PARINTELE SERAFIM DE LA CASIEL: “Va urma persecutie, dragii mei… Sa luam in serios!”

30-08-2007 Sublinieri

serafim-badila-casiel.JPG

Zilele trecute, mai precis pe 25 august, Parintele Serafim Badila de la Manastirea Căşiel, jud. Cluj, a tinut un cuvant pelerinilor de la manastire, la finalul caruia a rostit cateva cuvinte extrem de importante referitoare la evenimentul care se va desfasura in curand la Sibiu (Adunarea Ecumenica Europeana) si la vremurile care ne asteapta, s-ar parea, foarte curand, cel putin pe noi, romanii credinciosi ortodocsi. Sunt cuvinte tulburatoare, menite insa nu sa ne panicheze, ci sa trezeasca in noi “nelinistea cea buna” si hotararea tare de a urma lui Hristos si Sfintilor Parinti cu orice pret, pana la sfarsit!

Totodata parintele ne reaminteste apelul unor monahi romani din Sfantul Munte Athos de a rosti zilnic de cat mai multe ori (in Apel se spune de 40 de ori, acesta fiind numarul liturgic consacrat de staruinta in repetarea unor rugaciuni scurte si nefiind sub nici o forma un un numar magic, numarul nefiind mai important decat rugaciunea in sine!) rugaciunea de invocare a milei Nascatoarei de Dumnezeu, ceea ce vine sa rusineze pe aceia care s-au pripit sa o desconsidere si sa indemne la a fi ignorata. Totodata, parintele Serafim sugereaza ca ar fi bine sa se tina si trei zile de post inainte de alegerea noului Patriarh (care va fi pe 12 septembrie).

Inregistrarea audio a cuvantului parintelui Serafim din care am transcris mai jos un fragment poate fi descarcata de aici (link modificat! – ne cerem scuze pentru ca linkul initial nu mai corespundea)

cruceathos.jpg

“Dracul, cu Antihrist si cu slugile lui sunt aproape de punctul final de activitate in tara aceasta.

Si culmea, acuma, in Sibiu, in prima perioada din septembrie, va fi o adunare ecumenista si parintele Arsenie de la Prislop (Boca) spunea ca Sibiul va fi ultima reduta si si aceea va fi cucerita.

Deci, dragii mei, nu-i gluma, dragii mei. Din Sfantul Munte Athos ni s-a transmis sa zicem fiecare dintre noi de 40 de ori „Prea Sfanta Nascatoare de Dumnezeu miluieste-ne pe noi.” Ca sa ne ajute Maica Domnului, ca suntem in mare primejdie, ne pierdem ortodoxia, dragii mei. Dintre ierarhi mai sunt de-ai lui Dumnezeu, care vor sa se mantuiasca, dar sunt tot mai putinei, dragii mei. O fost persecutia impotriva Bisericii, cea ateista, comunista, si avem (ama avut atunci) vreo sapte mitropoliti, vreo doisprezece episcopi (marturisitori, n. mea) si cateva sute de preoti (chiar mai multi, n.mea). Acum nu stiu cati suntem gata sa stam in fata pustii si a gloantelor, pentru dreapta credinta, dragii mei.

E dezastru, dragii mei! Canoanele Sfintilor Parinti nu dau voie sa te duci la sectari sa stai cu ei, la adunarea lor. Sase ani este oprirea de la impartasanie daca tu te-ai dus acolo. „Pai da, parinte, dar acolo s-a cantat la Dumnezeu“. Nu-i voie! E preacurvie sufleteasca, dragii mei. Opresc sa te aduni cu ei, sa te rogi cu ei, canoanele Sfintilor Parinti! Si uite, acuma se aduna la Sibiu. Toti ecumenistii… Parintele Dumitru Staniloae spune ca „ecumenismul este produsul masoneriei“. Iar parintele Arsenie Boca zice ca „ecumenismul este erezia ereziilor, cozile de topor ale Apusului. Nimic nu cade din Biserica, numai putregaiul! Inapoi la canoanele Sfintilor Parinti, la Sinoadele Ecumenice. Altfel, la iad cu arheirei, cu preoti cu tot.” Fereasca Dumnezeu! Acesta-i cuvantul pr. Arsenie Boca. Si Sf. Ioan Iacob scrie acolo, undeva ca: „sustin, cei care sunt ecumenisti, ca is ruginite canoanele de vechimea lor, nu mai sunt bune acuma, la vremurile noastre si la oamenii din timpurile noastre“. E nebunie, dragii mei. Pai ce au hotarat Sfintii Parinti este valabil pana la sfarsitul veacurilor.

Sfantul Ioan Maximovici spune ca „anatema sa fie pe cel care vorbeste si sustine teoria ramurilor!” Ce-i cu teoria ramurilor? Ecumenistii astia care zic ca toti avem un Dumnezeu, toti ne rugam la acelasi Dumnezeu, acesti eretici sustin ca, asa cum un copac are mai multe ramuri, asa si toate credintele care sunt pe pamant trebuie sa se uneasca, ca sa fie una. Pe una din cartile pr. Babut am vazut desenat copacul, iar pe prima ramura scrie 1054, cand s-a despartit de la Biserica Una catolicii. Si ramura aceasta este…USCATA! Alta, si alta, si alta, toate sunt uscate. Nu poti sa ai mantuire in aceste alte credinte. Singura este ortodoxia, care este dreapta credinta si al carui varf e verde. Asa este reprezentat copacul, dragii mei. Deci atunci ce trebuie sa facem noi? Noi nu trebuie sa ne unim cu ei! Noi nu avem nimic de scos din dogmele Sfintilor Parinti si din canoanele lor. Avem tot ce ne trebuie pentru mantuire! Ei trebuie sa recunoasca ca sunt eretici, si nu pot avea mantuire, numai daca se leapada de ereziile lor si trec la credinta ortodoxa. Doresc sa o cunoasca? Sa primeasca botezul crestin-ortodox, sa invete tot si in felul asta ne putem noi uni. Deci nu exista unire din partea noastra. Unirea nu o fac ierarhii ecumenisti care sunt eretici. Unirea este lucrarea Duhului Sfant, dragii mei, nu a ierarhilor eretici. Si acuma la Sibiu se strang.

Si poate ca va fi, asa cum se zice de catre unii, o scindare. Adica unii tin cu traditia Bisericii ortodoxe si vor sa se mantuiasca, si cred ca sunt, are Dumnezeu destui, si altii vor sa placa oamenilor vremurilor noastre, masonilor, sa fie in prietenie cu ei, in pace cu ei, ca sa stea linistit in scaun. Si atunci va fi scindare.

Si dupa aceasta – spun unii eu transmit ce am auzit – va urma persecutia. Nu vreau sa fac panica, dar spun ce am auzit. Va urma persecutie. Ca au mai fost persecutii impotriva crestinilor. Persecutia romana, in consta ea? Cine era crestin in Imperiul Roman nu avea dreptul sa aiba functie in aparatul de stat. Unu – jos din functie daca esti crestin; doi – i se lua averea daca mai insista in credinta lui; trei – era pus la munca fortata, in mina sau alte locuri; patru – nu putea sa faca fata la norma, la inchisoare, in foame, in sete, in chinuri; cinci – mucenicia. La sarbatorile paganesti mari erau adunati toti ca sa vada cum era dat drumul la fiarele salbatice si cum ii omoara pe crestini. Deci aceasta era persecutia romana in primele veacuri. Si va urma persecutie. Asadar, nu este suficient sa credem in Dumnezeu, sa ne rugam la Dumnezeu, sa mergem la Biserica, sa ne spovedim, sa ne impartasim, sa facem milostenie. E bine, dar nu numai aceasta este necesar. Nu este totul. Sa ne pregatim pentru mucenicie, dragii mei. Caci cu moartea oricum suntem datori.

Nu vreau sa fac panica prin acest cuvant, dar sa stiti ca sunt tare aproape acele vremuri, cred si marturisesc. Si nu stiu cati dintre noi avem puterea aceea de a zice: Domnule mason, sunt crestin-ortodox! Si vreau sa mor in credinta aceasta! Accept moartea, dar de Dumnezeu nu ma lepad, ca sa nu intru vesnic la Iad. Asa ca sa luam in serios, dragii mei, sa luam in serios…”

379_17853.jpg

  • Cititi si:

Chemare la rugaciune pentru pentru Biserica la ceas de rascruce

Duhovnici Romani despre Ecumenism (de la http://www.ortodoxie-ecumenism.com/ )


Categorii

Biserica la ceas de cumpana, Mari duhovnici, preoti si invatatori, Parintele Serafim Badila de la Casiel, Profetii si marturii pentru vremurile de pe urma, Vremurile in care traim

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

15 Commentarii la “PARINTELE SERAFIM DE LA CASIEL: “Va urma persecutie, dragii mei… Sa luam in serios!”

  1. Despre Adunarea ecumenica de la Sibiu:

    http://www.ortodoxie-ecumenism.com/2007/06/25/adunarea-ecumenica-sibiu/ -Irja Askola este pastorita luterana si totodata poeta din Finlanda. Ea va participa la Adunarea Ecumenica de la Sibiu care are ca tema “Lumina lui Hristos lumineaza tuturor. Speranta pentru innoire si unitate in Europa“.

    E foarte relevant care dintre ierarhii ortodocsi au participat la Etapa pregatitoare (din luna februarie) a “Internationalei” Ecumenice (Eretice?) de la Sibiu:

    http://www.crestinortodox.ro/Etapa_pregatitoare_pentru_a_III_a_Adunare_Ecumenica_Europeana_de_la_Sibiu__s_a_incheiat-99-13668.html

  2. Da! va urma o persecutie!

    Cineva spunea că vremea pe care noi o trăim acum se aseamana cu un navod de peşti care deja a intrat pe sub un banc de pesti si este tras in sus de pescari.

    Multi “pesti” stau inca linistiti pentru ca inca navodul nu a fost scos din apa, dar in curand va iesi din apa, cu peşti cu tot.

    Cam asa ceva se întâmplă acum cu noi, creştinii ortodocşi.

    Pe sub atentia si vigilenta si…grija noastra şi lucrările noastre duhovniceşti DUŞMANII BISERICII şi ai Ortodoxiei ţes şi aranjează şi fixează un NĂVOD TERIBIL!

    Noi încă nu-l simtim, pentru că el este înca în “apa”, iar noi avem încă libertate de exprimare şi de manifestare şi de lucrare şi de participare la Slujbele Cultului Ortodox.

    Dar în curând, după ce năvodul va fi pus la punct desăvârşit de către cei care l-au gândit şi aruncat şi aranjat pe sub creştini, EL VA FI SCOS DIN APA…LINIŞTII ŞI A LIBERTĂŢII PUBLICE DE EXPRIMARE ŞI MANIFESTARE, cu tot cu “peştii”-creştini ortodocşi.

    Şi atunci noi vom vedea că s-a terminat cu…”apa libertăţii”, şi vom începe să simţim greutăţile şi suferinţa OCHIURILOR LUI DE PLASĂ ŞI PUTEREA LUI MARE PRIGONITOARE…!

    DA! din nou ne întoarcem la persecuţiile din vechime, şi ar trebui să avem aceeaşi atitudine ca şi creştinii antici, care atunci când se botezau ştiau că îmbracă nu numai O CĂMAŞĂ ALBĂ A VIEŢII VEŞNICE, ci şi CĂMAŞA MORŢII TRUPULUI celui vremelnic!

    SĂ NE RUGĂM DOMNULUI să dea “ŞUTUL” de care aminteşte Părintele Paisie în cărţile sale. Da! Părintele Paisie spune că DUMNZEU VA DA UN “ŞUT”!!!, la toată construcţia acesta nenorocită şi ticăloasă care se zideşte împotriva Bisericii celei adevărate şi a Credinţei celei Adevărate Ortodoxe.

    AUZI-NE DOAMNE! AUZI-NE CU MILĂ!

    SLĂVIT SĂ FIE DOMNUL!

  3. fratilor, poate exagerez , dar eu imi pun deja problema ca ar trebui sa salvez pe cd uri si sa printez cat mai multe articole si conferinte care vorbesc despre aceste lucruri infricosatoare si despre Singurul Adevar,poate ca in viitorul cine stie cat de apropiat nu o sa le mai putem gasi nici pe internet nici in presa…

    faceti bine ca avertizati pe astfel de situri cum stau lucrurile, eu pana acum vreo 3 luni nu aveam idee, nu imi spusese nimeni despre toate aceste pericole legate de ecumenism si formele de apostazie subtila spre care suntem impinsi, cred ca sunt multi crestini ortodocsi care nu au habar despre cat e de grava situatia

    Maicuta Domnului sa ne acopere si trezeasca!

  4. hmm, Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie e inghesuita undeva intre “diversele slujbe religioase”, pe 9 septembrie nu se pomeneste despre Sfintii Parinti Ioachim si Ana, probabil pentru a nu deranja pe sustinatorii iamaculatei conceptiuni

    ce o mai fi fiind si aceea Sarbatoarea Luminii – eu vad aici limbajul masonic , stilul new agist, concepte din astea f f genarale care sa ii cuprinda pe toti : lumina, iubire, pace, dreptate

    macar bine ca nu sunt mai multi ierarhi de-ai nostri acolo cu luari de cuvant

    nadajduiesc ca nu am dat in paranoia semnelor, insa nu pot sa nu ma gandesc ca poate nu e intamplator ca Dumnezeu a ingaduit plecarea Patriarhului dintre noi chiar inainte de postul Adormirii Sfintei Nascatoare de Dumnezeu si inainte ca el sa participe la adunarea asta ecumenica din preajma si in timpul Nasterii Sfintei Marii, interval in care Biserica a cinstit mai multi sfinti romani

    iata un film despre ecumenism, facut de greci, probabil multi il stiu , eu l-am vazut abia zilele trecute, se poate intrezari care este “trendul”, se simte duhul new age si stilul teatrului masonic
    http://www.sfaturiortodoxe.ro/filme-video/orthodox-awareness-film.php

  5. Asa este, sora Ruxandra! Este fara dubiu exclusiv o actiune masonica ceea ce se intampla la Sibiu! Din pacate chiar sunt DESTUI ierarhi ortodocsi romani prinsi de aceasta si care au un rol important si la Sibiu. Si nu se rusineaza sa se afiseze langa femei-“episcop” si femei-“pastor”! Ce inseamna oare asta daca nu “uraciunea pustiirii”?
    Multumim mult pentru gandurile tale si pentru link!

  6. http://www.youtube.com/watch?v=1WR1MVLzfeo

    Mentionam ca nu stim cui apartine montajul, in orice nu-i apartine vreunuia dintre autorii siteului, chiar daca a luat numele de utilizator al lui (unfrate)!!!

  7. parintele Serafim este un inger pe pamant care mie personal mi-a schimbat viata. Are dreptate diavolul conduce iar daca nu vream sa ajungem in iad trebuie sa marturisim si sa iesim din randul lumii. Sa nu fim de acord cu raul din lume si sa incercam sa fim un model cat mai bun pt ceilalti. Doamne ajuta si va multumesc pt tot.

  8. http://video.google.com/videoplay?docid=6321223071397083981

    Despre mantuirea sufletului – Pr. Serafim Badila

  9. Pingback: Va urma persecuţie! « Apologeticum
  10. Sunt perfect de-acord cu Parintele Serafim Badila ca va veni o prigoana dar si cu Mihaela care spune despre Parintele Serafim ca este un inger pe pamant.Datorita bunatatii lui Dumnezeu am ajuns sa il cunosc pe acest Parinte induhovnicit.Doamne ajuta!

  11. Slavit sa fie Domnul. este vremea muceniciei cand trebuie sa fim fierbinti pentru Hristos, cand trebuie sa deosebim duhurile ecumenice si sa nu ne lasam cuprinsi de ele. sa nu ne intimideze faptul ca unii ierarhi tin aceste marturii ecumenice, ci noi trebuie sa urmam duhul Sfintilor Parinti care au varsat sangele lor pe acest drum ingust al mantuirii. Sa nu deznadajduim, ci sa ne intarim duhovniceste, sa na rugam pentru acesti parinti care ne sunt ca niste lumini in acest intuneric al vremurilor: Pr.Iustin, pr. Serafim, pr.Arsenie, pr. Mihail Jar si altii care nu-i cunoastem, dar pe care ii simtim prin rugaciunile lor. Maica Domnului si tot Sfintii din ceruri sa ne tina statornici aici in Biserica Ortodoxa si sa fim in stare sa murim pentru Adevar.

  12. Pingback: Război întru Cuvânt » ADEVARATA SI FALSA ASCULTARE DUHOVNICEASCA (I) Care este criteriul?
  13. Parintele Serafim e un înger de om, completez şi eu. Îmi este duhovnic şi, deşi nu ajung prea des la Căşiel, rugăciunile dumnealui fac efectiv minuni. Vedeam schimbări în bine în viaţa mea şi nu ştiam de unde vin, că multă vreme nu se mişcase nimic în bine. Apoi am conştientizat că schimbările se petreceau prin rugăciunile părintelui, care ulterior mi-a confirmat într-o discuţie că mă pomenea la fiecare slujbă. Nu e nimic de capul meu să îşi aducă aminte de mine atât de des, dar are atâta dragoste de oameni! Şi multe întâmplări foarte grele din viaţa mea cred că le-am trecut cu bine prin rugăciunile părintelui care se roagă permanent pentru mine. Dumnezeu mi l-a scos în cale exact atunci când aveam mai multă nevoie de dumnealui.

    În legătură cu prigoana, îmi permit să opinez şi eu – deşi în Biserica Ortodoxă nu cred că ne sunt permise opiniile, noi trebuie să spunem adevărul şi nu opinii ca protestanţii. Dar, aş spune că nu trebuie să ne dăm viaţa mărturisindu-L pe Hristos doar ca să nu ajungem în Iad, ci din dragoste pentru El. El e cel mai bun prieten al nostru, e cel care S-a jertfit pentru noi, oare nu merită să Îi luăm apărarea şi să spunem făţiş că suntem cu El? Însă, are dreptate părintele Serafim, câţi vom face aceasta? Mă întreb cu sinceritate dacă, pusă în acea ipostază, eu aş mărturisi. Îl rog pe Dumnezeu să mă întărească şi să dau mărturia cea bună despre El, căci El merită cele mai mari sacrificii, pentru El se merită să ne dăm viaţa.

  14. De actualitate ce a spus parintele Serafim!

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate