Chemare la rugaciune pentru pentru Biserica la ceas de rascruce

8-08-2007 Sublinieri

 

rugaciuni.jpg

In aceste momente cand Biserica noastra isi alege un nou Patriarh, este chemat tot crestinul ortodox la rugaciune catre Maica Domnului, ocrotitoarea noastra. Sa repetam pana la inscaunarea noului Patriarh de 40 de ori pe zi rugaciunea: Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu miluieste-ne pre noi! Cu binecuvantari parintesti, monahii Sf. Munte Athos (trimite mai departe)

icons-theotokos_07.jpg

Tot astazi, pe un grup de discutii ortodox, un frate de-al nostru, Gh. V., a postat cateva mesaje din care am extras largi fragmente pe care le-am socotit extraordinar de adevarate si de importante pentru trezirea constiintelor noastre si pentru a ne indemna “cu putere multa” sa intindem mainile si inimile catre Cer pentru ca Domnul sa ne fie milostiv si “sa ne izbaveasca de mustrarea Lui cea dreapta care este asupra noastra”, nelasand sa vina la carma Patriarhiei pe acel ierarh vandut masoneriei si dusmanilor Ortodoxiei, de care ne temem cu totii. Parafrazand cele spuse mai jos de fratele nostru:

SA PLANGEM ACUM IN RUGACIUNE CA SA NU PLANGEM MAI TARZIU DE NECAZUL CE VA SA VINA!

clopot.gif

Sfantul Sinod are nevoie de rugaciunea fiilor sai mai mult ca oricand in zilele acestea!

Un prieten imi spunea ieri ca legiuni de demoni se vor tine scai de mintile ierarhilor nostri si de cele ale politicienilor, in urmatoarele zile si nopti pana in ziua cand va fi ales viitorul patriarh, si ca se teme ca nu cumva vointa oamenilor trupesti si neduhovnicesti si a unor cercuri obscure si anumite influente politice sa faca presiune si sa “decida” in cele din urma la alegerea viitorului patriarh, in locul… Domnului!

Dupã ce am discutat cu acest frate de credinta despre evenimentul tragic al mortii Prea Fericitului si despre importanta urmatoarelor zile care vor fi de FOC si decisive pentru viitorul Bisericii noastre si al copiilor nostri care sunt si ei crestini – dar care trebuie sa devina crestini maturi in credinta – mi-am adus aminte de ceea ce spune Sfanta Scriptura despre duhurile inselaciunii si puterea lor fina si subtila de a insela pe oamenii lui Dumnezeu, asa cum scrie in cartea 3 Regi, cap.22, vers.19-22, in 2 Tesaloniceni, cap.2, vers.7, si in Efeseni, cap.2, vers.2 si de asemenea de ceea ce spune si Sfantul Ioan Maximovici ca in zilele din urma multi episcopi vor fi inselati fin de taina inselaciunii care se lucreaza cu putere in lume.

Si m-am adus aminte si de ceea ce spune si Sfantul Ignatie Briancianinov in lucrarea sa “Despre Duhuri, Vedenii si Minuni“, ca fiul nelegiuirii, blestematul Antihrist, atunci cand se va arata in lume va gasi o lume coapta, si pe care inselarea si amagirea si patimile si pacatul o vor “coace” si o vor pregati ca sa fie… apta si vrednica … de un asemenea imparat nelegiuit!

Fratii mei, TREBUIE SA NE RUGAM! Ba mai mult TREBUIE SA NE LUPTAM IN RUGACIUNE IN URMATOARELE ZILE, asa cum spunea Sf. Ap. Pavel despre Sf. Epafras ca el se lupta in rugaciunile lui pentru crestinii din Colose (cf. Coloseni, cap. 4, vers.12)!

Desi nu avem putere mare politica ca si cetateni de rand, ca si crestini avem o mare putere duhovniceasca care este rugaciunea neincetata catre Dumnezeu! HAI SA PUNEM LA LUCRU SI LA BATAIE ACEASTA PUTERE IN ACESTE ZILE DE MAXIMA IMPORTANTA pentru viitorul nostru duhovnicesc si al generatiilor de crestini ortodocsi care se ridica in urma noastra!

Haideti adica sa ne luptam in rugaciune ca si Sf. Epafras, si sa biruim noi, cei carora ne pasa de supravietuirea si intarirea Ortodoxiei in Babilonul in care am intrat, in fata celor care cu siguranta ca fierb si se agita acum ca niciodata ca sa … slabeasca puterea duhovniceasca a Ortodoxiei si influenta ei in viata si viitorul romanilor!

Sã-l rugãm pe Domnul ca sã ne asculte si sa-i lumineze pe pastorii si ierarhii nostri ca sa aleaga pe un om despre care si Domnul sa zica… ca si depre Sf. Prooroc David: “…am aflat un om dupã inima Mea…” si care sa fie rob credincios ca si… Antipa… (cf. Apocalipsa, cap. 2, vers. 13), chiar dacã ar fi sã ajunga sã conduca Biserica inconjurat numai de potrivnici!

Un cunoscut de al meu imi spunea odata ca imediat dupa razboi, in timpul celor doua perioade de foamete cumplita din anii 1946-1947 si cea din anii 50, oamenii de la tara vorbeau intre ei ca foametea a fost o pedeapsa trimisa de Dumnezeu asupra Romaniei pentru ca a cazut regele, unsul Domnului si romanii nu l-au aparat (asa cum spunea si Sfantul Ioan Maximovici despre necazurile care au venit peste Rusia fiindca rusii nu l-au aparat pe tar) si pentru ca s-a instaurat comunismul antihristic.

Si multe voci de crestini de azi spun de asemenea ca seceta din anul acesta cum nu s-a mai intalnit de decenii bune de ani este un semn de pedeapsa a Domnului pentru ca Romania a intrat in alta lume… descrestinata si potrivnica ortodoxiei.

(…)

AR TREBUI CA TOTI CRESTINII CARE SUNT RAVNITORI SA PETREACA NOPTI DE VEGHE SI DE RUGACIUNE IN ACEASTA PERIOADA DE DINAINTEA ALEGERII NOULUI PATRIARH, CA SA NU PETREACA APOI NOPTI DE SUSPINE SI STRIGATE CATRE DOMNUL DE… IZBAVIRE A SUFLETULUI LOR…!

Cand a ramas vacant locul Patriarhiei din Constantinopol, inainte de a fi ales Sf. Ioan Gura de Aur, deja “jocurile si aranjamentele erau facute…”, iar Patriarhia Alexandriei impreuna cu Patriarhia Romei deja aveau omul lor pregatit ca sa devina Patriarh si ca sa le fie… supus.

Numai ca a vrut Domnul Hristos Cel din cer, ca sa dejoace planurile lor si sa fie ales un om la care nimeni nu se gandise dar pe care Domnul il alesese ca si pe David, pentru ravna Lui fata de casa si Biserica Lui (cf. Psalmii 68, vers.11; 118, vers.139 si cf. Ioan, cap.2, vers.17) si acesta a fost unul dintre cei mai mari episcopi ai lumii din toate veacurile, care a ajuns un simbol si stindard pentru ortodoxie – si anume Sfantul Ioan Gura de Aur!

Consider, dupa judecata mea umila, ca pentru rugaciunile pline de foc si lacrimi ale crestinilor din Constantinopol, Domnul Hristos le-a dat un om dupa cererile lor insistente si a dejucat planurile neduhovnicesti si intrigile oamenilor!

SA FACEM SI NOI ASA… ca si crestinii din Constantinopol si sa ne rugam cu foc si sa POSTIM si sa petrecem NOPTI DE PRIVEGHERE, caci este atata nevoie pentru viitorul copiilor nostri!

Dar este o anumita diferenta – si una mare! – intre noi si crestinii din Constantinopol si anume aceia erau inca cu urmele persecutiilor pe ei si erau caliti si tari in credinta, pe cand noi, romanii ce de azi, suntem la un pas de apostazie generala, si ne cutremuram sa nu se adevereasca mania Domnului ca cu alte popoare carora le-a dat pastori si conducatori dupa starea credintei lor si dupa viata lor… pacatoasa!

De asta trebuie sa ne rugam indelung ca Domnul sa randuiasca nu dupa viata si credinta celor mai multi dintre romanii secularizati si… necredinciosi, ci sa randuiasca dupa credinta si ravna monahilor si a fratilor ortodocsi lucratori care desi putini in neamul acesta tin totusi marturia credintei neschimbata si puternic inflacarata in cugetul si inima lor lor (cf. 1Timotei, cap.3, vers.9).

De altfel, in viitor singurul fel de a lupta pentru apararea ortodoxiei care ne ramane pentru viitor va fi unul strict duhovnicesc (adica fara lobbyuri politice sau relatii sau linguseli catre mai marii vremelnici ai lumii de azi) iar cei care vor lupta impotriva Ortodoxiei vor lupta intr-un mod strict lumesc… adica total contrar, cu arme ale intunericului!

Numai ca tocmai ceea ce este duhovnicesc si nu-i din lumea asta, dar este dat crestinilor adevarati in lumea asta… adica harul lui Dumnezeu, aceasta putere duhovniceasca a crestinilor dreptmaritori va face diferenta de valoare intre cele doua puteri care se vor confrunta tot mai mult in viitor!

Parintele Paisie Aghioritul ne spune in cartile sale ca in viitorul apropiat dar atat de sumbru pentru noi crestinii, va veni un val puternic care va lovi in crestinatate si va face un seism, si numai cei duhovnicesti vor ramane in picioare, iar in timpul acela (care se apropie asa de grabit) crestinii nu se vor mai putea bizui pe nimic din lumea aceasta si care pare important in lumea aceasta trecatoare, adica nu se vor mai putea bizui nici pe: pozitia lor sociala, nici pe cultura lor profana, nici pe sanatatea lor trupeasca, nici pe bogatia lor, nici pe relatiile si zilele lor, nici chiar pe rudele lor apropiate si de sange, ci numai si numai pe puterea harului dumnezeiesc, care nu-i din lumea asta, ci care este doar data ca o arvuna a Imparatiei cerurilor, crestinilor care in lumea aceasta sunt fideli si credinciosi lui Hristos si-L marturisesc pe El fara sa se rusineze (cf. MATEI, cap.10, vers.32; LUCA, cap.12, vers.8)!

Asadar sa-L rugam pe Domnul sa repete istoria din timpul Sf. Ioan Gura de Aur si acum in vremea noastra, cu alegerea noului nostru patriarh, si sa nu ne dea dupa pacatele nostre, ci dupa mare mila Lui…

AMIN!

 

SLAVIT SA FIE DOMNUL!”

maica-domnului-plangand-mica.jpg


Categorii

Biserica la ceas de cumpana

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “Chemare la rugaciune pentru pentru Biserica la ceas de rascruce

  1. AMIN, FRATE INTRU HRISTOS DOMNUL!

  2. Sa ne ajute Dumenezeu!

  3. Pingback: Război întru Cuvânt » PARINTELE SERAFIM DE LA CASIEL: “Va urma persecutie, dragii mei… Sa luam in serios!”
  4. Maicuta Domnului….ce ochi frumosi….ma cuprind emotiile si ma minunez de frumusetea ei nepamanteana! Laudat sa fie Dumnezeu si Maicuta Domnului…parintii mei!

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate