportat la cele de mai sus, activitatea de prevenire a delicvenţei şi criminalităţii, trebuie să devină o latură importantă a preocupărilor acestor organe, cu menţiunea respectării permanente a demnităţii umane, a drepturilor, libertăţilor şi valorilor individuale, caracteristice perzumţiei de nevinovăţie.

    În spiritul celor menţionate mai sus şi implicit prin respectarea opţiunii individuale, privind uzul personal de documente electronice şi cipuri biometrice în mod facultativ, autorităţile puterii de stat, administrative, judiciare şi informative, vor contribuii ferm la întărirea drepturilor şi libertăţilor, corespunzătoare următoarelor valori constituţionale:

    CONSTITUŢIA ROMÂNIEI

    Art. 23

    Libertatea individuală
    (1) Libertatea individuală şi siguranţa persoanei sunt inviolabile.

    Art. 26

    Viaţa intimă, familială şi privată
    (1) Autorităţile publice respectă şi ocrotesc viaţa intimă, familială şi privată.
    (2) Persoana fizică are dreptul să dispună de ea însăşi, dacă nu încalcă drepturile şi libertăţile altora, ordinea publică sau bunele moravuri.

    Art. 28

    Secretul corespondenţei

    Art.29

    Libertatea conştiinţei
    (1) …Nimeni nu poate fi constrâns să adopte o opinie,…contrară convingerilor sale.
    (2) Libertatea conştiinţei este garantată. Ea trebue să se manifeste în spirit de toleranţă şi de respect reciproc.

    Art.53

    Restrângerea exerciţiului unor drepturi sau al unor libertăţii
    (1)…………………………………………………………..
    (2)Restrângerea poate fi dispusă numai dacă este necesară într-o societate democratică.Măsura trebuie să fie proporţională cu situaţia care a determinat-o, să fie aplicată în mod nediscriminatoriu şi fără a aduce atingere existenţei dreptului sau a libertăţii.

    Art.57

    Exercitarea drepturilor şi a libertăţilor
    Cetăţenii,….trebuie să-şi exercite drepturile şi libertăţile constituţionale cu bună-credinţă, fără să încalce drepturile şi libertăţile cerlorlalţi.

    În aceste condiţii, se vor putea asigura aplicabilitatea deplină şi respectarea absolută, a următoarelor norme şi normative, specifice oricărui stat democratic:

    Directiva 2002/58/CE a Parlamentului European si a Consiliului
    din 12 iulie 2002, privind prelucrarea datelor personale si protejarea confidentialitatii in sectorul comunicatiilor publice (Directiva asupra confidentialitatii si comunicatiilor electronice)

    PARLAMENTUL EUROPEAN ȘI CONSILIUL UNIUNII EUROPENE,

    avand in vedere Tratatul de instituire a Comunitatii Europene, in special articolul 95,

    avand in vedere propunerea Comisiei [1],

    avand in vedere avizul Comitetului Economic si Social [2],

    dupa consultarea Comitetului Regiunilor,

    hotarand in conformitate cu procedura stabilita la articolul 251 al tratatului [3],

    intrucat:

    (1) Directiva 95/46/CE a Parlamentului European si a Consiliului din 24 octombrie 1995 privind protejarea persoanelor in privinta prelucrarii datelor personale si libera circulatie a acestor date [4] cere statelor membre sa asigure drepturile si libertatile persoanelor fizice in privinta prelucrarii datelor personale, in special dreptul la confidentialitate, pentru a asigura circulatia libera a datelor personale in cadrul Comunitatii.

    (2) Prezenta directiva doreste respectarea drepturilor fundamentale si a principiilor recunoscute in special de Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene. Directiva cauta sa asigure in special respectarea deplina a drepturilor mentionate la articolele 7 si 8 ale Cartei.

    (3) Confidentialitatea comunicatiilor este garantata in conformitate cu instrumentele internationale referitoare la drepturile omului, in special Conventia Europeana pentru Protectia Drepturilor Omului si a Libertatilor Fundamentale si constitutiile statelor membre.

    (4) Directiva 97/66/CE a Parlamentului European si a Consiliului din 15 decembrie 1997 privind prelucrarea datelor personale si protejarea confidentialitatii in sectorul comunicatiilor [5] transforma principiile stabilite de Directiva 95/46/CE in norme specifice pentru sectorul telecomunicatiilor. Directiva 97/66/CE trebui adaptata la dezvoltarea pietelor si a tehnologiilor in domeniul serviciilor de comunicatii electronice pentru a putea asigura un nivel egal de protectie a datelor personale si confidentialitatii utilizatorilor de servicii de comunicatii electronice publice, indiferent de tehnologiile folosite. Aceasta directiva trebuie prin urmare abrogata si inlocuita cu directiva prezenta.

    (5) Noile tehnologii digitale avansate sunt introduse la ora actuala in retelele de comunicatii publice din Comunitate, ceea ce da nastere la cerinte specifice de protectie a datelor personale si a confidentialitatii utilizatorului. Dezvoltarea societatii informationale se caracterizeaza prin introducerea de noi servicii de comunicare electronica. Accesul la retelele digitale mobile a devenit posibil pentru publicul larg. Aceste retele digitale au capacitati si posibilitati extinse de prelucrare a datelor personale. Dezvoltarea transfrontaliera reusita a acestor servicii depinde in parte de increderea utilizatorilor ca nu le va fi incalcat dreptul la confidentialitate.

    (6) Internetul a rasturnat structurile de piata traditionale furnizand o infrastructura comuna la nivel global pentru o gama foarte larga de servicii de comunicare electronica. Serviciile de comunicare electronica publice prin internet deschid noi posibilitati pentru utilizatori, dar reprezinta si noi riscuri pentru datele lor personale si pentru confidentialitatea comunicatiilor lor.

    (7) In cazul retelelor de comunicatii publice, ar trebui adoptate acte cu putere de lege, norme administrative si norme tehnice pentru protejarea drepturilor si libertatilor fundamentale ale persoanelor fizice si a intereselor legitime ale persoanelor juridice, mai cu seama in privinta capacitatilor in crestere de stocare automata si de prelucrarea a datelor referitoare la abonati si utilizatori.

    (8) Actele cu putere de lege, normele administrative si normele tehnice adoptate de statele membre cu privire la protejarea datelor, a confidentialitatii si a intereselor legitime ale persoanelor juridice in sectorul comunicatiilor electronice ar trebui armonizate pentru a evita obstacolele pe piata interna a comunicatiilor electronice in conformitate cu articolul 14 din tratat. Armonizarea ar trebui limitata la cerintele necesare pentru a garanta ca promovarea si dezvoltarea de noi servicii de comunicatii electronice intre statele membre nu sunt stanjenite.

    (9) Statele membre, prestatorii si utilizatorii interesati, impreuna cu organismele competente din cadrul Comunitatii, ar trebui sa coopereze pentru introducerea si dezvoltarea tehnologiilor relevante in cazul in care acest lucru este necesar pentru aplicarea garantiilor stabilite prin prezenta directiva si tinand seama mai ales de obiectivul de minimizare a prelucrarii de date personale si de utilizare de date anonime sau de pseudonime in cazul in care acest lucru este posibil.

    (10) In sectorul comunicatiilor electronice, Directiva 95/46/CE se aplica in special acelor chestiuni care privesc protejarea drepturilor si libertatilor fundamentale care nu sunt acoperite in mod anume de dispozitiile prezentei directive, inclusiv obligatiile de control si drepturile persoanelor individuale. Directiva 95/46/CE se aplica serviciilor de telecomunicatii non-publice.

    (11) La fel ca Directiva 95/46/CE, prezenta directiva nu se refera la chestiuni de protectie a drepturilor si libertatilor fundamentale legate de activitati care nu sunt reglementate de legile comunitare. Prin urmare, aceasta nu aduce atingere echilibrului existent intre dreptul indivizilor la confidentialitate si posibilitatea ca statele membre sa ia masurile stipulate la articolul 15 alineatul (1) al prezentei directive, posibilitate necesara in vederea protejarii sigurantei publice, apararii si sigurantei statului (inclusiv bunastarii economice a acestuia, in cazul in care activitatile respective sunt legate de chestiuni de siguranta statului) si intaririi legii penale. In consecinta, prezenta directiva nu interzice statelor membre sa efectueze interceptari legale ale comunicatiilor electronice sau sa ia alte masuri pentru atingerea scopurilor mentionate anterior, daca acest lucru este necesar si in conformitate cu Conventia Europeana pentru Protectia Drepturilor Omului si a Libertatilor Fundamentale, asa cum este aceasta interpretata de Curtea Europeana a Drepturilor Omului. Aceste masuri trebuie sa fie corespunzatoare, strict proportionale cu scopul urmarit si necesare in cadrul unei societati democratice si trebuie insotite de precautiile corespunzatoare in conformitate cu Conventia Europeana pentru Protectia Drepturilor Omului si a Libertatilor Fundamentale.

    Legea 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter persoanal si libera circulatie a acestor date
    Art. 3 lit. a
    Date cu caracter personal – orice informatii referitoare la o persoana fizica indetificata sau identificabila ; o persoana identificabila este acea persoana care poate fi identificata, direct sau indirect, in mod particular prin referire la un numar de identificare ori la unul sau mai multi factori specifici identitatii sale fizice, fiziologice, psihice, economice, culturale sau sociale
    Art3, lit.b
    Prelucrarea datelor cu caracter personal – orice operatiune sau set de operatiuni care se efectueaza asupra datelor cu caracter persoanal, prin mijloace automate sau neautomate, cum ar fi coelctarea, orcganizarea, stocarea, modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, dezvaluirea catre terti prin transmitere, diseminare sau in orice alt mod, alaturarea sau combinarea, stergerea sau distrugerea.

    19.03.2009
    Timişoara

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate