“Veniti sa ne judecam, zice Domnul”– MUSTRARILE PROFETULUI ISAIA (1)

9-05-2007 Sublinieri

 isaiah1.jpg

Incepem aici prezentarea, in mai multe parti, a catorva fragmente selectate dintre cuvintele cele mai puternice din cartea lui Isaia:

“Asculta, cerule, si ia aminte, pamantule, ca Domnul graieste: Hranit-am feciori si i-am crescut, dar ei s-au razvratit impotriva Mea. Boul isi cunoaste stapanul si asinul ieslea domnului sau, dar Israel nu Ma cunoaste; poporul Meu nu Ma pricepe. Vai tie neam pacatos, popor impovarat de nedreptate, soi rau, fii ai pieirii! Ei au parasit pe Domnul, tagaduit-au pe Sfantul lui Israel, intorsu-I-au spatele. Pe unde sa mai fiti loviti voi, cei ce mereu va razvratiti? Tot capul va este numai rani si toata inima slabanogita. Din crestet pana in talpile picioarelor nu-i nici un loc sanatos; totul este numai plagi, vanatai si rani pline de puroi, necuratate, nemuiate cu untdelemn si nelegate” (1, 2-6).

“Cand ridicati mainile voastre catre Mine, Eu Imi intorc ochii aiurea, si cand inmultiti rugaciunile voastre, nu le ascult. Mainile voastre sunt pline de sange; spalati-va, curatiti-va! Nu mai faceti rau inaintea ochilor Mei. Incetati odata! Invatati sa faceti binele, cautati dreptatea, ajutati pe cel apasat, faceti dreptate orfanului, aparati pe vaduva!

Veniti sa ne judecam, zice Domnul. De vor fi pacatele voastre cum e carmazul, ca zapada le voi albi, si de vor fi ca purpura, ca lana alba le voi face. De veti vrea si de Ma veti asculta, bunatatile pamantului veti manca. Iar de nu veti vrea si nu Ma veti asculta, atunci sabia va va manca, caci gura Domnului graieste.

Cum a ajuns ca o desfranata cetatea cea credincioasa si plina de dreptate? Dreptatea locuia in ea, iar acum este plina de ucigasi. Argintul tau s-a prefacut in zgura si vinul tau este amestecat cu apa; Mai-marii tai sunt razvratiti si partasi cu hotii; toti iubesc darurile si umbla dupa rasplata. Ei nu judeca orfanul, iar pricina vaduvei nu ajunge pana la ei.

Pentru aceasta zice Domnul, Dumnezeul Savaot, puternicul lui Israel: Razbuna-Ma-voi impotriva asupritorilor Mei si Ma voi intarata cu razbunare asupra vrajmasilor Mei!”

(1, 15-24).

isaiah.jpg

Vezi si:


Categorii

1. Slider, Citiri liturgice din Scripturi, Profetii Vechiului Testament - trambitele Duhului

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la ““Veniti sa ne judecam, zice Domnul”– MUSTRARILE PROFETULUI ISAIA (1)

  1. Pingback: Război întru Cuvânt » “Vai de cei ce zic raului bine si binelui rau!” - MUSTRARILE PROFETULUI ISAIA (2)
  2. Pingback: Război întru Cuvânt » “Vai de cei ce fac planuri fara Mine” - MUSTRARILE PROFETULUI ISAIA (3)
  3. Pingback: Război întru Cuvânt » Actualitatea Sfantului Prooroc Isaia, “Evanghelistul” Vechiului Testament
  4. Pingback: “Adame, unde esti?”. CE AU FACUT ADAM SI EVA DUPA CADERE? CE FACEM NOI DUPA CE PACATUIM? -
  5. Pingback: SFANTUL PROOROC ISAIA: “Veniti să umblam in lumina Domnului!” -
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate