“SISTEMUL” sau CUM LUCREAZA SATANA “LA DOUA MAINI”

7-06-2008 Sublinieri

antihrist2.jpg

Motto:Cine are impresia ca aceasta miscare ecumenica se manfesta pur si simplu intamplator, pentru ca cineva are o anumita idee sau o anumita orientare, cred ca este intr-o oarecare eroare… Dincolo de intentiile pozitive, de ceea ce este <<imbracat>> frumos, exista cu totul si cu totul altceva. Avem de-a face cu un sistem. Deci atunci cand vorbim de miscarea ecumenica vorbim de aceleasi intentii, de acelasi program de globalizare, dar acum si religioasa. Sub aceasta masca se propaga ecumenismul astazi, si are metodele lui, are mijloacele lui…Nu avem de-a face cu o parere a unui ierarh sau a unui om in Biserica Ortodoxa. Avem de-a face cu un sistem. Sa nu isi imagineze cineva la un moment dat ca e problema unui singur om care, odata cu plecarea lui, spre exemplu, problema s-a rezolvat. Nu, nu-i asa!

(pr. Florian Puscas de la Oradea, la conferinta “Ecumenim si fanatism”)

20080118sruc_is_z1_04.jpg

Toate profetiile Sfintilor Parinti despre venirea lui Antihrist arata ca el va veni ca un salvator, ca o solutie la crizele profunde care vor macina lumea si pe care inaintemergatorii sai le-au “pregatit” din vreme. Conspirationism?! Cititi profetiile Sfintilor Parinti

Strategia ucigasului de oameni este si astazi, cu atat mai mult cu cat ne apropiem cu pasi repezi de sfarsit, mult mai rafinata si mai subtila decat avem tendinta sa ne inchipuim indeobste. Si asta deoarece miza lui cea mai mare nu este sa puna gheara lui pe necredinciosi – pe care ii are usor sub stapanire -, ci pe cei alesi. Prea usor trecem peste acest cuvant al Mantuitorului! Cei alesi nu sunt cei care traiesc total lumeste, indiferent, care nu dau atentie vietii duhovnicesti, care nu tin de Biserica. Chiar daca sunt crestini, statistic, nu acestia sunt cei alesi, ci tocmai oamenii care vor sa traiasca duhovniceste, chiar daca si ei sunt plini de patimi si pacate. Prin urmare, scopul Satanei nu este sa umple cerul de mucenici, ci sa nu mai fie credinciosi adevarati pe pamant, sa ii insele si pe acestia, astfel incat sa le deturneze “inchinarea” (ravna si credinta lor) in directia contrara Duhului si Adevarului lui Hristos.

Si care ar fi unul din mijloacele prin care pot fi inselati cei alesi? In acest scop, putem afirma ca satana lucreaza “la doua maini”. Prin una seamana in lume ura, spaima, isterie, razboaie, saracie, foamete, insecuritate, – pe scurt: crize profunde (toate crizele sistemelor economice, sociale, politice, sunt provocate). Aceasta in ceea ce priveste planul mai general, global. Nu de acesta ne vom ocupa acum, desi el ar merita o tratare dezvoltata, aparte. (Puteti citi un articol scris in acest sens pe Altermedia, apropo de iminenta criza alimentara si financiara globala).

In ceea ce priveste Biserica Ortodoxa, strategia este aceeasi. Cu o mana naste si intretine atacul agresiv prin grupurile homosexuale, prin cei care vor sa scoata icoanele si religia din scoli, prin toate aceste sminteli, care nu sunt cazuri individuale, ci sunt strategii ale unui sistem bine pus la punct. Si inca: se confectioneaza scandaluri de presa avand in centru Biserica, scandaluri care ocupa spatiul televiziunilor si ziarelor saptamani intregi, cu linsaje mediatice in toata regula sau cu scoaterea la lumina a “uscaturilor” imorale dintre calugari si preoti. Mai departe: se creeaza provocari, instigari si infilitrari in randul preotimii din anumite zone, precis alese, ajungandu-se la crearea de “biserici paralele” sau, mai nou, sindicate preotesti.

Ecumenismul este in “avanposturile” acestui sistem, in plan religios: inceput cu politeturi ipocrite si verbozitate sterila, a continuat cu dialoguri teologice marcate de succesive compromisuri (in Consiliul Mondial al Bisericilor) si cu “traditia” rugaciunii anuale impreuna cu cei din confesiunile eretice (dar pe care, nu-i asa?, nu mai avem voie sa-i numim eretici, pentru ca “timpurile au evoluat”). Cand deja au crezut ca suntem “obisnuiti”, “vaccinati”, se trece catre fazele finale, si vedem astazi ecumenismul culminand cu slujbe co-liturghisite cu heterodocsi si cu “gesturi” de impartasire in alte “biserici”, facute de episcopi vanduti din Sinodul BOR. Acestea nu erau de ajuns si atunci li se adauga prigoane, hartuiri si sicanari ale slujitorilor care refuza compromisurile impotriva Duhului si Adevarului, se mai adauga strambatati strigatoare la cer si, neaparat, lupi chemati special spre a fi paznici la oile Domnului. Toate fac parte din aceeasi mână care seamana tulburarea, confuzia, deruta, frica, criza, dezbinarea. Cu scopul de a duce un razboi neincetat celor alesi, care vor sa isi pastreze sufletele si credinta neatinse, gata pentru Hristos.

Dar… la cealalta mână, satana vine cu amagirea. Pe plan global, lumea innebunita va astepta o solutie, o izbavire din marasmul in care se scufunda, sub ochii nostri, lumea. Este SUA ceva impopular, agresiv, care vine cu globalizare de tip coca-cola si fast-food? Atunci apare UE, ca alternativa la globalizarea americana, promitand diversitate, pastrarea “culturii” si declansand campanii anti-fast food, definindu-se explicit ca “salvarea” fata de ravagiile globalizarii salbatice. Nu reuseste UE sa aduca salvarea, ci se adanceste criza? Nu-i nimic, apare alta “salvare”, un om special, cel mai special, asteptat mai ales de evrei, care sa fie el cel care izbaveste lumea in marasmul in care a fost ajutata sa se arunce.

In ceea ce priveste Biserica, toti vor astepta o solutie care sa linisteasca cugetele, care sa faca sa inceteze odata acest asalt istovitor, grozav al fortelor intunericului, sa faca ordine in haosul acesta sau, cel putin… sa ne dea impresia credibila ca a facut-o! Toti vor simti nevoia, in conditiile unui neincetat asediu dracesc, epuizati de lupta, sa isi agate asteptarile, sa isi puna sperantele in… cineva. Si aici sta toata inselarea. Cand solutia miraculoasa, izbavirea, salvarea este asteptata sa vina aici, acum, in aceasta lume, cand se asteapta sa vina cineva care sa rezolve toate aceste probleme.

Am vazut aceeasi inselare manifestata recent la noi si in plan politic, cand disperarea intelectualilor si a anti-comunistilor nostri, multi dintre ei, din pacate, chiar frati ortodocsi angajati, i-a trimis intr-o jalnica atitudine de slugarnicie cavasi-idolatra fata de un sef al Statului fara egal in exercitarea talentului manipularii, investit peste noapte cu o aura morala de cavaler neprihanit al dreptatii, atitudine care i-a facut si ii face orbi la toate ticalosiile si actele sale politice profund anti-bisericesti si anti-morale si la interesele sale extrem de meschine pe care si le urmareste la adapostul imaginii de “erou anti-sistem”. Asadar e vorba de aceeasi asteptare febrila sa apara cineva care sa ia masuri, cineva care sa ne aduca linistea, sa faca dreptate, cineva care sa apara ca luptator neinfricat cu “Sistemul” (de orice fel). Cineva cu autoritate, puternic. Un om, un potential stapan. Care, este de fapt, o alta fat, poate si mai hidoasa si mai de temut, a… Sistemului!

Nu altfel va fi Antihristul! Acest stapan va putea poza pana si in garant personal al dreptei credinte. El va putea asigura conditiile exterioare cele mai bune pentru cultul bisericesc. Arhitectura si icoane din cele mai traditionale, bizantine, muzica psaltica cea mai buna. Va restaura si va infrumuseta bisericile, le va crea toate conditiile materiale de existenta, va oferi conditii ideale de “misiune”, de afirmare mediatica si de intreprindere a celor mai generoase “actiuni cultural-filantropice” pe toate caile. Va fi, in aparenta, bun, drept, onest, milostiv, virtuos… dar intr-o masura atat de verosimila, asa cum niciun inaintemergator al sau nu a reusit sa fie vreodata! Toate cele “bune” (dar exterioare) le va face, dar cu o singura conditie – sa fie el recunoscut drept izvorul si pricina tuturor acestor forme exterioare corecte, dar lipsite de adevar. El, si nu Duhul, el, si nu Hristos.

Citisem deunazi in cartea “Staretii despre vremurile din urma. Lumea inaintea celei de a Doua Veniri a lui Hristos” (editata la Manastirea Petru-Voda, anul trecut) aceste randuri (din pacate, nu am putut desprinde autorul lor – cert este ca e un rus -, din pricina unor imprecizii de redactare a volumului, dar este neindoielnic adevarul cuprins in ele, indiferent cui le apartin):

Am vazut o data cum se taie oile. E ceva inspaimantator! Inchipuiti-va o turma de 5000 de capete care este inchisa in ocolul combinatului de carne. Animalele simt mirosul sangelui, sunt nelinistite, cum sa fie calmata turma? Dupa cum se vede, e foarte simplu: capetenia este scoasa de pe transportor si turma se aranjeaza in rand. Capetenia e sacrificata in urma turmei. – Multi zic: patriarhul a binecuvantat sau presedintele ne va ajuta, va rezolva toate. Cum se fredoneaza in cantec: <<Nu face sa gandesti, cel care e cu noi, toate le va rezolva>>. Speranta ca va veni un om bun care va aranja pentru noi totul este falsa; ea de fapt ii este caracteristica omului rus: sa spere la ajutorul cuiva. Dar psalmul lui David ne povatuieste: NU VA INCREDETI IN CEI PUTERNICI, IN FIII OAMENILOR, IN CARE NU ESTE IZBAVIRE” (Psalm 145: 3). Nimeni nu este in stare sa stopeze cu mana sa neputincioasa procesul apostat al lumii (adica ala parasirii legilor lui Dumnezeu), nici presedintele, nici Patriarhul. Insa este de datoria noastra sa ne impotrivim patrunderii duhului apostat in interiorul bisericii, altfel cum ne va ajuta Domnul, daca vom ramane indiferenti?”.

Si acum sa revenim in actualitatea imediata. Un jurnalist de la noi demn de toata compasiunea, care face, simultan, oficii de preot sectar (!) si de… purtator neoficial de cuvant (dar nici nu credem ca este solicitat in acest sens de patriarh) al administratiei patriarhale ilustreaza perfect, intr-un recent editorial, genul acesta de mentalitate care pregateste venirea unui SALVATOR:

“Câţiva confraţi de breaslă mi-au reproşat că sunt „prea pe faţă” cu Patriarhul. Sunt pentru că o instituţie puternică are nevoie de lideri puternici. PF Daniel a demonstrat, la Iaşi, că se poate face treabă şi că, sub cârmuirea sa, Biserica poate face faţă provocărilor actuale… Puterea Bisericii stă evident în capul ei, Hristos. Dar şi în modul în care vor fi rezolvate astfel de crize. Crize de imagine, mai mult decât de identitate. Întotdeauna vor apărea nebuni, preoţi nemulţumiţi. De aceea e nevoie de un bun Păstor, de un Patriarh puternic şi respectat“.

Da, este nevoie de buni pastori, de la cel mai mic preot si pana la patriarh, dar nu de “lideri puternici” dupa modelul conducatorilor omenesti. Salvarea din crize este numai in Hristos. Pentru un crestin ortodox autentic, exista numai si numai capul Bisericii – Hristos! Nu exista nici un “dar si”, nici un loctiitor, locotenent, om puternic care sa implineasca ceva ce ar lipsi, chipurile, in Biserica! Logica de mai sus este perfect catolica, este o justificare vicleana a intaririi autoritatii centrale si individuale, fata de care oamenii sa fie nevoiti, din recunostinta sa se plece si sa il recunoasca reper infailibil, garant al mantuirii. Ori acest lucru nu este decat o fundatura, o pacaleala, amagirea cu care antihrist vrea sa ii prinda in capcana si pe cei alesi. Chiar daca Biserica va fi atacata si invaluita de crize nenumarate, solutia intaririi autoritatii patriarhale, in dauna sobornicitatii, este si va ramane ne-ortodoxa. Chiar daca acest om puternic, oricine ar fi el, ar garanta ca pastreaza credinta ortodoxa, de fapt, prin centralizarea puterii in mainile lui, chiar si astfel s-ar putea realiza apostazia si prefigurarea antihristului, a falsului salvator, a falsului mesia.

De aceea, sa nu va bucurati prea tare daca veti auzi ca se ia decizia dreapta, canonica si deja previzibila a inlaturarii lui Corneanu. Nu ajunge asta, pentru apostazia mitropolitului Banatului este o consecinta a unui rau launtric profund ce macina launtric Biserica noastra. Conteaza ca si mijlocul si scopul prin care se va face aceasta sa fie cele ale duhului adevarului, ale credintei celei ortodoxe. De multe ori, unii “pioni” sau “nebuni” se sacrifica in jocul de sah, pentru a obtine victoria. Da, se va reteza, poate, aceasta tumoare, insa este foarte posibil ca metastaza sa se declanseze in ciuda operatiei. Este absolut necesara interventia chirurgicala, dar luata de catre intreg Sfantul Sinod al B.O.R., printr-o decizie similara cu cea legata de stavropighiile patriarhale – adica prin asumarea unor principii de credinta prin care sa se previna pe viitor orice fel de astfel de “gesturi” (inclusiv cele ale PS Sofronie, dar si ale altora) si sa repare sminteala facuta in randurile credinciosilor.

img_7108.JPG

Altfel, vom avea interventii, decizii, care aparent vor indeparta pe cel vinovat, dar care nu vor opera in profunzime. Nu prin astfel de interventii invelite in nesiguranta si care depind de atitudinea personala a cuiva s-au luat pana acum deciziile in ortodoxie, ci prin impreuna-marturisire.

Apararea credintei trebuie facuta prin mijloacele credintei. Nu prin mijloacele centralismului, ale puterii personale sau prin existenta unui personaj providential, venit la timp sa salveze dreapta credinta. Niciodata nu au existat salvatori ai dreptei credinte, ci marturisitori ai ei. Afirmarea dreptei credinte s-a facut doar de catre Sinoade. Aceasta este calea cea dreapta. Nu un om puternic este solutia, ci o credinta puternica, vie si lucratoare, care sa razbata de la intai-statatorul nostru, pana la cel din urma si mai mic dintre noi.

nicaea_icon.jpg

Legaturi:


Categorii

Biserica la ceas de cumpana, Meditatii duhovnicesti, Nicolae Corneanu, Noua ordine mondiala/ Masonerie, Portile Iadului, Profetii si marturii pentru vremurile de pe urma

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

37 Commentarii la ““SISTEMUL” sau CUM LUCREAZA SATANA “LA DOUA MAINI”

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 2 >>

  1. Pingback: Război întru Cuvânt » Parintele Serafim Alexiev si intristarea pentru apostazia generala
  2. Pingback: Război întru Cuvânt » Enciclica-soc a Papei Benedict, moment crucial pentru viitorul Noii Ordini: “ESTE URGENTA INFIINTAREA UNEI REALE AUTORITATI POLITICE MONDIALE”!
  3. Pingback: Război întru Cuvânt » “Sa nu ne ingaduim naivitatea, sa nu dormim in opinci”. CLARIFICARI SI AVERTISMENTE NECESARE PRIVIND PROFETIILE SI FALSELE PROFETII APOCALIPTICE
  4. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Curtea Suprema din SUA decide ca parintii nu mai au dreptul de a da in judecata producatorii de vaccinuri. PRILEJ DE REFLECTIE SERIOASA ASUPRA MEGA-CAPCANEI CARE NI SE INTINDE ASTAZI, PRIN PROVOCAREA DISPERARII SI A REVOLTEI
  5. Pingback: Razboi întru Cuvânt » PROTEST FATA DE ABUZURILE EPISCOPULUI SOFRONIE AL ORADIEI: Scrisoarea deschisa a Consiliului Parohial Sfanta Treime din Oradea pe marginea presiunilor exercitate asupra parintelui paroh Florin Puscas
  6. Pingback: Razboi întru Cuvânt » “DE LA STREINU-CERCEL NI SE TRAGE…” / Aux armes, Les francs-maçons! Inceputul REEDUCARII ANTICRESTINE la nivel inalt in UE/ RECOMANDARI ORTODOXE (Si multe alte STIRI 20-22 februarie 2010)
  7. Pingback: UPDATE: Atentate sangeroase la Oslo si pe insula Utoya soldate cu peste 91 de morti si zeci de raniti. UN 11 SEPTEMBRIE PENTRU NORVEGIA SI PENTRU EUROPA? POLITIA VORBESTE DESPRE ACT DE FUNDAMENTALISM CRESTIN!
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate