Parintele Cleopa: ZIDURI, ZIDURI, ZIDURI…

2-12-2008 Sublinieri

pr_cleopa_ilie_sih

  • “Parintele Cleopa a fost intrebat odata de un parinte din manastire:

– Preacuvioase Parinte, ce se va intampla cu Manastirea Sihastria daca va duceti Sfintia Voastra la Domnul? Iar batranul, privind in jos, a zis:
– Ziduri, ziduri, ziduri…

  • “Fiind intrebat de frati cum a petrecut in pustie si ce manca, parintele Cleopa le spunea: Invatati-va sa postiti! Eu am mancat un cartof la zi, dar va veni vremea cand veti fi bucurosi sa aveti un cartof la saptamana, daca il veti avea si pe acela!”.

***

  • “Cu putin inainte de plecarea P. Cleopa la Domnul, au venit la el doua crestine din comuna Poiana Teiului si au primit binecuvantare. Apoi, cerand cuvant de folos, batranul le-a zis: Eu ma duc la Domnul de acum, dar pe voi va asteapta vremuri grele!”.

 ***

  •  “Un alt frate a zis batranului:

– Parinte, daca o sa fim in inchisoare pentru credinta si daca ni se schimba gandirea prin hipnoza, avem vreo vina? Nu te poate schimba nimeni daca ai in inima ta pe Doamne, Iisuse... Cand zici Doamne, Iisuse… se cutremura tot Iadul, numai sa zici din inima!”

 ***

  • “Spunea batranul: “Odata am fost arestat de Securitate la Manastirea Slatina si apoi dus la Falticeni. Aici am fost batut si bagat intr-un beci in care ardeau cateva sute de becuri. Toti care intrau acolo, ieseau aproape nebuni. M-au bagat si pe mine ca sa imi pierd mintile. Nu mai vedeam cu ochii si nu mai puteam de caldura. Atunci mi-am coborat mintea in inima cu rugaciunea lui Iisus. Dupa o ora m-au scos si s-au mirat cu totii ca inca mai vorbeam si mergeam fara sa ma tina nimeni.

 ***

  • Un frate l-a intrebat pe parintele Cleopa daca este mai bine sa ramana in manastire, sau sa se intoarca in lume. Iar parintele i-a raspuns: Ramai aici, nu te mai duce in lume. Acolo este Sodoma si Gomora!”

 ***

  • “Odata era parintele in cimitir si a spus unor frati aceste cuvinte: “Mai, baieti, sunteti inalti ca brazii, dar tot ca brazii puteti cadea la o furtuna, pentru ca nu va infigeti radacinile in Sfanta Scriptura si in Vietile Sfintilor Parinti, care sunt ca o carte pentru noi”.

(dupa: Profetii si marturii crestine pentru vremea de acum, Editura Cartea Ortodoxa, Alexandria 2008)

 parintele-cleopa-18.jpg


Categorii

"Concentrate" duhovnicesti, 1. SPECIAL, Parintele Cleopa, Profetii si marturii pentru vremurile de pe urma, Vremurile in care traim

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

24 Commentarii la “Parintele Cleopa: ZIDURI, ZIDURI, ZIDURI…

  1. un singur Cuvant despre parintele Cleopa: “cel ce va zice si va face, mare se va chema in imparatia lui Dumnezeu”. atatia ani a fost acuzat ca a fost prea simplu; simplu sau nu parintele a facut intai el si dupa aceea a invatat pe altii. stilistii din zilele noastre sunt umflati ca un balon de sapun; invata, invata dar nu traiesc nimic. din cauza asta si cad ca mustele in erezia asta ecumenista; dar si in altele. ma bucur ca a reaparut interactivitatea dintre noi, prin comentarii.

  2. Asa simplu cum este parintele Cleopa, ne depaseste cu mult in multe pe cei cu facultati, masterate si doctorate. Am auzit o povestire despre Cain si altele spusa de el (format audio de pe ortodoxmedia.com) si povestea de parca tocmai le vazuse cu ochii lui real. Nu-ti mai trebuie nimic sa stii altceva decat povestile batranului nostru parinte si ale altora ca el, nu Obama, nu Osama, nu crize fabricate si toate tampeniile de la tv si stiri.

  3. Ziduri , ziduri, ziduri…
    – oare , intre monahi si mireni , care intr-o zi destul de apropiata vor fi doar niste ziduri oarecare , “pe care vor creste balariile” , cum spune Parintele Arsenie Boca , monahii devenind ca mirenii , iar mirenii ca “dracii” ?
    – oare , ziduri duhovnicesti intre viata si moarte , intre creatie si distrugere , intre timpul [ne]definit si spatiul ortodox in care ne-a asezat Domnul de 2 000 de ani si ne-a randuit apostoli ,
    martiri si marturisitori , sfinti parinti …si vremurile de acum ,
    cu ierarhi care ne duc la ecumenism , la globalizare ?
    – oare , ziduri colturoase , cu taisuri grave si pline de microbi
    ecumenisti , care au infestat Ortodoxia noastra cu rataciri acestui veac
    …si care trec si pe la Bruxelles , sau s-or fi construit deja
    si pe Axa Washington – Londra – Bucuresti …?
    Ma tot intreb despre ce fel de ziduri i-a zis Parintele Cleopa
    acelui parinte de la manastire …atat de laconic si tainic …
    pentru ca tare greu imi este sa caut raspunsul bun …

  4. sau zidurile pe care le-au ridicat ierarhii nostri , masoni si ecumenisti , intre cei care mai merg si care vor mai merge pe urmele Parintelui Cleopa , cu orice risc , chiar pana la jertfa
    si ADEVARUL LUI HRISTOS – cu ajutorul “caldicimii” , stiind ei bine
    ca aceste ziduri vor cadea la Venirea A 2-A , nici praful si pulberea nu vor ramanea din ele ???

  5. “Ma tot intreb despre ce fel de ziduri i-a zis Parintele Cleopa
    acelui parinte de la manastire …atat de laconic si tainic …
    pentru ca tare greu imi este sa caut raspunsul bun …”

    Sensul tainic: golire de sens a existentei acestora datorita lipsei…intr-un viitor nu prea indepartat, fie a traitorilor dincolo de acele ziduri (ca semn de pustiire si prigoana dusa impotriva Bisericii si/sau datorita lipsirii Harului pentru cei cazuti de la dreapta credinta – vezi ecumenistii), fie a trairii unora (sau majoritatii) in sens duhovnicesc – nu neaparat amenintati si fortati de erezie – ci, molesirii, incapacitatii de a mai se nevoi supunandu-se doar tipicului:’tipic, tipic si la inima…nimic!

  6. Prin acest cuvant…”ziduri” repetat de 3 ori de Parintele Cleopa, eu inteleg doua lucruri, si anume:

    – fie Parintele Cleopa a vrut sa spuna ca din Manastirea Sihastria, nu va mai ramane decat o…”ruina” de ziduri, intr-un viitor nu prea indepartat, adica un loc parasit si abandonat sau…poate chiar distrus in parte de ceva sau adus in paragina de ceva sau…cineva;

    – fie a vrut sa spuna Parintele Cleopa ca din Manastirea Sihastria, nu va ramane decat partea materiala si vazuta a acestei obsti si asezari monahale, iar viata cea duhovniceasca, care este comoara ei nevazuta, SE VA STINGE in viitor, si cu precadere in vremurile din urma, sau se va…”scurge” in alta parte!

    Insa odata cu survenirea mortii Parintrelui IOANICHIE BALAN, personal, inclin sa cred ca ambele “nenorociri”, pe care eu le-am “intuit” din aceste spuse ale Parintelui Cleopa, s-ar putea sa fie…posibile…

    Ma rog, am exprimat o parere perosnala, care nu este exclus sa fie gresita, si ce bine ar fi sa ma insel…!

    Doamne ajuta!

  7. Vremea e scurta, tot mai scurta!…imi trec ochii cu viteza peste cuvinte grele, tot mai grele, mai amenintatoare…de unde sa avem puterea sa mai respiram cu atatea noduri in gat!atata nevoie mai avem de MARIA TA, PARINTE CLEOPA!sa ne incurajezi, sa ne intaresti in rugaciune cu indemnurile tale, sa ne alungi amaraciunea…
    am aflat un lucru foarte dureros : un preot criticat de ierarh pentru suprema vina de a face acatistul Rugului aprins (impreuna cu alti preoti ci credinciosi…)s-a aparat citandu-l pe parintele Cleopa; a fost oprit scurt:”lasa-ne cu CLEOPISMELE tale”!

  8. …ne izbim de “ziduri” mari!numai luminati de Duhul Sfant vom gasi calea !
    sa nu uitam cuvintele de aur ale Mantuitorului nostru: INDRAZNITI, NU VA TEMETI; EU AM BIRUIT LUMEA!
    BISERICA NU VA FI BIRUITA NICI DE PORTILE IADULUI !

  9. Parintele Cleopa!HM,nu am cuvinte!Sfintul vremurilor de pe urma si restul nu mai comentez!Roaga-te Parinte si pt noi pacatosii

  10. Singura credinta dreapta si mantuitoare este credinta crestin-ortodoxa.Sa nu ne lepadam de credinta noastra!

  11. Pingback: Război întru Cuvânt » Parintele Cleopa: DA, NOI SUNTEM CEI DE PE URMA!
  12. Pingback: PARINTELE CLEOPA - 12 ani de la plecarea "in gradinile Raiului" (†2 dec. 1998): "MANCA-V-AR RAIUL SA VA MANANCE!" (inedit audio si video)
  13. Doamne-ajuta!
    Am fost de curand, in luna noiembrie 2011, la Manastirea Sihastria. Duhul Sfant imbratiseaza cu putere acea oaza de Rai, este multa putere duhovniceasca acolo, nu va lasati inselati.
    Cum spunea un parinte intr-o predica, cel ce este schimbat si trupeste de Duhul Preasfintei Treimi nu are de ce sa se teama de ziduri, precum ca nu le-ar putea trece.
    Noi sa ne invrednicim de sfintirea sufletului nostru, fiecare in parte si sa marturisim credinta noastra stramoseasca in Preasfanta Treime si Maica Domnului, caci “daca noi vom tacea, zidurile vor vorbi”.
    Sa vedem ca pe o nadejde vorble preaiubitului parinte Cleopa, precum ca vor ramane zidurile; caci vor sta ca marturie a traitorilor de altadata si indemn pentru generatiile viitoare.
    Maica Domnului nu-si ia inapoi promisiunea ca va acoperi Manastirea Sihastria cu Sfantul Sau Omofor cat timp se va tine aprinsa faclia iubirii duhovniceasti.
    Si mai bine dinspre partea noastra este sa-i sustinem duhovniceste pe ieromonahii si monahii de la Sihastria prin rugaciunile noastre, decat sa le pandim “scaderea” din treapta sfinteniei!
    Ma iertati, dar nadajduiesc in unirea si puterea rugaciunilor neamului nostru romanesc si crestin!
    Si daca vor fi ziduri umane? Cu Domnul Hristos in Coltul Unghiului?
    Doamne Iisuse Hristoase, ne iarta si ne intareste!Si nu ne lasa singuri, caci suntem copiii Tatalui Tau!

  14. Pingback: PARINTELE CLEOPA – CENTENARUL NASTERII UNUI MARE DUHOVNIC: “Va rog din toata inima, iubiti Biserica, mama!” - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  15. Pingback: PARINTELE CLEOPA – 14 ani de la nasterea in Cer: GANDUL LA MOARTE (si video) -
  16. Pingback: PARINTELE CLEOPA ILIE (†2 decembrie 1998) – 15 ani de la mutarea la Domnul a marelui duhovnic al Moldovei. Viata si marturii in DOCUMENTAR VIDEO -
  17. Pingback: AVVA CLEOPA CEL MARE, “inteleptul cu minte de batran si suflet de copil”/ (Video inedit): INMORMANTAREA PARINTELUI CLEOPA. Intalnirea cu Staretul Tadei -
  18. Pingback: PARINTELE CLEOPA despre CONDITIILE DOBANDIRII PACII IN INIMA si despre SFARSITUL LUMII: “Urgia lui Dumnezeu, toate acestea striga la cer si nu stim pana cand…” -
  19. Pingback: Parintele Cleopa Ilie: MARIA PARTEA CEA BUNA SI-A ALES… -
  20. Pingback: MARTURII despre darurile duhovnicesti ale CUVIOSULUI CLEOPA de la Sihastria | Cuvântul Ortodox
  21. Pingback: PARINTELE ARSENIE PAPACIOC SI PARINTELE CLEOPA. Cand se intalnesc Batranii sfinti si se bucura ingereste unul de altul… “Maica Domnului, cum de l-ai adus aici!” | Cuvântul Ortodox
  22. Pingback: Predica Protos. IEREMIA de la Putna, la pomenirea SFÂNTULUI PROROC ILIE: “Întâlnirea cu un proroc nu este ușoară pentru noi” (VIDEO, TEXT). Nevoia de cuvant profetic, trezitor, in zilele noastre de cadere adanca. Pilda si mesajul proroces
  23. Pingback: SFANTUL NOSTRU PARINTE CLEOPA, rugator din Rai pentru români – DOCUMENTARE VIDEO emotionante si ziditoare realizate la MANASTIREA SIHASTRIA intru evocarea marelui duhovnic misionar: “Sa ai totdeauna in minte GANDUL LA MOARTE si in inima pe DO
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate