HOROSCOP DE INCEPUT DE AN :) (farsa… serioasa pentru cei care inca au aceasta patima)

16-01-2008 Sublinieri

5843856565_74a77d8ea8

Pentru o mica descretire a fruntilor 🙂

  • S-ar putea ca in anul ce vine sa nu va mearga bine. E firesc.
  • Planurile pe care vi le faceti nu intotdeauna se implinesc. Da, pentru ca aceasta nu depinde numai de Dumneavoastra.
  • In anul ce vine o sa va certati de mai multe ori cu: cei din familie, cu colegii de serviciu ori de scoala sau pur si simplu. Nu uitati, daca cineva continua sa va contrazica, chiar si dupa ce i-ati inaintat un argument rezonabil, schimbati tema discutiei. Altminteri, s-ar putea sa se lase cu cearta.
  • Nu toti oamenii vor impartasi parerile D-stra. Iertati-i. Nu uitati ca nici D-stra nu impartasiti orice parere.
  • S-ar putea sa nu primiti salariul la timp, sa se defecteze liftul din blocul in care traiti, sa fiti bruscat in troleu, sa nu vi se dea restul la cumparaturi. Nu injurati.
  • S-ar putea ca un bun prieten sa va insele: sa va fure bani, sa deconspire un secret, sa va acuze de lucruri pe care nu le-ati facut. Impacati-va, nu astepati sa faca el primul pas. Tineti minte, lui ii este mai rusine decit D-stra.
  • Si in anul ce vine veti fi oprit de cersetori pe strada. Nu-i alungati, cereti-va simplu iertare.
  • Nu uitati, oamenii sint multi, dar fiecare simte ca e unic pe lume. Iubiti-i.
  • S-ar putea sa vi se intimple lucruri grave si triste: sa va imbolnaviti, sa va moara cineva din cei dragi, sa pierdeti casa, cinstea, sa nimeriti in puscarie, in casa de nebuni, sa ajungeti un vagabond, sa muriti. Nu uitati, nimeni nu poate sta impotriva acestor stihii. Imbarbatati-va. Daca credeti ca Dumnezeu exista, rugati-va Lui, daca nu credeti ca El exista, faceti ceva ca El sa existe. Sint multe lucruri pe care doar Dumnezeu le poate rezolva.

(Sursa)

prayer-bible-candle


Categorii

Anul Nou

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la “HOROSCOP DE INCEPUT DE AN :) (farsa… serioasa pentru cei care inca au aceasta patima)

  1. “daca nu credeti ca El exista, faceti ceva ca El sa existe”… Ma pune serios pe ganduri ideea aceasta. Asadar, chiar si adversarii credintei Il cauta pe Dumnezeu? Da, este logic. Este logic, pentru ca si ei, nefericitii, au fost creati dupa chipul lui Dumnezeu, cu scopul de a ajunge la asemanarea cu El prin virtute. Fer. Augustin spunea:”Am fost creati pentru Tine, Doamne si nelinistita este inima noastra, pana cand se odihneste in Tine”. Adeptii astrologiei, care, evident, nu sunt credinciosi, constientizeaza ca avem nevoie de Dumnezeu, simt ca Cineva bate la usa sufletului lor, dar din cauza intunericului necredinte, nu-si pot exprima exact sentimentele. Sufletul lor, chiar in mod inconstient, simte nevoia sa I se adreseze Domnului cu acele cutremuratoare cuvinte:”Cred, Doamne, ajuta necredintei mele!”. Eugen Ionescu se ruga astfel:”Doamne, fa sa cred in Tine!”, ceea ce inseamna ca el, avand o inteligenta deosebita, desi nu era credincios, a putut constientiza nevoia sa de credinta. Parintele Nicolae Steinhardt explica de ce in unele picturi Domnul Hristos este infatisat batand la usa, dar usa nu are clanta. Stiti cum explica parintele Steinhardt semnificatia acelor picturi? El spunea ca usa, pe partea din afara, nu poate avea clanta, pentru ca Domnul nu vrea sa intre in sufletul nostru fara acordul nostru, caci ne-a daruit libertatea si ne-o respecta. Daca usa ar avea clanta pe partea din afara, ar putea insemna ca Domnul nu mai bate, ci intra direct, dar El nu ne trateaza ca pe robi, ci ca pe fii liberi. Totusi, orice suflet simte ca Hristos Cel atat de discret si de iubitor(iubirea lui Hristos nu este posesiva, ci jertfelnica) bate si vrea sa intre, vrea sa dea viata si lumina celor cuprinsi de moarte spirituala si de orbire. Cred ca acesta este intelesul tainic al cuvintelor acelor astrologi, inteles pe care nici ei nu-l constientizeaza, fiindca n-au stiut sa acorde mai multa atentie sufletului lor. Viitorul nostru nu depinde de mersul stelelor pe cer, acest adevar este incontestabil pentru un crestin. Viata noastra depinde de Dumnezeu si de vointa noastra libera. Totusi, astrologii au sansa de a se intoarce la Domnul Hristos. Dovada? Magii, care la nasterea Domnului, “de la stea s-au invatat sa se inchine Soarelui dreptatii”. De aceea, Dumnezeu ne-a invatat ca nimeni NU are motive sa deznadajduiasca.
    In ceea ce priveste astrologia, situatia este destul de dificila, pentru ca, desi ultimele descoperiri astronomice au dovedit faptul ca metodele de practicare a astrologiei sunt total false(planetele nu au exact traiectoria, pe care o explica astrologii, este o neconcordanta intre stiinta astronomiei si astrologia ca forma de ezoterism), aceasta practica necrestina(ca sa nu spunem anticrestina) se raspandeste din ce in ce mai mult, fiind considerata “stiinta”, fapt ce-mi aminteste cuvintele Sfantului Apostol Pavel despre “stiinta mincinoasa, pe care unii marturisind-o, au cazut de la credinta”. Cum sa fie astrologia stiinta? Astrologia este deosebit de periculoasa pentru crestini, este o forma de idolatrie, deoarece desfiinteaza dogma liberului arbitru si, inducand in mintea oamenilor ideea ca viata lor este coordonata de “mersul stelelor”, propovaduieste o forma mai rafinata de politeism. De aceea, noi, crestinii, nu trebuie sa acceptam niciun compromis cu ideile astrologice, chiar daca unele preziceri se pot indeplini. Dar, ar putea intreba un crestin cazut in aceasta erezie, daca astrologia este profund necrestina, cum se explica faptul ca multe dintre preziceri se indeplinesc? Raspuns: normal ca se indeplinesc, pentru ca astrologii prezic evenimente obisnuite, care se petrec zilnic, sau aproape zilnic, generalitati, mai mult decat atat, ne amagesc prin ideea ca putem evita implinirea unor preziceri negative. Chiar in acest articol, pe care-l comentez. una dintre prezicerile pentru anul 2008 era o posibila intalnire cu cersetori. Desigur, cu cersetori ne intalnim aproape in fiecare zi pe strada, mai ales cei care traim in marile orase. Un naiv, daca s-ar fi intalnit cu un cersetor in 2008, ar fi spus cu siguranta ca aceea nu este o intamplare obisnuita, ci face pate din planul misterios al stihiilor… exemplele ar putea continua. Atunci cand credinta cuiva in astrologie se clatina din cauza neimplinirii unei preziceri, amagitorii(stiu ca este un cuvant dur, dar aceasta este realitatea) l-ar putea atrage, spunandu-i ca el a reusit sa evite acea intamplare si ca… a fost suficient de puternic.
    De cate ori cineva imi vorbeste despre zodii, simt o manie(mania impotriva pacatului este ingaduita) nu impotriva acelei persoane, ci doar impotriva acestei erezii aparute in Egiptul antic si raspandite inca in Europa secolului al XXI-lea. Adeptii secularizarii propovaduiesc obiectivitatea. “Sa nu facem propaganda religioasa in locurile publice”, spun ei. Dar faptul ca horoscopul este difuzat la majoritatea posturilor de radio si de televiziune zilnic nu este propaganda unei credinte? Aceasta nu afecteaza oare libertatea religioasa a crestinilor? De aceea, daca ma va mai intreba cineva in ce zodie sunt, cred ca voi raspunde: m-am nascut in era crestina si doar aceasta este important, iar luna nasterii n-are absolut nicio influenta asupra viitorului meu.
    “Credinta neclintita este un turn intarit, iar Hristos Se face toate celui ce crede.”(Sfantul Marcu Ascetul, Filocalia)
    Doamne-ajuta!

  2. Am uitat sa spun ceva. 🙂 Cine vrea sa fie crestin si sa creada in astrologie poate afla opinia Sfintilor Parinti despre aceasta credinta. Il sfatuiesc pe unul ca acesta sa citeasca predica Sfantului Ioan Gura de Aur “Despre voia libera a omului” din “Cuvinte alese”.
    “Ateii s-au nascut, dar s-au nascut degeaba.”(Petre Tutea)
    Doamne-ajuta!

  3. Pingback: Parintele Epifanie despre PREVIZIUNILE ASTROLOGILOR si inselaciunile vanturate in presa privitoare la CUM VA FI NOUL AN -
  4. Pingback: CU CE GANDURI SA PORNIM IN ANUL CEL NOU? -
  5. Pingback: ÎNTRE ANI, LA CUMPĂNĂ… ”În loc de petreceri necreştineşti şi ospeţe şi beţii, este cuviincios şi datorie să ne facem bilanţul creştinesc al anului ce a trecut” | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate