Maicuta Domnului – Izvorul Tamaduirilor si Casa inimilor noastre

9-04-2010 Sublinieri

(icoana de Ioan Popa, Sihastria Putnei)

In vinerea din Saptamana Luminata se sarbatoreste Izvorul Tamaduirii, praznic inchinat Maicii Domnului, menit sa arate rolul Fecioarei Maria in lucrarea mantuirii.

Izvorul Tamaduirii aminteste o minune. Cu putin timp inainte de a ajunge imparat, Leon cel Mare (457-474) se plimba printr-o padure din apropierea Constantinopolului. La un moment dat a intalnit un orb ratacit, care l-a rugat sa-i dea apa si sa-l calauzeasca pe drumul spre cetate. Leon a patruns in desisul din apropiere dupa apa, dar nu a gasit. Pe cand se intorcea, se precizeaza in Penticostar, a auzit-o pe Maica Domnului spunandu-i: Nu este nevoie sa te ostenesti, caci apa este aproape! Patrunde Leone, mai adanc in aceasta padure si luand cu mainile apa tulbure potoleste setea orbului si apoi unge cu ea ochii lui cei intunecati”. Leon a facut intocmai si indata orbul a inceput sa vada. Dupa ce a ajuns imparat, Leon a construit langa acel izvor o biserica. La randul sau imparatul Justinian (527-565) care suferea de o boala grea, s-a vindecat dupa ce a baut apa din izvor, a construit o biserica si mai mare.

De-a lungul timpului, apa acestui izvor a vindecat multe boli si a tamaduit diferite rani, molime si alte suferinte. La sarbatoarea de astazi mergem cu gandul si cu inima mai ales spre Maica Domnului, ea care s-a dovedit izvor al Dumnezeirii prin nasterea Mantuitorului.

In toate bisericile si manastirile, dupa Sfanta Liturghie, se savarseste slujba de sfintire a apei (agheasma mica).

MAICA DOMNULUI – OCROTITOAREA NOASTRĂ

“Mi-aduc aminte, a fost odatã la noi la mânãstire o împrejurare mai grea si mama a zis: Apoi, dacã nu mai poti sta aici, sã vii acasã, cã doar tu ai unde veni”. E ceva atât de înduiosãtor…

Vedeti ce înseamnã inima de mamã? Nu te lasã niciodatã. Te lasã altii, nu te vor, te ocolesc, te resping, te marginalizeazã, te împing, te asupresc. Asa ceva nu poate face mama! Pot face strãinii, dar cine are inimã de mamã, nu poate. „Apoi tu, dacã nu mai poti sta aici, sã vii acasã cã doar tu ai unde veni…“. Dacã mama cea pãmânteascã poate face asa ceva, gânditi-vã la Maica Domnului! Maica Domnului sã ne pãrãseascã vreodatã? Se poate cumva sã ne pãrãseascã Maica Domnului? Nu se poate! De ce nu se poate? Pentru cã este mamã, pentru cã are inimã de mamã.

Noi zicem „Maica Domnului” ca si când am zice un titlu. Or, noi trebuie sã stim cã Maica Domnului este mamã. Si nu este mamã numai pentru Domnul Hristos, este mamã pentru toti cei care vrem s-o avem de mamã. Maica Domnului ne cheamã la Domnul Hristos, ne cheamã sã fim aproape de Domnul Hristos. Domnul Hristos ne este binevoitor, vrea sã ne ocroteascã asa cum gãina îsi întinde aripile peste puii ei. Ati vãzut clostile, cum îsi adunã, seara, puisorii în jurul lor, cum îi acoperã si le dau cãldurã din trupurile lor? Asa face mama closcã, asa face mama mamã si asa face Maica Domnului: ne duce la Domnul Hristos si ne recomandã si pe noi, cum i-a recomandat pe cei de la Nunta din Cana Galileii, care nu mai aveau vin si cãrora Domnul Hristos le-a fãcut vin din apã (cf. Ioan 2). De ce? Pentru cã a mijlocit Maica Domnului.

Sigur cã ne ajutã Dumnezeu în primul rând. Dar, de multe ori ne gândim cã suntem pãcãtosi si cã nu suntem vrednici sã se ocupe Dumnezeu de noi. Dumnezeu nu ne lasã niciodatã! Nu ne lasã niciodatã, prin oricât de grele împrejurãri am trece. Ori de-am fi bolnavi, ori de-am fi infirmi, ori de-am fi neputinciosi, Dumnezeu nu ne lasã. Nu ne lasã nici Maica Domnului. Maica Domnului este cu noi si ne ajutã, ne întãreste, se roagã pentru noi, ne ocroteste si ne mângâie.Lumina întunecatului meu suflet, nãdejdea, acoperãmântul, scãparea, mângâierea si bucuria mea“. Aceasta este Maica Domnului pentru noi: ne duce la Domnul Hristos, Care a vrut si vrea sã ne ocroteascã, sã ne ajute si sã ne acopere cum acoperã gãina puii sãi. V-as ruga, când mai vedeti câte-o closcã întinzându-si aripile peste puisorii sãi, sã vã gânditi cã Domnul Hristos a zis: „De câte ori am voit sã adun pe fiii tãi, cum adunã pasãrea puii sãi sub aripi” (Luca 13, 34). Niciodatã nu putem fi singuri când Îl avem pe Dumnezeu. Niciodatã nu suntem singuri când o avem pe Maica Domnului. Niciodatã nu suntem singuri când îi avem pe sfintii lui Dumnezeu. Niciodatã nu suntem pãrãsiti când Dumnezeu este cu noi, când Maica Domnului este cu noi.

Stiti cine este pãrãsit? Acela care vrea sã fie pãrãsit, acela care înjurã, acela care minte, acela care furã, acela care face scandal, acela care bea, care se îmbatã si face rele-n casã. Acela nu este cu darul lui Dumnezeu si aceluia i-ar putea zice Domnul Hristos: „De câte ori voit-am sã vã adun cum adunã gãina puii sãi sub aripi, dar n-ati vrut“. Cine vrea sã fie cu Dumnezeu, Îl are pe Dumnezeu. Cuvintele lui sunt cuvintele lui Dumnezeu, gândurile lui sunt gândurile lui Dumnezeu, simtirea lui este simtirea lui Dumnezeu.

Sã aveti mai multã încredere în Dumnezeu, mai multã încredere în Maica Domnului, mai multã încredere în bunãtatea lui Dumnezeu si în bunãtatea Maicii Domnului.Pe Nãscãtoarea de Dumnezeu si Maica Luminii, întru cântãri cinstind-o sã o mãrim“. Sã o mãrim cum a mãrit-o Dumnezeu când a ales-o. Sã o mãrim cum a mãrit-o Fiul sãu când S-a sãlãsluit în pântecele ei cel pururea fecioresc. Sã o mãrim cum a mãrit-o îngerul binevestitor care i-a zis: „Binecuvântatã esti tu între femei” (Luca 1, 28). Sã o mãrim cum a mãrit-o Elisabeta, plinã de Duhul Sfânt, care a zis: „Binecuvântatã esti tu între femei si binecuvântat este rodul pântecelui tãu” (Luca 1, 42). Sã o mãrim cum a mãrit-o femeia care a ridicat glas din popor si a zis cãtre Domnul Hristos: „Fericit este pântecele care Te-a purtat si fericiti sunt sânii pe care i-ai supt” (Luca 11, 27). Sã o mãrim cum au mãrit-o îngerii si toti sfintii, cum a mãrit-o Biserica în toatã vremea si sã nu ne lãsãm încurcati în gândurile noastre si în simtirile noastre de oameni care nu sunt cinstitori ai Maicii Domnului. Sã-i lãsãm în pace, sã ne rugãm pentru ei, sã-i ocolim când ne spun cã nu facem bine când o cinstim pe Maica Domnului. Sfârsesc aceste gânduri si aceste cuvinte pe care vi le-am spus vouã si mi le-am spus si mie, din care m-am bucurat si eu si din care v-ati bucurat si voi si vã mai zic încã o datã cum a zis mama, Dumnezeu s-o odihneascã: „Tu, dacã nu mai poti sta aici, sã vii acasã, cã ai unde veni“. Apoi sã stiti cã Maica Domnului zice tot asa cãtre noi. Dumnezeu sã ne ajute, Maica Domnului sã ne ocroteascã si sã ne întelepteascã, pentru ca sã avem bucuria pe care o dã Maica preacuratã, Maica bucuriei. Amin!”

Ioan 2, 12-22

După aceasta S-a coborât în Capernaum, El şi mama Sa şi fraţii şi ucenicii Săi, şi acolo n-a rămas decât puţine zile. Şi erau aproape Paştile iudeilor, şi Iisus S-a urcat la Ierusalim. Şi a găsit şezând în templu pe cei ce vindeau boi şi oi şi porumbei şi pe schimbătorii de bani. Şi, făcându-Şi un bici din ştreanguri, i-a scos pe toţi afară din templu, şi oile şi boii, şi schimbătorilor le-a vărsat banii şi le-a răsturnat mesele. Şi celor ce vindeau porumbei le-a zis: Luaţi acestea de aici. Nu faceţi casa Tatălui Meu casă de negustorie. Şi şi-au adus aminte ucenicii Lui că este scris: “Râvna casei Tale mă mistuie”. Au răspuns deci iudeii şi I-au zis: Ce semn ne arăţi că faci acestea? Iisus a răspuns şi le-a zis: Dărâmaţi templul acesta şi în trei zile îl voi ridica. Şi au zis deci iudeii: În patruzeci şi şase de ani s-a zidit templul acesta! Şi Tu îl vei ridica în trei zile? Iar El vorbea despre templul trupului Său. Deci, când S-a sculat din morţi, ucenicii Lui şi-au adus aminte că aceasta o spusese şi au crezut Scripturii şi cuvântului pe care Îl spusese Iisus.


Categorii

1. Slider, Citiri liturgice din Scripturi, Cum ne iubeste Dumnezeul nostru, Duminici si Sarbatori - Noime vii pentru viata noastra, Izvorul Tamaduirii, Minuni si convertiri, Saptamana Luminata

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

28 Commentarii la “Maicuta Domnului – Izvorul Tamaduirilor si Casa inimilor noastre

  1. Hristos a inviat!

    Acum vreo cateva saptamani am avut o mare mangaiere din partea Maicii Domnului… Am fost la Manastirea Ghighiu (jud PH) si m-am rugat in fata icoanei facatoare de minuni a Maicii Domnului. Pentru prima data in viata mea am simtit-o pe Maicuta ca pe O MAMA ADEVARATA. Am simtit intr-adevar grija si dragostea ei, pur si simplu am stiut ca ma vegheaza cu inima de mama, cum spune parintele Teofil Paraian.

    Si mi-am dat seama ca pana atunci ma raportam la Maica Domnului ca la Fecioara, la tanara care a dat nastere Fiului de Dumnezeu si a ramas neprihanita… dar nu o simtisem cu adevarat mama! Mare mangaiere am trait atunci! Slava lui Dumnezeu si Maicutei Sale cea mult iubitoare!

    Doamne, ajuta!

  2. Cat de proaspat , cat de curat si inmiresmat este Izvorul Tamaduitor aratat
    de Maica Domnului Nostru Iisus Hristos oricarui orb caruia ii este sete
    – si, mai mult , doreste cu osardie sa iasa pe calea spre Cetate…ce frumusete tainica spala ochii orbului ca sa vada ? ce apa tulburata de preaplinul bucuriei astampara setea ? doar un raspuns direct si simplu:
    acel Izvor binecuvantat de Preacurata Maica si pururea Fecioara Maria !!!
    Rogu-Te , Maicuta , indreapta-ma si pe mine spre Izvor ca sa vad si setea sa mi-o potolesc si , astfel – sa pot sa merg mai departe pe Cale

  3. Prea Sfanta Nascatoare de Dumnezeu mantuieste-ne pe noi!

  4. Vecernia, Utrenia si Sfanta Liturghie sunt cantate de grupul “Nectarie Protopsaltul” – in anul 2004 – la hramul Manastirii “Sfantul Mare Mucenic Dimitrie” din Sighisoara, unde este staret Parintele Arhimandrit Ghelasie Tepes.
    Manastirea Sighisoara are 2 hramuri: Sfantul Mare Mucenic Dimitrie (26 octombrie) si Izvorul Tamaduirii (Vineri in Saptamana Luminata).

  5. Pingback: Război întru Cuvânt » De Izvorul Tamaduirii, sa incercam sa fim partasi la vindecarea unor frati in suferinta!
  6. Eu am 50 de ani.Acum 23 de ani am simtit ca Maica DOmnului este un Izvor de vindecare pentru toate.Eu asa am simtit,ca Maicuta Domnului m-a ajutat atunci exact de Izvorul Tamaduirii.Poate noi nu “vedem” cat de aproape este Maicuta Domnului.Sa nu uitam ca Maica Domnului ne poate vindeca,ne poate ajuta in orice situatie ne aflam.Doamne ajuta!

  7. Doamne ce asi putea si eu sa spun??? MA ROG…MA ROG MAICUTEI DOMNULUI SA MA AJUTE PENTRU COPIL, SOT, PARINTI SA FIM SANATOSI IN TRUP SI SPIRIT… SA NU MA ABAT DE LA DRUMUL,CALEA LUMINATA A CREDINTEI…FARA DUMNEZEU,MAICA DOMNULUI SI IISUS HRISTOS NU ASI PUTEA SUPRAVIETUI…RUGA? Simplu: “DOAMNE MILUIESTE-MA PE MINE PACATOASA! FACASE VOIA TA SFANTA MAICUTA! PACE,IUBIRE, SI SPUS CU TOATA FIINTA MEA HRISTOS A INVIAT!

  8. Pingback: Izvorul Tamaduirii » Alex Rădescu
  9. Hristos a inviat!
    In ultimul timp, nici nu-i mai pot spune Maica Domnului. O numesc numai Imparateasa Cerurilor, atat de mare si cutremurator a fost ajutorul pe care l-am primit de la Aceasta!Si cand ma gandesc ca la “inceputuri” nici nu indrazneam sa ridic ochii catre icoana, stiind cat de mult l-am suparat pe Fiul Ei…
    P.S.Comentariile de mai sus sunt de anul trecut…Inseamna aceasta ca toti ceilalti sunt acum la Sfanta Liturghie? Doar eu sunt la munca…dar, slava Domnului pentru toate!

  10. Preamilostivă Maică

    Preamilostivă Maică, al milei sfînt izvor,
    Nădejdea mântuirii, scăparea tuturor,
    La Tine vin cu lacrimi, când sunt îndurerat,
    La mila Ta, Măicuţă, cu grea durere cad.

    Că cine plânge oare, în jale şi-n nevoi
    Şi suferă durerea, alăturea de noi ?
    Doar inima de mamă cu sufletul curat,
    Pentru copil îndură, durerea ne’ncetat.

    Fecioara cea mai sfântă şi Mama lui Iisus
    Şi Maica tuturora , a noastră-n ceruri sus,
    Tu suferi pentru lume, cu noi eşti în nevoi,
    Tu eşti în suferinţă, alăturea de noi.

    Copilul la durere, sărman şi necăjit,
    De inima de mamă se simte ocrotit.
    Că mama îi nădejde , izvor de mângăieri,
    Când ei îi spui durerea, recapeţi noi puteri.

    Cu lacrimi de durere Te chem neâncetat,
    Să nu ne laşi la demoni, să nu ne laşi în iad.
    O ,..inimă de mamă, auzi durerea mea,
    Şi ruga cea smerită ce-o fac în faţa Ta.

    Îndură-te şi-ascultă, pe robul tău smerit,
    Că iată ştiu credinţa şi-s tot nepocăit,
    Tot stăpânit de patimi,tot fără de iubire,
    Tot aprig în cuvinte şi plin de clevetire,

    Îndură-Te de mine,Te rog Stăpâna mea
    Că vin cu pocăinţa, din nou în faţa Ta,
    Eu cel lipsit de fapte şi tot ce este bun.
    Ascultă-mi rugăciunea smerită şi acum.

    La inima de mamă la îndurarea Ta,
    Fecioară Preacurată alerg, nu mă lăsa,
    Tu roagă-l pe Stăpânul, pe Bunul Fiul Tău,
    Şi scoate ortodocşii din tot ce este rău.

  11. Hristos a inviat!Am citit materialul,am citit comentariile si m-am oprit la Cristina si am zis in sinea mea:”ce seamana cu ce simt eu,cu varsta…si apoi am realizat ca tot eu am scris.Astazi am fost atenta la tot ce se spune la slujba ,la Trinitas,in ziare.Imi place poate mai aflu ceva nou din istoria acestei sarbatori.Dar pentru mine este clar:Maica Domnului a fost pentru mine la un moment dat, Izvor de vindecare in tot.Si doresc sa va spun acest lucru, pentru ca sunt convinsa ca pentru toata lumea e la fel.Doamne Maicuta Domnului ajuta-ne pe noi!

  12. @ Cristina:

    🙂 🙂

    Da, este postarea de acum 2 ani, reluata 🙂

  13. “După aceasta S-a coborât în Capernaum, El şi mama Sa şi fraţii şi ucenicii Săi, şi acolo n-a rămas decât puţine zile. Şi erau aproape Paştile iudeilor, şi Iisus S-a urcat la Ierusalim. Şi a găsit şezând în templu pe cei ce vindeau boi şi oi şi porumbei şi pe schimbătorii de bani. Şi, făcându-Şi un bici din ştreanguri, i-a scos pe toţi afară din templu, şi oile şi boii, şi schimbătorilor le-a vărsat banii şi le-a răsturnat mesele. Şi celor ce vindeau porumbei le-a zis: Luaţi acestea de aici. Nu faceţi casa Tatălui Meu casă de negustorie. Şi şi-au adus aminte ucenicii Lui că este scris: “Râvna casei Tale mă mistuie”. Au răspuns deci iudeii şi I-au zis: Ce semn ne arăţi că faci acestea? Iisus a răspuns şi le-a zis: Dărâmaţi templul acesta şi în trei zile îl voi ridica. Şi au zis deci iudeii: În patruzeci şi şase de ani s-a zidit templul acesta! Şi Tu îl vei ridica în trei zile? Iar El vorbea despre templul trupului Său. Deci, când S-a sculat din morţi, ucenicii Lui şi-au adus aminte că aceasta o spusese şi au crezut Scripturii şi cuvântului pe care Îl spusese Iisus. Vineri, in Saptamana Luminata, ortodoxia sarbatoreste Izvorul Tamaduirii, un mare praznic ce dateaza din a doua jumatate a primului mileniu crestin. Se face referire la o vindecare minunata a unui orb ce si-a recapatat vederea dupa ce si-a udat fata cu apa unui izvor situat intr-o padure din apropierea Constantinopolului. Biserica zidita din ordin imparatesc pe locul unde era situat acel izvor a primit hramul “Izvorul Tamaduirii”.
    La sarbatoarea de astazi mergem cu gandul si cu inima mai ales spre Maica Domnului, cea care s-a dovedit izvor al dumnezeirii, prin nasterea Mantuitorului.

  14. As vrea sa scriu si eu cateva cuvinte despre MAICA DOMNULUI.O cunosc de multa vreme si o iubesc.Dintre toti sfintii.pe ea o simt cea mai aproape de sufletul meu,de aceea,cand ma rog ei,ii zic chiar asa:MAMA!Pentru ca o simt ca este cu adevarat mama mea!Totdeauna aproape de mine,in mintea si sufletul meu,ma apara,ma ocroteste,imi vegheaza somnul,si imi place sa cred ca ea iubeste cu adevarat orice fiinta!Si ca umple cu iubirea ei toate cele vazute si nevazute!De aceea,imi place sa cred ca este peste tot si o pot respira din orice:din ziua care incepe,din ciripitul pasarelelor,din susurul izvoarelor cu care ne potolim setea,din frumosul si binele divin,din fapta cea buna,din cuvantul care te alina si-ti da viata,din rugaciunea care vindeca si inalta,din dragalasenia si nevinovatia copiilor…si, daca este sa ma duc pana spre asfintit si bunatatea ei tot nu se sfarseste,chiar daca eu imi fac cu constiinciozitate rugaciunea de seara…EA este maica mea si o recomand oricui!

  15. Si as mai vrea sa va scriu si o rugaciune,catre Mantuitorul si Maica Sa.DOAMNE IISUSE HRISTOASE,DUMNEZEUL NOSTRU,SLAVA TIE!Mantuitorul sufletelor noastre,Dumnezeule cel Mare si Minunat,ai mila de noi!Tie iti multumim pentru darurile de care ne-ai invrednicit pana acum,ca nu ne-ai lasat in pacatele noastre,ca ne-ai adus la lumina Ta ,pentru frumusetea Ta cea adevarata si nesilita,ai mila si de noi,care Te rugam,sa nu ne pierzi!Poarta-ne in gand si-n trup!Ia-ne de mana si infrumuseteaza-ne intr-un gand folositor si mantuitor!Ai grija de zidirea Ta,pazeste-ne de cel viclean si sa nu ne mai intoarcem la pacate de vreme ce TU ne-ai curatit pe noi!Adu-ti aminte de noi,Doamne cum iti aduci aminte de soarele care straluceste,si de luna care lumineaza si de stelele care-ti slujesc!Invredniceste-ne de mila Ta,ca sa ne bucuram de TINE si de faptura Ta pe care ai zidit-o dintru inceput!Apleaca-TE spre rugaciunea noastra,macar ca suntem nevrednici Tie,si sa nu ne lasi pe noi cei care Te iubim si care la Tine cadem,sa ne ajuti noua in lucrul nostru cel randuit de Tine…Sa ne sprijini cu dreapta Ta si sa nu ne lasi,pentru rugaciunile Maicii Tale si ale tuturor sfintilor Tai!Tu stii toate ale noastre,care sunt dintru inceput si pana in ceasul de acum…sa nu ne pierzi din pricina faradelegilor si a nemultumirii…Caci TU esti fara de pacat si mania TA cine o poate suferi?Ajuta-ne noua,Doamne!Invredniceste-ne de mila Ta cea sfanta,revarsa peste noi din bunatatea Ta,rugaciunile Tale sunt sfintenia noastra!Fi pentru noi izvor de tamaduire preaminunat!Acopera-ne cu dreapta Ta.si nu ne uita in rugaciuni!Voia Domnului s-o facem ca sa nu fim osanditi pentru pacate.Sfinteste-ne sufletul si trupul,da-ne inger pazitor in caile noastre,sfinti in ajutor,luminarea mintii,putere si vointa curata pentru infaptuirea binelui ceresc,iubire nefatarnica fata de Tine si aproapele,nadejde tare,neinfruntata,credinta puternica.Sfinteste-ne intru adevarul Tau!SLAVA TIE,DUMNEZEUL NOSTRU,SLAVA TIE!SLAVA TIE,TREIME SFANTA,SLAVA TIE!MAICA DOMNULUI,FIE-TI MILA DE NOI!

  16. Pingback: Război întru Cuvânt » IZVORUL TAMADUIRII. Cuvant praznical al Parintelui Sofian Boghiu. MAICA DOMNULUI – MAICA NOASTRA, MAICA LUMII INTREGI, VINDECAREA CELOR NEPUTINCIOSI
  17. Pingback: IZVORUL TAMADUIRII. Predica Parintelui Sofian si cantarile sarbatorii -
  18. Despre icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului de la Hadambu (jud. Iasi)
    http://www.youtube.com/watch?v=LCshr-eAgVg&feature=related
    Va marturiseste un om mangaiat de harul acestei sfinte icoane. Cu adevarat fericit este cel ce o are in casa sa!

  19. Pingback: RUGACIUNI CATRE MAICA DOMNULUI, IZVORUL TAMADUIRII la vreme de necaz obstesc si de prigoana a Bisericii -
  20. Pingback: RUGACIUNE CATRE MAICA DOMNULUI a celui coplesit de intristare si bantuit de ispite: “Sufletul meu se simte sfarsit; totul imi este greu, chiar si rugaciunea…”/ PREDICI AUDIO la Izvorul Tamaduirii (Ierom. Teofan, pr. Ciprian) -
  21. Pingback: “Pleacă, Mamă, zările, Tinde-ți îndurările, Du-te, strânge-Mi cioburile. Cioburile, cioturile…” – MAICA DOMNULUI, IZVORUL TAMADUIRII SUFLETELOR | Cuvântul Ortodox
  22. Pingback: SA NE SLUJIM UNII PE ALTII! “Maica Domnului ne învaţă să fim în toată vremea în slujire… Hristos ne împrumută mâinile Sale milostive şi slujitoare ca noi înșine să fim milostivi şi slujitori, asemenea Lui” PREDICA PS MACAR
  23. Pingback: MAICA DOMNULUI – IZVORUL TĂMĂDUIRII SUFLETELOR ÎNTRISTATE, OMUL CARE ÎNȚELEGE CEL MAI BINE SUFERINȚA INIMILOR SFÂȘIATE. Cuvânt al Părintelui Ciprian Negreanu: “În durerile noastre, în despărțirile noastre, în așteptările noast
  24. Pingback: Izvorul Tămăduirii | Gabriela Mihaita David
  25. Pingback: mâine… Izvorul Tămăduirii | albastru de… mai departe (2)
  26. Pingback: “BUCURA-TE, TAMADUIREA TRUPULUI MEU!” – Predica Mitropolitului Neofit de Morfou despre MAICA DOMNULUI la Denia Acatistului Buneivestiri: “Iata cum Maica Domnului are grija de oamenii ei” | Cuvântul Ortodox
  27. Pingback: SĂ NU SECĂM IZVORUL TĂMĂDUIRILOR MAICII DOMNULUI! Cuvântul PS MACARIE DRĂGOI: “Nu putem pretinde mila şi ajutorul Maicii Domnului şi, totodată, să ne fie indiferent dacă trăim într‑o ȚARĂ ÎN CARE CĂSĂTORIA E BATJOCORITĂ şi VIA
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate