CONFIRMAREA AUDIO DE LA PARINTELE JUSTIN

17-01-2009 Sublinieri

IN ATENTIA CARCOTASILOR SI DETRACTORILOR PARINTELUI JUSTIN:

073-parintele-iustin-parvu-manastirea-petru-voda

Confirmarea AUDIO (mp3)

Parintele Justin Parvu da o lectie de smerenie si confirma autenticitatea Apelului sau

Cuvantul pe care l-am adresat eu poporului nostru ortodox este cuvantul meu care l-am adresat cu toata convingerea si sinceritatea si pentru cei care cred ca este cu adevarat sa fie binecuvantati, iar cei care nu cred ca este cuvantul meu, sa-i lumineze Dumnezeu. Cine are buna constiinta si e un om de buna credinta, ramane sa creada ceea ce-i asternut pe hartie. Cine se-ndoieste, cine nu crede ramane in necredinta lui si Dumnezeu sa-l binecuvanteze, sa-l lumineze. Asta-i.. ce sa mai spunem ? Daca ar fi sa stam ca comentam din nou convorbirea asta, tre sa luam de la inceput iara si sa intram in niste lucruri care poate is chiar cu adevarat periculoase. Ca sa le expunem in totalitate ar trebui sa ne luam de masonerie, sa ne luam de sionism, de fortele americane, de crimele care se intampla in toata lumea, sa ne luam de clonarile si urgiile care se intampla, de noua ordine mondiala, sa ne luam de injectiile care vin acum si le impun copiilor si tinerilor ca sa nu nasca si toate lucrurile care duc la aceiasi concluzie: ca sunt iudeii de alta data care au ucis 14 mii de prunci… si azi au acelasi plan de criminalitate in viata poporului crestin ortodox. (transcris de fratii de la Apologeticum)

***

In completarea Apelului Parintelui Justin Parvu privind lupta contra Cipurilor Fiarei, Monahul Filotheu explica Ce sunt cipurile

rfidpowder

Ce sînt cipurile?[1]

– de Parintele Filotheu Balan, material redactat la dorinţa P. Iustin, în completare la
cele spuse de sfinţia sa în scrisoarea deschisă.

Cipurile RFID [2] sînt o creaţie tehnologică recentă, menită iniţial să înlocuiască codul de bare de pe produsele din magazine. În general, ele sînt compuse dintr-un cip electronic (care permite stocarea datelor şi alte operaţiuni electronice) conectat la o antenă miniaturală, putînd fi aplicate pe diferite obiecte.

Dispozitivul cu antenă poate fi detectat de cititoare speciale. Cipurile RFID sînt de două feluri, active şi pasive, după felul construcţiei lor; astfel, cipurile active sînt conectate la o baterie, iar detectarea lor se poate face de la o distanţă de cel mult 100 de metri, iar cele pasive nu sînt prevăzute cu baterie, ci pot fi citite numai prin apropierea lor de un cîmp electric creat de un cititor special, detectarea lor fiind deocamdată imposibilă la distanţe mai mari de 10 metri. Cînd un cititor RFID emite un semnal radio, cipurile din apropiere reacţionează transmiţînd datele către cititor.

Dacă iniţial producerea lor a avut un scop exclusiv comercial, cipurile putînd stoca mult mai multe date decît codul de bare, în ultimii ani mai multe firme producătoare de astfel de dispozitive s-au orientat pe producerea de cipuri şi pentru alte aplicaţii, precum acte de identitate, carduri de sănătate, carduri de credit, bancnote, etc. S-a mers pînă acolo, încît, invocîndu-se anumite situaţii excepţionale, să se urmărească implantarea unor astfel de cipuri în corpul uman[3]. Experimentele au început cu implantarea animalelor de casă, pentru a fi mai uşor recuperate în cazul rătăcirii lor, şi au continuat cu cîteva cazuri umane particulare. Avantajul” implantului electronic este acela că cipul ar putea fi alimentat în permanenţă de căldura corpului uman, transformîndu-l în cip activ, deci detectabil de la mare distanţă. Deocamdată cipurile RFID implantate oamenilor au fost exclusiv pasive.

Din datele pe care le deţinem la momentul de faţă (2009, Ianuarie) progresul tehnologic a permis miniaturizarea cipurilor produse de firma Hitachi (denumite μChip/mu chip) pînă la dimensiunea de 0.04 x 0.04 mm, fiind practic invizibile pentru majoritatea oamenilor. Momentan se produc cîteva miliarde de astfel de cipuri pe an, preţul lor fiind, în medie, puţin peste un eurocent.

În cele ce urmează descriem cîteva din avantajele şi din dezavantajele tehnologiei cipurilor RFID, pentru informarea tuturor celor interesaţi, materialele pe această temă fiind extrem de puţine în limba română.

Avantaje ale cipurilor RFID:

1. Dată fiind capacitatea de stocare a cipurilor, alăturarea lor unui produs face posibilă identificarea rapidă şi reducerea timpului petrecut de clienţi şi de vînzători la cumpărarea respectivului produs. Cititoare speciale ajută la identificarea şi evaluarea corectă întru-un timp extrem de scurt a tuturor produselor cumpărate de un client fără a mai fi nevoie ca vînzătorul să le treacă pe fiecare în parte prin faţa cititoarelor de coduri de bare.

2. Prezenţa cititoarelor de cipuri RFID pe rafturile supermarketurilor imbunătăţeşte vînzările anumitor produse, administratorul ştiind cu precizie ce anume s-a vîndut şi în cît timp. Astfel se pot elimina timpii morţi pînă la refacerea stocului în cazul epuizării unui produs şi nevoia personalului care să supravegheze rafturile de produse.[4]

3. Controlul anumitor produse farmaceutice de la punctul de producţie la punctul de desfacere elimină posibilitatea dispariţiei substanţelor periculoase sau cu folosire specială şi permite identificarea oricărei încercări de sustragere a lor.

4. Controlul anumitor produse toxice care ar putea ieşi de sub stricta supraveghere.

5. În diferite sporturi desfăşurate contra-cronometru se poate determina cu mult mai multă precizie timpul parcurs pînă la linia de sosire.

6. Prezenţa cipurilor pasive în paşapoarte [5] a fost considerată o experienţă pozitivă de către guvernele ţărilor care le-au introdus pînă azi [6], pentru îmbunătăţirea controlului asupra cetăţenilor lor care călătoresc peste hotare. Anumite ţări permit nu doar citirea respectivului cip la ieşirea/intrarea în ţară, ci şi stocarea acestor date în cipul RFID din paşaport.

Dezavantaje ale cipurilor RFID:

1. Codul de bare de pe majoritatea covîrşitoare a produsele aflate azi pe piaţă conţine explicit numărul 666, cu trimitere directă la pasajele din Apocalipsă referitoare la numărul numelui fiarei. Înlocuirea codului de bare cu cipul RFID pentru produsele din comerţ nu a fost niciodată adusă la cunoştinţa publicului ca pe o cucerire ştiinţifică cu care pe viitor vom reuşi să scăpăm de numărul 666 de pe cumpărăturile noastre. Dimpotrivă, cu mult mai grav chiar, prezenţa obligatorie a cipurilor în documentele de identitate personală şi pe majoritatea produselor de pe piaţa viitorilor ani, adică atît la cumpărător, cît şi la produsul cumpărat, ne trimite automat cu gîndul la versetul 13:17 din Apocalipsă: Ca nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, fără numai cel ce are semnul, sau numele fiarei, sau numărul numelui ei. Pînă astăzi nici una din firmele producătoare de cipuri RFID nu a făcut dovada lipsei numărului 666 din memoria acestor cipuri pe care unii le vor obligatorii şi în actele de identitate din România.

2. Informaţiile din memoria cipului pot fi citite de către orice cititor, nu doar de către cele specializate. Astfel, cu un simplu calculator performant, orice date, oricît de criptate ar părea, pot fi sparte într-un timp extrem de scurt. Conectarea acestor informaţii cu anumite baze de date publice din cîteva ţări poate oferi în cîteva minute toate informaţiile vitale despre persoana căreia i se scanează (cu ştiinţă sau fără!) un document personal prevăzut cu cip RFID. Din acest moment, posesorul de buletin / paşaport / carnet de conducere / card de sănătate / card de credit [7] care conţine cip devine cea mai uşoară pradă în faţa oricui are un cititor de cipuri RFID şi un calculator. Pretextul eliminării terorismului pentru impunerea acestor cipuri este nimic altceva decît praf în ochi, orice terorist cu o minimă dotare electronică putînd dispune după bunul plac de informaţiile obţinute atît de uşor. Cu atît mai rău se întîmplă în cazul în care anumite state caută să-şi impună controlul total asupra cetăţenilor lor. Se va şti în orice clipă unde sîntem, cu cine sîntem, de unde venim şi încotro ne îndreptăm, ce am cumpărat şi în ce cantitate. Practic libertatea va deveni un mit, o frumoasă amintire de pe vremea părinţilor noştri.

3. Prin prezenţa cititoarelor de cipuri RFID în toate automobilele produse de marile firme auto din 2005 pînă azi, în trenuri, autobuze, avioane, magazine, gări, metrouri [8], şi pe principalele artere de circulaţie s-a început deja impunerea controlului total asupra omenirii.

4. Dimensiunea de astăzi a acestor cipuri le face să fie practic imposibil de detectat cu vreunul din simţurile omeneşti. Necesitatea hranei şi a îmbrăcămintei va face ca nimeni să nu poată sta departe de sistemul electronic de control total.

5. Unicitatea fiecărui cip RFID face ca orice document personal şi ca absolut tot ce se vinde şi se cumpără să poată fi monitorizat cu mare precizie. Prin efectuarea plăţii unui produs prevăzut cu cip nu se dezactivează cipul, ci acesta continuă să rămînă veşnic funcţional.

6. Cantitatea imensă de date cerută de o astfel de dezvoltare a industriei cipurilor RFID face absolut necesară existenţa unor gigantice baze de date unde se vor stoca informaţiile de pe cipuri, tranzacţiile financiare, rutele de călătorie, timpul petrecut în anumite locuri şi alte date ce vor fi folosite după bunul plac al posesorilor acestor baze de date. Conectarea acestor imense baze de date cu bazele de date personale aflate în evidenţa statului sau ale unor terţe companii duce la controlul total asupra individului.

7. Cititoarele de carduri pot fi ascunse în orice tip de material, introducerea lor în uşi, pavaje, podele, rafturi, tejghele, făcînd imposibilă cunoaşterea momentului în care cineva a fost scanat.

8. Microcipurile implantate la animale au provocat cancer în aproximativ 10% din cazurile implanturilor. Ţesutul cancerigen a apărut întotdeauna în jurul cipului RFID. [9]

9. Cipurile RFID sînt sensibile la anumite tipuri de radiaţii ori contactul cu surse încărcate cu electricitate. Astfel, microundele le fac să explodeze, în cazul implanturilor provocînd dezastre biologice. Devine imposibilă folosirea lor la oameni sau animale care au acces în zone cu astfel de radiaţii.

10. Cipurile implantate nu au stabilitate în ţesutul implantat, de multe ori, în urma mişcărilor organismului migrînd din locul unde au fost implantate şi necesitînd intervenţii chirurgicale. De asemenea, ele, în forma în care există astăzi, se pot sparge în interiorul ţesutului şi provoca răni cu diferite grade de pericol.

11. Anumiţi bolnavi din cîteva spitale au primit implanturi cu cipuri RFID fără să îşi dea acordul şi fără să ştie de ele. Astfel s-a întîmplat la clinica de bolnavi Alzheimer West Palm Beach din Florida, începînd cu anul 2007. Astfel de cazuri se pot generaliza, mai ales sub presiunea unor legi sau în cazul unor situaţii extreme precum starea de război.

12. Posesorii de animale de casă au fost obligaţi în Portugalia, Noua Zeelandă, Singapore, Bangkok, şi cîteva state din SUA să îşi implanteze animalele de casă cu cipuri RFID. De asemenea, de cîţiva ani buni şi posesorii de vaci, oi, capre, din România, sînt obligaţi să ataşeze un astfel de cip RFID tuturor animalelor producătoare de lapte, fără vreun motiv raţional.

13. Vigilenţa celor ce sînt chemaţi să verifice autenticitatea actelor va scădea foarte mult, de vreme ce un astfel de cip va certifica datele înscrise şi fotografia din paşaport, determinînd autorităţile să se încreadă în puterea cipului de a nu fi falsificat. Cercetări recente [10] arată că extragerea şi chiar falsificarea datelor din cipul RFID din paşapoarte este cît se poate de simplă pentru cineva cu minime cunoştinţe în domeniul informatic.

Mica trecere în revistă de mai sus trage un semnal de alarmă asupra raţionalităţii existenţei cipurilor RFID în actele de identitate din România. Nu au trecut nici 20 de ani de cînd fraţii şi părinţii noştri au murit cu nădejde în suflet strigînd „Libertate, te iubim, ori învingem, ori murim!”. Din Ianuarie 2009 a început, cu o grabă suspectă, eliberarea de paşapoarte şi permise de conducere cu cip RFID, fără ca cineva din România să cunoască în detaliu datele stocate pe cip. Ni s-a spus doar, fără a putea verifica în vreun fel, că vor fi stocate datele personale, imaginea feţei şi a două amprente digitale.

Dacă amprentarea unora dintre cetăţenii români din Italia ne-a umplut de indignare pe toţi, la doar cîteva luni după această idee care nu s-a pus în practică nu a fost nici o reacţie din partea nimănui la ideea amprentării obligatorii a celor ce vor să-şi facă acum paşaport sau carnet de conducere. Putem spune fără să greşim că primirea actelor electronice înseamnă şi nevrînd asocierea numărului 666 cu datele de identitate personală, cu numele propriu şi cu fotografia personală, cu alte cuvinte cu chipul lui Dumnezeu, călcînd cuvîntul Sfîntului Pavel: Au nu ştiţi că trupul vostru este lăcaş Duhului Sfînt ce locuieşte întru voi, pe care îl aveţi de la Dumnezeu, şi nu sînteţi ai voştri? Că sînteţi cumpăraţi cu preţ. Proslăviţi dar pe Dumnezeu în trupul vostru şi întru duhul vostru, care sînt ale lui Dumnezeu. (1 Corintheni 6:19-20) şi aducînd pedeapsa scrisă în cartea Apocalipsei: Şi al treilea înger a urmat lor, zicînd cu glas mare: Oricine se închină fiarei şi chipului ei, şi ia însemnare pe fruntea sa sau pe mîna sa, şi acesta va bea din vinul mîniei lui Dumnezeu cel dres neamestecat în paharul mîniei Lui, şi se va chinui cu foc şi cu piatră pucioasă înaintea Sfinţilor Îngeri şi înaintea Mielului. Şi fumul chinului lor în vecii vecilor se suie; şi nu au odihnă ziua şi noaptea cei ce se închină fiarei şi chipului ei, şi cel ce ia semnul numelui ei. (14:9-11) De asemenea: Şi am auzit Glas mare din Biserică zicînd celor şapte îngeri: Duceţi-vă şi vărsaţi vasele mîniei lui Dumnezeu pe pămînt. Şi s-a dus cel dintîi, şi a vărsat vasul său pe pămînt, şi s-a făcut rană rea şi mare în oamenii cei ce aveau semnul fiarei, şi cei ce s-au închinat chipului ei. (16:1-2).

S-a încercat să se spună că nu aceasta (cipul din paşapoarte şi permisele de conducere) este pecetea din Apocalipsă, pentru că nu este pe mînă şi nici pe frunte. Dar nu este nevoie să fie, de vreme ce sistemul electronic batjocoreşte prin asocierea numărului fiarei, 666, chipul lui Dumnezeu din noi şi numele primit la Sfîntul Botez. Să stăm drepţi în faţa autorităţilor statului care ar trebui să ne apere drepturile, nu să ni le restrîngă, şi să cerem să ni se garanteze prin lege libertatea pentru care fraţii şi părinţii noştri au plătit preţ de sînge. Să le aducem aminte că şi cei ce ne conduc vor da socoteală pentru această mişelească încercare de înrobire a poporului creştin ortodox. Să mărturisim cu preţul vieţii sfînta credinţă ortodoxă, ca să ne învrednicim şi noi de răsplata făgăduită mărturisitorilor Ortodoxiei:

Şi am văzut scaune, şi au şezut pe ele, şi judecată li s-a dat lor, şi pe sufletele celor tăiaţi pentru mărturia lui Iisus, şi pentru cuvântul lui Dumnezeu, şi care nu s-au închinat fiarei, nici chipului ei, şi nu au luat semnul pe fruntea lor, şi pe mîna lor; şi au vieţuit şi au împărăţit cu Hristos o mie de ani. Iar ceilalţi morţi nu au înviat până nu se va sfârşi mia de ani. Aceasta este învierea cea dintâi. Fericit şi sfânt este cel ce are parte întru învierea cea dintâi; peste aceştia moartea cea de a doua nu are putere, ci vor fi preoţi ai lui Dumnezeu şi ai lui Hristos, şi vor împăraţi cu El o mie de ani. (Apocalipsa 20:4-6)

Monahul Filotheu Bălan, Mănăstirea Petru Vodă

La pomenirea Sfinţilor Athanasie şi Chiril ai Alexandriei, Mărturisitorii Ortodoxiei

______________________________________________________________________

1 Materialul care urmează a fost alcătuit folosind în principal sursele puse la dispoziţie de Electronic Frontier Foundation şi de CASPIAN, două organizaţii din SUA care luptă pentru libertatea individuală în faţa măsurilor de urmărire şi control electronic impuse de guverne.

2 Prescurtare de la Radio Frequency Identification Device.

3 Pînă acum cunoaştem cazurile a aproape 16 politicieni şi oameni de afaceri din Mexic, mai mult de 300 de personae implantate în SUA de firma Verichip Corporation, cîteva zeci de copii din Columbia, cîteva zeci de oameni de afaceri din Spania şi mai multe zeci de deţinuţi din Marea Britanie.

4 Cu adevărat despre aceasta vorbeşte şi Sfîntul Apostol Pavel în prima sa epistolă către Timothei: Iar cei ce vor să se îmbogăţească, cad în ispite şi în curse, şi în pofte multe fără de socoteală şi vătămătoare, care cufundă pre oameni în pierire şi în pierzare. Că rădăcina tuturor răutăţilor este iubirea de argint, pe care unii poftindu-o au rătăcit din credinţă, şi s-au pătruns cu dureri multe. (6:9-10)

5 Conform standardului ISO 14443, care specifică obligativitatea lipsei de contact fizic a cipurilor din paşapoarte şi specificarea prezenţei acestora pe copertă.

6 Malaiezia în 1998, Irlanda, Japonia, Pakistan, Germania, Portugalia, Polonia, Spania în 2006, Marea Britanie, Australia şi SUA în 2007, Serbia şi Korea în 2008, România în 2009.

7 Firma MasterCard a scos cipurile RFID de pe cărţile sale de credit în urma constatării unor fraude cu mult mai mari decît cele

existente pînă la introducerea lor.

8 Spre exemplificare, metroul din Moscova a introdus aceste cititoare pentru prima dată în Europa în anul 1998.

9 Albrecht, K. “Microchip-Induced Tumors in Laboratory Rodents and Dogs: A Review of the Literature 1990-2006.

10 http://omroep.vara.nl/tvradiointernet_detail.jsp?maintopic=424&subtopic=38690 şi http://www.theregister.co.uk/2006/08/04/cloning_epassports/

iad-biometric-id


Categorii

Noua ordine mondiala/ Masonerie, Parintele Iustin Parvu

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

51 Commentarii la “CONFIRMAREA AUDIO DE LA PARINTELE JUSTIN

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 2 >>

  1. mesaj personal pt adm:am fost la Petru Voda in octombrie anul trecut,si cunoscandu-i cat de cat pe monahii de acolo am aflat ca joi,cu o zi inainte de a ajunge eu,au incercat sa-l omoare otravindu-l.Si atunci cum nu putem avea incredere in acest om care e mai mult,,DINCOLO,,decat aici cu noi,dar Dumnezeu l-a mai lasat un pic cu noi?pentru pacatele noastre…Doamne ajuta.

  2. Da, asa este.
    Rusii l-au si ucis pe un cecen stiind unde se afla din cauza tel.mobil.

    Telefon, email, ceea ce se discuta pe messenger, totul este stocat dintotdeauna.
    Faptul ca acum se fac legi pentru asta nu poate sa insemne decat ca au nevoie de un cadru legislativ pentru a ‘aranja’ pe cineva in instanta, la o adica.
    De altfel Pr Iustin a spus mai demult ca telefoanele mobile si internetul sunt create chiar cu scopul de a urmari omul.
    Noi suntem obisniuti din perioada comunista sa fim urmariti cu turnatoria si dosarul la securitate.
    Niste senatori care discutau la un restaurant si-au oprit tel mobile si AU SCOS SI BATERIA la un moment dat, explicand cuiva ca inchise fiind se pot folosi la ‘ascultat’.
    Deci cam dintotdeauna tehnica noua e pusa la lucru. TV-urile, a fost un scandal in vest erau folosite ca sa te filmeze. Aproape sigur si calculatorul e la fel, fiindca Windows-ul a fost surprins ca are niste portite prin care se mai plimba bitisori incoace si incolo.

    Mare placere imi face sa citesc comentariile voastre si sa vad ca sunt deja citeva mii de romani care au raspuns la apelul parintelui.
    Sa ne innoim cu pocainta si sa stam in ascultare de pr Iustin si de biserica.
    Nadajduiesc ca si dintre ierarhi sa apara un cuvant de intarire impotriva cipurilor, dar e posibil sa fie santajati.
    Patriarhul nu iubeste Manastirea Petru Voda, a marginalizat-o cit de mult a putut. Pe parintele Iustin il stie de mult, dar parintele fiind cu credinta ortodoxa strabuna nu dadea bine cu ecumenismul altora.
    Pr Iustin a si coborat din munte la varsta dansului sa-l roage pe Daniel sa ierte pe un preot caterisit pe nedrept, fara judecata, insa nu s-a sinchisit nimeni de rugamintea pr Iustin.
    In alte vremuri imparatul venea la batrinul staret sa ia binecuvantare, insa acum cei care conduc biserica noastra acum dorm linistiti uitand ca au o misiune data de Dumnezeu, sa pastoreasca turma asta de romani dezorientati.
    Totul e dezlinat dar s-a mai intimplat la noi in mari vremuri de restriste sa ridice Dumnezeu un ajutor si asa am rezistat intre imperii care mereu au vrut sa ne inghita.
    La Dumnezeu e nadejdea sa amane urgia Lui si sa ierte pacatele noastre.

  3. Mesaj de raspuns
    Din fericire, mesajul acesta este o facatura. Cine priveste cu atentie isi da seama de aceasta si mai ales de faptul ca este o compilatie de raspunsuri dintr-un interviu. Se vede in primul rand modalitatea perversa a interlocutorului de a pune problema. Nu i se citeste textul intreg parintelui, nu i se aduce la cunostinta comentariile altor parinti (vezi Savatie) care au perceput in esenta ceea ce vrea parintele Iustin Parvu sa spuna crestinatatii. Inantam intr-un sistem al carui lat se strange pe zi ce trece si afundam ca si crestini in aceasta plasa. Traim aceste vremuri de restriste unde duhovnici de marca nu prea mai exista, nu exista o catehizare a crestinilor in adevaratul sens patristic samd. E lesne de inteles ca acei care acum nu se pot impotrivi unui sistem pervers de inregimentare a populatiei nici mai tarziu nu o pot face. Acum ar fi fost un moment in care avand un batran cu viata sfintita in frunte sa iesim in fata slugilor satanei si sa le demonstram ca noi ca si crestini am inteles planul lor, avem taria de a ne impotrivi acestuia cu ajutorul lui Dumnezeu si putem invinge precum ninivitenii altadata pocaindu-ne. E trist ca unii incearca sa mute batalia intre noi si ca mai sunt si preoti. Cititnd sfintii parinti putem intlege concret ceea ce s-a spus ca chiar mai marii nostri pastori ne vor vinde. Sunt realitati pe care le poate vedea numai cel care traieste in duhul lui Hristos. Vom fi considerati nebuni de cei ce nu pricep acestea. Parintele Iustin nu ne indeamna la tulburare nici la disperare si nici la fapte necugetate. Este doar timpul sa ne organizam, sa manifestam pasnic prin rugaciune prin participare la conferinte, adunari crestine si sa-i facem sa inteleaga pe cei de sus ca talpa si prostimea tarii cunoaste glasul Pastroului Cel Mare si ca va sti sa actioneze la momentul potrivit cum se cuvine. Acum se cuvine sa aratam celor mai mari ca ne pasa de mantuirea sufletului nostru, ca ne pasa de viitorul copiilor nostri. Deja romanul este intr-o letargie si nu-i mai pasa ce se intampla cu tara lui, cu conducerea lui, cu traditiile lui, cu cultura lui, cu istoria lui, cu tot ceea ce Dumnezeu i-a lasat. Ma doare sufletul cand vad cum un mare duhovnic este manipulat si inselat prin prezentarea unor fraze rupte din context, cu o mojicie de nedescris. Rusine! Oricum ptr unii acest mesaj va fi o rasuflare, o usurare ptr ca s-au vazut in fata unei decizii importante in viata lor. Aceasta clipa va sosi candva, cine stie cand. Poate o vom prinde noi sau copii nostri. Cert este ca suntem aproape. Dar se vede de la o posta ca nu suntem capabili sa rezistam cu barbatie duhovniceasca unui astfel de eveniment. S-au panicat necredinciosii sau caldiceii ptr ca nu-L au ca temelie pe Hristos Cel din capul unghiului. Ceea ce ne este noua in putinta a face, Dumnezeu ne-o cere cu staruinta, iar ceea ce este cu neputinta la noi va face El. Acum este momentul ca crestinatatea sa-si arate credinta – fidelitatea in fata tavalugului satanist. Pot umple eu vazduhul de vorbe caci cel ce pricepe pricepe iar cel ce nu pricepe, nu pricepe.
    Dumnezeu sa ne ajute!

  4. Da ‘ o sa-i judece Dumnezeu pe toti cei care imbraca haina preoteasca si slujesc altcuiva.
    Sigur ca se incearca dezbinarea acestui popor crestin. Dar daca la oameni le explici pe indelete ce se intampla cu cipurile astea si cu amprentele si cu toate astea inteleg. Eu am adunat ceva semnaturi si pe hartie si i le tri mit parintelui Iustin Parvu. Recomandata cu confirmare de primire ca sa fiu sigura ca ajunge scrisoarea .
    Dumnezeu si Maica Domnului sa ne aiba in paza lor.

  5. Sa fim alaturi de parintele Justin si sa cerem ajutor la Dumnezeu. In Sfanta Scriptura gasim mult ajutor. Sa avem pe buzele noastre Psalmii cei insuflati de Duhul Sfant. De mare folos este Ps.82 pentru vremurile de acum:

    “Dumnezeule, cine se va asemana Tie? Sa nu taci, nici sa te imblanzesti Dumnezeule!
    Ca iata vrasmasii Tai s-au intaritat; si cei ce Te urasc pe Tine au ridicat capul.
    Asupra norodului Tau au mestesugit gand, si s-au sfatuit impotriva sfintilor Tai.”(Ps.82, 1-3)

    Doamne ajuta!

  6. Sugerez ca cei care au demarat proiectul “Din temnite spre sinaxare” sa se mobilizeze si de aceasta data si sa initieze o campanie de informare a populatiei cu privire la obligativitatea cipurilor din pasapoarte si permise auto.

    Proiectul mai sus-mentionat s-a derulat cu binecuvantarea Parintelui, si cred ca daca s-ar implica, prin petitie si strangerea de semnaturi la nivel national, nu numai virtual, s-ar reusi abrogarea legii.
    Sunt “vizibili” din punct de vedere public, au la dispozitie canale media (site-uri, bloguri, portaluri ortodoxe), prelegerile se adreseaza unor categorii variate de public si ar putea deschide mintile multora din cei care inca se mai indoiesc ca avertismentul Parintelui este nefondat.Dupa cum spunea si Parintele, acum nu e timpul pentru vorbarie si conferinte, ci este cazul sa se ia atitudine.

    Pentru Dan Puric, Danion Vasile, si alte asemenea persoane publice, Parintele Justin este modelul de marturisitor autentic, de traitor cu viata sfanta si cred ca implicarea dansilor ar avea un impact mai puternic asupra oamenilor.
    Danion a vorbit chiar de inainte-mergatorii antiChristului si vedem cum incepem sa traim chiar noi acele timpuri.

    Sfintia Sa nu doreste sa alarmeze inutil oamenii, sa ii faca sa intre in panica si nu ar fi rostit acest comunicat, daca nu ar fi considerat ca este absolut necesar, pentru ca altfel am fi continuat sa traim in aceeasi ignoranta si nepasare, in graba noastra de a imita modelele din vest, indiferent daca ne sunt folositoare sau nu.

    Cand spunea de “taierea apelor”, a vrut sa ne atraga atentia ca e momentul sa ne stabilim prioritatile, sa avem puterea de a discerne, sa nu mai fim ghidati de obsesia spre consum si de copierea fara discernamant a (NON)valorilor europene.

    Cand vorbea de “Omul frumos”, Dan Puric se referea probabil si la Parintele Justin si la mucenicii din inchisori, la Parintele Cleopa, la Valeriu Gafencu, la Parintele Ilie Lacatusu, oameni pe care suferinta i-a purificat, i-a innobilat, si i-a sfintit.

  7. De la capatul pamintului din Australia, avind 21 de ani de pribegie de cind eram copii, cu lacrimi in ochi si cu inima infrinta, la indrumarea si asculatarea duhovvnicului nostru iersochimonahul Parintele Prodromos (care este in tara si a carui binecuvintare nu o meritam, justificind cu atit mai mult marea milostivire pe care o are Bunul Dumnezeu catre noi pacatosi si chiar si catre oile pierdute pe care nu ne-a parasit) am intratat si noi pacatosii pe acest site ca sa ne alaturam tuturor buni credinciosilor ortodocsi din toata lumea si sa-l marturisim pe Domnul nostru Iisus Hristos prin a ne opune dupa putinta noastra si dupa voia lui Bunul Dumnezeu acestui val care ne copleseste, de “vremuri grele”.

    Nu trebuie si nu ne este cu putinta sa identifica cu exactitate unde sintem acuma in momentul dat, dar dupa cum a spus unul/una dintre fratii nostri crestini intr-un citat de mai sus “simtim” ca ceva nu este bine, ne spune constiinta. “Constiinta” dupa cum o numim noi in lumea aceasta vremelnica si desarta, caruia noi nu-i prea dam importanta, este dupa cum ne invata sfintii parinti, lumina si harul Duhului Sfint care zace in rarunchi inimii noastre si care tot timpul ne spune ce este bine si ce este rau si ne mustra, iar in ziua Judecatii cind v-om da raspuns in fata lui Bunul Dumnezeu, nici noi nici pagini nu vor putea folosi scuza “n-am stiut”, fiindca Bunul Dumnezeu ne va spune “a-ti stiut, v-a spus constiinta” pe care ne-a daruit-o ca indrumare si aparare.

    Mai presus de toate, trebuie sa facem “ascultare” la alesii, bunii, si mult induhovnicitii slujitori ai Bunului Dumnezeu ca si prea cuviosul Parinte Iustin Pirvu a carui intelepciune si har noi nu putem sa le cuprindem cu mintile noastre slabe. Dupa cum ne invata duhovnicul nostru prea cuviosul Parinte Prodromos “smerenia si ascultarea” le intrece pe toate. Si inca o alta pilda recenta pe care ne-a invatat, “Atita timp cit mai sunt ispite, este bine”. Este semn ca Bunul Dumnezeu nu ne-a parasit.

    Iar pentru cei care au avut citeva comentarii cu semnul intrebarii sau mai negative, raspunsul este atit de simplu “Cred” ….”Cred intru unul Dumnezeu”. Aici nu este loc pentru “ratiune” caruia este supusa mintea cu toate rationalizarile ei, ca stiinta arata asa… si technologia asa… Nu “mintea” si cu “ratiunea” este supusa lumii desarte si este patrunsa de toate lucrurile si gindurile desarte si necurate provenite de la vrajmasul. Credinta si ascultarea este suprarationala si suprafiresca dupa cum ne invata Parintele Cleopa. Deci noi “credem” si facem “ascultare” sfintitilor parinti. Cu atit mai mult romanilor din tara, ar trebui sa le fie credinta mai tare si de neclintit, considerind toate bogatiile si darurile pe care le au de la Bunul Dumnezeu prin nenumarati induhovnicitii si plin de har parinti ca si Parintele Iustin Pirvu, ieroschimonahi, arhierei, monahi, monahii, preoti, toate manastirile cu bogatiile si sfintele moaste, toate ctitoriile ridicate de multcredincisul popor roman, avind in frunte intelepti si sfinti imparati ca si Sfintul Stefan Cel Mare, si Sfintii Mucenici Brincoveni (cite popoare s-au invrednicit sa aiva imparati sfinti ?????) Cu astfel de temelii poporul roman are unde sa se abata de “vreme rea” si “vremuri grele”. Atunci ce sa zicem noi, cit de slaba ar trebuie sa ne fie noua credinta ? in mijlocul paginiilor, inecati de ei 3%-4% crestini ortodocsi. Cit de mult am vrea si noi sa ne intoarcem inapoi in tara la adevaratele bogatii ale credintei, dar se pare ca nu este voia lui Bunul Dumnezeu. Acum nu de mult, ne-a binecuvintat si pe noi Bunul Dumnezeu cu un bun si plin de har slujitor al sau ”Episcopul Mihail” care sa aseze buna rinduiala a credintei noastre ortodoxe si sa faca putina ordine/curatenie. A venit aici sa se jertfeasca pentru noi si din “ascultare” nu ca sa-si implineasca propria sa voie precum in cazul nostru al mirenilor, iar noi nu putem sa-l parasim si sa-l lasam neajutorat. Asa ca cu nadejdea in Bunul Dumnezeu si cu inimile frinte si zdrobite facem “rabadare” si asteptam sa se implineasca voia sa.

    Ne cerem iertare caci niste pacatosi ca si noi am indraznit sa scriem atit de mult despre cele ce cunoastem atit de putin si rugam pe Bunul Dumnezeu sa ne ierte si sa binecuvinteze tot poporul roman cit si pe toti credinciosii ortodocsi din toata lumea si sa aiva mila si de noi pacatosii si oile pierdute.
    Doamne Ajuta !

  8. @ Simona

    Sa le fie rusine! O sa le de-a Mantuitorul Hristos o palma zdravana daca nu se potolesc!

  9. Simona a scris:

    <>

    Simona are dreptate la asta ma refeream si eu cand am zis: “Calea spre Imparatia Cerurilor este din ce in ce mai subtire!”

  10. Doamne ajuta!

    Parintele IUSTIN este cu adevarat autoritatea in Biserica Ortodoxa Romana si de indemnul parintelui trebuie sa ascultam fara nici o indoiala!De indemnul sfintiei sale si a celorlati parinti care sunt in asentimentul sau!
    Vartej si ape tulburi au fost dintotdeauna in biserica traitoare, iar evenimentele din vara-iunie-cu impartasirea impreuna cu greco-catolicii, atitudinea parinteluiIustin( din nou foarte ferma si rapida) cat si raspunsul, care n-a mai venit din partea sinodului, la comunicatul facut de parintele Iustin, dau marturie si astazi la starea de fapt, nu si de drept, din interiorul bisericii noastre!
    Ce avem noi de facut, nu e o treaba usoara, dar nici nu avem de implinit imposibilul! Este momentul sa marturisim: asa cum poate unii o fac deja cu tarie( si stim ca sunt destui crestini adevarati carora nu le e nici rusine de ortodoxia lor, carora nu le e nici frica de ce-ar zice colegul, familia sau prietenul si care, crestini nu se gandesc prea mult la reactia celor din jur-DAR!!!!, se gandesc in permanenta la raspunsul pe care il au de dat in fata LUI DUMNEZEU. RASPUNS PE CARE TOTI IL AVEM DE DAT!) sau, asa cum unii abia acum se pornesc pe fapte!
    Cum zicea Dan Puric, citandu-l pe instructorul sau auto” ba! nu te-ai saturat sa stai pe scaunul mortului?” si asa cum spunea si dragul nostru parinte Iustin ” tocmai ortodocsii, care-L au cu ei mereu pe Hristos, singurul si cel mai mare Adevar de partea lor, ei care au primit toate darurile posibile din cate se pot primi…acestia stau cu capul plecat sau chiar bagat in nisip, atunci cand este cazul sa stea drept si cu capul sus…”

    Sa stam cu capul sus si sa luam aminte, a ne revizui atitudinile si a ne ruga pentru inteleptire!
    Doamne ajuta sa ne fie la toti, cei care gandim intr-un cuget, iar celorlalti, sa le lumineze Dumnezeu mintea si sufletul!

  11. Pingback: Părintele Arsenie despre apelul părintelui Iustin: “Trăiască Iustin Pârvu! Şi nu numai atât. ARE DREPTATE!” « N-am cuvinte…
  12. Pentru ca s-a dezlantuit o furtuna de comentarii care mai de care mai nepotrivite, din punctul nostru de vedere, am decis suspendarea lor pentru subiectele legate de mesajul parintelui Iustin si de tema pasapoartelor, pentru cateva zile, pana cand spiritele se vor mai linisti si, pana cand, poate, cu ajutorul lui Dumnezeu, si situatia se va mai limpezi. In acest moment, prin foarte multe dintre aceste comentarii risca sa se intretina o stare exacerbata de tensiune, de agitatie total nefolositoare, pe de o parte, iar pe de alta parte sa dam prilej de necontenite si sterile certuri, in care nimeni nu asculta pe nimeni, totul riscand sa degenereze intr-un imens scandal, care, mai ales in acest context extrem de delicat, nu serveste decat vrajmasului… si uneltelor lui omenesti.

    Este si foarte greu sa deosebesti mesajele sincere de provocari si diversiuni, mai ales ca vin in torent si trebuie sa va ganditi ca poate nici noi nu avem timpul, linistea si limpezimea sa facem o triere cu suficient discernamant si sa moderam discutiile de aici.

    Nu ajuta deloc si, asa cum mai afirmat aici, nu sustinem indemnurile la nu stiu ce revolta sau elanurile infierbantate ale multora dintre cei care scriu si fac presiuni spre actiuni mai mult sau mai putin “revolutionare”, chiar daca pleaca din intentii bune. In acest moment, tot ce-si doresc mai mult cei care vor raul parintelui Iustin este sa vada mult scandal si, eventual, iesiri in strada, adunari galagioase, mitinguri de protest. NU aceasta este calea, NU spre asa ceva a indemnat parintele Iustin! “Revolutie FARA revolutie” sunt cuvintele parintelui Arsenie care credem ca sunt in duh si cu gandul parintelui Iustin, asa cum il cunoastem si nu cum este rastalmacit de dusmanii sai neimpacati.

    Nadajduim ca zvonurile legate de intentiile deosebit de grave ale unor persoane din Sinod in legatura cu parintele Iustin sa nu fie reale. Pana atunci sa stam calmi, sa urmarim informatiile (va vom tine la curent cu tot ce mai apare semnificativ, aici si pe pagina de noutati) si, mai ales, oameni buni, SA PUNEM GENUNCHII LA RUGACIUNE! Nu e normal sa ne agitam in loc sa ne rugam, chiar daca nu vom reduce totul la rugaciune. Daca totusi se vor adeveri aceste zvonuri, vom vedea ATUNCI ce e de facut si cum il putem sustine pe parintele Iustin. In acest moment, nici nu stim daca pasapoartele vor mai fi problema cea mare sau atentia se va muta catre persoana parintelui. Ramane sa vedem. In orice caz, va rugam pe toti sa cautati echilibrul si pacea care ne vin din rugaciune si sa nu cedati impulsurilor spre atitudini extreme.

    Va multumim pentru intelegere!

  13. In numele poporului lui Hristos TREBUIE SA ACTIONAM ACUM pentru a ne pastra CREDINTA! De ce grecii pot rezista si noi nu? De ce pe greci ii intreaba daca vor cipuri si pe noi nu? De ce suntem noi primii si nu altii???? Din cauza mandriei?? Trebuie sa LUPTAM! ROMANILOR!!!!
    SCULAREA!!!! Dumnezeu ne va ajuta! Noi trebuie doar sa mergem inainte si sa spunem conducatorilor ca noi credem in HRISTOS si NU VREM ACESTE CIPURI CA SUFLETELE NOASTRE SA ARDA IN IAD!!

  14. Cand parintele Paisie Aghioritul vorbea despre lucrurile acestea foarte multi l-au privit cu suspiciune, din pacate si multi dintre slujitori.
    Cei ce promoveaza acest tip de documente se ascund in spatele datelor tehnice, sau se poate chiar intampla,ca foarte multi dintre functionarii politiei romane sa fie atat de naivi incat sa nu poata accepta ideea ca o autoritate de stat poate sa faca ceva rau cetatenilor acestei tari .
    Cred cu tarie ca daca am fi mai induhovniciti am fi mult mai atenti la tot ceea ce ni se serveste de autoritati si am fi mult mai receptivi la sfintii parinti ai bisericii noastre, dar atentie, nu la cei instruiti in ecumenism si alte erezii de genul acesta.
    Sa ne intoarcem catre Bunul Dumnezeu si sunt convins ca vom gasii raspuns la intrebarile noastre. Doamne ajuta !

  15. Cu speranta de a nu parea fanatic sau habotnic, am un singur lucru de spus: Ortodoxie sau moarte!!!

  16. @ ALIN

    Iar eu am un “serios amendament” de facut la acest slogan…si la folosirea lui de catre dumitale, frate ALIN, pe acest forum!

    Acum cateva momente am intrat asa din hazard pe un blog, (si imi pare rau ca nici nu i-am luat adresa …, caci am iesit repede de pe el…) si am citit doar un comentariu, dar care mi s-a parut interesant, scris de o tanara romanca pe seama a ceea ce s-a intamplat cu cetatenii romani din Fasia Gaza, care au vrut sa plece in Romania in timpul bobardamentelor israelite, si carora autoritatile romane nu le-ar fi platit transportul…pana in tara, lasandu-i sa se descurce singuri!

    Spunea aceasta tanara (citez din memorie…) “suntem niste morti, desi inima inca mai bate in noi!…De ce nu iesim in strada sa protestam (ea indica mai multe rele ale guvernantilor…pentru care trebuia sa iesim in strada) pentru toate cate trebuie sa le suportam de la cei care ne conduc rau…” (precizez din nou, ca citez din memmorie…cu aproximatie)?? Si, (continua tanara), ce-i daca ne omoara, CA ORICUM SUNTEM DEJA MORTI…!! (evident “morti’ duhovniceste si ‘morti’ fata de DEMNITATEA si taria morala a unor adevarati oameni si cetateni – asta se subintelegea ca intelegea acesta tanara prin ideea de “morti”)!

    Frate ALIN! Sloganul acesta “pe care l-ai scris mai sus” si care o data era promovat (poate o fi si acum nu stiu…) si de tinerii din ASCOR (in urma cu ativa ani, stiu bine ca era promovat), i-a facut pe unii sociologi care au analizat multe rele din Romnia (unii dintre ei care au facut studii serioase privitoare la anumiti factori care influenteaza negativ socitatea romaneasca, idicand acest SLOGAN, intre factorii “negativi” de influenata a “mentalului” colectiv al societatii roamanesti – ( A se vedea in acest sens – “CONOTATII CRIMINOGENE SI NOI RISCURI PENTRU ORDINEA PUBLICA”, autor, Conf. Univ. Tudor Amza, carte aparuta la Ed. Lumina LEX, in anul 1997), sa PUNA O PATA NEAGRA de apreciere asupra Ideologiei “crestine” a tineretul crestin ortodox al Bisericii noastre!

    Din felul lapidar cum este scris acest slogan, el ii “sugereaza” unui cititor neavizat si crestin nepracticant, sau cu atat mai mult necrestin, ca crestinii ortodocsi cei asa-zisi practicanti sunt ca si “TALIBANII” islamici din Afganistan!, adica fanatici si habotnici, limitati si redusi mental si “setati” si indoctrinati de catre Biserica sa fie intoleranti si neingaduitori fata de alti muritori…!

    Daca, insa acest slogan ar fi fost “icadrat” si flancat de alte cateva cuvinte imporatnte (si nu erau deloc multe la numar…), si ar fi sunat cam asa: “LEPADARE DE ORTODOXIE, SAU MOARTE”!!, atunci acest slogan ar fi avut ALT EFECT si ipact asupra opiniei publice romanesti si cu deosebire secularizate si neduhovnicesti!

    Eu, intrezaresc sa sper si am convinegerea ca, fratia ta ai gandit, si ai vrut sa spui prin acest “slogan” ca “AM AJUNS VREMURI in care fara LEPADAREA DE ORTODOXIE, nu-ti ramane decat MOARTEA (civila si chiar fizica)”!

    Dar cred ca si VICEVERSA (reciproca) este valabila, si anume “LEPADAREA DE ORTODOXIE, ADUCE MOARTEA VESNICA”!, sau inca o reformulare…”ORI ORTODOXIA (traita pana la capat…si marturisita cu credinta pana la capat), ORI MOARTEA (pe care ti-o vor da dusmanii Ortodoxiei)!”

    Asadar, sa fim foarte atenti in viitor cu folosirea acestui slogan, ca sa nu alimentam inutil sau imprudent si (supra…abundent…ca deja sunt oricum abundente mai ales in ultima vreme…) “suspiciunile” si “motivele” pline de asa-zise argumente indreptatatie si pline de justificari ale celor care abia asteapta sa BATJOCOREASCA si mai mult Ortodoxia si Biserica Ortodoxa, acum cand Biserica are nevoie de o MARE UNIRE intre toti fii Ei credinciosi, si acum cand fii Bisericii impreuna cu Unii Pastori ai Sai a “ridicat” nitel capul in semn de CONDAMNARE PUBLICA relelelor care ni se pregatesc, si care “gest” iata ca i-a deranjat ATAT DE TARE pe cei care nu o vad deloc cu ochi buni…!

    DOAMNE AJUTA!!

  17. Inca un mesaj pentru cei ce nu iau atitudine. Daca cred ca daca se intorc cu spatele scapa si problema dispare de la sine se inseala. Drepturile la care renunta ca niste lasi,pentru care mii de martiri crestini, inclusiv Eminescu, au fost castigate cu SANGE! Va rog din inima din toata puterea voastra sufleteasca sa luati atitudine. Oamenii care cred ca situatia e lipsita de grozavie si “ca nu e pericol” sa intre pe siturile: Documentare biocipuri:

    http://victor-roncea.blogspot.com/

    http://www.gds.ro/Politica%20si%20comunitate/2008-12-31/De+astazi,+ar+trebui+sa+avem+pasapoarte+biometrice

    http://apologeticum.wordpress.com/tag/pasapoarte/

    http://www.civicmedia.ro/acm/

    http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_12389/p_2/3.html

    http://stiri.rol.ro/content/view/169084/4/

    E o minciuna gogonata ca aceste documente biometrice sunt nefalsificabile.
    Va rog fac apel publica sa scrieti cat mai multe petiti si scrisori organelor statului. Eu asa am facut sper nu fara raspuns (presedentie, avocatul poporului, persoane publice. Va rog din suflet sa va mobilizati petru ca cunostiitele mele in a scrie cui trebuie sunt limitate. Daca aveti prieteni si colegi in posturi de vizibilitate sa vorbiti. Daca aveti oameni integrii langa voi sa vorbiti cu ei!
    OAMENI BUNI TREZITI-VA NI SE FURA CONSTITUTIA!
    Constientizati ca nu numai voi sunteti in pericol ci copii vostrii si copii copiilor vostrii! Adica Poporul ROMAN! Popor iubit de Parintele Iustin perecum AERUL!
    Vreau sa respir dragostea de popor precum Iustin PARVU! VOI NU VRETI? NU VA PASA DACA SUNTETI SCLAVI SAU OAMENI LIBERI?
    NU VA PASA DE COPII VOSTRII?
    LASATI INCONSTIENTA!
    CEI CE ASCULTATI TELEFOANE SI MONITORIZATI EMAILURI SI VOI AVETI COPII SI VOUA VI SE POATE RIDICA SOTIA SAU COPILUL DE PE STRADA STIIND UNDE SUNT!
    E O LEGE CARE PUNE PE TOATA LUMEA IN PERICOL!
    NU INTELEGETI?

  18. Cateva consideratii privind din punctual de vedere al unui cetatean ce se confrunta cu viata o cotidiana viciata de tot mai multe ingradiri,de la dreptul de a trai liber, de a munci si a nu “suferi de lipsuri, de a-si exprima liber opinile, de a fi aparat de agresiunile infractorilor de tot felul pana la dreptul de a se ruga lui Dumnezeu si de trai in conduita morala a credinţei sale asa cum a mostenit-o de la strabuni”.

    Agresiunea asupra cetateanului român este pe zi ce trece tot mai aspra –
    impovarat de taxe si impozite tot mai mari, mijloacele de existenta din ce in ce mai slabe, locurile de munca tot mai putine,cetaţeanul este silit sa
    se stramute din vatra sa, din familie si nevoit sa plece pribeag prin alte ţari
    pentru a castiga o bruma de bani, umilit si tratat ca o sluga. Mass media
    exercita o influenţă puternica fiind in majoritate un mijloc de manipulare si de inducere si promovare de modele din cele mai deşanţate şi imorale.

    Mai nou am ajuns sa ni se livreze legi de o neruşinare de necrezut, pe care
    chiar cei ce le-au dat spun ca sunt inutile, dar care ne transforma intr-o masa de manevra intr-un imens Guantanamo .
    S-au creat canale binevoitoare care spun ca nu reprezinta nimic rau toate aceste legi. Atunci de ce se investeste atat de mult pentru ceva ce nu e
    important? Cum de s-a dat, odata cu noile pasapoarte si legea prin care se
    obliga urmarirea noastra in mod “legal”pe telefoane, e-mail si SMS
    etc?… ! Desi este garantat tot prin lege secretul corespondentei si
    respectarea vietii private. Dupa noile directive suntem un popor intreg suspect,oare pentru cine ? Cine se considera mai presus si suveran peste poporul roman, care sa ne trateze ca suspecti si periculosi ce trebuie sa fin insemnati ca vitele si urmariti ca cei mai periculosi talhari in propria noastra biata tara?
    Cum se poate ca de la o luna la alta, brusc nu mai sunt bani pentru
    medicamente si alocatii, pentru sustinerea monedei nationale la un nivel normal si a economiei noastre, dar sunt bani pentru cipuri fabricate in strainatate la firma olandeza Philips pe sume colosale?

    Peste toate, indemnul la rugaciune si la a ne exercita dreptul garantat prin lege de a opta pentru un procedeu sau altul de a ne legitima prin actele personale de identificare facut de un inalt monah al românilor este obturat sau se incearca a se trimite in derizoriu, cu atat mai mult cu cat nimeni dintre noi nu avem acea “subţirime a sufletului” cum spunea Parintele Cleopa, pentru a descifra haţişurile tenebrelor in care putem să afundam fiinţa noastra spirituală.

    Încă o data vă rog, gasiti solidaritatea, vointa si puterea de a vă
    alătura spiritual şi prin rugaciune cu mesajul curat, nobil şi vizionar al
    Parintele Iustin Părvu şi al tuturor marilor Duhovnici ai neamului ce ne
    ocrotesc cu iubirea lor puternică şi cu credinţa de nestramutat în Dumnezeu şi în neamul nostru romanesc!

  19. Este clar cine si de ce vrea sa compromita pe MARELE IUSTIN PIRVU.
    Nu poti sa slujesti la doi domni
    Parintele Iustin Pirvu si parintele Arsenie Papacioc stim sigur ca slujesc lui Dumnezeu
    Ceilalti sa vina si sa spuna clar cui slujesc
    Nu vor venii ca sunt lasi ca si cel carora slujesc
    Sa ne rugam pentru MARII duhovnici care – i mai avem printre noi sa nu cada prada celor nelegiuiti
    Nicu

  20. Doamne ajuta sa se fie bine!! nu-mi vine sa cred ce se intampla

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate