“Vai de cei ce fac planuri fara Mine”– MUSTRARILE PROFETULUI ISAIA (3)

9-05-2007 Sublinieri

 isaija.jpg

A treia serie de versete de actualitate si de folos duhovnicesc din cartea lui Isaia, pentru noi, cei ce formam Biserica, noul Israel, noii “feciori razvratiti” ai Tatalui…

Cititi si celelalte postari cu fragmente semnificative si pline de forta duhovniceasca selectate din profetiile celui praznuit de Biserica pe 9 mai, la:

0509isaia2.jpg

“Si a zis Domnul: “De aceea poporul acesta se apropie de Mine cu gura si cu buzele Ma cinsteste, dar cu inima este departe, caci inchinarea inaintea Mea nu este decat o randuiala omeneasca invatata de la oameni. De aceea voi face pentru poporul acesta minuni fara seaman. Intelepciunea celor intelepti se va pierde si istetimea celor isteti va pieri.

Vai de cei ce ascund lui Dumnezeu taina planurilor lor, ca faptele lor sa se faca la intuneric! Vai de cei care zic: “Cine ne vede? Cine ne stie?” Ce stricaciune! Oare olarul poate fi socotit drept lut? Lucrul poate oare zice despre lucrator: “Nu m-a facut el!” Vasul zice oare despre olar: “El nu pricepe?” (29, 13-16)”

“Vai de feciorii razvratiti, zice Domnul, vai de cei ce fac planuri fara Mine, care fac legaminte ce nu sunt in Duhul Meu, ca sa gramadeasca pacate peste pacate” (30, 1).

“Pentru ca ei sunt un popor de razvratiti, feciori mincinosi, care nu voiesc sa asculte de legea Domnului, Care zic proorocilor: “Voi nu vedeti!” Si vazatorilor: “Nu ne proorociti pedepse, ci spuneti-ne lucruri magulitoare, proorociti-ne inchipuiri amagitoare! Dati-va la o parte din cale, nu ne impiedicati in drum, luati din fata noastra pe Sfantul lui Israel! Pentru aceasta zice Sfantul lui Israel: “Fiindca voi ati dispretuit cuvantul acesta si v-ati increzut in nedreptate si minciuna si ati nadajduit numai in ele, iata cum va fi pacatul vostru: ca o spartura intr-un zid inalt, care dintr-o data si pe neasteptate se prabuseste; Ca un vas de lut, care este asa de spart si zdrobit fara de mila, incat intre cioburile lui nu se afla macar unul cu care sa iei foc din vatra sau sa scoti apa din fantana” (30, 9-14).

“Cautati pe Domnul cat Il puteti gasi, strigati catre Dansul cat El este aproape de voi. Cel rau sa lase calea lui si omul cel nelegiuit vicleniile lui si sa se intoarca spre Domnul, caci El Se va milostivi de dansul, si catre Dumnezeul nostru cel mult iertator. Caci gandurile Mele nu sunt ca gandurile voastre si caile Mele ca ale voastre, zice Domnul. Si cat de departe sunt cerurile de la pamant, asa de departe sunt caile Mele de caile voastre si cugetele Mele de cugetele voastre.” (55, 6-9).

 fecioara-si-profetul-isaia-sec-xiii.jpg


Categorii

1. Slider, Citiri liturgice din Scripturi, Hrana duhului / PREDICI SI CUVINTE DE FOLOS, Profetii Vechiului Testament - trambitele Duhului

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la ““Vai de cei ce fac planuri fara Mine”– MUSTRARILE PROFETULUI ISAIA (3)

  1. Pingback: Război întru Cuvânt » “Vai de cei ce zic raului bine si binelui rau!” - MUSTRARILE PROFETULUI ISAIA (2)
  2. Pingback: Război întru Cuvânt » “Veniti sa ne judecam, zice Domnul”- MUSTRARILE PROFETULUI ISAIA (1)
  3. Pingback: Actualitatea Sfantului Prooroc Isaia, “Evanghelistul” Vechiului Testament -
  4. Pingback: SFANTUL PROOROC ISAIA: “Veniti să umblam in lumina Domnului!” -
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate