PREA SFANTA NASCATOARE DE DUMNEZEU, MILUIESTE-NE PE NOI!

11-09-2007 Sublinieri
1panagia-from-deisis-16th-c-dionysiou-monastery.jpg

În aceste momente când Biserica noastra îşi alege un nou Patriarh este chemat tot creştinul ortodox la rugăciune către Maica Domnului, ocrotitoarea noastră. Să repetam până la înscăunarea noului Patriarh de 40 de ori pe zi rugăciunea:

“PreaSfânta Născătoare de Dumnezeu, miluieşte-ne pe noi!”

 

(Cu binecuvântări părintesti, monahii Sf. Munte Athos)

 

RUGACIUNE ÎNAINTE DE ALEGEREA PATRIARHULUI

 

[ce se poate rosti la sfârsitul oricarei slujbe sau în cuprinsul rugaciunilor particulare]
Parinte ceresc, Fiule Unule nascut, Duhule de viata datator, Treime sfânta si de o fiinta, pe Tine Te slavim, pe Tine bine Te cuvântam, Tie aducem multumiri pentru toate facerile de bine ce peste stiinta sau nestiinta noastra, neîncetat reversi asupra sfintei Tale Biserici. Întru dânsa vedem salasluirea Ta cea negraita si multmilostiva si pentru acest mare dar inimile noastre ard în vapaia multumirii.

Binevoieste, Dumnezeule, a îngadui sa cadem iarasi la Tine, noi care nimic bun nu am plinit înaintea Fetei Tale. Cela ce prin Duhul Tau cel sfânt ai rânduit Bisericii Tale pastori, învatatori si multimi de robi si de roabe, asculta rugaciunea noastra ce se îndrepteaza ca tamâia înaintea Ta, pentru sfânta Biserica noastra româneasca ce asteapta acum de la Tine un nou si sfânt întâi-statator.

Din inima curata Te rugam, Stapâne Doamne, nu cauta la nevrednicia noastra si la multimea gresalelor noastre, ci daruieste noua un patriarh placut Tie, Tata, Fiule si Duhule Sfinte, vrednic fiind de trupul sfintei Tale Biserici cea una, soborniceasca si apostoleasca. Însuti îndrepteaza mâna celor ce vor arata dorirea adunarii noastre. Pune în inimile lor hotarârile cele de folos noua, poporului Tau. Daruieste lor a face alegerea cea dupa sfânta si de nepatruns voirea Ta. Odihneste ca Duh sfânt si prorocesc asupra obstii credinciosilor Tai si Însuti trimite noua un arhiereu mostean al predaniei sfintilor Tai Apostoli si Parintilor nostri întru credinta cea adevarata; ca sa ne calauzeasca întru plinatatea adevarului si a vietii vesnice si ca prin el sa ajunga la inima Ta parinteasca, Dumnezeule al nostru, rugaciuni de mijlocire pentru noi si pentru toata lumea Ta.

Curateste mintile si inimile noastre, ca sa ne facem vrednici de un asemenea pastor, purtator de Duh. Întareste pre noi, ca dimpreuna cu el sa marturisim credinta cea adevarata întru Tine, Dumnezeule, si ca sa purtam mila Ta cea multa spre lumea ce în dureri suspinând, pe Tine Te cauta. Pentru rugaciunile Preacuratei Maicii Tale, ale sfântului si slavitului Apostol Andrei cel întâi chemat si pentru ale tuturor sfintilor Tai Apostoli, ale sfântului Dimitrie din Basarabi si ale sfintei Parascheva, ale tuturor sfintilor din pamântul României, al Frantei si din tarile în care se afla credinciosii Patriarhiei Ortodoxe Române, si pentru ale tuturor sfintilor, auzi-ne si ne mântuieste, Cela ce bine esti cuvântat, Parinte, Fiule si Duhule Sfinte, acum si pururea si în vecii vecilor. Amin. [sursa aici]

132533080_47548cba22_m.jpg


Categorii

Biserica la ceas de cumpana

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “PREA SFANTA NASCATOARE DE DUMNEZEU, MILUIESTE-NE PE NOI!

  1. Iubiţi fraţi întru Hristos, membri ai acestui forum, sau vizitatori constanţi ai lui, ziua de mâine este de o covârşitoare importanţă pentu VIITORUL BISERICII NOASTRE ORTODOXE ROMÂNE!

    Să petrecem ziua de mâine cu POST şi RUGĂCIUNE şi de se poate şi o bună parte a acestei nopţi cu PRIVEGHERE şi rugăciune FIERBINTE către DOMNUL, ca pentru MILA LUI CEA MARE şi pentru Rugăciunile Prea Sfintei Sale Maici, SĂ TRIMITĂ PE DUHUL SFÂNT peste cei care vor alege mâine pe viitorul Patriarh al Bisericii noastre!

    Să-L trimită mai întâi peste Prea Sfinţiţi Ierarhi, ca SĂ DESEMNZE BINE ŞI DUPĂ VOIA LUI DUMNEZEU şi nu după voia lor, pe viitorii candidaţi la Patriarhat, iar apoi după ce ei au fost desemnaţi, DOMNUL HRISTOS SĂ-L TRIMITĂ PE DUHUL ADEVĂRULUI, şi peste electorii viitorului Patriarh, CA SĂ-I CĂLĂUZEASCĂ LA TOT ADEVĂRUL ŞI SĂ-I ÎNVEŢE ŞI AJUTE SĂ ALEAGĂ BINE ŞI CU CONŞTIINŢA CURATĂ pe candidatul PE CARE ŞI HRISTOS MARELE ARHIEREU AL BISERICII SALE îl doreşte!

    ESTE o MARE ZI, ziua de mâine, este o zi ISTORICĂ pentru BISERICA NOASTRĂ, s-o petrecem aşadar CUM SE CUVINE şi după VOIA LUI HRISTOS, Mântuitorul Nostru!

    AMIN! SLĂVIT SĂ FIE DOMNUL!

  2. MÂNTUÍRE s. (BIS.) răscumpărarea păcatelor , izbăvire, salvare, (livr.) redempțiune, (înv.) mântuință, mântuitură, spăseală, spăsenie, spăsire. (~ unui păcătos.)
    MILUÍ, miluiesc, vb. IV. Tranz. 1. A da cuiva de pomană. ♦ Spec. (Înv.) A face o danie; a dărui. 2. A se arăta milostiv (1) față de cineva; a se îndura de cineva. – Din sl. milovati.
    ………………
    A lasat Dumnezeu sa avem mila de semeni nostri sa facem Milostenie asa este scris
    Ce face Dumnezeu ? Miluieste cu Mantuitorul . Daruieste pe unul Fiu si Rascupara pacatele .
    ìntrebare , Este corect sa spunem ,, prea sf nascatoare de Dumnezeu mantuieste-ne pre noi,, ?

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate