RUGACIUNE CATRE SFANTUL IERARH IOAN MAXIMOVICI, Facatorul de minuni al vremurilor din urma

2-07-2008 Sublinieri

Va indemnam sa spunem astazi impreuna aceasta rugaciune, extrasa din acatistul Sf. Ioan Maximovici, creat de parintele Seraphim Rose:

1js11.jpg

Rugaciune catre Sfantul Ierarh Ioan, Facatorul de minuni al vremurilor din urma

O, Sfinte Ierarhe Ioane, parintele nostru, bunule pastor si tainicule vazator al sufletelor omenesti! Acum te rogi inaintea Prestolului dumnezeiesc, precum singur ai zis: “Desi am murit, sunt viu”. Roaga-L pe Dumnezeu Cel Atotmilostiv sa ne daruiasca iertare de pacate, ca sa ne recapatam puterea duhovniceasca, sa scapam de amaraciunea acestei lumi si sa strigam catre Domnul, ca sa ne dea smerenie si inspiratie duhovniceasca, cuget dumnezeiesc si duh evlavios in toate caile noastre. Tu care ai fost ocrotitor milostiv al orfanilor si indrumator incercat pe pamant, fii acum calauza si pentru noi, ca un nou Moise, iar in discordiile bisericesti povata atotcuprinzatoare a lui Hristos. Asculta plangerea tinerilor descumpaniti si de indracire cuprinsi; scutura lancezeala plictiselii abatuta asupra pastorilor, slabiti de atacurile lumii acesteia si care zac tintuiti de duhul toropelii zadarnice.

Cu lacrimi te rugam pe tine, o, inchinatorule inflacarat, vino si la noi, cei care in negura patimilor suntem afundati, asteptand indrumarile tale parintesti. Lumineaza-ne cu lumina neinserata unde te afli tu acum, rugandu-te pentru fiii tai, imprastiati pe toata suprafata pamantului, dar indreptati cu iubirea lor plapanda catre lumina, acolo unde salasluieste Hristos, Dumnezeul nostru, Caruia I se cuvine toata slava, cinstea si Imparatia, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin!

 sf_max_no8.jpg


Categorii

Rugaciunea (Cum sa ne rugam?), Sfantul Ioan Maximovici, Sfintii - prietenii lui Dumnezeu, prietenii nostri, Vremurile in care traim

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

14 Commentarii la “RUGACIUNE CATRE SFANTUL IERARH IOAN MAXIMOVICI, Facatorul de minuni al vremurilor din urma

  1. Pingback: Război întru Cuvânt » Marturii despre Vladica Ioan Maximovici - apostolul neobosit si neinfricat al vremii noastre
  2. Pingback: Război întru Cuvânt » Eugene (Cuv. Seraphim) Rose despre MOARTEA UNUI SFANT: VLADICA IOAN MAXIMOVICI
  3. Pingback: Război întru Cuvânt » SFANTUL IOAN MAXIMOVICI, PARINTELE UNIC - Marturii olandeze
  4. RUGACIUNE CATRE SFANTUL MARE IERARH IOAN MAXIMOVICI
    (varianta diortosita)

    O, preaiubite ierarhe Ioane, cât ai trăit printre noi văzut`ai intru adevăr viitorul ca şi cum ar fi fost prezent, lucrurile depărtate ca şi cum ar fi fost apropiate inimii şi cugetele oamenilor ca şi cum ar fi fost ale tale.

    Ştim că întru acestea fost`ai luminat de Dumnezeu, cu carele de-a pururi unit împreunat în rugăciune ai petrecut, şi cu carele acum în veci şezi.

    Precum odinioarã auzit’ai tânguirile turmei tale celei risipite mai inainte ca aceasta a’ţi vorbi sã poatã, tot aşa şi acum glasurile cererilor noastre auzi şi înaintea feţei Domnului le ‘nalţã.

    Trecut’ai la viaţa cea vecinică, în cealaltă lume, şi totuşi, cu adevărat, de noi nu te’ai departat, căci Raiul , mai aproape de noi decât sufletele noastre acum se aflã.

    Nouã, celor ce ne simţim înspământaţi şi singuri, aceeaşi milostivire acum aratã, pre carea odinioarã arătat’ai celor orfani şi înfricosaţi.

    Nouă, celor ce zacem în păcate, rătăciri si deznădejdi, aceeaşi aspră, dar iubitoare povaţă dã’ne, pre carea dat-ai odinioarã turmei tale celei alese.

    Întru tine cunoastem asemănarea cea vie a Ziditoriului nostru, Duhul cel viu al Evangheliei şi temeiul credinţei noastre.

    Întru viaţa curată pe care ai dus-o în vremurile noastre păcătoase, aflat’am pildă de virtute, isvor de călăuzire şi duhovnicie.

    Cunoscând şi harul cel asupra ta revărsat, iatã ştim şi marturisim că Dumnezeu pre robii sãi n’a lepãdat.

    Depărtatu-ne’am noi oarecând de Dumnezeu şi cade’se nouã acum, precum tu însuţi ai făcut, să cãutãm a redobândi asemănarea Lui.

    Cu rugăciunile tale, o, blagoslovite încredinţează-ne ca în năzuinţa noastră către lăcaşul cel ceresc, duhovniceşte să sporim, îndreptându-ne dorul către cele de sus, în rugăciune şi vârtute impreunã-lucrãtori şi cu vrãşmãşia firii noastre celei căzute războindu-ne.

    Cere inaintea Domnului pentru noi mila Sa, ca într-o zi, ţie în Împărăţia cereascã să ne alăturăm .

    Pentru că dorinţa noastră cea mai adâncă, de-a pururi cu El să vieţuim este, împreunã cu Tatăl, cu Fiul şi cu Duhul Sfânt, şi acum , şi pururea , şi în veacurile veacurilor. Amin.

  5. SA NE RUGAM SI NOI IUBITILOR SA AVEM SI NOI EPISCOPI VREDNICI DE POMENIRE
    SA NE FACEM SI NOI MADULARE VII SI ACTIVE ALE BISERICII
    SA LE DEA DUMNEZEU INTELEPCIUNE

  6. Pingback: Război întru Cuvânt » VIATA SFANTULUI IOAN MAXIMOVICI (documentar VIDEO si text). Apostolul descult al Americii, Chinei si Occidentului
  7. Iubiti credinciosi rugati-va din tot sufletul pt. duhovnicul vostru, asa cum se roaga si el pt. voi. In internet se gaseste “Rugaciune pt. duhovnic” si cred ca e cel mai mare dar al vostru fata de Dumnezeu si duhovnicul care se roaga pt. voi toti si care mai ales va dezleaga de toate pacatele savarsite in aceasta viata. Decat sa ii judecam pe duhovnicii nostri, mai bine este sa le ascultam sfaturile date la spovedanie, care sunt medicamentul nostru, eliberarea noastra sufleteasca de pacatele spovedite. Asupra lor cade povara pacatelor noastre la spovedanie si atunci, ca multumire nu merita sa ne rugam pt. ei si ca Domnul sa-i intareasca mereu si sa le dea multa sanatate si sa-i fereasca de toata ispita, ca cine nu-i supus ispitelor, mai ales in ziua de azi? Daca se va strica sarea pamantului, la cine ne vom mai spovedi si usura sufletele de pacatele care le savarsim mereu? Cine sa se roage la Iisus Hristos, pt. iertarea pacatelor si nelegiuirilor noastre de zi cu zi? Fara spovedanie esti un mort viu, asta esti, adica nu pulseaza adevarata viata in tine! Fara spovedanie, nu dai ascultare nimanui, devii din om, fiara cu chip de om, deci calci pe urmele lui antihrist incet, dar sigur. Treziti-va crestinilor, macar inainte de ceasul al 12-lea, nu lasati sa piara turma si pastorul!

  8. Pe langa toti Sfintii iata ne-a rasarit si acest ierarh bun cu toti, dar mai ales Sf Efrem cel nou, de curand s-a adus papucul sfantului la M-REA SF. DIONISIE dn Tirgusor Constanta,langa pestera lilieclor, Gura Dobrogei.Indemn pe toti sa mearga sa se inchine si sa vada mireasma odorului.Maicile il mai tin afara dn racla pana luni 15 iulie.

  9. Pingback: CUM A FOST PRIGONIT SFANTUL IOAN MAXIMOVICI († 2 iulie) DE CHIAR FRATII SAI: “Ca au zis intru sine gandind cu nedreptate: Sa facem sila dreptului…” -
  10. Pingback: INTALNIREA CU PARINTELE SERAFIM ROSE – geniul sfant al ortodoxiei americane si calauzitorul convertitilor. MARTURIA PARINTELUI DAMASCHIN – staretul manastirii din Platina – si a unei pelerine romance in America | Cuvântul Ortodox
  11. Pingback: Cuvant despre MODESTIE al SFANTULUI IOAN MAXIMOVICI: “Omul ce se gandeste cu incordare cum sa nu ramana mai prejos de altul si cum sa ajunga mai presus de altul nu e in stare de efort constructiv, si cu atat mai mult de cel duhovnicesc” | Cuv
  12. Pingback: SFANTUL IOAN MAXIMOVICI, EPISCOP DE SHANGHAI SI SAN FRANCISCO – 50 de ani de la adormirea unui arhiereu cu moaste intregi al zilelor noastre († 2 iulie 1966). CUM MOARE UN SFANT. Cum se ingrijeste de turma sa un păstor jertfelnic sau IUBIREA FACA
  13. As vrea sa marturisesc o minune care mi s-a intamplat si in care am putut recunoaste dragostea si ajutorul Sf. Ioan Maximovici. Sunt studenta la Drept, in anul IV. Dupa terminarea sesiunii, la nici trei saptamani, urma sa dam licenta. Timpul pentru a recapitula materiile era foarte scurt pentru ca aveam de recapitulat aproximativ 8 materii pentru acel examen, materii pe care le facusem pe parcursul a patru ani. Desi invatasam in fiecare an, fara a repeta e usor sa iti amintesti tot. Speram sa scap mai repede de examene pentru a putea incepe sa invat pentru licenta…dar la penultimul examen din sesiune, materia (care nu avea legatura cu ce trebuia sa invatam pentru licenta) era foarte dificila, extraordinar de tehnica, implica si notiuni fizice, termeni de la medicina… parea sa ne dea mari batai de cap. Inainte de examen, m-am asezat plangand sa citesc acatistul pentru ca ajunsesem intr-un moment de disperare si l-am rugat pe Sf. Ioan Maximovici sa ma ajute sa reusesc sa trec examenul pentru ca o restanta mi-ar fi scurtat mult timpul pentru invatat ceea ce era cu adevarat important. Dupa examen, la cateva zile, primim rezultatul. Eram restanta. N-am inteles nimic, credeam ca ma va ajuta si aveam impresia ca nu mi-a auzit deloc strigatul de disperare. N-am mai citit acatistul, dar incercam sa ma gandesc ca voia Lui e mai buna decat a mea, desi nu intelegeam de ce voia Lui ar fi ca eu sa am tot mai putin timp sa invat pentru licenta. Toti colegii erau inversunati, au fost depuse peste 300 de contestatii, problema a ajuns si la dnul prodecan si se dorea realizarea unei noi comisii care sa reevalueze lucrarile noastre pentru ca era inexplicabil cum atatia studenti nu promoveaza un examen, lucru nemaintalnit in acei 4 ani. Pentru ca problema luase amploare, dnul profesor de la curs a decis ca ne va reevalua dumnealui lucrarile, iar dupa reevaluare, la 2 zile am aflat ca nota mea era 7, in fapt, iar supararea dnului profesor pe acesti studenti parea ca a disparut. SF. IOAN MAXIMOVICI M-A INVATAT CA SFINTII NU TE LASA NICIODATA, DAR E DE DATORIA TA SA AI INCREDERE SI RABDARE! Ii multumesc pentru ajutorul dat. Slava Lui Dumnezeu, Slava Tie, sfinte drag! Sa credeti in minunile Lui si sa aveti dragostea si rabdarea de a le lasa sa vina! Se intampla cand va asteptati mai putin!

  14. Pingback: SFANTUL IOAN MAXIMOVICI – predica profetica despre ANTIHRIST SI SFARSITUL LUMII: “Căutarea compromisului va fi atitudinea caracteristică a oamenilor. Fermitatea mărturisirii va dispărea. Oamenii vor căuta cu asiduitate să-şi motiveze c
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate